Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Brand New EVENo

Re: Nowy album Bon Jovi (2016)

Post autor: Brand New EVENo »

Dla mnie w dalszym ciągu punktem odniesienia pozostanie jedynie Teardrop To Sea, jedyny utwór z BB, który mi się podoba. Oczywiście numery na płycie będą różnorodne, ale bezpieczniej będzie oceniać poszczególne utwory w skali "Lepsze od Teardrop", "Na poziomie Teardrop" i "Słabsze od Teardrop".

Prawdę mówiąc, po raz pierwszy oczekuję od albumu Bon Jovi małej ilości typowego dla lat 80. rocka. Lepiej będzie jeśli taki "hicior" będzie tylko jeden, ale za to niech będzie to petarda jakich mało. Wtedy lepiej się ją odbierze na tle pozostałych, stonowanych piosenek. Szybszy, głośniejszy utwór gdzieś w środku tracklisty powinien dobrze zrobić całości, która, jak oczekujemy, będzie dojrzałym graniem.
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Nie wiem czy było ale polecam sprawdzić oficjalny instagram.....mała namiastka tego co nas czeka, przynajmniej refren :) I chyba jest spoko.

BTW, dawno mnie tu nie było :czarodziej:
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ok. Myliłem się ;)
Jest bardziej rockowo niż myślałem ;)
Zapowiada się dobrze!
Zdecydowanie bliżej do HAND niż do We All Fall Down ;D
Podoba mi się wokal Jona na początku refrenu ;)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Nie wiem na co mi krótki fragment, więc póki co nie słucham. Boję się tylko co się zaraz zacznie dziać na forum, skoro same tytuły i rodzaje czcionek Wam wystarczyły na gorącą dyskusję o tym, jaka będzie płyta, a teraz otrzymacie kilka sekund faktycznego materiału muzycznego.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jon to robi specjalnie. Sam mówi że nienawidzi robić klipów i czasami to po nim widać, że jest sztywny itp (np ręce w WWBTFollow czy klip do WDYGot, a tutaj pełny chillout, uśmiech i generalnie jakoś tak rock n rollowo w tym fragmencie... Cwaniak. Wie, że musi dać z siebie zdecydowanie więcej niż dotychczas (sprawa z Ryśkiem). No to teraz 3 dni katowania tego fragmentu ;)
Ja mam odczucia takie jak przy singlu "Have A Nice Day"! Jest dobrze ;) zarówno piosenka jak i ten fragment klipu
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Jon to tu przede wszystkim Richiego trolluje :P Będzie rockowy singiel (a może i cały album) nagrany bez biednego Sambory :D
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

No czyli tak jak zwykle, coś a'la Born To Follow :D Nie spodoba mi się :D Jak każdy singiel, ale przynajmniej nie jest jakieś okropne pitu pitu, ani BWC :D

edit. Singiel typowo radiowy, ale raczej mało wpadając w ucho, sukcesów nie wróżę :) Teledysk wygląda dobrze !

Własnie ciekawe, czy to fenomen fanów BJ, że tylko z tytuły singla i daty jego wydania potrafią zrobić dyskusję na 2 tygodnie, czy każdy inny fan tak ma ! ;D
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Nie ma rewelacji, nie ma tragedii, jest ok. Na pewno dużo lepiej niż przy BWC. Zobaczymy jak wyjdzie cały utwór. I o dziwo na JT niezłe opinie, zdecydowanie bardziej przeważają pozytywne.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ja nie słucham ( przynajmniej spróbuję... ) ale zobaczyłem z ciekawości to video przez 5 sekund i zaciekawiło mnie to "The band you Loved" z Xem na "d". Oznacza powrót do starszego brzmienia sprzed krytykowanego i raczej chłodno przyjętego WAN czy wprowadzenie Phila ? Hmm
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dand pisze:Ja nie słucham ( przynajmniej spróbuję... ) ale zobaczyłem z ciekawości to video przez 5 sekund i zaciekawiło mnie to "The band you Loved" z Xem na "d". Oznacza powrót do starszego brzmienia sprzed krytykowanego i raczej chłodno przyjętego WAN czy wprowadzenie Phila ? Hmm
Może jest jakieś odniesienie do Phila X. A co do brzmienia to dla mnie brzmi jak z HANDA. Musze poczekać na całość bo oczywiście jest mocna kompresja dźwieku.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dand pisze:Ja nie słucham ( przynajmniej spróbuję... ) ale zobaczyłem z ciekawości to video przez 5 sekund i zaciekawiło mnie to "The band you Loved" z Xem na "d". Oznacza powrót do starszego brzmienia sprzed krytykowanego i raczej chłodno przyjętego WAN czy wprowadzenie Phila ? Hmm
Może jest jakieś odniesienie do Phila X. A co do brzmienia to dla mnie brzmi jak z HANDA. Musze poczekać na całość bo oczywiście jest mocna kompresja dźwieku.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Emocje coraz większe i wielki apetyt na dobry rockowy album :))
Ten krótki urywek brzmi optymistycznie, ale poczekajmy do piątku, a później na całą płytę :)
A tak w ogóle to chce, żeby Ryśkowi szczęka opadła! :o
BJ - It's my life - Always !
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

Brzmi to ewidentnie jak born to follow. Jeżeli album będzie w stylu Handa ja będę w niebo wzięty. Jednak chyba po tym singlu raczej należy się spodziewać stylu Circle. Nie tak dobrze jak piękne I am, ale nie byłoby zle uslyszec czegoś w stylu Thorn czy Bullet. Mam nadzieję, ze zagrają 3 razy mniej koncertów na trasie. Szczególnie powinni dać sobie spokój z graniem 10 bezsensownych w jednym kraju. Mala ilość koncertów gwarantuje jakość. Wtedy mozna jechać do Dublina za 100 funciakow. W innym przypadku nie ma sensu.
...and just only rock...
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Miałem rację, że THINFS nie będzie smętem. Kolejny zakład wygrany, ale...
Póki co bardziej podoba mi się video niż audio, chłopaki wyglądają na nim 100x bardziej energetycznie niż grają. Singiel nie brzmi jeszcze jak przedstawiciel mocno rockowego albumu, trochę szkoda, że to piosenka tytułowa, mająca jednoznacznie definiować nową erę... Aż takiego potencjału w niej na razie nie widać. Za to nadal oczywiście mam nadzieję, że pozostałe utwory (3-4?) przekażą większą rockową energię, do tego dojdą ciekawsze kompozycje typu te najlepsze z BB... A więc pozostaje cierpliwie czekać na snipetty :) Produkcyjnie bliżej mi do Bounce'a niż WANa, więc ten skromny fragment raczej spowolnił moje bicie serca - zamiast przyspieszyć - w oczekiwaniu na całą piosenkę. Mimo niedoskonałości, dzisiaj rano, pierwszą piosenką, którą zacząłem nucić w myślach był refren THINFS, więc melodia chociaż świetnie wpada w ucho :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”