Finlandia podbija Eurowizję

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Eurowizja to kicz, ale będą jaja, jak za rok wszyscy "pójdą pod prąd" i zobaczymy wśród uczestników same metalowe i rockowe zespoły. Z Polski taki Behemoth czy Vader, z Norwegii - np. Ulver, z GB - Venom, a z kraju gospodarzy - Children Of Bodom :lol: Oczywiście to tylko przykłady ;)

Natomiast jeśli chodzi o Lordi, to wcześniej znałem tę kapelę mocno pobieżnie, a teraz zaczynam się wgłębiać ;) Więc Eurowizja jednak na coś się przydała - już drugi rok z rzędu (wtedy poznałem Wig Wam ;)).

A widzieliście oficjalny teledysk do Hard Rock Hallelujah? Zabawny, ale również ciekawy ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Wiesz co Rattie w końcu się z tobą zgodze ... Lordi zasługiwało na 1-wsze miejsce bo to dobra kapela.

Czy ich kostiumy to kicz ? Nie, ale jakbym widział tylko ich kostiumy a nie słyszałbym ich muzy to myślałbym, że to jakiś death metal czy coś podobnego. A tu Hard Rock / Metal z najwyższej półki.

A co do innych finalistów, to uważam, że na wygraną zasługiwaliby także : Rumunia - koleś świetnie śpiewa, Niemcy - Country ale fajne i Litwa z świetnym pomysłem - We are the winners. Ale i uważam, że Lordi to najodpowiedzniejszy zespół z całej stawki do wygrania. Może się ta Eurowizja na lepsze zmieni.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Akasha_bb
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: Akasha_bb »

moim zdaniem ich kostiumy to żaden kicz tylko dobry sposób na rozpoznywalność "w terenie"!! Nieważne jest bowiem jedynie CO się śpiewa ale też JAK sie wygląda w tego trakcie! Może istnieć wiele kapel tworzących świetną muze a które nie przebiją sie w nawale innych (zespołów) grających względzie ten sam typ muzyki.

Ludzie z LORDI stworzyli własny IMAGE dziekie któremu zostali rozpoznawalni nie tylko w ojczystej Finlandii ale i na całym świecie i także dzieki tym (przez niektórych nazwanym kiczowatym przebraniom) wygrali tą Eurowizje!!!

Ale to jest oczywiście jedynie moje zdanko na ten temat.
†I've lived, I've loved, I've lost, I've paid some dues †

http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=21893
Awatar użytkownika
Kasiunia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kasiunia »

Lordi rulez :D
Jedyny zespół który powinien był i WYGRA? :D
oby tak dalej... może wreszcie bedzie po co gapić sie na eurowizję :)
Awatar użytkownika
Mustafa
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: Mustafa »

Lordi odebrali zwycięstwo Rosji, która w pełni na nie zasłużyła! Kicz i badziewie króluje wszędzie, co za czasy...
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Mnie się oni nie spodobali. Nawet ich stroje nie przypadły mi do gustu. Dla mnie to po prostu jedna wielka kicz nie chodzi mi o zespół tylko o cały ten festiwal.
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

No co wy ludzie gadacie?? Kicz??!! I właśnie o to chodzi w tych strojach. Muzyka jest kiczowata??

W sumie ludzi podniecających się osągnięciami z HAND to się nie dziwię, że muzyka Lordi jest dla nich kiczowata.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
aisling
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: aisling »

[scroll]bon jovi 4 ever[/scroll]
W sumie ludzi podniecających się osągnięciami z HAND to się nie dziwię, że muzyka Lordi jest dla nich kiczowata.
Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Dzisiaj widziałam w MTV teledysk Lordi. Nie wiem, czy akurat ten prezentowany na koncercie eurowizji, której nie trawię, ale fakt faktem, ze mi się podobał pod względem muzycznym. Co do wizerunku - podobnie jak niejaki Menson- tandetny, ale dla słuchacza liczy się głównie muzyka, która w obu przypadkach jest momentami niezła.
Aż się dziwię, co taki zespół robił na pastwisku zwanym eurowizją (sorry)

Pozdrawka :D
“Believe in love. Believe in magic. Hell, believe in Santa Clause. Believe in others. Believe in yourself. Believe in your dreams. If you don't, who will?” JBJ
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Wygląd tandetny?? Tandetnie to wyglądały te wszystki wywsiokowane pudle z lat 80-ych. Ale w sumie rozumie was... nie ma boskiego tyłka, boskiej twarzyczki, boskich ząbków, boskiego czegokolwiek, są tylko te 'tandetne' kostiumy.

PS. w temacie pytałem o Lordi a nie o tym co sądzicie o Eurowizji :]

PS2 A co robiła tam ta kapela?? Własnie po to tam była, żeby pokazać, że istnieje na świecie jeszcze porządna muzyka, a nie tylko gówniana popowa papka
Awatar użytkownika
aisling
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: aisling »

Wyluzuj Rattie, złośc piękności szkodzi ... :x
“Believe in love. Believe in magic. Hell, believe in Santa Clause. Believe in others. Believe in yourself. Believe in your dreams. If you don't, who will?” JBJ
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

PS2 A co robiła tam ta kapela?? Własnie po to tam była, żeby pokazać, że istnieje na świecie jeszcze porządna muzyka, a nie tylko gówniana popowa papka
Mówisz tak Ratt jakby eurowizja byla jedynym festivalem w calej europie ;]
jest wiele innych rockowych gdzie mogliby ta niby swietna muzyke pokazac...
a nie pchac sie tam gdzie nie powinno ich byc.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Rattie kurde jak słucham twoich tekstów to sobie myśle, że pomyliłeś adres strony i piszesz nie na tym forum co trzeba.

Z każdej strony tylko dopiec Bon Jovi .

Wiesz dla mnie HAND jest genialna, ale nie przeszkadza mi to powiedzieć, że LORDI pokazał show i wygrali zasłużenie. Co do strojów, nie są dla mnie kiczowate. Mają swój pomysł i tyle. Ale to nie oznacza, że jest to lepsze od wyglądu normalnych rockowców bez masek.

No i Dobrze, że pojechali na Eurowizje bo moga zrobić z tego festiwalu coś porządnego.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Jovizna, chodzi mi i to, że bardzo cieszę się z tego faktu, że rockowa kapela wygrywa festwal, do którego rock wogóle nie pasuje i taka kapela byłaby ostatnią o któej ktokolwiiek by pomyslał, że może wygrać. I owszem - grają swietną muzykę i nie chrzań mi tu o festiwalach, bo przypuszczam, że ja wiem lepiej na jakich festiwalach Lordi wystepuje :] I z łaski swojej nie porównuj ich do jakiegoś popowego gówna ok??!!
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Jovizna, chodzi mi i to, że bardzo cieszę się z tego faktu, że rockowa kapela wygrywa festwal, do którego rock wogóle nie pasuje
no własnie, nie pasuje. dobrze ze to przyznajesz.
I owszem - grają swietną muzykę i nie chrzań mi tu o festiwalach, bo przypuszczam, że ja wiem lepiej na jakich festiwalach Lordi wystepuje :]
po 1 to nie chrzanie a po 2 nie smiem watpic w Twoja 'festiwalowa wiedze ' ;] i skoro jednak istnieja takowe gdzie lordi sie pokazuje to naprawde eurowizje mogli sobie darowac bo jeszcze troche to w lecie z radiem wystapia, byleby tylko sie pokazac
I z łaski swojej nie porównuj ich do jakiegoś popowego gówna ok??
nie, nie ok ;]
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

Ricky Skywalker pisze:A widzieliście oficjalny teledysk do Hard Rock Hallelujah? Zabawny, ale również ciekawy ;)
a pozostałe widziłes??

jovizna pisze:a moim jakże skromnym zdaniem ;]
wygrani jak i cały konkurs eurowizji to jeden WIELKI KICZ ;]
czym innym jest kicz Lordi , Alice Coopera czy Q. Tarantino, a czym innym kicz obecnego BJ czy eurowizji ogolnie
Rattie pisze:niezłe jaja, wyczytałem, że Finowie chcą kapeli jakiś plac poświęcić :)
nie tylko plac, maja sie tez ukazac monety i znaczki podobno liczba osob ktora sie na nie zapisała zdecydowanie przywyzsza nakład...

wogole witano ich jak bohaterów narodowych, ludzi było tyle co u nas na papiezu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”