Promo Tour 2016

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Re: Promo Tour 2016-2017

Post autor: prezes1 »

Niestety nieporozumienie bo ja mówię o faktycznym autorze/kompozytorze utworu a nie osobach nagrywających swoje partie w studiu!
Desmond Child jest pianistą, wszystkie klawisze na piosenki BJ(przy których brał udział) skomponował on! Shanks jest multiinstrumentalistą, producentem i kompozytorem, wszystkie wstępne partie(dema etc) nagrał sam lub z komputerem - nie ma tutaj żadnych wątpliwości.
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Damned pisze: Załóżmy, że Jeff Beck jest gościem podczas koncertu Bon Jovi w 1995 roku... Mają zagrać "Blaze of Glory" i jak myślisz, kto gra prowadzącą i solo? Jeff Beck czy Richie Sambora? To logiczne że ten który ten utwór skomponował i nagrał :)
A jak gościem podczas koncertu byłby teraz np Slash i zagraliby "Blaze Of Glory" to kto grałby gitarę prowadzącą? Ten sam gitarzysta co gra cały koncert, czy oddajemy pole do popisu Slashowi, bo po to w sumie przyszedł? To samo gdybyśmy grali np coś z tego co stworzy Phil X.
Czepiam się,b o dla mnie akurat ta kwestia jest właśnie również czepianiem się, ale tym razem Twoim Damned ;)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Adrian pisze:
Damned pisze: Załóżmy, że Jeff Beck jest gościem podczas koncertu Bon Jovi w 1995 roku... Mają zagrać "Blaze of Glory" i jak myślisz, kto gra prowadzącą i solo? Jeff Beck czy Richie Sambora? To logiczne że ten który ten utwór skomponował i nagrał :)
A jak gościem podczas koncertu byłby teraz np Slash i zagraliby "Blaze Of Glory" to kto grałby gitarę prowadzącą? Ten sam gitarzysta co gra cały koncert, czy oddajemy pole do popisu Slashowi, bo po to w sumie przyszedł? To samo gdybyśmy grali np coś z tego co stworzy Phil X.
Czepiam się,b o dla mnie akurat ta kwestia jest właśnie również czepianiem się, ale tym razem Twoim Damned ;)
Adrian, odwracasz kota ogonem. Twój przykład jest dobry, ale nie ma nic wspólnego z tym o czym mówimy. A co jeżeli Jeff Beck nie jest gościem podczas jednego utworu, tylko całego koncertu?

Mamy dwóch gitarzystów na scenie. Jeden to faktyczny wykonawca utworu "This House is Not for Sale" (Shanks), a drugi to gitarzysta prowadzący zespołu (Phil-X). Naturalnym jest, że w tym utworze rolę wiodącą powinien objąć człowiek, który ten utwór nagrał. Dla przykładu, gdyby podczas koncertu Bon Jovi w 2011 roku, JBJ chciał zagrać "Working Too Hard", to gitarę prowadzącą przejmuje Bobby Bandiera, a nie Richie Sambora.

Odpowiedz lepiej wprost czy się zgadzasz z tym, że Shanks powinien odgrywać swoje solo w "THINFS", czy podtrzymujesz opinie że powinien to być Phil-X (którego publika kojarzy z teledysku)?
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Cała twórczość

Post autor: Bon Jovi »

Jeśli Phil umie to zagrać tak jak John, to Phil niech gra. Mogą się zamieniać na kolejnych koncertach lub zagrać razem na zasadzie rywalizacji po krótkich fragmentach. Możliwości jest dużo. Czasem JBJ może swoje solo zagrać. Mi to nie przeszkadza, byle dobrze brzmiało i żeby było widać że gra na scenie sprawia wszystkim frajde.

P.S. I tak każdy wie że za kulisami wszystkie solówki gra Bobby.
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Czy Czesław czy Wiesław będzie grał to się okaże, a tymczasem Bon Jovi ogłaszają ''intymne'' 4 promo shows wraz z serwisem Tidal:

Obrazek

1.10 – Red Bank, NJ
10.10 – London, UK
17.10 – Toronto, ON
20.10 – New York, NY

Co lepsze album ma być zagrany w całości ! Matt potwierdza

Matthew Bongiovi ‏@TheMattBongiovi 3 min.3 minuty temu Zobacz tłumaczenie
Guaranteed access to see the band perform the new record in entirety???

Oznacza to, że 1 października powinniśmy dowiedzieć się jak brzmią wszystkie utwory live z This House Is Not For Sale (o ile show w Red Bank jest prawdą, bo są sprzeczne informacje) !!

A trasa ma zostać ogłoszona w przyszłym miesiacu:

Matthew Bongiovi
‏@TheMattBongiovi
@JBJgirl16 @BonJoviTalk no these are special shows part of record promo. Tour to be announced next month

Edytuje post po raz 85...

Dostaniemy livestream z jednego z koncertów w serwisie Tidal:

''Bon Jovi will perform four intimate shows as part of TIDAL X: Bon Jovi at historic venues in select cities ahead of the release of their 14th studio album, THIS HOUSE IS NOT FOR SALE (10/21 on Island/UMG). These theater shows will present the rare opportunity to hear the band perform their entire record, live, for the first time publicly. Shows will take place in the band’s home state of New Jersey, London, Toronto and a first-ever Bon Jovi on Broadway performance, which will be livestreamed via TIDAL. To sign up for TIDAL, please visit: http://tidal.com/us/try-now''

Już sama nie wiem co jest w ramach RunawayTours a co z Tidala, niby na Tidal można wygrać wejściówki... A RT kosztuje krocie, jak zwykle. Proszę o sprostowanie.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Koncerty promocyjne odbędą się w małych kameralnych teatrach, co sprawia, że liczba wejściówek jest bardzo limitowana:

2016.10.01 – Count Basie Theatre, Red Bank, NJ
2016.10.10 - Palladium, London, UK
2016.10.17 - Queen Elizabeth Theatre, Toronto, ON
2016.10.20 - Barrymore Theatre, New York, NY (livestream przez TIDAL)

Wszystkie koncerty odbędą się w ramach współpracy z serwisem Tidal, a 3 ostatnie z nich również w ramach wycieczek Runaway Tours, na które można nabyć bilety. Występ w Nowym Jorku, 20. października 2016, czyli dzień przed premierą albumu będzie transmitowany przez Tidal i myślę, że śmiało można go uznać za oficjalny world album launch. Oglądałem w przeszłości koncert streamowany przez ten serwis i mogę powiedzieć, że jakość transmisji nie jest oszołamiająca, ale bardzo dobra, w granicach słabego 720p (gorsza niż stream z Cleveland 2013). Co oczywiście nie musi być stałą regułą. Liczmy na jak najlepszą jakość.

Same dobre wiadomości. Przede wszystkim dobrze, że wykonają album w całości, tak jak zrobili to z "Lost Highway", ponieważ wszelkie ewentualne mankamenty produkcyjne powinny zniknąć w bardziej naturalnych wersjach live.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Nie lubie słyszeć wykonania live przed wysłuchaniem orginalnej wersji. Psuje mi to odbiór piosenki.
Koncert może obejrze ale bez głosu albo tylko THINFSale. Fajnie że zagrają cały album. Pewnie i tak piosenki mają już mocno ograne jak ogrywali je jako dema stąd pewnie taki pomysł.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Adrian pisze:Nie lubie słyszeć wykonania live przed wysłuchaniem orginalnej wersji. Psuje mi to odbiór piosenki.
To samo, choć są wyjątki. Na pewno nie będę świadomie szedł na koncert/słuchał go, wiedząc, że będą grane kawałki z nadchodzącej płyty. Oczywiście jeśli jakaś pojedyncza premiera zdarza się i jest to niespodzianka, to zupełnie coś innego, wtedy taki utwór niesie wspomnienia i tak dalej, ale na występach na żywo zdecydowanie bardziej wolę słyszeć to, co już znam.
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

Dla mnie rozmowa jałowa o gitarach - kto, kiedy i za ile? To oni decydują kto i co będzie grał na tym instrumencie w czasie koncertu (wiążąc to oczywiście z faktycznym wkładem w procesie tworzenia). Myślę, że te promo posłużą im jako swoisty trening przed ewentualną małą czy dużą trasą. Byle miało to ręce i nogi. Poza tym decydujące jest to właściwie jaka ta płyta będzie. Dopiero potem, jeżeli będzie tego warte będzie można podyskutować o detalach. Jeżeli album będzie to kitu to wszelkie dywagacje stracą sens, przynajmniej dla mnie.

P.S. Autor "gitary" nie koniecznie lepiej ją zagra niż odtwórca. Poza tym mogło też tak być, że Shanks mógł sobie tam coś melodycznie ułożyć, a całą robotę praktyczno-detalistyczną linii gitary odgrał Phil. Tego nie wiemy. Tak samo też mogło być z parą Shanks-Sambora. Ja się nie znam na gitarze, w ogóle jestem tylko słuchaczem muzycznym, i nie mam pojęcia czy tak mogło być. Wy się wypowiedzcie, Ci co grają na gitarach, czy to możilwe czy piszę totalne bullshit. Nie wiem, nie znam się.
...and just only rock...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

TheRock pisze:mogło też tak być, że Shanks mógł sobie tam coś melodycznie ułożyć, a całą robotę praktyczno-detalistyczną linii gitary odgrał Phil. Tego nie wiemy.
The Rock, ręce opadają... Tak się składa, że od czasu odejścia Richiego, oficjalne rozpiski tego co kto nagrywał w studio w każdym nowym utworze są oficjalnie publikowane, więc mówienie że czegoś nie wiemy, lub możemy się tylko domyślać jest już nieaktualne. Oficjalne credits do "THINFS" było podawane przynajmniej dwukrotnie na naszym forum, więc nie będę go wklejał po raz trzeci. Przypomnę tylko, że wynika z niego jasno, że X nie nagrywał ani nie komponował tego utworu.

Phil to jest człowiek, który odegra wszystko bezbłędnie, a zatem z punktu widzenia słuchacza, nie ma większego znaczenia kto wykona utwór "THINFS" nagrany oryginalnie bez jego udziału. Dla mnie ciekawostką jest jak to rozwiążą. Do tej pory oczywiste było, że wszystkie utwory na koncertach wykonywać będzie Phil, ale dosyć niespodziewanie do składu wszedł autor gitary prowadzącej w 9-ciu na 12 utworów na nowym albumie, John Shanks, więc pojawia się istotne i zasadne pytanie: Czy Shanks będzie gitarzystą prowadzącym w utworach które nagrał, czy też wszystko spadnie na barki Phila?

Ciekawe jest to dlatego, ponieważ zarówno jedna, jak i druga opcja są bardzo prawdopodobne. Moim zdaniem bardziej autentyczne byłoby, aby wykonali utwory w miarę możliwości tak jak je nagrywali. Zwłaszcza dlatego, że wszyscy muzycy ze studio będą razem na jednej scenie. Jeżeli wszystko spadnie na barki Phila, to utwory na pewno nie stracą na jakości, ale bez wątpienia będzie to mniej autentyczne, dokładnie tak jak "Livin' on a Prayer" wykonywane przez Samborę vs. ten sam utwór wykonany przez Phila. Najlepiej byłoby, gdyby Shanks wykonywał utwory, które oficjalnie nagrywał, tak długo jak długo będzie występował z Bon Jovi. W wielką trasę pewnie i tak nie pojedzie, więc mięlibyśmy okazję usłyszeć te same piosenki w wykonaniu jednego, a później również drugiego, co w moim przekonaniu byłoby jeszcze ciekawsze.

Nie wiem skąd te kontrowersje. Dla mnie to są sprawy zupełnie oczywiste.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

JBJ będzie w czwartek gościem w brytyjskim The One Show. Tymczasem napisała do mnie uprzejma Pani z BBC, w związku z tym programem, pytając o możliwość wykorzystania poniższego klipu:

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=b6-7TqkxTEs[/BBvideo]

Oczywiście nie dysponuję żadnymi prawami do tego klipu, ale spodobało im się to co zrobiłem z obrazem, oraz dźwiękiem. Odesłałem ją do prawowitego wydawcy, ale napisałem też przy okazji kilka sugestii na temat samego programu. Za kilka dni okaże się czy zostały one wcielone w życie, oraz czy zdobędą wszelkie pozwolenia na pokazanie fragmentu powyższego klipu ;)

Wracając do koncertów promocyjnych, to przeszło mi przez myśl, że Bon Jovi nie wydali żadnego koncertowego DVD już od blisko 7 lat. To naprawdę szmat czasu. Dlatego uważam, że zachodzi "huge possibility", że któryś z najbliższych koncertów, (prawdopodobnie nowojorski) będzie nagrywany i wydany na DVD z uwagi na swój niespotykany format. Oby jeszcze przed świętami, bo to najlepszy czas na takie wydawnictwa. Z resztą, podobnie było w przeszłości, gdy zdecydowali się zagrać album "Lost Highway" od deski do deski w ramach programu Soundstage i wydać go kilka miesięcy później na DVD. Zdziwię się, jeżeli tym razem nie postąpią podobnie i nie wydadzą DVD "This House is Not for Sale - Live".
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Damned pisze:JBJ będzie w czwartek gościem w brytyjskim The One Show. Tymczasem napisała do mnie uprzejma Pani z BBC, w związku z tym programem, pytając o możliwość wykorzystania poniższego klipu:

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=b6-7TqkxTEs[/BBvideo]

Oczywiście nie dysponuję żadnymi prawami do tego klipu, ale spodobało im się to co zrobiłem z obrazem, oraz dźwiękiem. Odesłałem ją do prawowitego wydawcy, ale napisałem też przy okazji kilka sugestii na temat samego programu. Za kilka dni okaże się czy zostały one wcielone w życie, oraz czy zdobędą wszelkie pozwolenia na pokazanie fragmentu powyższego klipu ;)

Wracając do koncertów promocyjnych, to przeszło mi przez myśl, że Bon Jovi nie wydali żadnego koncertowego DVD już od blisko 7 lat. To naprawdę szmat czasu. Dlatego uważam, że zachodzi "huge possibility", że któryś z najbliższych koncertów, (prawdopodobnie nowojorski) będzie nagrywany i wydany na DVD z uwagi na swój niespotykany format. Oby jeszcze przed świętami, bo to najlepszy czas na takie wydawnictwa. Z resztą, podobnie było w przeszłości, gdy zdecydowali się zagrać album "Lost Highway" od deski do deski w ramach programu Soundstage i wydać go kilka miesięcy później na DVD. Zdziwię się, jeżeli tym razem nie postąpią podobnie i nie wydadzą DVD "This House is Not for Sale - Live".
Świetna sprawa, ciężka praca się opłaca ! Mam nadzieję, ze napisałeś jej, że chcielibyśmy usłyszeć ''Cadillac Man'', najlepiej live i wydane jako bonus na nowym albumie :D Hehe, oczywiście żartuje ;)

The One Show, to chyba coś w rodzaju talk show ? Ciekawe czy Jon coś zaśpiewa z nowego albumu.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

monjovi pisze: Ciekawe czy Jon coś zaśpiewa z nowego albumu.
Obawiam się że nie, bo muzyczną gwiazdą ma być ktoś inny. W każdy, razie mają gadać m.in. o koncercie w londyńskim Palladium. Być może dlatego chcieli pokazać akurat powyższy klip, ponieważ został nagrany w bliźniaczo wyglądającym teatrze.

Program startuje o 20:00, transmisja w poniższym linku:
http://www.zoptv.com/live/bbc-one
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Obrazek

BBC One Show. Słaby wywiad. Męczyłem się oglądając ten program. Te same wypowiedzi na temat Richiego, okładki albumu etc. Pokazali 3 fragmenty klipów:
- "THINFS", co zabawne w przyspieszonym tempie i zmienionej tonacji, najwidoczniej przez kogoś błąd (JBJ nie był zachwycony tym faktem)
- "Prayer" z księciem Williamem i Taylor Swift
- "Prayer" z wesela

Czyli poszli na łatwiznę i wykorzystali klipy, do których uzyskanie pozwolenia nie wymagało zachodu. JBJ wypadł dobrze, ale o ile go dobrze znam, to był niezadowolony z faktu, że musi brać udział w tym programie :D
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Obrazek

Phil-X zamieścił fotkę z prób przed jutrzejszym koncertem w Count Basie Theatre. Zaskakujące, ale z listy umieszczonej nad pedałem wnioskuję, że ćwiczyli "Always".
ODPOWIEDZ

Wróć do „This House Is Not For Sale Tour 2017 - 2019”