Słuchając tego numeru, domyślam się trochę o co chodzi ... Konstrukcja refrenu faktycznie nadaje się również na tematy jak Calvin Klein, na koncercie wyszedł rocker, zobaczymy na płycie, ale raczej to było trudniej spieszyć niż Knockout, które jednak i na koncercie wyszło najbardziej "disco", choć lubię na swój sposób ten numer ...Dand pisze: Co do Born Again to jestem troche zaskoczony waszymi opiniami i podchodzę do tego z dystansem bo jeśli dziennikarz słucha studyjnej wersji i wychodzi mu Calvin Klein a wy słyszycie rocker to coś tu jest podejrzane.
Promo Tour 2016
Moderator: Mod's Team
- mellono
- It's My Life
- Ulubiona płyta: od NY do DA
Re: Promo Tour 2016-2017
So you want to be a cowboy,
Well you know it's more that just a ride...
Well you know it's more that just a ride...
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
A żeby nie było Calvin Klein to oczywiście projektant mody i tak sobie tylko robie podśmiechujki, a ten koleś od disco bitów to Calvin Harris :-D
Co do pierwszego odsłuchu live to też mam mieszane uczucia, ale w życiu bym nie wytrzymała wiedząc, że już jest wszystko dostępne. Pewnie sam album potraktuje jak coś odrębnego.
Co do pierwszego odsłuchu live to też mam mieszane uczucia, ale w życiu bym nie wytrzymała wiedząc, że już jest wszystko dostępne. Pewnie sam album potraktuje jak coś odrębnego.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
W istociemellono pisze:ok 43:40 - ten numer hipnotyzuje - PETARDA!Ricky Skywalker pisze:Od którego momentu się Devil zaczyna na filmiku? Bo chcę na razie tylko tego posłuchać
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
New Year's Day na YT:
https://www.youtube.com/watch?v=Pa7Z3fczFZM
Nie powinienem tego robić, ale przesłuchałem juz z 5 razy wszystkie piosenki.
Jeżeli Shanks tego nie zwali to może być świetny album. monjovi, ja akurat mam całkiem odmienne odczucia odnośnie Scars On This Guitar i Come On Up To Our House, ponieważ oba utwory są w moim TOP3 (nie wliczam tutaj THINFS, Knockout, i Labor of Love).
Mocno u mnie zyskał utwór New Year's Day, który po pierwszym przesłuchaniu tak średnio mi podszedł, a teraz daję mu aż ocenę 9/10.
Living With the Ghost 8/10
Born Again Tomorrow 9-10/10
Roller Coaster 9/10
New Year's Day 9/10
The Devil's in the Temple 10/10
Scars on This Guitar 10/10
God Bless This Mess 7-8/10
Reunion 8/10
Come On Up to Our House 10/10
Real Love 9/10
All Hail the King 8/10
Nie powinienem tego robić, ale przesłuchałem juz z 5 razy wszystkie piosenki.
Roller Coaster 9/10
New Year's Day 9/10
Reunion 8/10
Real Love 9/10
All Hail the King 8/10
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Dżizas ale Reunion jest beznadziejne. Whole lot of leaving rodem z wiejskiej potańcówki. Koszmar, będzie za każdym razem SKIP na odtwarzaczu. Dla mnie pierwotna wersja na samym akustyku była ok w porównaniu do tego.
Wiadomo ale mi te podśmiechujki bardzo podeszły ;pmonjovi pisze:A żeby nie było Calvin Klein to oczywiście projektant mody i tak sobie tylko robie podśmiechujki, a ten koleś od disco bitów to Calvin Harris :-D
Ostatnio zmieniony 2 października 2016, o 15:49 przez Dand, łącznie zmieniany 1 raz.

A dla mne ta wersja jest o WIELE lepsza od tej akustycznej. 
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
^^Przy tej wersji w oczach mam jedynie zespół grający w stodole wypełnionej po sufit sianem ;p Takie skojarzenie.

po wielokrotnym przesłuchaniu moja ocena Living With The Ghost spada do 7/10. Utwór nudzi mnie szybciej niż inne.
Czy ktoś zrobił podział koncertu na pojedyncze mp3-ki? Zabrałbym na rower
P.S. też nie podobał mi się pomysł słuchania wersji granych na koncercie przed przesłuchaniem albumu, ale postanowiłem zaufać pomysłowi Jona.
i... chyba gdybym czytał tylko komentarze nastawiłbym się na dużo dużo lepszą płytę. A tak... rozczarowania nie będzie
kupię album najszybciej jak można, ale...
Czy ktoś zrobił podział koncertu na pojedyncze mp3-ki? Zabrałbym na rower
P.S. też nie podobał mi się pomysł słuchania wersji granych na koncercie przed przesłuchaniem albumu, ale postanowiłem zaufać pomysłowi Jona.
i... chyba gdybym czytał tylko komentarze nastawiłbym się na dużo dużo lepszą płytę. A tak... rozczarowania nie będzie
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Z jovitalka :Tomker pisze: Czy ktoś zrobił podział koncertu na pojedyncze mp3-ki? Zabrałbym na rower![]()
Audio Only - Live Stream Edited
https://mega.nz/#F!plAizLjS
Key - !aNMBSW0vY_c1lVVhJWImWg

Hehe jak Shanks zwali album, to JT go rozniesie na strzępy. Bo większość tam osób bardzo chwali te piosenki ze wczoraj.
Ja zresztą też go rozniosę, nie ma pomiłuj.
Zwłaszcza jeżeli popsuje The Devil's in Temple, Scars On This Guitar, i Come On Up To Our House. Jednak jest promyk nadziei, bo te piosenki oceniam o niebo wyżej niż te piosenki z WAN, które BJ zagrali na tym występie dla BBC. Pewnie niedługo pojawią się snipetty, wię będziemy już trochę wiedzieć jak one brzmią.
Dobra muzyka obroni się sama... Ta się niestety nie obroni (przynajmniej w moich uszach się nie broni). Nie ma co ukrywać, że jest to już inny "zespół". Grający (choć nie wiem czy słowo grający też nie powinno być w cudzysłowie) inaczej. Prościej, by nie rzec - prostacko.
W takim pierwszym z brzegu "Livin With The Ghost" (ogólnie zwyczajnie strata czasu) Phil x tak beztrosko macha sobie ręką trzymając cały czas jeden chord, że zamiast słuchać piosenki, zacząłem się zastanawiać, czy przypadkiem nie odłączyli mu wiosła by za dużo nie szalał po gryfie
Tych GITAR nie słychać. Rozczulił mnie natomiast Shanks, który z wielką pieczołowitością odgrywał swoją skomplikowaną partię gitarową
Dobrze, że się nie pomylił.
"New Year's Day"... Znowu same chordy...
Ileż tak można? "Knockout" gdzie Xendis chyba sam nie wiedział co ma z gitarą zrobić... Dobrze, że mógł chociaż dwa razy akord pogłaskać i pomachał nieco grzywą
Ogólnie piosenki bez werwy, bez animuszu. Na jedno kopyto. Przykro słucha się takiej muzyki. Kto wie czy następca 'What About Now" nie będzie "jeszcze bardziej gitarowy" niż utwór otwierający album z 2013 roku...
W takim pierwszym z brzegu "Livin With The Ghost" (ogólnie zwyczajnie strata czasu) Phil x tak beztrosko macha sobie ręką trzymając cały czas jeden chord, że zamiast słuchać piosenki, zacząłem się zastanawiać, czy przypadkiem nie odłączyli mu wiosła by za dużo nie szalał po gryfie

"New Year's Day"... Znowu same chordy...
Ogólnie piosenki bez werwy, bez animuszu. Na jedno kopyto. Przykro słucha się takiej muzyki. Kto wie czy następca 'What About Now" nie będzie "jeszcze bardziej gitarowy" niż utwór otwierający album z 2013 roku...
wielkie dzięki Dand!Dand pisze:Z jovitalka :Tomker pisze: Czy ktoś zrobił podział koncertu na pojedyncze mp3-ki? Zabrałbym na rower![]()
Audio Only - Live Stream Edited
https://mega.nz/#F!plAizLjS
Key - !aNMBSW0vY_c1lVVhJWImWg

- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Smolek pisze:New Year's Day na YT:
Nie powinienem tego robić, ale przesłuchałem juz z 5 razy wszystkie piosenki.Jeżeli Shanks tego nie zwali to może być świetny album. monjovi, ja akurat mam całkiem odmienne odczucia odnośnie Scars On This Guitar i Come On Up To Our House, ponieważ oba utwory są w moim TOP3 (nie wliczam tutaj THINFS, Knockout, i Labor of Love).
Mocno u mnie zyskał utwór New Year's Day, który po pierwszym przesłuchaniu tak średnio mi podszedł, a teraz daję mu aż ocenę 9/10.
![]()
Roller Coaster 9/10
New Year's Day 9/10
Reunion 8/10
Real Love 9/10
All Hail the King 8/10
Kurcze niespotykane ! Zazwyczaj byliśmy jednogłośni co do piosenek
Nie mogę pobrać tego pliku z joviatlka, jakiś błąd i potem mówi, ze przekroczyłam limit transferu...
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Zapis 'dźwięku' z koncertu jest tragiczny, żeby móc wyrobić sobie jakąkolwiek opinię słuchając poszczególnych piosenek. Wszystko płaskie, pozbawione wyrazu i bezstylowe. Nagrania z You Tube'a tego obrazu raczej nie poprawiają. Być może Jo(h)nom wyszedł 'Soundtrack Spokojnej Starości".
Ciekaw jestem na ile te wszystkie mankamenty wyciągnie (przykryje) produkcja. Głos Jona z całą pewnością zabrzmi korzystniej ale... tego gitarowego wyrobnictwa jakoś nie mogę zdzierżyć. Po jaką cholerę niektórzy gitarzyści tyle godzin ćwiczą timing, artykulację, podciąganie strun i inne pierdoły?
Ciekaw jestem na ile te wszystkie mankamenty wyciągnie (przykryje) produkcja. Głos Jona z całą pewnością zabrzmi korzystniej ale... tego gitarowego wyrobnictwa jakoś nie mogę zdzierżyć. Po jaką cholerę niektórzy gitarzyści tyle godzin ćwiczą timing, artykulację, podciąganie strun i inne pierdoły?
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Zacząłem słuchać tego wszystkiego, ale jakoś dźwięku nie powala. Odpuściłem wszystko poza Devilem. Już wolę poczekać na album