Sport

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Re: Sport

Post autor: Damned »

Irlandia Pn - Niemcy 0-3
Ukraina - Polska 1-2
Czechy - Turcja 2-1
Chorwacja - Hiszpania 1-1
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Drużyno walcz dalej i pnij się w górę "Because We Can" https://www.youtube.com/watch?v=rpASralV3f8 :jupi:
BJ - It's my life - Always !
Lodynapatyku

Post autor: Lodynapatyku »

Ufff.. Ależ dzisiaj mieliśmy farta. Naprawdę bałem się tego meczu. Obstawiałem 0-0 bo... wydawało mi się najbardziej prawdopodobne. Ogólnie to "nic nie graliśmy" dzisiaj. Brakowało liderów. Lewandowski w stuprocentowej sytuacji zachowal się jak trampkarz (przysnął?). Ukraińcy kręcili momentami naszymi jak pachołkami... Zastanawiam się jak oni mogli przegrać z Irlandią płn... Zdecydowało mnóstwo szczęścia w obronie i błysk geniuszu Kuby. Oby Szwajcaria Nas nie pozamiatała.

P.S. Po raz kolejny okazało się, że wystarczy dobrze pilnować Lewego (w żadnym z dotychczasowych meczów Euro nie istniał na boisku) i facet pozamiatany. Średnia szybkość, słaby drybling, dużo strat. Trochę przykro było na to patrzeć Panie Lewandowski... Na szczęście Błaszczykowski uratował mecz.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Węgry - Portugalia 0-1
Islandia - Austria 1-0
Włochy - Irlandia 2-0
Szwecja - Belgia 0-1
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Obrazek

Brawo Polska! Nie było łatwo, ale mecz z Ukrainą i tak był dla nas meczem o nic (nawet porażka zagwarantowałaby nam drugie miejsce w grupie), dlatego trener mógł pozwolić sobie na kilka roszad w składzie, dając odpocząć kilku kluczowym graczom naszej drużyny.

Po wygranej Chorwacji nad Hiszpanią zrobiło się bardzo ciekawie, bowiem mecz ten wyłonił naszego potencjalnego rywala w ćwierćfinale. Najpierw jednak trzeba wygrać ze Szwajcarią. Nie będzie łatwo, ale to zespół do ogrania ;) Jedno jest pewne, na Niemcy, Francję lub Hiszpanię możemy trafić najwcześniej w finale i to bardzo dobra wiadomość :)

Moje typy na dzisiaj:
Węgry - Portugalia 0-2
Islandia - Austria 1-2
Włochy - Irlandia 1-1 (Włosi mają grać drugim składem, a Irlandia zagra o życie, nie wykluczam sensacji...)
Szwecja - Belgia 1-2

PS. jak typujemy mecze ćwierćfinałowe?
Najbardziej oczywiste jest typowanie wyniku do 90 minuty (bez dogrywki i karnych), ale może macie inne propozycje?
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Wchodzimy w decydującą fazę :)

Obrazek
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Generalnie drabinka jest taka, że w finale musi być przynajmniej mała niespodzianka. Wszyscy faworyci są w dolnej części.

Jeśli chodzi o nas - Szwajcaria, godny rywal, ale z Walią może być naprawdę ciężko.
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Nie, spojrzałem na lewą drabinke, w ćwierćfinale jednak z Chorwacją, w półfinale dopiero Walia. Ale i tak wymagający rywale przed nami, znacznie trudniejsi, niż Anglia, Francja, czy nawet Hiszpania.
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

NIEZWYCIĘŻONE BARWY" BIAŁO CZERWONE" !! !! !!
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Co do sposobu typowania w fazie pucharowej. Jak wiadomo, wynik dogrywki czy karnych jest znacznie trudniejszy do przewidzenia. Dla przykładu, po 90 minutach może być 1:1, po dogrywce 2:2, a po karnych 4:3. Jak łatwo dostrzec, w przypadku takiego rozstrzygnięcia, zamiast 1 wyniku mamy 3, dlatego najlogiczniejsze jest typowanie wyniku do 90 minuty (tak samo jak u bukmacherów). Poza konkursem można oczywiście podać swój typ, kto wygra w ewentualnych karnych czy dogrywce...

Szwajcaria - Polska 1-2
Walia - Irlandia Pn 2-0
Chorwacja - Portugalia 1-0
usunięty użytkownik 4858

wytypowanie wyniku meczu Polaków ze Szwajcarami to dla mnie czysta loteria. To dość wyrównane drużyny. Teoretycznie, na papierze mamy
lepszy atak, ale ostatnie 3 mecze pokazały, że duet Milik-Lewandowski ma prawo nie odpalić tak jak byśmy tego oczekiwali. No, ale może do 4 razy sztuka? ;)
Szwajcarska obrona wydaje się być na poziomie naszej. Grają bardzo stabilnie. U nas zachowujący się prawie jak libero, jednak
grający w linii rewelacyjny Glik oraz Pazdan czyszczący akcje zaczepne z szybkością i precyzją husarii :D Boczni obrońcy wymieniani w
zależności od taktyki trenera, potrafia tez stwarzać niezłe akcje na skrzydłach. Jeśli ich poziom się utrzyma to zagramy znowu na
zero w tyle. Oby! Bo ewentualne strzelenie pierwszego gola przez szwajcarów uszczelniłoby jeszcze bardziej ich dobrą defensywę.
Za to linia ataku Szwajcarów to nie sa Himalaje, więc nasi obrońcy nie muszą skupiac się bardziej niż w poprzednich meczach. Stały dobry poziom wystarczy!
Z drugiej strony, pomimo naszej dobrej obrony nawet Irlandczycy mieli 2 "setki" w meczach z nami. Szwajcarzy są w stanie takie sytuacje wykorzystać.
Tak jak my liczymy na punktowanie - czy w golach czy w asystach - Roberta i Arka, tak Helweci liczą na "zatrybienie" Shaqiriego i Xhaki, chociaż ten drug
ma zadania bardziej zbliżone do Krychowiaka i wg mnie robi to bardzo dobrze.

Miałem okazję obserwować na żywo grę napastnika Szwajcarów Breela Embolo. W wielkim skrócie można powiedzieć, że jest trochę jak Kapustka,
ale wystawiany jak typowy napastnik. Młody talent, bezkompromisowy w grze, gdy ma swój dzień bez problemu potrafi dojść do sytuacji strzeleckiej.
Ale tu znowu zadziała dyspozycja dnia, bo póki co to bardzo perspektywiczny zawodnik, a nie piłkarz o ustabilizowanej wysokiej formie.

Jeśli oceniać jedynie gry grupowe Polski i Szwajcarii, to Polacy wypadli w nich znacznie lepiej. To w połączeniu z "odblokowaniem" napastników pozwala
mieć nadzieję na przejście do ćwierćfinału. Martwi za to spadek celnych podań w ostatnim meczu. Nie szukałem statystyk (w których wliczane sa także
celne podania do najbliższego zawodnika i do tyłu na czyste pozycje, więc nie ma to większego sensu), ale wg mnie mecz z Ukrainą pod tym względem był tragiczny w stosunku
do meczów z Irlandią Płn i Niemcami. A więc przynajmniej 2 rzeczy Polska musi poprawić. Zadecyduje więc dyspozycja dnia. Być może będą to piłkarskie
szachy, w których wystarczyć będzie wykorzystanie 1 błędu obrony przeciwnika. Jeśli strzelimy pierwsi, a Lewy i Milik będą mieć lepsze czucie piłki niż
w meczach grupowych to możemy wygrać co najmniej 2 bramkami, bo Szwajcarzy nie mają teoretycznie takiej siły rażenia jak my. Całościowo nasza
strefa obrony wg mnie działa jak na razie bez większego zarzutu, więc wystarczy "tylko" ustrzec się indywidualnych błędów w obronie.

Kibicowanie czas zacząć!!! :) :jupi:
usunięty użytkownik 4858

Co do typowania w naszej forumowej zabawie. Gdyby to ode mnie zależało to wolałbym typować wynik meczu po ewentualnej dogrywce.
Karne natomiast to oczywiście loteria i dodatkowo ich wynik ma się nijak do liczby goli w meczu. tak więc obstawianie wyniku ewentualnych wyników karnych bym sobie podarował:D

Wiadomo, że w tej fazie remisy "nie istnieją". W tej rundzie żadne zawody nie mają prawa zakończyć się remisem. Teraz kazda dogrywka to jednie doliczony czas gry.
Niezbyt logiczne więc wydaje się obstawianie wyników, o których wiadomo, ze nie zakończą meczu. Logika jest tu na poziomie typowania obstawiania
np. wyniku z pierwszej połowy meczu. Oczywiście najłatwiej jest przyjąć ten buchmacherski system. Jesli tak zadecydujecie to nie ma problemu.
usunięty użytkownik 4858

Polska - Szwajcaria 2-0 (typ serca :) A niech najwyżej "stracę" punkty! ;D
Chorwacja - Portugalia 2-1 (I jedni i drudzy pokazali, że potrafią strzelać gole, brak bramki u którejkolwiek ze stron uwazałbym za niesprawiedliwy, tymbardziej na tym szczeblu mistrzostw)
Walia - Irlandia 2-0 (Walia wyrosła na drużynę, której chce się kibicować. Piękna droga grupowa i przede wszystkim "zaistnienie" dwóch gigantów fazy grupowej: Balea i Ramseya, mam nadzieję,
ze kolejny mecz dla tego tandemu wypadnie jeszcze lepiej:) )
P.S. Ale to tylko i aż futbol! Więc niespodzianki muszą się od czasu do czasu też pojawiać :D najważniejsze, że jest bardzo ciekawie, to bardzo dobre mistrzostwa! :)

P.S.II. Wyboldowałem wyniki, żeby były łatwiejsze do uchwycenia, ale jak widać nic nie widać... Różnica między normalnym a małym rozmiarem czcionki tez jest prawie niezauważalna. Za to pomiędzy
dużymi fontami a zwykłymi gigantyczna :D Nie nie czepiam się :D Ale naszła mnie tęsknota za starym edytorem ;)
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Tomker pisze:Co do typowania w naszej forumowej zabawie. Gdyby to ode mnie zależało to wolałbym typować wynik meczu po ewentualnej dogrywce.
Karne natomiast to oczywiście loteria i dodatkowo ich wynik ma się nijak do liczby goli w meczu. tak więc obstawianie wyniku ewentualnych wyników karnych bym sobie podarował:D

Wiadomo, że w tej fazie remisy "nie istnieją". W tej rundzie żadne zawody nie mają prawa zakończyć się remisem. Teraz kazda dogrywka to jednie doliczony czas gry.
Niezbyt logiczne więc wydaje się obstawianie wyników, o których wiadomo, ze nie zakończą meczu. Logika jest tu na poziomie typowania obstawiania
np. wyniku z pierwszej połowy meczu. Oczywiście najłatwiej jest przyjąć ten buchmacherski system. Jesli tak zadecydujecie to nie ma problemu.
W tej fazie turnieju, każdy z systemów typowania ma swoje wady...
Podczas Mundialu w Brazylii stosowałem ze znajomymi system bukmacherski, ale chętnie spróbuję czegoś innego ;)

Czyli jak rozumiem, w Twojej propozycji pojawia się wiele wariantów rozstrzygnięć dla jednego typu.
Dla przykładu, jeżeli powiem, że Chorwacja wygra z Portugalią 3:2, to zaliczamy ten typ za 3 pkt w przypadku gdy Chorwacja wygra:
- w regulaminowym czasie 3:2
- po dogrywce 3:2
- po karnych, gdy mecz po dogrywce zakończył się wynikiem 2:2

Dla mnie ok :ok:

Tymczasem w Saint Etienne:

Obrazek
Obrazek

Na drugiej fotce jakieś ostatnie prace kosmetyczne przy mojej ulubionej Spider Cam.
Murawa wygląda bardzo dobrze, w odróżnieniu do tej na Stade Velodrome :D
usunięty użytkownik 4858

dobry stan murawy to dla nas bardzo dobra wiadomość :) Dysponujemy dość szybkimi na tle innych zespołów kontratakami, zwłaszcza oskrzydlającymi,
w których boczni pomocnicy mogą zejść do środka lub zamieniać się pozycjami na boisku. Nawet mając kołki dobrane do przypisanej w teorii zawodnikowi
na 45 minut części boiska, traci się
dynamikę schodząc na te drażniące dla piłkarza piaszczyste "polanki", często ślizga. Niby niewiele, a jednak w wyrównanym meczu o przejściu dalej mogą decydować
szczegóły. Nasi są przygotowani, murawa w dobrej kondycji; nic tylko napisać na tweeterze;) : do boju Polsko! :jupi:

P.S. Tak, myślę, że możemy wypróbować ten sposób punktowania. Dla statystyków może okazać się nieczytelny, będzie małe utrudnienie w graficznym przestawieniu wyników, za to
łatwo nawiąże do pucharowej zasady punktowania
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2016, o 12:05 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”