Richie nagrywa
Moderator: Mod's Team
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
Re: Richie nagrywa
Podobno będzie kilka coverów i niektóre są brane pod uwagę jako single(np.Earth Song Michaela lub Killing Me Softly-The Fugees). 
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Album z coverami przeszedł mi przez myśl od razu, gdy opublikowali fragment utworu Cher. Myślę, że to o tyle prawdopodobny scenariusz, że przez studio przewijały się sieroty po Michaelu Jacksonie (czyt. jego muzycy) czy też dziecięcy chór. Z resztą, nagranie na nowo wielkiego hitu, to najłatwiejsza droga do komercyjnego sukcesu, a ciężko oprzeć się wrażeniu, że na tym właśnie duetowi zależy, a nie np. na niszowym ambitniejszym albumie typu "Stranger in this Town". Jeżeli to wszystko prawda, to da się to wszystko pojąć, w końcu - analogicznie porównując - uliczny grajek także więcej zarobi odgrywając znane i lubiane covery, niż próbując zainteresować przechodniów autorskim materiałem.
Moja ekscytacja tym albumem osiągnęła apogeum w momencie, gdy w studio przewijały się takie postacie jak Darryl Jones i Will Calhoun. Jednak od tamtej pory minęło sporo czasu i wygląda na to, że jeżeli wyżej wymienieni w ogóle pojawią się na tym albumie, to w jednym czy dwóch utworach. Na obrazkach od Sambory widujemy dziesiątki niesprawdzonych, nieznanych i podejrzanych osób, przez które w naturalny sposób nabrałem obaw do tego krążka jako spójnej całości.
Moja ekscytacja tym albumem osiągnęła apogeum w momencie, gdy w studio przewijały się takie postacie jak Darryl Jones i Will Calhoun. Jednak od tamtej pory minęło sporo czasu i wygląda na to, że jeżeli wyżej wymienieni w ogóle pojawią się na tym albumie, to w jednym czy dwóch utworach. Na obrazkach od Sambory widujemy dziesiątki niesprawdzonych, nieznanych i podejrzanych osób, przez które w naturalny sposób nabrałem obaw do tego krążka jako spójnej całości.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Będę bardzo rozczarowany jeżeli to będzie album z coverami.
Wiemy jednak, że przed erą murzynów Richie wspominał coś bodaj o 40 utworach nagranych wraz z m.in B.Rockiem czy L.Ebbinem więc może to jakoś mimo wszystko wyda.
Album z coverami mnie zupełnie nie interesuje.
Album z różnorodną stylistyką, nawet z reggae czy h-hopem mogę przesłuchać.
Bluesowo-rockowa płytKa to dla mnie to czego bym chciał najbardziej.
Wiemy jednak, że przed erą murzynów Richie wspominał coś bodaj o 40 utworach nagranych wraz z m.in B.Rockiem czy L.Ebbinem więc może to jakoś mimo wszystko wyda.
Album z coverami mnie zupełnie nie interesuje.
Album z różnorodną stylistyką, nawet z reggae czy h-hopem mogę przesłuchać.
Bluesowo-rockowa płytKa to dla mnie to czego bym chciał najbardziej.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Sambora and Panagaris, the former guitarist for Michael Jackson, are flying in from California to attend the race at Monmouth Park. The two — who are also a couple, by the way — are in the middle of recording a new album called “Rise.”
http://www.app.com/story/entertainment/ ... /30918823/The new album will also have a horse racing tie-in: a horse racing anthem, which the sport needs, he said.
“And I got it!” Sambora said. “It’s on this up and coming album.”
To się by porobiło... Sambora odchodzi z zespołu by spełniać się zawodowo i tym samym nagrywać album z przeróbkami? Kończ waść, wstydu oszczędź!prezes1 pisze:Podobno będzie kilka coverów i niektóre są brane pod uwagę jako single(np.Earth Song Michaela lub Killing Me Softly-The Fugees).
Chyba, że... nie odszedł tylko
u made my day!Tomker pisze: (...)mistrzem shredu lipca został Shanks ;D
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Richie powiedział,że album ma niby wyjść pod koniec roku.
"Rise" to jak podał Damned tytuł płyty jak i prawdopodobnie singiel, tak opisuje tekst utworu : The lyrics, he says, "are heavy and are associated with victory by rising above all obstacles. When doubters think you're out, you rise up and you steal the crown. It's a very inspiring, determined and positive message that is not just limited to sports. It's also about political, social and other issues."
żródło:
http://www.people.com/people/mobile/art ... 87,00.html
"Rise" to jak podał Damned tytuł płyty jak i prawdopodobnie singiel, tak opisuje tekst utworu : The lyrics, he says, "are heavy and are associated with victory by rising above all obstacles. When doubters think you're out, you rise up and you steal the crown. It's a very inspiring, determined and positive message that is not just limited to sports. It's also about political, social and other issues."
żródło:
http://www.people.com/people/mobile/art ... 87,00.html

Kiedyś Orianthi mówiła o kwietniu 2014 roku, więc wolę z dystansem podchodzić do takich zapowiedzi..
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
''When Sambora met the horse, kissing him on the nose, he began talking to the champion's trainer Bob Baffert.Dand pisze:Richie powiedział,że album ma niby wyjść pod koniec roku.
"He said, 'This horse needs a song,' " recalls Sambora, who was inducted into the Songwriter's Hall of Fame in June..."

I ma być to piosenka zadedykowana dla konia ?

Na okładkę płyty !
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
.
.
a tego tekstu o potrzebach ogiera nie wypowiedział czasami jakiś Ahmed, a nie Richie?
Tymczasem Ori na FB napisała: "Yay and our tune 'rise' was played on nbc today". Ktoś to słyszał?
.
a tego tekstu o potrzebach ogiera nie wypowiedział czasami jakiś Ahmed, a nie Richie?
Tymczasem Ori na FB napisała: "Yay and our tune 'rise' was played on nbc today". Ktoś to słyszał?
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Według twittera Richie i Ori nagrywaja obecnie z Bob Rock'iem. Czyżby to co zrobili z Beardenem im nie pasowało ?
Twitt który podała dalej Ori :
https://twitter.com/pipinfort/status/672941863809196034
i fotka

jeśli to info już gdzieś było to sorry
Twitt który podała dalej Ori :
https://twitter.com/pipinfort/status/672941863809196034
i fotka

jeśli to info już gdzieś było to sorry

Nie mam już sił, ile można nagrywać album.. W 2013 roku zapowiedział, że pracuje nad albumem (pierwsza data premiery była w kwietniu 2014 roku wg wywiadu Orianthi), a tu już prawie 2016 rok, a tu wciąż nic.. Harem Scarem ogłosiło we wrześniu poprzedniego roku, że pracują nad nową płytą i już w grudniu była (i okazało się, że to świetny album). A u Richiego co? Na prawdę tracę już nerwy. Odszedł z BJ, miał tak nagrywać solo, a może się okazać, że przez ten czas BJ wyda dwa albumy, bo premiera nowego albumu chyba ma być w marcu 2016 roku. Z każdym miesiącem coraz mniej czekam na ten album..
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Czyli generalnie sytuacja wygląda tak:
1) Etap pracy z Ebbinem - kilkanaście nagranych utworów
2) Etap pracy z innymi producentami w tym m.in D.Steward i Bob rock - kilkadziesiąt już piosenek
3) Etap pracy z Orianthi i Beardenem - 10-12 nowych utworów / inny kierunek / covery
4) A teraz znowu praca z Bob Rockiem
Richie będzie miał co wydawać przez najbliższe lata. Może nikt tego z Beardenem nie chce mu wydać i powraca do pracy z Panami z punktu nr 2
A co do Bon Jovi to myślę, że w marcu na 100% nie wyjdzie płytka. Za blisko od BBridges. Nie było oficjalnego przejścia do Warner (bo tam chyba pójdą). Singiel powinien już być a nie ma. BJ znowu weszli do studia.
Chcoiaż z drugiej strony może to być nowa strategia, aby album wypuścić niespodziewanie razem z ogłoszeniem trasy?
1) Etap pracy z Ebbinem - kilkanaście nagranych utworów
2) Etap pracy z innymi producentami w tym m.in D.Steward i Bob rock - kilkadziesiąt już piosenek
3) Etap pracy z Orianthi i Beardenem - 10-12 nowych utworów / inny kierunek / covery
4) A teraz znowu praca z Bob Rockiem
Richie będzie miał co wydawać przez najbliższe lata. Może nikt tego z Beardenem nie chce mu wydać i powraca do pracy z Panami z punktu nr 2
A co do Bon Jovi to myślę, że w marcu na 100% nie wyjdzie płytka. Za blisko od BBridges. Nie było oficjalnego przejścia do Warner (bo tam chyba pójdą). Singiel powinien już być a nie ma. BJ znowu weszli do studia.
Chcoiaż z drugiej strony może to być nowa strategia, aby album wypuścić niespodziewanie razem z ogłoszeniem trasy?
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
Adrian pisze:
za to chyba nikt by się nie obraził
I'm still living, yeah, semper fi!
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Tzn powinno już być jakieś info o singlu/płytce itp.Fromasz1899 pisze:Adrian pisze:
za to chyba nikt by się nie obraziłale na singiel nie za wcześnie ? może dostaniemy to w przyszłym roku? Richie z tego co się orientuje też nic nie wyrzucił? chyba że coś przegapiłem???
Przy WANow singiel wyszedł 7 stycznia a album 26 marca. O singlu było wiadomo dłuugo wcześniej.
Czas jeszcze jest, ale jakoś cicho. Może to i dobrze, bo może to być ta nowa strategia.
No i trasa. Informacje o Europejskiej części zazwyczaj były podawane w listopadzie (tak jak np o koncercie w Gdańsku).
Póki co mamy cisze
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!