Ale że u mnie nie będzie obwodnicy to nie uwierzę!!
[ Dodano: 2007-04-30, 10:16 ]
Ale się uśmiałem w poprzedni poniedziałek!! W jednej gazecie, która wychodzi na Podkarpaciu w artykule "Szansa dla Podkarpacia" napisano m.in.:
"Na przykładzie niemieckiego Barsanghausen pokazujemy, że na EURO 2012 mogą zarobić np. w Jarosławiu. Wystarczy mieć ładny kameralny stadion, dobry hotel w zacisznym miejscu i ludzi z głową na karku, by w okresie czerwca 2012 zarobić naprawdę niezłe pieniądze."
I dalej przykład, że jedna z reprezentacji szuka bazy na czas EURO, a grać będzie we Lwowie, Warszawie i Krakowie (wprawdzie to miasto rezerwowe, ale ja cytuję gazetę

). Dobrym miejscem miałoby być moje miasto, bo jest 100 km od Lwowa, 300 od Warszawy i 230 od Krakowa, leży na trasie planowanej autostrady A4, drogi ekspresowej S-19 i niedaleko lotniska w Rzeszowie. No i nie jest to wielkie miasto z zadymionym powietrzem.
To tylko taki przykład, ale warto pomyśleć, że takich baz w obu krajach musi być 16 (chyba że zwiększona będzie lista finalistów) a nie będą one w wielkich miastach, bo reprezentacje w czasie turnieju chcą mieć spokój.