2 Nowe Piosenki Już W Internecie !

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Jezeli te piosenki maja reprezentowac country to poszli w jak najbardziej dobrym kierunku!
Jeśli moje słowa do Was nie trafiają, to niech przemówie głosem Bodzia. Nic dodac nic ująć.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

jesli bon jovi ma reprezentowac country to oni poszli w zlym kierunku 25 lat temu!! jak teraz na nich beda mowic? Legendy czego??? w końcu z Rockiem dali sobie spokoj. Jesli Jon ma zapędy na weselną zabawe nagrać piosenki to niech nagra solowa płyte a nie papra BON JOVI.
Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Post autor: Bodzio »

jovi pisze:jesli bon jovi ma reprezentowac country to oni poszli w zlym kierunku 25 lat temu!! jak teraz na nich beda mowic? Legendy czego??? w końcu z Rockiem dali sobie spokoj. Jesli Jon ma zapędy na weselną zabawe nagrać piosenki to niech nagra solowa płyte a nie papra BON JOVI.
To czy robia dobrze nagrywajac toto, to juz inna sprawa. Ja pisalem o samych piosenkach, ze jezeli to ma byc country, to jest to dobre, i przesiąknięte "słomą i skrzpcami", a pomiędzy tym nie ma "obornika".

To czy powinni nagrac taka plyte to juz inny temat... Same piosenki w sobie sa calkiem fajne, ale naturalnie nie jest to "I Want To Be Loved" czy "Story OML"
pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: studentmibm »

Studentmibm@wp.pl
BARDZO bym prosił o przesłanie tych 2 piosenek :)
z góry dziekuje :)
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

jest to dobre, i przesiąknięte "słomą i skrzpcami", a pomiędzy tym nie ma "obornika".
:cojest:
Słyszałaś HANDa pierwszego i orginalną weersje ? Róznica w efektach jest spora. Pierwszy HAND jest surowy. Pozatym efekty chodzi mi tu głównie o jakieś bajerki które normalnie nie słychać. Włącz sobie It's My Life normalnie a na dobrym sprzęcie i dobrych słuchawkach. Róznica miażdżąca. Kupa efektów i dźwięków których normalnie nie słychać a co dopiero w tak kipeskich wersjach.
Słyszałam, przy czym tu jest taka różnica, że te piosenki raczej nie są wciąż w stanie "surowym" ,gdyz w wywiadzie powiedziano, ze praca nad płytą została zakonczona, wiec nie wierze, ze wiele się zmieni.
Po drugie: czy przesłuchanie danej piosenki na lepszym sprzecie ma zmienic moja opinie na jej temat? Bzdura.
Jesli piosenka jest DOBRA to spodoba mi się nawet przesłuchana na kasprzaku :P (Jesli pamietasz jeszcze taki sprzet :) )

Nie zalezy mi na tych wszystkich ozdobnikach słyszanych w tych Twoich słuchawkach :P

Nie jestem przeciwnikiem tego albumu, ale uważam, że robią żle! Jesli chca byc rockowym zespołem- niech graja rocka, jesli pragną miec plyte country- niech nagraja contry, a teraz to oni tworza swoją własną kategorie muzyczna.

Jesli na odpowiedz fanow.. dlaczego nie nagrywaja albumu rockowego tylko country on odpowiada, ze.. " nie chce ciagle spiewac takich przeboj jak it's my life czy livin..." to świadczy tylko o tym, ze brak mu juz pomysłow na cos nowego! Ucieka w strone country myslac, ze cos zmieni, ale tak naprawde to nie zmienia nic... bo ani te dwie piosenki jak dla mnie country nie przypominaja, ani tez za bardzo nie odbiegają od tego co znalazlo sie na poprzednich plytach.
Za 3 lata nagraja to samo i powiedza, ze poszli w nowym kierunku ktory bedzie zwal sie hip hop :D
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

nie działaja juz te linki :(
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

jovizna pisze:Za 3 lata nagraja to samo i powiedza, ze poszli w nowym kierunku ktory bedzie zwal sie hip hop :D
Nawet jeśli to murzynów nigdy nie przebiją. :P

I Love This Town - fragmenty piosenki kompletnie mi się nie podobają. Jeżeli chodzi o same fragmenty, wydają się być nieco obciachowe, ale dobre do słuchania po kilku kieliszkach.

Make A Memory - ciekawy tytuł, zajeżdża klimatem z TD. Póki co, jeżeli ta piosenka znajdzie się na nowej płycie, a reszta tytułów mnie nie zaciekawi, będę w stanie kupić ten album właśnie dla tej jednej piosenki. Nie mogę się doczekać, kiedy usłyszę tę piosenkę w całości. Fragmenty zrobiły na mnie ogromne wrażenie.
Awatar użytkownika
pathfinder
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: pathfinder »

Zasadniczo dla Amerykanów country jest tym, czym dla Polaków granie w stylu kierpce i sksypecki spod Tatr. Jedni uwielbiają inni nienawidzą. Znam ten zespól roku 1986 i w tej jestem bliski myśli, że jeżeli zespół nie ma nic do powiedzenia to powinien zrobić sobie albo długą przerwę (na nagranie solowych płyt – tam niech się jeden czy drugi wyżyje grając country), ewentualnie u (prawie) szczytu popularności się rozwiązać. Tej ostatniej opcji chyba nikt by nie chciał. Szanuję opinię każdego z Was, ale po prostu z Wami się nie zgadzam. Dla mnie Bon Jovi to przede wszystkim mocny rock jak dajmy na to „Hey God” czy „Lay Your Hands On Me” plus ballady w stylu „I’ll Be There For You”. Każdy wie co znaczy rock w wykonaniu Bon Jovi. Ubolewam nad faktem, że zespół który jest moim ulubionym zespołem od około 20 lat robienie muzyki przelicza przede wszystkim na jak największe zyski. Jest to country jak jasna cholera i tyle (w złym tego słowa znaczeniu), które w Stanach sprzedaje się w ogromnym ilościach. Nigdy mi się nie podobało np. „Who Says…” i twierdzę (zauważyłem że nie tylko ja), iż ta nowa piosenka jest tylko kopią wyżej wymienionej. To samo dotyczy tej drugiej – na boxsecie są lepsze numery. Ktoś mi zarzuci zapewne, że nie usłyszałem w całości, bo to są tylko fragmenty. Nie przypuszczam, żeby w pewnym momencie po tym debilnie radosnym refrenie say hey itd. itd. nagle Jon wrzasnął Fuck it !!!! a reszta zespołu „rozpędziła” piosenkę do prędkości „Battery” wiadomo kogo a na koniec wrzuciła ogniste solo Richiego. Jon i reszta wystawia fanów na poważną próbę. Ja osobiście nie mam zamiaru ich głaskać, tylko dlatego że wydali nową płytę czy piosenkę. Moje ulubione płyty do New Jersey, Slippery, Crush, Bounce, These Days i Keep The Faith (w takiej kolejności) czyli jak ogólnie wiadomo granie z kopem, jajem, odrobiną nostalgii, a nie na Boga granie popierdół w stylu tych nowych wypocin, skomponowanymi na spółkę ze specjalistami od wiejskiego grania (bez obrazy dla mieszkańców wsi – nie chodzi mi o obrażanie kogoś). Czy ktokolwiek wyobraża sobie np. TSA nagrywających z Golcami?
Reasumując: kupię tą płytę tylko i wyłącznie dla samej nazwy. Tyle.
arturos
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: arturos »

To i ja również poproszę o przeslanie mi tych dwóch nowych piosenek sadlak11@interia.pl Z góry dziekuje:)
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

I ja proszę- twisted_sister@vp.pl :). Będę wdzięczna i dźwięczna ^_^.
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Jeeeeeeessssssttttttt jeeeesssttttt wreszczie jakis fajny temat rozmowy na forum !! :P WAR WAR :D

A wiec :
Ble, ble, ble. Tekst poniższy uświadomi Ci, że jednak nie wszystko mi się podoba. Takie teksty świadczą tylko o słabości Twoich argumentów jeśli próbujesz takim czymś osłabić moje. Wiem, że przykleiliście mi taką metke, ale cóż nie ważne co napisze - mnie się wszystko podoba. Ok
Pozwole się nie zgodzić. Materiał mieli z przeciągu 20 lat fantastyczny a tak spaprali sprawe. Album jest słaby. Wybranie LOP i YGLABName z ery Crusha to zbrodnia. Mam mase Bootlegów i nagrali tyle znakomitych wersji Live tych piosenek przy których te bledną. Wiem, że wina lezy po tej stronie iż jestem za bardzo obeznany z masa materiału na żywo i to może mi nie odpowiadać bo słyszałem setki wersji lepszych od tych z OWN, ale nic na to nie poradze.

Brakuje mi powera na tej płycie. Brak tu takich wykonań jak np Born TBMBaby z Tokyo Dome 90/91; IBTFor You z Chile ; Always z Londynu 95l TAALSong z Londynu czy chociażby spokojne, ale piekne Runaway z Crusha.
Ten twoj ponizszy tekst co najwyzej uswiadomil mi ze masz zdeka "dziwny"
gust muzyki. Lubisz piosenki tylu Opel all night czy ta nowa , ktorej tekst jest banalny i polega na powtarzaniu Heeeyy . Natomiast sadzisz ze kawalek dobrego rocka i dodatku wykonanego na zywo jest zla plyta , to wypada sie spytac czy ty lubisz ROCK czy moze POP bo wg mnie piosenki ostatanio serwowane przez BJ pod takie podchodza.
No i co z tego że Rock ? Ja oceniam konkretny produkt a nie tylko metke.
Twoja ocena tego produktu zdzwila mnie oraz sadze ze innych userow tego forum , Ty wg mnie najwiekszy fanatyk BJ na forum krytykujesz plyte ktora uznaje ze dobre dzielo . Nie spodziewalem sie tego .
To zapewne tez nie powiedzialbys zlego słowa :D
Sorry, ale jesteas jak typowy fan backstage.. łykasz wszystko co Ci bj podsunie.
Szczerze to jest zdanie idealne . Wedlug mnie .
ALE jeśli te piosenki mają reprezentować album COUNTRY to Bon Jovi poszli w DOBRYM kierunku.
OK ida w strone Country . Ale cos im to nie wychodzi bo jak sami piszecie ze Make a memory nie ma nic w sobie country to o co chodzi?? Moze BJ nie moge odejsc od swojego stylu , wszystkio podobne do siebie . Jak gramy country to gramy country a w Make a memory coutry nie slysze ( w sumie to dobrze , wolabym wogle nie slyszec country w wykoaniau BJ ) , zaznaczam ze Make a memory uznaje ze piosenke udana , ale jak gramy country to nie wplatamy tam piosnek pop - rock .
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Goska
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Goska »

Hmm...jak wszyscy prosza to ja tez poprosze o te piosenki na maila goskafankabj@interia.pl :))
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: monjovi »

No własnie te linki nie działają :/ i też bym bardzo prosiła o przesłanie na meila jesli to nie problem monjovi@wp.pl ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
ap89
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: ap89 »

jak wszyscy to wszyscy... też poproszę, na ap89@wp.pl jeśli można :)
19.06.2013 GDAŃSK

---
- Where does the name Jon Bon Jovi come from?
JBJ: It's of Sicilian origin. I think it means "good fisherman".
- Are you a good fisherman?
JBJ: [Pause] No. Not at all.
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Ja się troche podłamałam słysząc, że teraz nagrali płyte country .. Przedewszystkim cenie ich za stare piosenki, szczerze mówiąc HAND nie zrobił na mnie wrażenia myśle, że nie mieli juz co nagrac i odwalili płyte byle by była (nie mówie bo są tam niektóre ciekawe utwory). Takie samo mam wrażenie dotyczące nadchodzacej płyty, że nagrano ją poprostu "na kolanie" byle by były zyski. Make a memory to dośc fajna ballada, ale I love.. nie podoba mi się, według mnie przez takie piosenki to już nie bedzie to samo Bon Jovi co kiedyś.. Ale to tylko moje zdanie ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”