Czego wam brakuje w nowym BJ ?
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
Do listy ktora wrzucilem wczesniej, tzn:
1. Basisty członka zespołu - i to z jajami.
2. Pomysłu na kawałki na miarę Dry County, Lay Your Hands On Me, Livin' On A Prayer czy chocby numerow z These Days.
3. Richie'go wymiatającego fajne solówki.
4. Rock'n'rolla.
Dorzuce jeszcze:
5. WOKALISTY!! - to w nawiazaniu do tematu z Jonem wokalista hehe. Niech sie facet wezmie za spiewanie a nie usmiechanie do panienek z pierwszych rzedow. Jon zatracil pewne proporcje, czesciej pajacuje zamiast zajac sie mikrofonem, strzela usmiechami na lewo i prawo i nadstawia tylek do macania... Zenujace....Czasem wstyd mi na to patrzec.........To przeciez kapela rockowa na listosc boska a nie cyrk objazdowy...
That's all.
1. Basisty członka zespołu - i to z jajami.
2. Pomysłu na kawałki na miarę Dry County, Lay Your Hands On Me, Livin' On A Prayer czy chocby numerow z These Days.
3. Richie'go wymiatającego fajne solówki.
4. Rock'n'rolla.
Dorzuce jeszcze:
5. WOKALISTY!! - to w nawiazaniu do tematu z Jonem wokalista hehe. Niech sie facet wezmie za spiewanie a nie usmiechanie do panienek z pierwszych rzedow. Jon zatracil pewne proporcje, czesciej pajacuje zamiast zajac sie mikrofonem, strzela usmiechami na lewo i prawo i nadstawia tylek do macania... Zenujace....Czasem wstyd mi na to patrzec.........To przeciez kapela rockowa na listosc boska a nie cyrk objazdowy...
That's all.
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2006, o 16:26 przez sobol_77, łącznie zmieniany 1 raz.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
- Misiek
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
Powiedzmy sobie też szczerze, że po tylu latach trudno jest nagrać coś, co osiągnęłoby taki sukces jak np LOAP czy SWW ogólnie. Wydając NJ, KTF i DT potwierdzili, że nie są gwiazdą jednego sezonu. Trudno jest po 20 latach dalej grać z takim samym powerem, z taką samą ilością pomysłów na nowe kawałki... A pisać na siłę piosenkę która ma z założenia być hitem jest kompletnie bez sensu.
Nie będę mówił w jakim stopniu oni sami decydują o trackliście, a jaki wpływ ma na nią wytwórnia, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Ale faktycznie mało jest teraz ich piosenek, które poruszają i trafiają głęboko w serce (nie muszą być tragiczne, aby tam trafiać- umówmy się).
Uważam, że każdy zespół, który gra juz dwie dekady ma po takim czasie problem podobny do tego, o którym tutaj piszemy. Ciężko jest dalej tworzyć coś, co będzie się podobało i będzie takie samo jak na początku. Ale prawda jest taka, że faktycznie takie zaspoły (i BJ też) mają fanów, którzy będą ich nadal słuchać. I płyta nie musi być rewelacyjna aby sprzedano jej spory nakład. To jest przewaga znanych zespołów nad debiutantami.
Nie będę mówił w jakim stopniu oni sami decydują o trackliście, a jaki wpływ ma na nią wytwórnia, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Ale faktycznie mało jest teraz ich piosenek, które poruszają i trafiają głęboko w serce (nie muszą być tragiczne, aby tam trafiać- umówmy się).
Uważam, że każdy zespół, który gra juz dwie dekady ma po takim czasie problem podobny do tego, o którym tutaj piszemy. Ciężko jest dalej tworzyć coś, co będzie się podobało i będzie takie samo jak na początku. Ale prawda jest taka, że faktycznie takie zaspoły (i BJ też) mają fanów, którzy będą ich nadal słuchać. I płyta nie musi być rewelacyjna aby sprzedano jej spory nakład. To jest przewaga znanych zespołów nad debiutantami.
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
You can't give up"
R.S.
- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
Pozwole sie nie zgodzic, bez urazy - to stek bzdurMisiek pisze: Uważam, że każdy zespół, który gra juz dwie dekady ma po takim czasie problem podobny do tego, o którym tutaj piszemy. Ciężko jest dalej tworzyć coś, co będzie się podobało i będzie takie samo jak na początku.

Do tego moge dodac jeszcze Whitesnake i cudowny wokal Davida Cooverdale'a, coraz lepsze plyty Deep Purple ostatnimi laty, powrot Euroope (na dniach druga plyta po przerwie, juz zbiera rewelacyjne recenzje) - i pewnie jeszcze wiele innych.
Ja sie chce i potrafi - to mozna.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Cytat:
Bounce powistala nie watpliwie dzieki wydarzeniom z 11 wrzesnia . Ale wg mnie zeby powstala plyta tragiczna nie trzeba tragicznych okolicznosci Osobiscie nie chce takiej drugiej plyty :
Mysle ze sformulowanie...dzieki wydarzeniom z 11 wrzesnia..jest nie na miejscu. Po 2... plyta bounce nie jest plyta "tragiczna" czy o tragedi.... Evil or Very Mad
No poprawiam sie z dzieki na zwiazane . a piszac "plyta tragiczna " nie mialem na myli jakosc muzyki , tylko tematyke :| Mozna bylo sie domyslec.
TO samo co cytat wyzej . Nie wierze sadzisz ze to co pisze jest doslowne :|Cytat:
2. Osobiscei taki tragizm spowodowany nieszczesniem milionow ludzi mnie nie sie nie podoba ( tragizm w piosence .... chociaz Undiveded jest GREAT)
Hmmm... jeeeeju zaraz wyjde z siebie. czy ta plyta jest dolujaca? czy miala na celu dobic jeszcze tych ludzi ktorzy w pewien sposob ucierpieli czy podniesc ich na duchu?
Tragizm w undivided jest GREAT Hmmm... powiedz jeszcze ze w pierwszej zwrotce.... :|
A o tragizm w undivaded nie mowie ze jest GREAT - chodzi mi o piosenke jako muzyke
To ze powodzi mu sie w kazdej dziedzinie nie ma nic do rzeczy wg mnie. Moze np zlapac "dola"Jak zmusisc czlowieka ktoremu powodzi sie w kazdej dziedzinie do tego by napisal ten "tragiczny" text Pytajnik Jesli mu sie uda cos takiego to znaczy ze ten tekst to kłamstwo bo autor tak naprawde mało wiedzial o uczuciu o ktorym napisal piosenke.
Wszyscy pragniecie tych dolujacych textow...musicie byc naprawde smutnymi ludzmi
Chce poporstu zeby pisali muze taka jak przedtem bardziej zmuszajaca sluchacza do myslenia , refleksji a zarazem przyjemna do sluchania ( czyt. taka jak w TD
[/quote]chodzi o to aby napisali muzyke..... Wy oboje macie jakis kompleks bon jovi? Myslicie ze im po 22 latach grania..sen z powiek spedza to aby trafic do fanow sluchajacych metalici czy pearl jam? dobre sobie. Rotfl2
?adnie mnie podsumowałeś Bovi Uśmiech... Język I masz racje. NIe zgodze sie z tym, że jeżeli BJ zagraja duet z ..... (aż przez gardło mi nie przechodzi i nie chce by takie słowa padały na tym forum) to nie słuchałbym tego, bo to byłaby kompletna perwersja Wykrzyknik
Ja kompleksu BJ nie mam - zapewniam . A nie mysle ze po 22 latach grania beda chcieli zyskac fanow Pearl Jam czy metalilci , ja tego chcePoniewaz sadze ze taka muzyke sluchaja ludzie dorosli do prawdziwego rocka . Rock w ich wykonaniu wg mnie mimo uplywu czasu jest nie komercyjny i wymaga od sluchacza czegos ... A Bon Jovi ostatnio nie wymaga . Tego wlasnie mi brakuje w nowym BJ.
Dzieki8) A co do Di... Po... to nie doslownie o tych wykonowacow mi chodzilo tylko o wykonawcow obciachowych w dzisiejszych czasach (czyt . Doda , Tokio Hotel , .... )
PozDro 8)
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
- Misiek
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
przyznaję, nie słyszałem...sobol_77 pisze:Pozwole sie nie zgodzic, bez urazy - to stek bzdur . Przyklad - Iron Maiden
zapytam kumpla, który ich słucha
a co do na przykład Europe i wielu innych zespołów- może czasem potrzebna jest przerwa?? Jak widać nagrywanie albumów rok po roku nie zawsze musi oznaczać, że wyjdzie coś świetnego. Osobiście lubię HAND, nie tak jak NJ ale jednak. Ale gdybym wiedział, że po np kilkuletniej przerwie nagrają drugie NJ czy KTF to bym poczekał
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
You can't give up"
R.S.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Kurde ale się rozpisaliście 

)
-> To był żart) ...
Tak więc zostają 10 osób reszta wyp... No dobra zmienić zespoły które się słucha
Dokłądnie. Richie troche zawodzi ostatnio.No i brakuje mi kawałków, które można było poznać przede wszystkim po jakiejś bardzo charakterystycznej melodii, może takiego intro, jak "Wanted...", "Blaze..." albo "Dry county". Bo piosenka to nie tylko słowa,ale i melodia, która musi współgrać w resztą.
No tak.Czytajac to pobieżnie, dochodze do wniosku Adrian, że jednak nie jest tak idealnie jak mówisz i czegoś Ci brakuje w obecnej tworczości zespołu.
No takBounce powistala nie watpliwie dzieki wydarzeniom z 11 wrzesnia . Ale wg mnie zeby powstala plyta tragiczna nie trzeba tragicznych okolicznosci
Chyba się rozumiemy.Ja chce zeby powstawaly piosenki tworzene z tragizmu wewnetrznego czlowieka jak np my guitar lies bleeding in my arms lub these days.
Tak. Zgadzam się w 100%. Nie mam nic do Hugha, ale co by było jakby Alec wrócił1. Basisty członka zespołu - i to z jajami.
Mnie też jedno Last Man Standing nie wystarcza tym bardziej, że tą piosenką Richie udowadnia, że ciągle może.2. Pomysłu na kawałki na miarę Dry County, Lay Your Hands On Me, Livin' On
To też fakt. Troche mało ciekawych i szybkich solówek.3. Richie'go wymiatającego fajne solówki.
Sobol chyba za dużo pisania na dzisiaj. Zaczynasz mówić herezje5. WOKALISTY!!
Po częsci sie zgodze.Obecna muzyka BJ jest własnie zbyt uniwersalna i zarazem/przez to mało konkurencyjna.
Tylko nie do fanów Metaliki ...BJ nie dotrą głeboko do jak to się mowi serc fanów Pearl Jam czy Metalliki,
Czyli z tym co jest na topie. Dobrze, że rockowy zespół może udanie konkurowaćTo ich obecna muzyka może konkurować jedynie z radiowym mix-chłamem lub inną masową muzyką.
Kto tu pisze na siłe ? Na siłe było pisane SWW bo była to ich ostatnia szansa i musieli coś porządnego zrobić. Jon jest naładowany pozytywnymi emocjami i stara się je przelac na papier a potem nagrać w studio i umieścic jako demówke na albumie (DLS -A pisać na siłę piosenkę która ma z założenia być hitem jest kompletnie bez sensu.
Z tym, że Gunsi i Aero mają taki sam problem jak BJ. Ich fani narzekają na współczesną muzyke. Jakiś album (chyba z Jaded) jest czymś takim jak Crush dla BJ. A Gunsi to już nie to (myśle, że to wina iż Slash słabo już wymiataDo tych zepołow można dołozyc jeszcze przykładowo Gunsów i Aerosmith, tez sie trzymią.
AMEN.Graja to, co sprawia im przyemnosc...a nam fanom zostaje albo przystosowac sie albo zmienic zamilowanie.
Tak więc zostają 10 osób reszta wyp... No dobra zmienić zespoły które się słucha
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
Tak Jaded Jaded. Tyle tylko, iż mimo takiej zmiany/eksperymentu nie ścieli włosów, nie uzywali ton laklieru i tapety, nie zrobili edowatego teledysku itd. zaraz po tym singlu wrócili do normalnego grania. A żeby nas utwierdzić w tym wydali w 2004 wspaniały album Hoonkin' on Bobo... trzymaja się trzymaja mimo kilku odskokówZ tym, że Gunsi i Aero mają taki sam problem jak BJ. Ich fani narzekają na współczesną muzyke. Jakiś album (chyba z Jaded) jest czymś takim jak Crush dla BJ. A Gunsi to już nie to (myśle, że to wina iż Slash słabo już wymiata -> To był żart) ...
o to trzeba by sie Denisse zapytacMnie też jedno Last Man Standing nie wystarcza tym bardziej, że tą piosenką Richie udowadnia, że ciągle może.
Adrian dziwne pytanie - czy znasz kogos z kims moglbys pogadac na inny temat a nie na bon jovi? Pewnego dnia gdy zaczniesz znowu mowic " a bon jovi bla bla bla i tak przez ileśtam" Twoje odbicie z lustra sie załamie i sie wyprowadzi
w nowym bon jovi nic nie brakuje bo to Ci sami faceci - troche starsi - inaczej patrzacy na swiat, nie jest problemem juz wyrywanie lasek tak jak na slippery when wet i pełnia zabawy tylko spokoj i harmonia. Mają pomysły na nowe plyty ale niektorzy starzy fani zalani jak w formalinie - ma byc slippery when wet 2 albo album to kicha
C'mon
Jovi twoj post jest żeby nie powiedzieć śmieszny w nawiązaniu do tego co tu piszemy
Wyskakjesz ni z tąd, ni zowąd i walisz tekst Slipery When Wet 2 .... puk puk. Z czymś takim to daj se spkój

:| chocby nawet zasugerował
Co do mnie to nie toleruje dublowania starych albumów, kazdy nastepny powinien wnosić coś "nowego"

Kto tak powiedziałstarzy fani zalani jak w formalinie - ma byc slippery when wet 2 albo album to kicha
Co do mnie to nie toleruje dublowania starych albumów, kazdy nastepny powinien wnosić coś "nowego"
To co jak kupisz zaj***stą fure i za 20 lat zacznie Ci sie sypac w piach to pomalujesz ją na różowo i powiesz, ze to w koncu ten sam samochódw nowym bon jovi nic nie brakuje bo to Ci sami faceci - troche starsi
nie zrozumiales widocznie
chodzilo mi o to ze oczekujecie czegos co juz nie nastapi
a gdy widze wasze wypracowania maturalne i przekrzykiwanie sie tutaj i udowadnianie swoich racji to po prostu mijam te posty bo nei ma sensu po raz 100 na tym forum czytac racji Adriana i innych
ja nie odpowiedzialem wam w waszej dyskusji po prostu wypowiedzialem sie co sądze na temat - czego brakuje w nowym bj - a skoro Ty nie zauwazyles nic do tego tematu bo zająles sie Aerosmith to znaczy ze Ty straciles kontakt z tematem.
zacytowalem tylko jedna osobe do ktorej sie odnioslem a pozniej napisalem co sadze o temacie bo chyba o to chodzi???
chodzilo mi o to ze oczekujecie czegos co juz nie nastapi
a gdy widze wasze wypracowania maturalne i przekrzykiwanie sie tutaj i udowadnianie swoich racji to po prostu mijam te posty bo nei ma sensu po raz 100 na tym forum czytac racji Adriana i innych
ja nie odpowiedzialem wam w waszej dyskusji po prostu wypowiedzialem sie co sądze na temat - czego brakuje w nowym bj - a skoro Ty nie zauwazyles nic do tego tematu bo zająles sie Aerosmith to znaczy ze Ty straciles kontakt z tematem.
zacytowalem tylko jedna osobe do ktorej sie odnioslem a pozniej napisalem co sadze o temacie bo chyba o to chodzi???
C'mon
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
To po co ciągniesz?Przeczytaj jeszcze raz to co napisalem. Nie napisalem tego w takim kontekscie na ktorego podtstawie mogłaś wyciągnać taki wniosek, wiec zkąd on się wziął. Po drugie pociągnąłem myśl mojego poprzednika
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
zarobek..albo to co dyktuje im wiekszy zarobek i mniej wysiłku, może tak

Zdaje sie ze wszyscy zapominacie ze bj to nie roboty ani maszyny do robienia pieniedzy. Faceci maja juz prawie 50 lat... inny etap zycia i inne teksty inspirowane wlsnymi doswiadczeniami.
Heh to jest niemozliwe do wykonania. Przeciez to zawsze bylo czescia tego zespolu i nie od dzis jon daje szypac sie po tylku i takie tam. Na koncertach kobiety zachowuja sie tak samo jak i 20 lat temu!!Niech sie facet wezmie za spiewanie a nie usmiechanie do panienek z pierwszych rzedow. Jon zatracil pewne proporcje, czesciej pajacuje zamiast zajac sie mikrofonem, strzela usmiechami na lewo i prawo i nadstawia tylek do macania... Zenujace.
piszac "plyta tragiczna " nie mialem na myli jakosc muzyki , tylko tematyke
:| w ogole cie nie kumam. Masz na mysli teksty na bouunce czy to ze byla inspiriwana 11 wrzesnia i dlatego jest tragiczna??? bo jesli to drugie to jak strzal kula w płot.TO samo co cytat wyzej . Nie wierze sadzisz ze to co pisze jest
doslowne
Hmmm jakigo doła mogłby złapac jon... moze wpasc w depreche bo sprzedali na swiecie tylko -ponad milion plyt,albo bilety na koncert sprzedaja sie juz nie w 90 000 sztuk tylko w 70 000 a moze przygnebia go to ze nie moze splodzic 5 dzieciakaTo ze powodzi mu sie w kazdej dziedzinie nie ma nic do rzeczy wg mnie. Moze np zlapac "dola"
To tak jakby powiedziec czlowiekowi ktory jest bliski samobojstwa zeby sie rozchmurzyl bo zycie jest piekne
no przepraszam...z czego jon ma tworzyc te dolujace texty jak jest szczesliwym facetem!!!
Kto tu pisze na siłe ? Na siłe było pisane SWW bo była to ich ostatnia szansa i musieli coś porządnego zrobić. Jon jest naładowany pozytywnymi emocjami i stara się je przelac na papier a potem

Mają pomysły na nowe plyty ale niektorzy starzy fani zalani jak w formalinie - ma byc slippery when wet 2 albo album to kicha

Nie to wiekszosc z was jest tu smiesznaJovi twoj post jest żeby nie powiedzieć śmieszny w nawiązaniu do tego co tu piszem
A Ty Piter jesli ozenisz sie z zajebista laska i za 20- 30 lat ona tez Ci sie zacznie sypac i nie bedzie w ogole przypominac tej w ktorej sie zakochales to co z nia zrobisz??? zniesiesz ja taka jaka jest..ze swiadomoscia ze jest Twoja czy zamienisz ja na inny model?To co jak kupisz zaj***stą fure i za 20 lat zacznie Ci sie sypac w piach to pomalujesz ją na różowo i powiesz, ze to w koncu ten sam samochód
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Tow takim razie ja nie oczekuje tego co miałęs na myśli ani niczego co nie może nastapić. Oczekuje tylko/aż muzyki prezentującej taki poziom jak np. za czasów KTF itd i uwazam, że zespół stac na tworzenie dobrych piosenek.chodzilo mi o to ze oczekujecie czegos co juz nie nastapi
I widzisz. Nie czytałeś całego tematu, a sie wypowiadsza skoro Ty nie zauwazyles nic do tego tematu bo zająles sie Aerosmith to znaczy ze Ty straciles kontakt z tematem.
[ Dodano: 2006-11-02, 20:31 ]
Sprecyzuj, bo ja niczego nie oczekuje tylko lepszej muzykiOczekujecie czasem rzeczy niemozliwych
Niestety ale takimi "maszynami" sa. Chcby z racji tego, ze są członkami znanego zespołu rockowego. Czerpią dochody z większej liczby źrodeł niż możemy sobie wyobrazićzapominacie ze bj to nie roboty ani maszyny do robienia pieniedzy
Pominęłaś punkt z malowaniem na różowo, a jest on dość istotny. Na inny model nie zmienieA Ty Piter jesli ozenisz sie z zajebista laska i za 20- 30 lat ona tez Ci sie zacznie sypac i nie bedzie w ogole przypominac tej w ktorej sie zakochales to co z nia zrobisz? zniesiesz ja taka jaka jest..ze swiadomoscia ze jest Twoja czy zamienisz ja na inny model?

gdybym chciał czytac wypracowania to zostałbym nauczycielemI widzisz. Nie czytałeś całego tematu, a sie wypowiadsz Nie zająłem się tematem Aerosmith czy Gunsów tylko dorzuciłem ich do pewnej grupy zespołów, które wcześniej się pojawiły i wokół których kręciła się rozmowa. To tyle dla objaśnienia.
C'mon