Coś w tym jest, bo im droższe te gitary Richiego na przestrzeni kilku dekad, tym jakby jakość utworów niższa
Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Re: Nowy album Bon Jovi (2016)
Coś w tym jest, bo im droższe te gitary Richiego na przestrzeni kilku dekad, tym jakby jakość utworów niższa
Po prostu chce zapracować na własne nazwisko. Nie stanie się Claptonem, Santaną itp., ale z jego odejściem jest trochę tak jak z rezygnacją Knopflera z "wielkiej firmy" pt. Dire Straits. Mark solowo nie robił już takich hitów jak z DS. Za to wypracował nową markę. Co prawda Sambora zabrał się za to chyba zbyt późno i nie jest tak dobrym gitarzystą jak Knopfler, ale już nie jest częścią innej nazwy tylko artystą indywidualnym. No, może poza tym, że pech chciał, że nie jest tak do końca... bo teraz pracuje na markę Orianthi+Sambora ;DDamned pisze:Tomker, żeby była jasność, to nie chodziło mi o sukces komercyjny, ale o uznanie wśród fanów i krytyków.
Jeśli na całym albumie gitary będą tak bardzo skryte za ścianą dźwięków jak na WDR to Shanks da radęDamned pisze: Mnie nurtuje pytanie, czy Shanks powróci do bandu na czas wrześniowej trasy. Przypominam, że już w 2005 roku wystąpił kilkukrotnie jako gitarzysta rytmiczny. Być może skład się poszerzy lub Shanks przejmie miejsce Bobby'ego... Nie wyobrażam sobie, aby został na stałe pierwszą gitarą Bon Jovi
Mariusz, widzę, że ustrzeliłeś postowego hattricka! ;D (edit: nawet 4 weszły! Szalejesz!
Ależ mnie wystraszyłeś Tom. Myslałem, że podświetlają mi się 4 HAND-y i będę musiał znów skasować konto by zacząć od nowaTomker pisze:
Mariusz, widzę, że ustrzeliłeś postowego hattricka! ;D (edit: nawet 4 weszły! Szalejesz!)

- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:

Wg Shanksa, wszystkie utwory na BB są nowe
Rani Pan moje fanowskie uczucia tym przejęciem miejscDamned pisze:Być może skład się poszerzy lub Shanks przejmie miejsce Bobby'ego... Nie wyobrażam sobie, aby został na stałe pierwszą gitarą Bon Jovi

---------
I dziś potwierdził jeszcze 2 razy, że piosenki są nowe, chyba się trochę zirytował

Ostatnio zmieniony 22 lipca 2015, o 10:01 przez monjovi, łącznie zmieniany 1 raz.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
edit
(sprostowanie poniżej)
(sprostowanie poniżej)
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, o 22:14 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Nie potwierdziłTomker pisze:Shanks na twitterze potwierdził także, że będzie producentem BB i albumy z 2016:
-"are you a producer of Burning Bridges also ? and the new one in 2016 ?"
-"yep"
BTW pytanie o producenta zadał chyba nasz forumowy kolega, zatem pewnie by nam o tym powiedział

Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, o 22:45 przez monjovi, łącznie zmieniany 2 razy.
dzięki za sprostowaniemonjovi pisze:Nie potwierdziłTomker pisze:Shanks na twitterze potwierdził także, że będzie producentem BB i albumy z 2016:
-"are you a producer of Burning Bridges also ? and the new one in 2016 ?"
-"yep"Yep odnosi się do ''Did you record the guitar of all the songs from Burning Brigdes?''
a wyglądało to groźnie

dzięki za przesłanie nowego screena:)
OK, koniec czata na dzisiaj, idę posłuchać We Don't Run z 10 x przed snem, branoc!
Hmm. Shanks odpowiedział na kolejne pytania na twitterze. Według niego są to calkowicie nowe piosenki. Nie nagrane na nowo, nie napisane kilka lat temu. Trochę dziwne będzie to wydawnictwo, bo tak jakby będzie to mini album studyjny. Ma być ponoć 8 piosenek, ale wszystkie nowe. Special Fan Album, ale jednak całkowicie nowe songi. Może to jakieś odrzuty z albumu, który zostanie wydany w 2016 roku..
https://twitter.com/johnshanks1/status/ ... 7290594304
Tak w ogóle, na tym Republic Record oprócz piosenki "We Don't Run", i informacji, że jest z nadchodzącego specjalnego albumu dla fanów "Burning Bridges", jest też info, że nadchodzący tour niedługo zostanie ogłoszony (może dojdą jakieś nowe koncerty?).
https://twitter.com/johnshanks1/status/ ... 7290594304
Tak w ogóle, na tym Republic Record oprócz piosenki "We Don't Run", i informacji, że jest z nadchodzącego specjalnego albumu dla fanów "Burning Bridges", jest też info, że nadchodzący tour niedługo zostanie ogłoszony (może dojdą jakieś nowe koncerty?).
- Bon Jovi
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Cała twórczość
To albo JS albo JBJ mija się z prawdą. Bo ktoś przytaczał odpowiedź JBJ na temat SNGSM że song powstał ok. 8/9 lat temu.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
No tak , Shanks akurat odpowiadał na twitterze o gitary to sie podczepiłem ale na moje pytanie już nie odpowiedział. Więc nadal nie mamy pewności co z produkcją płyty 2016 ale ja obstawiam,że na 99% Shanks.
Ogólnie z tych informacji co mamy to to co mówi JBJ sie z informacjami JS nie zgadza. W sumie fajnie jak już za miesiąc otrzymamy 6 kolejnych nowych kawałków więc mam nadzieje na wersje naszego "kochanego" producenta.
A w ogóle to tą liczbę 8 utworów to kto to podał ? bo już sie pogubiłem.
Ogólnie z tych informacji co mamy to to co mówi JBJ sie z informacjami JS nie zgadza. W sumie fajnie jak już za miesiąc otrzymamy 6 kolejnych nowych kawałków więc mam nadzieje na wersje naszego "kochanego" producenta.

- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Dand pisze:No tak , Shanks akurat odpowiadał na twitterze o gitary to sie podczepiłem ale na moje pytanie już nie odpowiedział. Więc nadal nie mamy pewności co z produkcją płyty 2016 ale ja obstawiam,że na 99% Shanks.
Też wolę wersję Shanksa, ale to wszystko zagmatwane i tak naprawdę nic nie wiemy poza datą, tytułem i 2 singlami, i tym kto nagrywał gitary. Chociaż tutaj też sprzeczne info, bo najpierw było, ze Saturday Night (Fever) było z Ryszardem, a teraz że John odpowiada za gitary
O 8 piosenkach podobno mówił Matt podczas Runaway Tours

- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Album z odrzutami z lat 2000+ to tylko fantasmagoria Jovitalkowców ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Ważną informacją z dzisiaj jest notka z portugalskiego Universalu mówiąca o tym, że Burning Bridges ma zostać wydany fizycznie na CD i vinylu, a także cyfrowo online. Mam tylko nadzieję że na całym świecie, bo w Fan.pl o dziwo wciąż tego nie mają w zapowiedziach.
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Ważną informacją z dzisiaj jest notka z portugalskiego Universalu mówiąca o tym, że Burning Bridges ma zostać wydany fizycznie na CD i vinylu, a także cyfrowo online. Mam tylko nadzieję że na całym świecie, bo w Fan.pl o dziwo wciąż tego nie mają w zapowiedziach.
-
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
A może Bon Jovi kończy współpracę z Universalem i do wypełnienia kontraktu brakowało mu jednej studyjnej płyty. Nową płytę chce wydać może już z inna wytwórnią, więc na szybko nagrali piosenki które miał gdzieś schowane w szufladzie... A oficjalnie to płyta dla fanów.... kurcze po tym całym zamieszaniu taka opcja wydaje mi się teraz najbardziej prawdopodobna.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Od 6:18
https://www.youtube.com/watch?v=_BHaYBG ... e=youtu.be
Czyli stare utwory, mające nawet 10 lat.
Najlepsze stwierdzenie Jona - "Nie nienawidze Burning Bridges" - sporo mówi o jego podejściu do tej płyty. Zwłaszcza,że nikt nie pytał o jego stosunek do niej ale coś takiego widać w nim siedzi.
https://www.youtube.com/watch?v=_BHaYBG ... e=youtu.be
Czyli stare utwory, mające nawet 10 lat.
Najlepsze stwierdzenie Jona - "Nie nienawidze Burning Bridges" - sporo mówi o jego podejściu do tej płyty. Zwłaszcza,że nikt nie pytał o jego stosunek do niej ale coś takiego widać w nim siedzi.

- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Po wysłuchaniu Jona faktycznie pierwsza rzecz, która przychodzi na myśl to to, że ta płyta musi być wydana, bo tak i zakończy pewien cykl? Czyli może chodzić o zakończenie wpółpracy z wytwórnia jak wspominaliście, albo po prostu zakończenie współpracy z Shanksem? Mieli jeszcze kontrakt na jedną płytę z owym producentem i chciał nie chciał muszą to wydać. Shanks mówiąc 3 razy,że są to nowe utwory może nie chce nikogo zniechęcać, wiadomo inaczej traktuje się album ze starymi odrzutami, a inaczej z nowymi piosenkami, zwykły zabieg marketingowy..
A chłopak się nie spodziewał, że Jon wypaplał na Runaway Tours co ma się naprawdę znaleźć na BB.