Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Post autor: monjovi »

kikusia28 pisze:
monjovi pisze:=
Uhh grubo, mam rozumieć, że Knockout to takie Hey God 2016 :D
W sumie nie lubisz ani jednej ani drugiej :P Teraz doceń to dzieło jakim było Hey God!

Szkoda czasu na te wszystkie wywiady, bo on i tak od lat gada to samo. No ale miło było go zobaczyć :D
o jaka pamiętliwa :D

Tak tym bardziej, że siedział u mnie w salonie :lol:
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

monjovi pisze:
o jaka pamiętliwa :D

Tak tym bardziej, że siedział u mnie w salonie :lol:
I nie zaprosiłaś koleżanki?!

Pamiętałam, bo wpadłam w szok. Ale wtedy Cię jeszcze nie znałam. Teraz wiem, że jak coś mnie się podoba, to Ty się krzywisz :))

Kurcze włączyłam sobie Hey God & If I Was Your Mother... powiedzmy, że fanów mocniejszego grania mogę zrozumieć, że narzekają na new BJ :D
Awatar użytkownika
mellono
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: od NY do DA

Post autor: mellono »

Dand pisze:Z ciekawostek - jesli lubimy HAND i TD to polubimy This House.
Też to rzuciło mi się w uszy :)
So you want to be a cowboy,
Well you know it's more that just a ride...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Nie wiem czemu, ale w wykonaniu tego dziecka "Knockout" wydaje się całkiem niezłe.

Jon, co się z tobą stało, że 10-letnie dziecko nagrywa lepiej od Ciebie?
It's my life!
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Pouprawiałem nieco masochizmu przez piątkowy dzień, a nawet noc, słuchając ten utwór łącznie chyba z 50x i stwierdzam, że ten cholerny "Knockout" coś w sobie ma. Covery upewniają mnie w przekonaniu, że sam tekst, linia melodyczna wokalu jest na medal! Problemem jest warstwa instrumentalna, czyli to co w muzyce (przynajmniej dla mnie) najważniejsze. Czekam z niecierpliwością na wersję koncertową, która będzie mniej komputerowa, bardziej organiczna i naturalna. Innymi słowy może to być zupełnie inny utwór. "Knockout" nie jest wymagający wokalnie, więc wersja LIVE nie powinna być bolesna dla uszu, tak jak stare hiciory wykonywane pod koniec "Because We Can Tour".

Są takie utwory, które po pierwszym przesłuchaniu robią dobre wrażenie, lecz bardzo szybko się nudzą... Są też takie, które na początku wydają się tragedią, lecz z czasem okazują się czymś więcej... Nie wiem jak będzie w przypadku "Knockout". Może ani tak, ani siak. Utwór po prostu pozostanie zły. Póki co, po wielu przesłuchaniach stwierdzam, że coś w tym "nowoczesnym", innym kawałku jest... na pewno nie jest to jednak klasyczny, podręcznikowy rock.

PS. Mam pytanie do starszej gwardii, czyli osób które pamiętają czasy "New Jersey".
Jeżeli się mylę, to mnie poprawcie, ale podejrzewam, że w 1992 roku oczekiwaliście kontynuacji grania znanego z albumu "New Jersey" czy "Slippery When Wet", tymczasem pojawił się zupełnie inny, nowoczesny utwór "Keep the Faith". Co było dla Was większym szokiem? Pierwszy singiel z 1992 roku, czy najnowszy utwór "Knockout"? Nie pytam o to, który utwór jest ambitniejszy, lepszy, bo to chyba oczywiste. Pytam o to, który utwór wywołał większy szok.
Ostatnio zmieniony 10 września 2016, o 08:25 przez Damned, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Mi sie Knockout podoba coraz bardziej, a spodobał w sumie od razu. Dostrzegłem nawet fajną linie gitary :D Niby powtarza się w kółko to samo ale dodaje fajnego klimatu piosence. Całość wiadomo - przeprodukowana i dźwięki średnio naturalne ale podoba mi się mocna linia basu w zwrotkach.
Tak jak wspomniał Damned ten utwór może być super na żywo. Hugh będzie miał pole do popisu, obok perki w zwrotce gra główne skrzypce. Może nawet w koncertowej wersji Phil troszke bardziej zaznaczy swój udział.

A co do Captain Kidd Corp. to było jakieś info na ten temat ? W gruncie rzeczy wygląda na to,że ten mini label wydaje płytę, pod licencja z Island Record. JBJ wrócił do Island ale wygląda na to,że na pewno nic nie jest po staremu. Czyli wydaję płytę w małej, swojej wytwórni ale pod patronatem Island ? Coś w ten deseń.
Obrazek
Awatar użytkownika
mellono
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: od NY do DA

Post autor: mellono »

Damned pisze:Pouprawiałem nieco masochizmu przez piątkowy dzień, a nawet noc, słuchając ten utwór łącznie chyba z 50x i stwierdzam, że ten cholerny "Knockout" coś w sobie ma. Covery upewniają mnie w przekonaniu, że sam tekst, linia melodyczna wokalu jest na medal! Problemem jest warstwa instrumentalna, czyli to co w muzyce (przynajmniej dla mnie) najważniejsze. Czekam z niecierpliwością na wersję koncertową, która będzie mniej komputerowa, bardziej organiczna i naturalna. Innymi słowy może to być zupełnie inny utwór. "Knockout" nie jest wymagający wokalnie, więc wersja LIVE nie powinna być bolesna dla uszu, tak jak stare hiciory...
Od pierwszych przesłuchań miałem takie własnie przekonanie, że ten utwór coś w sobie ma, że gdzieś jest w nim "ukryte" stare BJ (nawet bardzo:)) o czym wspominałem... I być może właśnie w wersji live obdartej z elektroniki :chat: to wyraźniej usłyszymy!
So you want to be a cowboy,
Well you know it's more that just a ride...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Dand pisze:A co do Captain Kidd Corp. to było jakieś info na ten temat ? W gruncie rzeczy wygląda na to,że ten mini label wydaje płytę, pod licencja z Island Record. JBJ wrócił do Island ale wygląda na to,że na pewno nic nie jest po staremu. Czyli wydaję płytę w małej, swojej wytwórni ale pod patronatem Island ? Coś w ten deseń.
Też mnie to nurtuje. To co wiemy na pewno, to że JBJ wydawał pod tą nazwą limitowane fanklubowe albumy koncertowe na przestrzeni ostatnich 5 lat. Były to jednak rzeczy półoficjalne, adresowane do garstki fanów i niedostępne w regularnej sprzedaży.

Podejrzewam, że startując ze swoim własnym labelem JBJ stał się bardziej niezależny. Od teraz sam może zadecydować o tym, co będzie singlem i ile singli będzie promował album, bowiem Captain Kidd Corp. wszystko finansuje. Od teledysków, sesji zdjęciowych i okładek po ludzi którzy ogarniają te wszystkie profile społecznościowe i całą promocję. Zauważyłem, że materiały promocyjne w sieci, te grafiki i filmiki są robione ostatnio bardzo amatorsko, tak jakby zabrakło specjalisty. W przeszłości takich sytuacji nie było, stąd moje przypuszczenie, że w tej dziedzinie nastąpiła zmiana i o takie rzeczy nie dba już Island, tylko sam JBJ, Matt i Anthony, którzy mówiąc łagodnie nie muszą mieć zmysłu do takich rzeczy i zatrudniać przypadkowych ludzi, lub robić to sami (Anthony). Island natomiast zajmuje się tylko i aż dystrybucją muzyki na całym świecie. Ale to tylko moja hipoteza, być może nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością.

Tak czy inaczej Captain Kidd Corp, przypomina mi label JAMBCO. Pierwszą mini wytwórnię Jona, którą założył na początku lat '90 i wydawał pod jej szyldem do 1994 roku.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Damned pisze:
Mam pytanie do starszej gwardii, czyli osób które pamiętają czasy "New Jersey".
Jeżeli się mylę, to mnie poprawcie, ale podejrzewam, że w 1992 roku oczekiwaliście kontynuacji grania znanego z albumu "New Jersey" czy "Slippery When Wet", tymczasem pojawił się zupełnie inny, nowoczesny utwór "Keep the Faith". Co było dla Was większym szokiem? Pierwszy singiel z 1992 roku, czy najnowszy utwór "Knockout"? Nie pytam o to, który utwór jest ambitniejszy, lepszy, bo to chyba oczywiste. Pytam o to, który utwór wywołał większy szok.
Jak się jest gówniarzem w podstawówce to się inaczej patrzy na wszystko. I łyka się wszystko co ukochany zespół nagrywa. :)
Ja nic nie oczekiwałem. Miałem po drodze Blaze of Glory które uwielbiałem. KTF było dla mnie bombowe!
Największy wstyd i zażenowanie to BWC. Nic tego nie przebije.
Aha i ogromnym szokiem było Midnight in Chelsea i te cholerne sialalala...Trzeba było wszystkim tłumaczyć że to Jon solo. Teraz już tej wymówki nie mamy... ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Damned jeśli masz rację to ten krytykowany ruch o powrocie do Mercury jest bardziej pozorny niż rzeczywisty. Dziwią jednak te koszulki JBJ reklamujące stara/nową wytwórnie w sytuacji gdy jej rola miałaby być jednak zmarginalizowana jeśli chodzi o nagrywanie i promocję. Te dwie rzeczy są w sumie najważniejsze bo o ile bez dystrybucji nikt płyty by nie dostał o tyle kwestia muzyczna i promocja to coś co bolało Jona najbardziej. W sumie lepiej by jednak ktoś czuwał nad JBJ w kwestii wyboru singli bo facet sie na tym nie zna kompletnie ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Damned pisze:[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=dB6CGiUaTzc[/BBvideo]

:ok: :ok: :ok:
I dlatego jak nie podoba mi się produkcja utworu, ale widzę jego potencjał to wyszukuje covery w necie. Jest masa utworów które przy innej produkcji po prostu mi się podobają. A w necie jest masa specjalizujących się osób/zespołów w przeróbkach na inne muzyczne style. Już widziałem że akustycznie ktođ nagra Knockout. Podejrzewam e Ci co nie lubi produkcji BJ to spodoba im si wersja akustyczna.
Ja pamiętam 3 album Killersw. Jak mnie bolało, że na albumie były genialne numery, ale w "opakowaniu" takim, że mnie irytowały. Jakby produkcja była taka jak na debiucie to bym słuchał tego albumu non stop.

A co do Captain Kidd Corp,... Gdy było JAMBCO to KTF miał 7 teledysków, płytę koncertową wydaną chyba nieoficjalnie, VHS z klipami i dodatkowe single typu Cama De Rosas czy I Wish Everyday. Oby to była ta zapowiadana #dobrazmiana ;]
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

prezes1 pisze:
Damned pisze:
Mam pytanie do starszej gwardii, czyli osób które pamiętają czasy "New Jersey".
Jak się jest gówniarzem w podstawówce to się inaczej patrzy na wszystko. I łyka się wszystko co ukochany zespół nagrywa. :)
Ja nic nie oczekiwałem. Miałem po drodze Blaze of Glory które uwielbiałem. KTF było dla mnie bombowe!
Największy wstyd i zażenowanie to BWC. Nic tego nie przebije.
Aha i ogromnym szokiem było Midnight in Chelsea i te cholerne sialalala...Trzeba było wszystkim tłumaczyć że to Jon solo. Teraz już tej wymówki nie mamy... ;)
Moge sie podpisac tylko pod ta wypowiedzia Pana Prezesa. To byly inne czasy, inna muzyka w radio, inny pop, inny mainstream. KTF od pierwszego odsluchania jakos naturalnie przyswoilem w swoim sercu- to bylo wciaz moje BJ, to byl wciaz ten czynnik x. Cos, co sprawialo, ze czlowiek naprawde czasami lecial do chmur pod reke z muzyka BJ ( uff- alez to zabrzmialo patetycznie). Ja pamietam, ze styl gry Tico w KTF- to bylo cos, co rzucilo mi sie w uszy, moze to tylko taki "szok"m jaki pamietam- ale to wciaz w temacie pozytywnego znaczenia tego slowa :))
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

PS. Mam pytanie do starszej gwardii, czyli osób które pamiętają czasy "New Jersey".
Powiedzmy sobie szczerze.
SWW - USA - 12,000,000 mln
KTF - USA - 2,000,000^
Myślę że dla wielu to był tak duży szok, że odwrócili się plecami do zespołu, ale tak na poważnie. Teraz trochę inne czasy a i BJ już przecierałi szlaki zmian stylistyki bardzo często więc Ci co zostali już przyzwyczajeni są do takich zmian.
Jon wspominał też w wywiadzie, że bardzo długo walczył aby przekonać ludzi, że Keep The Faith to dobry utwór.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Cała twórczość

Post autor: Bon Jovi »

Ja sam mam wśród moich znajomych którzy po wydaniu albumu Keep The Faith odwrócili się od Bon Jovi i według nich ten album był gwoździem do trumny. Z TD jednemu się tylko podoba Hey God, z singla promującego Crusha utwór Ordinary People i z Bounca utwor Hook Me Up.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”