Dla mnie to aż dziwnie brzmi bo ja w tym wieku interesowałam się głównie takimiM.Ssed pisze: a przecież napalone 'nastki nie będa się interesowały 40 letnimi facetami ;p
Lost Highway na listach
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- M.Ssed
- Have A Nice Day
- Kontakt:
No właśnie sa wyjątkiAgata BJ pisze:M.Ssed napisał/a:
a przecież napalone 'nastki nie będa się interesowały 40 letnimi facetami ;p
Dla mnie to aż dziwnie brzmi bo ja w tym wieku interesowałam się głównie takimi Zwłaszcza jeśli byli muzykami Ale to taka dygresja tylko.
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Co od list to wikipedia rzeczywiście nie jest dobrym xródłem gdyż w Niemczech Bon Jovi z albumem jeszcze nie zadebiutowali (w Norwegii też). Chyba, ze ktoś zna wyniki przed publikacją list sprzedaży.
Wiec i co do Japoni jestem sceptyczny.

Bounce ponad 26 tys
Więc myśle, ze i LH sprzeda się przynajmniej w 10 tys nakładzie.
Z wiadomych mi danych tlyko Crush zdobył status "złotej płyty" więc jest jedynym dobrze sprzedającym się albumem u nasZadajcie sobie raczej pytanie dlaczego poprzednie płyty BJ sprzedawały się tak genialnie u nas?
Crush to ok 50 tys sztukNo to pewnie 120 fanów bon jovinie ma co sie oszukiwać, wiadomo że nie sprzadacą wiecej niz 2000 u nas.
Bounce ponad 26 tys
Więc myśle, ze i LH sprzeda się przynajmniej w 10 tys nakładzie.
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Coś masz Adrian słabe te źródłaAdrian pisze:Co od list to wikipedia rzeczywiście nie jest dobrym xródłem gdyż w Niemczech Bon Jovi z albumem jeszcze nie zadebiutowali (w Norwegii też). Chyba, ze ktoś zna wyniki przed publikacją list sprzedaży.
Now it is official. Lost Highway entered the charts in Germany at No. 1. It already has Gold status after just one week which means 150.000 or more issues sold.
Adrian pisze:Z wiadomych mi danych tlyko Crush zdobył status "złotej płyty" więc jest jedynym dobrze sprzedającym się albumem u nas![]()
Zapomniałeś o Crossroad. Płyta także osiągnęła status złotej płyty w 1996
Jeśli chodzi o oryginalną dyskografię, to zależy czy lańsko będzie na gołe dupsko czy nie
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
-
- Save a Prayer
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
No to ładnie. Złoto w dniu premiery bez większej promocji to dobry wynik.Jeśli chodzi o Niemcy i Japonię to na pewno LH znalazła się na miejscu pierwszym.
Nie chce zapeszać, ale zapowiada sie nr 1 w USA od ... 1988 ! Do tego jeszcze daleko i poza tym Bon Jovi mają silną konkurencje w tym tygodniu
Z nieoficjalnych źródeł poodobno Bon Jovi sprzedali do dnia dzisiejszego więcej sztuk LH niż HANDA (chyba 220 tys w 1wszym tyg).
Czyżby pierwsze miejsce od prawie 20 lat
Wliczając kasety to mam całąhehe ilu świętych się nagle znalazłoPrzyznać się bez bicia - ilu z Was ma oryginalną dyskografię BJ? :]
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
ps.
Jeśli chodzi o single to podobno na niektórych płytach jest naklejka informująca, ze płyta zawiera 14 piosenek w tym ...
1.You Want To Make A Memory
2.Till We Not Strangers Anymore
3.Any Other Day
Mam nadzieje, ze to prawda i będziemy mieć taką samą sytuacje jak z HANDEM gdzie była naklejka informująca o 3 singlah (1.HAND 2.Welcome TWYA 3.WSYCGHome)
Wracajac do tematu:
10 Czech republic
20 Portugal
24 Hungary
27 New Zealand
33 Belgium
Itunes
# 1 UK
# 1 SWITZERLAND
# 1 GERMANY
# 1 JAPAN
# 6 SWEDEN
# 7 SPAIN
# 7 AUSTRALIA
# 13 FRANCE
# 14 ITALY
Jeśli chodzi o single to podobno na niektórych płytach jest naklejka informująca, ze płyta zawiera 14 piosenek w tym ...
1.You Want To Make A Memory
2.Till We Not Strangers Anymore
3.Any Other Day
Mam nadzieje, ze to prawda i będziemy mieć taką samą sytuacje jak z HANDEM gdzie była naklejka informująca o 3 singlah (1.HAND 2.Welcome TWYA 3.WSYCGHome)
Wracajac do tematu:
10 Czech republic
20 Portugal
24 Hungary
27 New Zealand
33 Belgium
Itunes
# 1 UK
# 1 SWITZERLAND
# 1 GERMANY
# 1 JAPAN
# 6 SWEDEN
# 7 SPAIN
# 7 AUSTRALIA
# 13 FRANCE
# 14 ITALY
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
On coś najwyraźniej do mnie ma.... nieeeeeeeeeeeee ;( ;( ;(bartekbb23 pisze:Odezwal sie strażnik moralności najwiekszyRattie pisze:hehe ilu świętych się nagle znalazłoPrzyznać się bez bicia - ilu z Was ma oryginalną dyskografię BJ? :]
A tak poważnie - nie ja tutaj się oburzam, że sprzedaż niska w Polsce a to wszystko wina leniwców ściągającyh wszystko z neta, a jednocześnie w temacie obok oceniam LH już na parę tygodni przed premierą w tym kraju :]
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Ja tam w ogóle nie przejmuję się Polską bo Polacy nie słyszą poprostu nie mają wrażliwosci muzycznej i słuchają tak cudownych wykonawców (jezeli tego kogoś mozna nazwac wykonawcą ) jak dj tiesto czy jakoś tak ... Jeżeli jednak w Polsce zaczyna się słuchać np. Green Day ( nie lubie tego zespolu,ale z pewnościa przebija techno) to nie dlategom,że Polacy zaczeli słyszeć . Tylko dlatego że to jest popularne i leci w MTV.Polacy poprostu kochają wszystko co stało się popularne i to jest rzeczywiscie przykre. Ja osobiscie zawsze jak patrze na ranking to nigdy nie sugeruję się tym jak jest w Polsce . . . Bo wiem co w Polsce się sprzedaję i wiem że taki zespól jak Bon Jovi się nie sprzeda dlatego że
Nie mówią o nim w Mtv ( w czasach Crush mówili dlatego była popularnośc)
Nie piszą w gazetach
I co najwazniejsze nie śpiewają tekstów "Moja dziewczyna i to się chwali nie pije wódy i nie pali fai " czytat z jednej z Polskich piosenek
Podsumowując Bon Jovi nie osiągnie nigdy takiej popularności jak w niektórych krajach
Bo większośc Polaków to ludzie pozbawieni wrażliwości muzycznej , łykający wszystko co jest " komercyjne " i mając ... niski poziom intelektualności "muzycznej"
W sumie co tu dalej pisać temat rzeka
Ale powiem tak cieszmy się że jesteśmy o 10 poziomów ewolucji muzycznej wyżej niż reszta społeczeństwa
Nie mówią o nim w Mtv ( w czasach Crush mówili dlatego była popularnośc)
Nie piszą w gazetach
I co najwazniejsze nie śpiewają tekstów "Moja dziewczyna i to się chwali nie pije wódy i nie pali fai " czytat z jednej z Polskich piosenek
Podsumowując Bon Jovi nie osiągnie nigdy takiej popularności jak w niektórych krajach
Bo większośc Polaków to ludzie pozbawieni wrażliwości muzycznej , łykający wszystko co jest " komercyjne " i mając ... niski poziom intelektualności "muzycznej"
W sumie co tu dalej pisać temat rzeka
Ale powiem tak cieszmy się że jesteśmy o 10 poziomów ewolucji muzycznej wyżej niż reszta społeczeństwa

...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
o jakaś Ty wielka i wspaniała :]
Wiesz.... zanim zaczniesz pisać cokolwiek o 'wrażliwości muzycznej' czy 'poziomie intelektualnym' Polaków radze coś na ten temat wiedzieć, a nie gadać na zasadzie 'wydaje mi sie'. Kuźwa, ja tam jakims wielkim patriotą nie jestem, ale powoli zaczynaja mnie wk....ć teksty w stylu jaki ten kraj jest $*^&&%, ludzie nie mają gustu, jak to w każdym innym państwie w każdym domostwie ściany są wytapetowane podobizną BJ, a zdjęcia Jona widnieją na mieście jak podobizny Mao (czy jak mu tam) w Chinach, wszędzie słuchają już nie rocka, ale BJ, tylko nie w tym chorym kraju, gdzie króluje (tutaj piszący musi se przypomnieć jakis zespół, o którym mówią, że jest cienki, grzyb z tym, że praktycznie w ogóle go nie słyszał :] ) XXX.
Zanim ktoś zacznie pieprzyć taki smutki to niech sobie przynajmniej popatrzy na listy muzyczne, poczyta jakiś książki czy czasopisma itp. (ps. To, że BJ jest na 1 miejscu w jakims kraju wcale nie oznacza, że ludzie tam mają gust - mogą kupowć BJ na tej samej zasadzie, co Polacy w/w DJ Tiesto, czyli głośno w MTV, w pismach itp.)
Wiesz.... zanim zaczniesz pisać cokolwiek o 'wrażliwości muzycznej' czy 'poziomie intelektualnym' Polaków radze coś na ten temat wiedzieć, a nie gadać na zasadzie 'wydaje mi sie'. Kuźwa, ja tam jakims wielkim patriotą nie jestem, ale powoli zaczynaja mnie wk....ć teksty w stylu jaki ten kraj jest $*^&&%, ludzie nie mają gustu, jak to w każdym innym państwie w każdym domostwie ściany są wytapetowane podobizną BJ, a zdjęcia Jona widnieją na mieście jak podobizny Mao (czy jak mu tam) w Chinach, wszędzie słuchają już nie rocka, ale BJ, tylko nie w tym chorym kraju, gdzie króluje (tutaj piszący musi se przypomnieć jakis zespół, o którym mówią, że jest cienki, grzyb z tym, że praktycznie w ogóle go nie słyszał :] ) XXX.
Zanim ktoś zacznie pieprzyć taki smutki to niech sobie przynajmniej popatrzy na listy muzyczne, poczyta jakiś książki czy czasopisma itp. (ps. To, że BJ jest na 1 miejscu w jakims kraju wcale nie oznacza, że ludzie tam mają gust - mogą kupowć BJ na tej samej zasadzie, co Polacy w/w DJ Tiesto, czyli głośno w MTV, w pismach itp.)
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!