Powiedzieć wam dlaczego tak bardzo fascynuje mnie Japonia i uważam ją za lepszy kraj niż Stany Zjednoczone Ameryki? Otóż to wyspiarskie państwo na północno-wschodnim wybrzeżu Azji posługuje się zupełnie innym kodem kulturowym niż świat zachodni. Powiem więcej, kultura japońska jest całkowicie unikalna w skali światowej. Wszystko to spowodowało wyspiarskie położenie tego kraju, które nie ma połączenia ze stałym lądem. Taka izolacja stworzyła stworzyła całkowicie unikalną kulturę i mentalność, której ludzie okcydentu nie są w stanie pojąć. USA to kraj, który nie ma bogatej historii jak państwa europejskie czy azjatyckie (istnieje raptem niecałe 250 lat), jego mieszkańcy to głównie potomkowie kolonizatorów z Zachodniej Europy oraz czarnych niewolników z Afryki. Kultura okcydentu jest nudna i przewidywalna, dlatego orient wydaje się teraz czymś świeżym i unikalnym.
Biribomba. To jest sto razy lepsza piosenka z albumu Fankomat, niż ten cały oklepany Ciągnik. Następną płytą Blendersów był Fankofil, z którego pochodziły takie utwory jak Włos to Włos czy Owca.
Czy wśród waszej płytoteki macie jakieś enhanced CD? To znaczy takie kompakty, gdzie oprócz muzyki, można zobaczyć na komputerze prezentację multimedialną. Ja mam cztery takie płyty: dwa albumy (Być albo Mieć Dżemu i Yugoton) oraz dwa single (Outside Staind i Leatherhead U.D.O.).
W związku z tym, że ostatnio tyle rozpisaliśmy się na temat BB to muszę was zapytać czy te fakty z jego życia są prawdziwe (sorry)
Czy to prawda, że Bobby ma syna z autyzmem i wnuka z zaburzeniami rozwojowymi?
Który to syn Robert? On gra w zespole BB? http://www.youtube.com/watch?v=7Gz6kzHKMhs
Miracle-BJ pisze:W związku z tym, że ostatnio tyle rozpisaliśmy się na temat BB to muszę was zapytać czy te fakty z jego życia są prawdziwe (sorry)
Czy to prawda, że Bobby ma syna z autyzmem i wnuka z zaburzeniami rozwojowymi?
tak. Jego wnuczek Mateo ma PDD-NOS
żona, wnuk, córka i jej facet
biało-czerwona flaga z Dublina na trybunach
to, że nie ma Ryśka w BJ to nic nowego, ale dlaczego Fornalik Go nie powołał do kadry? Przecież Richie jest Polakiem i grać potrafi (że nie w piłkę? A nasze biedronki to niby w piłkę grają? Chociaż może dzisiaj przepoczwarzą się z biedronek w orły, zobaczymy
Niedawno wróciłam z kina. Byłam na „Wałęsa. Człowiek z nadziei”. Piękny film. Kawał historii. Nie wypowiadam się tutaj o samym bohaterze, ale oceniam film. Więckiewicz rewelacyjny. Muzyka genialna – moje ukochane lata 80! Byłam dzieckiem i nastolatką w tych czasach, ale pamiętam te czasy. Nie rozumiałam oczywiście zbyt wielu rzeczy, ale po obejrzeniu tej produkcji, wróciły niektóre obrazy z dzieciństwa. Polecam wszystkim.