Święta

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Święta

Post autor: Rokitka »

Jak wiadomo ludzie lubia swietowac nie zawsze chodzi tylko o boze narodzenie czy wielkanoc ale sa rozne swieta ,jak chodzby dzien dziecka, pierwszy dzien wiosny ,swieto metalowca itd.
Czym sa dla Was swieta ,jak je spedzacie i jakie obchodzicie:D A Sylwester ? jak go spedzacie chodzby w tym roku? a moze macie jakies zabawne opowiesci z sylwestrowej nocy? :D

Temat nie kieruje tylko do jednej grupy religijnej zeby nie czul sie nikt gorszy :D
Awatar użytkownika
nati7777
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: nati7777 »

taak ^^ kiedy mialam chyba 12 lat,obkupiłam sie w szampana (picolo ;) ),kupilam serpentyny i oczekiwałam 24 ;) usnęłam po 23 :lol:

co to tego sylwestra...nie mam planów... :P

Święta zawsze spędzam z rodzina ;) uwielbiam okres przed świetami...wystawy sklepów ozdobione lampkami i mokałajami...i choinkaaa xD
Jednak strsznie mnie wkurza to,że jest nap poczatek listopada a w sklepch juz jakies ozdoby świateczne czy cuś...to psuje całe święta... xD
Hmm.a moje wymarzone święta np. Wigilia... drewniana chatka w górach,wszędzie pełno sniegu a ja przed kominkiem i z ciepłą kawką xD ah ... :D
Awatar użytkownika
Ankag
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Ankag »

Święta Bozego Narodzenia mają specyficzny klimat. Choinka, śnieg, ludzie spieszący się do domu z zakupami,ale tacy jakby bardziej sereczni, wystawy sklepowe, dekoracje na ulicach, poprostu pięknie. Też marzę o tym, by spędzić święta w górach, narazie jednak muszę sie zadowolic świętami spędzonymi w domu, jak co roku :)
Uwielbiam zapach świąt... - wszystkich tych potraw i wypieków. Jakoś nigdy nie jestem zmęczona robieniem sałatki, śledzi, pieczeniem ciast, gotowaniem barszczu, lepieniem pierogów uszek itp. Bo to ma zupełnie inny klimat poprostu.
Sylwester... właściwie to nie mam specjalnych historyjek z Sylwestra :D
W tym roku napewno spędzę go z przyjaciółmi :) Już wiem, że przyjaciółki rodzice wybierają sie gdzieś, jak co roku, więc będzie super zabwa (w granicach rozsądku, oczywiście, hehe :P ) :D
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

Dla mnie swieta to czas nadziei ze moze bedzie lepiej za rok...
To czas co udaje sie wszytkich razem ustawic przy jednym stole ,czas gdy przyjaciele wracaja do Polski z obczyzny :)
od 5 lat spedzamy wigilie z sasiadami, ktorzy sie przyjaznia ogolnie z 15 osob potrafi byc w mieszkaniu :) i co roku w innym :)
Uwielbiam piec na swita lepic piergi i spiewac zawsze z sasiadka i mama spiewamy kolendy albo przeciwnie wlanczamy ballady rockowe :)
A wigilia to czas naprawde fajny co roku nam przybywa gosci w tym roku zwierzeta nawet przybywaja bo mam kotka nowego i sasiadka psa czyli z 6 zwierzakow bedzie :) A ja mieszkam w zwyklym bloku :P
W tym roku nie moge sie doczekac bo moja przyjaciolka i przyjaciel ze mna spedza wigilie:)A pozniej pasterka i moj wystep z hurem uniwersytetu wroclawskiego :) jak co roku :)

A sylwester spedze w gronie przyjaciol w Krakowie na domowej imprezie pelnej Rock and Roll :twisted:
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Uwielbiam Boże Narodzenie. Klimat, który ze sobą niosą te święta jest niepowtarzalny i nie do opisania. W somu jest jakby przytulniej i weselej. Coś niesamowitego. Wszyscy zachowują się nawet inaczej.
Co do Sylwestra to osobiście nie mam jeszcze planów, ale miejmy nadzieję że to się zmieni w ciągu kilku dni :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Ja święta jak co roku spędzę z rodziną u babci, będzie jeśli dobrze liczę 14 osób, szkoda że nie cała rodzinka zjedzie z zagranicy.
Ale na pewno będzie bardzo miło i wesoło, szczególnie jak młodsi kuzyni zaczną szaleć :-D
a na sylwestra nic nie planuję chociaż całkiem możliwe, że spędzę go tylko w dwie osoby :mrgreen:
A co do innych świąt to chyba żadne nie mają tego klimatu, tylko ciekawe czy będzie śnieg...
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Misiek pisze: A co do innych świąt to chyba żadne nie mają tego klimatu, tylko ciekawe czy będzie śnieg...
Śnieg być musi! Brak śniegu jest ujmą dla świątecznego klimatu! :P
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Taa święta. Mróz za oknem, zawieja, dzieci się dra pod oknem lepiąc bałwana, Tak uwielbiam to. Uwielbiam jeżdzić w zime tramwajem. Świetne uczucie jak jesteś w rekawiczkach a palce Ci zamarzają z zimna :)

A szczerze i serio to ze świętami mam najlepsze wspomnienia. Zawsze są to spotkania rodzinne takie sentymentalne a i z tego okresu mam najlepsze wspomnienia dotyczące muzyki BJ. Blaze pierwszy raz słuchałem kiedy za oknem było zimniutko i pełno sniegu (co za efekt), Fahrenheita pierwszy raz wysłuchałem w wigilie. Crusha dostałem na gwiazdke szkolna. Ach te wspomnienia.

Moge powiedzieć jeszcze, e uwliebiam wigilijne jedzenie czyli karp, barsz z uszkami itp palce lizać :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Agata BJ pisze:Śnieg być musi! Brak śniegu jest ujmą dla świątecznego klimatu!
Śniegu nie lubię ale świąt bez niego nie ma :wink:
Adrian pisze:z tego okresu mam najlepsze wspomnienia dotyczące muzyki BJ
A ja 100.000.000... zamówiłem między świętami a nowym rokiem i dostałem zaraz na początku stycznia :-D
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

Moje święta zawsze zaczynają się razem z uczuciem ciepła za mostkiem, gdy widzę ustrojone choinki i ulice, wszędzie Mikołaje i renifery, a w tv i radiu świąteczne piosenki...hmmm....

Święta to dla mnie nie tylko spotkanie z rodzinom (szczególnie, że coraz rzadziej jestem w domu), śpiewanie kolęd na pasterce, dawanie prezentów, ale też jeden z moich ukochanych prezentów - pierwsza kaseta BJ - Crossroad i ośnieżone szczyty w Bed of roses.... no i nucone przez cały przedświąteczny czas "Please go home..." i "I wish everyday..."...

Sylwestra zawsze spędzam inaczej - nieraz z rodziną, nieraz na balu, nieraz we dwoje, nieraz na imprezie, nieraz na prywatce, ale ZAWSZE błagam, by puszczono "I'll sleep when I'm dead" :wink:
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Adrian pisze:z tego okresu mam najlepsze wspomnienia dotyczące muzyki BJ
No...ja na Mikołajki dostałam moją pierwszą płytę BJ "Crush" :) Także też mam dośc miłe, grudniowe wspomnienia :) No i wtedy BJ w Polsce było. I wtedy zaczęła się moja pasja.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
adanuta
It's My Life
It's My Life

Post autor: adanuta »

Misiek pisze:Śniegu nie lubię ale świąt bez niego nie ma
A dla mnie zima jest do zniesienia tylko wtedy kiedy jest śnieg...

Nie mam ulubionego wspomnienia ze świąt. wszystkie były jak do tej pory super. Lubie wszystko, co się wiąze ze świętami, nawet stanie w kolejkach przed, uwielbiam ubieranie choinki, prezenty, jedzonko, wszystko.... :-)
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Nie lubie świąt, znaczy się lubię ten klimat (jak spadnie śniego oczywiscie) i takie tam, ale samych świąt nie trawię, nie mam miłych wspomnień związanych z tym okresem.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”