Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Re: Nowy album Bon Jovi (2016)

Post autor: monjovi »

Tomker pisze:A zauważyłaś, że inicjały piosenki jednoznacznie wskazują nie na Ryśka tylko Bobbiego? Przypadek? ;D

Nic nie dzieje się przypadkiem, to już powiem co wiem... to wszystko przez Bobbiego, zrobili z JBJ w końcu ''coming out'' i Sambora uciekł zrozpaczony :( Swoją Burning Bridges najbardziej wgryzło mi się w głowe i nie chce wyjść :D

2 mocne punkty ? ;)
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015, o 22:51 przez monjovi, łącznie zmieniany 1 raz.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
M

Post autor: M »

Cóż, dzięki Monika! Świetny kawałek :P

Osobiście jestem ukontentowany jak cholera. Wreszcie dawno nieobecny luz i werwa. Od BJ nie oczekuję zbawiania świata - od tego mam innych wykonawców ;)

P.S. TAKA CIEKAWOSTKA (Z obserwacji). Wiecie jakie piosenki najbardziej podobają się kuracjuszom? :D

Oczywiście SNGMSMorning (leci naokrągło ;] ) i... Blind Love (bo cholernie przyjemnie się przy tym masuje). Teardrop to jednak "kawałek na specjalny nastrój" i... dobrze. We Don't Run babcie i dziadki też jakoś bezboleśnie znoszą czyli to piosenka z cyklu "muzyka łączy pokolenia" :lol:

Ogólnie rzecz biorąc - w tego rodzaju pracy z muzyki Bon Jovi - tylko Lost Highway, gdzie (i to jest piękne) niezależnie od wieku (czy to 30-parę czy 80-siąt) rewelacja...

A Alice In Chains i Pantery pozostaje mi słuchać jedynie w przerwie :)

Wybaczcie ten offtop i spokojnej nocy. Dobrze, że od soboty 4 dni wolnego... Wy też? :D

Pozdrawiam

P.S. Tom, sprawdz @
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

A Japończycy niepocieszeni brakiem teledysków postanowili wziąć sprawę w swoje ręce i sami nagrać klip do "Saturday Night Gave Me Sunday Morning". Wiadomo tyle, że Universal patronuje tej akcji, a chęć udziału w nim w roli statysty można zgłaszać mailowo. Nagranie odbędzie się w niedzielę wieczorem w Tokyo. Ciekawe co z tego wyjdzie, ale nie spodziewam się niczego nadzwyczajnego ;)
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

dzienx Mariusz, wyrastasz na naszego forumowego Waynea Ishama! ;)
usunięty użytkownik 4858

monjovi pisze:Swoją Burning Bridges najbardziej wgryzło mi się w głowe i nie chce wyjść :D
I chyba po raz pierwszy w historii forum przeanalizowaliśmy dużo szczegółowiej tekst niż warstwę dźwiękową! ;D
Damned pisze:A Japończycy niepocieszeni brakiem teledysków postanowili wziąć sprawę w swoje ręce i sami nagrać klip do "Saturday Night Gave Me Sunday Morning". Wiadomo tyle, że Universal patronuje tej akcji, a chęć udziału w nim w roli statysty można zgłaszać mailowo. Nagranie odbędzie się w niedzielę wieczorem w Tokyo. Ciekawe co z tego wyjdzie, ale nie spodziewam się niczego nadzwyczajnego ;)
Przeczuwam dobrą Anime do WeDon'tRun ;D
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015, o 23:10 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Tomker pisze:
Damned pisze:A Japończycy niepocieszeni brakiem teledysków postanowili wziąć sprawę w swoje ręce i sami nagrać klip do "Saturday Night Gave Me Sunday Morning". Wiadomo tyle, że Universal patronuje tej akcji, a chęć udziału w nim w roli statysty można zgłaszać mailowo. Nagranie odbędzie się w niedzielę wieczorem w Tokyo. Ciekawe co z tego wyjdzie, ale nie spodziewam się niczego nadzwyczajnego ;)
Przeczuwam dobrą Anime do WeDon'tRun ;D
Jeżeli to ma sprawić, że Geminiman wróci, to nie mam nic przeciwko :)
usunięty użytkownik 4858

[offtopic]
Damned pisze:Jeżeli to ma sprawić, że Geminiman wróci, to nie mam nic przeciwko :)
Jestem za! Dobry przykład na to, że jednak bywają ludzie niezastąpieni...[/offtopic]
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

A oni mają zawsze jakieś utwory extra, nigdy nie rozumiałam dlaczego :D. Jeśli jest szansa na główną rolę to lecę słać zgłoszenie :D (oby to było coś lepszego niż japońska reklama Cup Noodle https://www.youtube.com/watch?v=EelZ1DwkgFk)

Co do analizy tekstu to trochę powrót na lekcje języka polskiego ;)

Jutro odsłuch Burning Bridges, łudzę się , że będzie przeciek...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

monjovi pisze:
oni mają zawsze jakieś utwory extra, nigdy nie rozumiałam dlaczego :D.
Chodzi o japońską jakość. Ich produkty są zawsze solidniej wykonane. Jeżeli więc ma być jakaś ekskluzywna, najlepsza wersja albumu, to trzeba ją wydać tam, gdzie wyprodukują ją najlepiej. Dlatego też Japonia, a nie np. Chiny czy Rosja. Kupiłem kiedyś rosyjskie wydanie ze względu na bonus tracki... Na zdjęciach wszystko było ok, natomiast po zdjęciu folii gołym okiem widać było "byle jakie" wykonanie pod każdym względem. Nie polecam ;)
monjovi pisze: (oby to było coś lepszego niż japońska reklama Cup Noodle https://www.youtube.com/watch?v=EelZ1DwkgFk)
Dobrze, że u nas nie dubbinguje się filmów i co ważniejsze... koncertów :D
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Nowe snippety rozjaśniły nieco sytuacje i tak:
Who Would You Die For - zapowiada się na najlepszy numer z płyty. Niesamowicie klimatyczne zwrotki i emocjonalny refren. Świetny wokal Jona w całym kawałku. Dobre gitary w tle, w refrenie to pod jakiś Nightwish podlatuję.
Fingerprints - jak ją słyszę to się uśmiecham, bo tego typu hiszpańskiej ballady/serenady nigdy bym się od Jona nie spodziewał.
Life Is Beautiful - bardzo przyjemny kawałek. Troszeczkę może przesłodzony, ale poczekam na opinie całego kawałka. Bardzo dobra melodia.
Burning Bridges - niech mi ktoś wyjaśni jakim sposobem Jon zrobił taki wałek z tym kawałkiem i tytułem płyty. To tak jakby pozwolić sobie oficjalnie pokazać fucka i się tym chwalić i promować. Kawałek w stylu Love For Sale. Zabawne zakończenie płytki.
We All Fall Down - chyba najbardziej przesłodzony kawałek na płycie. Jeszcze nie mogę ocenić, bo z jednej strony przyjemna i dobre zwrotki, ale z drugiej strony Jon śpiewa chyba za "słodko". No i tekst raczej na minus. Zbyt banalny.

I'm Your Man - 8.5/10 - Takie Bon Jovi utrzymane w stylu Billy i dem z Sex Sells . Zajebisty riff. Przyjemny Rock N Roll.

Po tym co do tej pory usłyszeliśmy to płytka będzie zróżnicowana. Wokal Jona zaskakuje bardzo dobrym poziomem. Sposób śpiewania niektórych kawałków jest niebanalny i widać, że włączył sobie Jon na luz dzięki czemu brzmi czasami rewelacyjnie. Teksty są lepsze i gorsze. Natomiast co do gitar to poza singlowym "SNGSMorning" są bez zarzutów, a nawet czasami bardzo dobre jak w I'm Your Man.

Nie było (i nie będzie) tak zróżnicowanego albumu jak "Burning Bridges".
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Damned pisze:
monjovi pisze:
oni mają zawsze jakieś utwory extra, nigdy nie rozumiałam dlaczego :D.
Chodzi o japońską jakość. Ich produkty są zawsze solidniej wykonane. Jeżeli więc ma być jakaś ekskluzywna, najlepsza wersja albumu, to trzeba ją wydać tam, gdzie wyprodukują ją najlepiej. Dlatego też Japonia, a nie np. Chiny czy Rosja. Kupiłem kiedyś rosyjskie wydanie ze względu na bonus tracki... Na zdjęciach wszystko było ok, natomiast po zdjęciu folii gołym okiem widać było "byle jakie" wykonanie pod każdym względem. Nie polecam ;)
monjovi pisze: (oby to było coś lepszego niż japońska reklama Cup Noodle https://www.youtube.com/watch?v=EelZ1DwkgFk)
Dobrze, że u nas nie dubbinguje się filmów i co ważniejsze... koncertów :D
Dzięki za rozjaśnienie sytuacji, faktycznie Japończykom nie można odmówić kreatywności i jak już coś robią to wychodzi im to świetnie, no może oprócz reklamy nudli :D A Rosja jak każdy wie, to stan umysłu i też można kupić tam wszystko ! ;)

Obrazek

-------------------
Spot reklamujący Burning Bridges, na szczęście nie japoński ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ZXgm6w_ ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
Iwa
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: Iwa »

Nie przypuszczałam, że I'm your man tak mi się spodoba. Świetny utwór, taki lajtowy i zabawny :D
Z niecierpliwością czekam na Who would you die for :P
[font=Georgia]Nothing is as important as passion.
No matter what you want to do with your life,
be passionate.[/font]
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

''Listening party'' trwa w Nowym Jorku, obecni tam mówią, że album słyszeli już 3 razy oprócz ostatniego utworu :D. Zapewne to nie przypadek.

A tak się prezentuje vinyl, albo płyta w rozmiarze XXL :D

Obrazek
źródło: instagram (c) concertsandy
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2015, o 23:22 przez monjovi, łącznie zmieniany 1 raz.
usunięty użytkownik 4858

a wiadomo coś o japońskim bonusie?
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Tomker pisze:a wiadomo coś o japońskim bonusie?

Nie, utwór też nie był odtwarzany :D Płyta kończyła się na I'm Your Man ;)

[offtopic]Za to mieli darmowe drinki :drink: :lol:[/offtopic]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”