Lost Highways

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Lost Highways

Post autor: Adrian »

No to jak wiemy nowy album "Lost Highways" ukaże się już niedługo bo ... 02 Kwietnia 2007. Chciałbym się dowiedzieć co wy sądzicie o tym ?

Ja jestem zadowolony bo w każdym albumie Bon Jovi jest coś co sprawia, że moge go posłuchać. Dla mnie jeśli będzie chociaż 1dna piosenka która będzie mi się podobać to będe się z tego cieszył.

Country - widze, ze tutaj jest problem dla wielu osób. Nawet nie słyszeli płyty a już ją skreślają. Mysle, że trzeba jednak poczekać tym bardziej, że niektórzy już słyszeli piosenke z tego albumu i mówią, że nie brzmi jak Country tlyko jak piosenka w stylu albumu "Have A Nice Day" ...

Ja ne jestem zwolennikiem Country bo nudzi mnie ten rodzaj muzyki są jedynie wyjątki piosenek któe mi się podobają min WSYCGHome. Jeśli Bon Jovi zrobią dobry album Rockowo-Country to się będe cieszył i oczywiście już się nie moge doczekać tym bardziej, że podoba mi się tekst piosenki:
No one knows their way on the lost highway, Got my six string in the backseat on this lost highway, gotta get home cause my baby's a missin' me!
Taki sentymentalny tekst w stylu Never Say Goodbye + Wanted Dead Or Alive :)

Jakie Wy macie odczucia ?
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
player_one
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: player_one »

ja jestem zadowolony z albumu country i jeżeli go skrytykuje to napewno bo przesłuchaniu. WSYCGH jest świetne zarówno w wersji country jak i rockowej. Jesli płyta będzie w podobnym klimacie będe naprawde szczęsliwy.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Dla mnie to kila i mogila. Wstyd i zenada. Obciach. Katastrofa. jak ktos wczesniej napisal - niszcza swoja legendne. Nawet Adrian nie chce tego sluchac. Bon Jovi to k...wa Bon Jovi - the best fuckin' rock'n'roll band in the fuckin' world!!!! Rock world, not country!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do kibla z ta plyta. Zly k...wa jestem. Naprwde niszcza swoja legende - a ta juz od lat istnieje... Za chwile zostanie po niej tylko slad konskich kopyt. Jak w westernie...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Cryin
I Believe
I Believe

Country czemu nie?!?!

Post autor: Cryin »

Witam! Popieram w 100% Adriana! Nie jest to zly pomysł, ponieważ nie wierzę w to że zespół nawet na albumie w stylu "country" nie zostawi śladu swojego cgarakterystycznego brzmienia! Tak było od początku i tak też nadal będzie! Uważam też że nie każdy zespół potrafi się odnaleźć w zmianie swojego brzmienia, ktore kształtowal przez ponad 20 lat! Nie ważne czy będzie to country-rock czy hard rock czy cokolwiek innego, jeżeli zespół doda swoje BON JOVI to kolejna płyta będzie mimo zmienionej nazwy starym, dobrym BON JOVI 8) :P ! Więcej wiary ludziska!!

Ps. Pozdrawiam Fanów Bon Jovi!!
We don't need a Civil War!! Let's drink for hard working people!
Bon Jovi - Forever
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Eh szczerze mówiąć to juz mi to nawet powiewa czy country czy hip hop czy tez jon nagra kiedys jakies swoje mixy. Najbardziej zasmuca mnie swiadomosc,ze nie bedzie trasy do tej plyty.. tylko jakies lokalne male wystepy(czyt.skonczy sie na 3 koncertach w usa) :placze:
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

Adrian pisze:Mysle, że trzeba jednak poczekać tym bardziej, że niektórzy już słyszeli piosenke z tego albumu i mówią, że nie brzmi jak Country tlyko jak piosenka w stylu albumu "Have A Nice Day" ...
Jezeli owa piosenka brzmi jak to okreslono "w stylu albumu HAND" to moze byc calkiem ciekawie. Mimo wszystko samo slowo "country" odstrasza.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Najbardziej zasmuca mnie swiadomosc,ze nie bedzie trasy do tej plyty.
To było oczywiste. Ale jest nadzieja, bo najpierw miał być Best Of. Teraz się zmienia kolejnosc a co to oznacza ? Counry - Best Of - Rock. Myśle, że do Best Of będzie trasa która przejdzie w trase nowego albumu.
Nawet Adrian nie chce tego sluchac.
Bon Jovi - the best fuckin' rock'n'roll band in the fuckin' world!Wykrzyknik
No własnie o to mi chodziło. Dla niektórych Bon Jovi to tylko rock. Oni chcieliby aby zespół nie zmieniał swojego stylu, ale wtedy nie powstałoby KTFaith, TDays, HAND itp.

Dla mnie ta płyta chyba będzie czymś w stylu TLFRight czyli płytka którą moge posłuchać, ale słuzy głównie do zajęciea miejsca na półce.

Z tym, ze sam Jon powiedział, że miał być to album Country a tu czasami poszło w strone mocnej gitary i rocka.

Drugi aspekt:
Jaka była opinia ludzi słyszące WSYCGHome po raz pierwszy ? To przecież Country . Jaka była reakcja ludzi po usłyszeniu piosenki z nowej płyty <Jon się zapytał jak się podoba i czy to dobre Country>. Dobra Rockowa piosenka !
Nie chce za dużo sobie wyobrażać, ale myśle, że będzie to w stylu rockowej wersji WSYCGH lyb np You Can't Loose At Love.

A jak to nazwą Country, HH czy Rap to mnie nie obchodzi.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Poza tym skąd wzięliście te słowa?
No one knows their way on the lost highway, Got my six string in the backseat on this lost highway, gotta get home cause my baby's a missin' me!
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Ankag
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ankag »

Pozostaje składać rączki i sie modlić, żeby coś z tego wyszło... Bo jeśli to będzie w stylu WSYCGH no cóż... nie darzę sympatią tej piosenki. Bon Jovi to Bon Jovi. Jeśli grają rock - to niech go grają, ale nie bawią się w takie dziwne eksperymenty, bo moze wyjść kicha... :(
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: Dla niektórych Bon Jovi to tylko rock. Oni chcieliby aby zespół nie zmieniał swojego stylu, ale wtedy nie powstałoby KTFaith, TDays, HAND itp.
Adrian, bredzisz :). Tu nie chodzi o to, ze nie chce by nie zmieniali stylu... Kazdy zespol ewoluuje, ale plyta country to zadna ewolucja, to cos co nie powinno sie stac - jakby nagrali plyte hip hopowa, tez uznalbys to za ewolucje??

Nie mam juz nic do dodania, dla mnie to fatalny pomysl i zaprzedanie idealow .
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

ja mam podzielone na ten temat zdanie, poczekam do premiery tej płyty, pozyjemy zobaczymy 8)
Awatar użytkownika
nati7777
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: nati7777 »

moze wyjdzie coś ciekawego :P moze nie będize tylko country...
poczekamy zobaczymy :D
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Sobol masz w 100% racje. Wy szyscy i tak weźniecie wszystko co wam Bon Jovi wcisną..czyli jedno wielkie komercyjne gówno. Tak robią od kilku lat. Troche ostro sie wyrazam i bez urazy, ale mam podstawy.
Jezli ma powstać płyta Country, to niech se powstanie, ale zostawmy to jako ciekawostę dla kogos tam. Hmmhhmhm ale jak znowu zrobia taki pedalski teledysk :| to sie poddam :/ Tak czy tak dla mnie to też :
fatalny pomysl i zaprzedanie idealow .
Bardzo trafne stwierdzenie. A Jak Jon po takiej płycie Country powie, ze gra Rock n'Rolla to Jagger go po mordzie powinien szczelić. Krytyka, o ile kiedyś była przychylna, teraz sie dupą odrwociła (od kilku lat) :) No cuż Jon i Richie i tak bedą uważajać, ze HAND to prawdziwy rock n'roll, az mi ich żal. Może tylko po to by przytrzymać starch fanów ??
Bon Jovi to Bon Jovi. Jeśli grają rock - to niech go grają,
............jescze parę lat temu tak, ale teraz .....hmmm mogą mnie jeszcze czyms przekonać, czyms porzadnym i ambitnym !! Czekam na "Lost Highways"

Adrian
Dla niektórych Bon Jovi to tylko rock
Tylko ?? :|:|:|:| Co Ty pier.... Ty wogole wiesz co mowisz ?? Tylko !! :| ?? Na tym zbudowali swoją legende, a Ty mówisz Tylko ?? !! Z tym sie identyfikują,a Ty mówisz tylko ?? :|:|
Dla mnie ta płyta chyba będzie czymś w stylu TLFRight czyli płytka którą moge posłuchać, ale słuzy głównie do zajęciea miejsca na półce.
Czyli kolejnym zapychaczem w dyskografi !! Który po za tym, ze spełni swoją role na półce, to dodatkowo zniszczy juz mocno nadszarpnięty wizerunek tego ROCKOWEGO zespołu.
A jak to nazwą Country, HH czy Rap to mnie nie obchodzi.
Nie ważne czy będzie to country-rock czy hard rock czy cokolwiek innego, jeżeli zespół doda swoje BON JOVI to kolejna płyta będzie mimo zmienionej nazwy starym, dobrym BON JOVI ! Więcej wiary ludziska!!
Te wypowiedzi są chyba najbardziej żenujące, bez urazy. To tylko powtierdza moje zdanie.

Bon Jovi to k...wa Bon Jovi - the best fuckin' rock'n'roll band in the fuckin' world!! Rock world
Chciałbym tak mowić, ala obecnie te słowa nie pasują do tego co nasz zespół wyrabia.

Matura-...próbna.... czimać kciuki :P[/quote]
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Wy szyscy i tak weźniecie wszystko co wam Bon Jovi wcisną..czyli jedno wielkie komercyjne gówno.
Mówisz o SWW czy NJ ? Oba najbardziej komercyjne gówna uwielbiam :)
fatalny pomysl i zaprzedanie idealow .
Jakie IDEA?Y !!! Czy robiąc muzyke dla określonej grupy ludzi tylko po to aby się dobrze sprzedała to IDEA?Y ! Przecież SWW było robione dla masy . Do pomocy wzięto Kinga aby ich nastawił na ludzi któzy wezmą byle gówno ale wezmą. IDEA?EM nazywacie zmiane stylu na bardziej grunge z KTF ? Czy zwykłym obeznaniem rynkowym ???
Krytyka, o ile kiedyś była przychylna, teraz sie dupą odrwociła (od kilku lat) Uśmiech...
Tych stwierdzemn WOGÓLE nie kumam. Nominacje Grammy, świetne recenzje (Crush, Bounce) a tutaj się odwróciła ?? Chyba nie wiesz co piszesz. Akurat od Crusha krytyka się odwruciłą ale w strone pochwał.
Ile razy bedziemy to przerabiać ? Czy to nie krytyka śmiała się z Bon Jovi nazywając ich pierwszym Boysbandem w historii ? Stek bzdur
No cuż Jon i Richie i tak bedą uważajać, ze HAND to prawdziwy rock n'roll, az mi ich żal.
Nie prawdziwy <czyt pierwotny> tylko Rock 'N' Roll który ewoluował. Pozatym o ile wiem HANDA nazywali mocnym Rockiem a Crusha Rock 'N' Rollem.
Może tylko po to by przytrzymać starch fanów
Taa wystarczy popaztrzeć na koncerty. Większość fanów to staruszkowie przecież .
............jescze parę lat temu tak, ale teraz .....hmmm mogą mnie jeszcze czyms przekonać, czyms porzadnym i ambitnym
Na miare genialnego Save The World ? Sorki, ale czy jakaś płyta BJ poza SWW jest uważana za genialna ? NIE . Tylko wg fanów płyta KTF, TD czy NJ sa genialne.
Tylko Pytajnik :|:|:|:| Co Ty pier.... Ty wogole wiesz co mowisz Pytajnik Tylko Wykrzyknik :| Pytajnik Na tym zbudowali swoją legende, a Ty mówisz Tylko Pytajnik Wykrzyknik Z tym sie identyfikują,a Ty mówisz tylko Pytajnik :|:|
Akurat Country to pochodna rocka. Hard-Rock , Pop Metal, Hair Metal, Soft Rock, to tez pochodne rocka. Przecież nie zwzieli się za śpiewanie HHopu czy RNB tylko za muzyke Rock-Country !

Oni robią ta płytke aby się sprawdzić. Czy jako artyści nie mogą mieć swobody w swojej twórczości ? Czy musza robić to co robią przez całe życie ? Dajcie im swobode artystyczną. Niech sobie nawet Hip Hop tworzą. Ja nie musze się przyznawać, ze ich słucham, że mam jakieś płyty itp.

Widze bardzo was boli, że inni ludzi będa postrzegać Bon Jovi jako nie rockowy zespół i że niszczą swoją legende ?

No to powiem wam, że BJ wśród starszych fanów jest znane jako BJ do 95 roku a nowa fala młodych i tak zna ich tylko z IMLife.

W historii zapiszą się jako zespól który ewoluował z biegiem czasu. Każda płyta jest nagrana pod dany okres. Nie podoba się wam ten pomysł chociaż nie przesłuchaliście ani jednej piosenki. To moge zrozumieć. Ale wyzywać na zespół to już lekka przesada.
Czyli kolejnym zapychaczem w dyskografi
NIE. To dla Ciebie jest zapychac. Dla Ciebie i ludzi z podobnym poglądem. Nie generalizuj.
Który po za tym, ze spełni swoją role na półce, to dodatkowo zniszczy juz mocno nadszarpnięty wizerunek tego ROCKOWEGO zespołu.
No i ... nie bardzo wiem co mamy z tym fantem zrobić. Tak zalezy Ci na histori ? Mi zależy na dobrej muzyce. A Country mimo wszystko ma świetnych artystów jak Cash, Dolly Parton, Willie Nelson czy min Springsteen, Presley, The Eagels .

Wiem Presley, SPringsteen to tez idioci bo zdradzili swoje "ideały". Tragedia.
Matura-...próbna.... czimać kciuki
Powodzenia

ps.
Co do ideałów. To były i sa. Ale ideałami jest Tworzyć muzyke prawdziwą z głębi serca. Taka tez tworzą. Trudno nagrać 2gie TDays jak się osiąga sukces i jest się docenianym w stylu Country. Są szczęsliwi więc tworzą prawdziwą radosną płyte itp to sa ideały a nie styl muzyki bo one umarły wraz z płytą SWW.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian - nie zgadzam sie z Toba. Kompletnie.

Nagrywanie plyty country pod szyldem Bon Jovi to pomysl fatalny i rujnujacy legende i to co bylo w BJ najlepsze. tak jak Metallica nigdy nie nagrala plyty country tak BJ nagrywac jej nie powinni. Podtrzymuje swoje zdanie - to zaprzedanie idealow i nasranie za przeproszeniem do swojego ogrodka. Trzeba wiedziec, co wypada zrobic a co nie - Bon Jovi jednak sie zagalopowali.

Country moze i ma swietnych artystow jak napisales - tylko co z tego? Ja im niczego nie odmawiam, nie krytykuje gatunku jako takiego, tylko stwierdzam, ze to najgorsze co mogli wymyslec. No moze gorszym byloby nagranie plyty z Britney Spears, ale pewnie i tak wielu z Was uznaloby to za genialny pomysl.

Tak jak uwazam TLFR za album BJ w dyskografii zbedny (a mila byc fajna plytka akustyczna), tak album country uwazam za totalna komerche, plyta wybitnie zrobiona dla kasy...Bez sensowny krok w ich karierze....

Jednak chlopaki nie maja juz w sercu rock'n'rolla.......$$$$$$$$$
Zablokowany

Wróć do „Dyskusja ogólna”