W końcu kiedyś musi sie znudzić robienie przez prawie 25 lat takiej samej muzyki. Ciesze sie, ze LH to takie oderwanie sie od rutyny coś innego nowego i naprawdę dobrego
Lost Highway na listach
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
HAND był bardzo rockowy takie stare granie BJ i czy ten album odniósł jakiś nieprawdopodobny sukces? nie ... Owszem byly jakies tam ale kto o nich pamieta. Moze BJ potrzebowalo zmiany zeby powrocic na 1 miejsca list i podbić serca wszytskich?
W końcu kiedyś musi sie znudzić robienie przez prawie 25 lat takiej samej muzyki. Ciesze sie, ze LH to takie oderwanie sie od rutyny coś innego nowego i naprawdę dobrego
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
Hmmm.... zadziwiająca wypowiedź. Nie ma jak nagrywać płyty po to tylko, by zajmowały pierwsze miejsca, cóż za ambicja. Podbić serce to mi może śliczna szatynka z dużym biustemmonjovi pisze:HAND był bardzo rockowy takie stare granie BJ i czy ten album odniósł jakiś nieprawdopodobny sukces? nie ... Owszem byly jakies tam ale kto o nich pamieta. Moze BJ potrzebowalo zmiany zeby powrocic na 1 miejsca list i podbić serca wszytskich?
Kto pamięta o HAND?? A zmiany? Jeśli wg. Ciebie ich nie było na poprzednich albumach, jeśli przez 25 lat nagrywają wciąż to samo - to więcej dodawać nie muszę.
Nagrywanie płyt pod publiczkę to najgorszy pomysł z możliwych. Tak zły jak Lost Highway - najgorsza płyta w dorobku Bon Jovi - gorsza nawet chyba od 7800 Fahrenheit... I niech sobie zajmuje najwyższe pozycje na różnego rodzaju podsumowaniach - pogratulować. Tylko trzeba pamiętać o tym, że numerki nie odzwierciedlają wcale wartości albumu... To tylko liczby, czasami tak bezlitosne dla niektórych naprawdę wielkich płyt...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
The ups and downs will make you scream sometimes...
Troche nie mogę w to uwierzyć że "Lost Highways", że akurat ta płyta osiągła taki sukces, wolałbym osobiście żeby takimi debiutami mogły się pochwalić ich starsze dzieła jak "New Jersey", "Keep The Faith" czy "These Days". Swoją drogą mam nadzieje że się utrzyma jak najdłużej w TOP10, poprzedni krążek "Have A Nice Day" zadebiutował na #2 a po tygodniu spadł już na #9, po dwóch tygodniach znalazł się już na #12. Ale sukcesu "Slippery When Wet" napewno nie osiągnie - 46 tygodni w TOP10, w tym 8 na #1 miejscu (i chyba 15 tygodni na #1 pozycji na liście rockowej) - chyba 6 wynik wszechczasów wśród albumów hard rockowych w USA.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
No widzisz Sobol tobie ta płyta się nie podoba a mi się podoba i ja nie wiem czy tu warto rozmawiać na temat gustu. Dla mnie HAND to płyta przecietna dla ciebie możliwe, że bardzo dobra. Każdy zespól nagrywa płyty po to żeby zarobić bo chyba nie po to żeby sobie nagrać płytę której nikt nie kupi to w końcu ich praca. No ale skoro uważasz, że BJ nagrywają tylko dlatego, że kochają muzykę 
Oczywiście, że były zmiany tylko wcześniej ktoś mówił ze mogli by wciąż nagrywać takie same piosenki jak You give love.. a to by sie w końcu znudziło. Wiec to była taka mała przenośnia szkoda, że źle zrozumiana.
Oczywiście, że były zmiany tylko wcześniej ktoś mówił ze mogli by wciąż nagrywać takie same piosenki jak You give love.. a to by sie w końcu znudziło. Wiec to była taka mała przenośnia szkoda, że źle zrozumiana.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Jka czytałem to byli na 1wszym wśród Hard-Rockowych. Chyba, że ich ktoś potem wyprzedził.chyba 6 wynik wszechczasów wśród albumów hard rockowych w USA.
Na pewno jest to najlepiej sprzedający sie album w HRockowy w latach 80tych.
Nie mów hop... Ja myślałem, że ta płyta wogóle nie zaistniej na Billboard bo będzie tak jak TLFRight płytą przejściową a tutaj historyczny wynik.Ale sukcesu "Slippery When Wet" napewno nie osiągnie
Czy wolałbym inną płyte
Aha i czemu nie hop ... Może być tak iż teraz pójdą 2 single na drugi rzut :
- Till We Aint Strangers Anymore -> Na rynek USA
- Any Other Day - Na rynek światowy
Jesli wydadzą te 2 single i bedzie jakas promocja (teledyski, wydanie na singlu cd) itp
To wróże sukces obnu singlom. AOD może być wielkim hitem miedzynarodowym.
No, no... ja wolalabym, żeby BJ nagrywali plyty, bo kochają muzykę, jest to sens ich życia i bla, bla, bla....monjovi pisze:Każdy zespól nagrywa płyty po to żeby zarobić bo chyba nie po to żeby sobie nagrać płytę której nikt nie kupi to w końcu ich praca. No ale skoro uważasz, że BJ nagrywają tylko dlatego, że kochają muzykę
Zespoły, które nagrywają płyty po to żeby je sprzedac i zarobic, mogłyby równie dobrze hodowac piertuszkę i sprzedawac ja na bazarze. Jasne, że kazdy zespół jak juz nagra płytę, to chce ją sprzedac, żeby
A) utrzymac sie z grania muzyki i nie dorabiac w dokach
B) ludzie kupowali i słuchali
Ja mam szczerą nadzieje, że BJ nagrywają płyty, bo po prostu chcą tworzyc muzykę. Świadczą o tym chociażby teksty piosenek, które są generalnie bardzo osobiste. W sumie zarobili już tyle kasy, że mogliby sobie odpuścic, a skoro graja dalej to chyba jednak "z milości do muzyki"

- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
ja również mam taką nadzieje, że robią to bo jest to ich pasja. Ale muszą mieć z tego jakieś korzyści. Wiec też nie możemy do końca powiedzieć, że tworzą tylko dlatego bo kochają muzykę. TD jest chyba najlepszym przykładem, ta płyta nie odniosła międzynarodowego sukcesu ale jest świetna i wiadomo, że to nie komercha ;D
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Niue no oczywiści ze Jon gra po to aby mógł sobie opłacić wszystkie swoje domki. A t że przekazał kilka milionów na Specjalną Olimpiade (w sumie z jego strony wpłyneło tam 80 mln dol) więc tyeraz my tytlko na tym cierpimy dostajc takie badziewia jak Any Other Day czy Make A Memory.
Niestety chyba długo jeszcze bedziemy cierpieć przez to że robi to dla kasy
Niestety chyba długo jeszcze bedziemy cierpieć przez to że robi to dla kasy
Taaa to jest wogóle undergrandowy album a singiel promujący to wogóle piosenka nie hitowa ...i wiadomo, że to nie komercha ;D
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
http://www.billboard.com/bbcom/news/art ... 1003604227
Czy mówiłam już, że w Kanadzie też #1? W Tajlandii również ( ponoć)
Czy mówiłam już, że w Kanadzie też #1? W Tajlandii również ( ponoć)
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Wow Numer 1 w Tajlandi 
Listy w tym tygodniu (w nawiasach miejsca z poprzednich tygodni):
1# USA
1# USA: Rock Albums
1# Japonia (jedyny zagraniczny zespól który umiescił 4 albumy na szczycie)
1# (1) Swajcaria
1# Kanada
1# Tajlandia
2# (1) Hollanda
4# (2) UK
7# (5) Australia
8# (7) Norwegia
Wszystko wskazuje na to iż obejmą pozycje lidera na światowej liscie gdyż w poprzednim tygodniu prowadzili Traveling Wilburys z sumą 269 tys a Bon Jovi o 20 tys wiecej w tym tygodniu sprzedali w samym USA
Wiecej wiadomosci będzie 29 albo 30 gdyż wtedt są publikowane listy.
Czytając to wszystko co pooniżej to łezka może się zakrcić w oku
Listy w tym tygodniu (w nawiasach miejsca z poprzednich tygodni):
1# USA
1# USA: Rock Albums
1# Japonia (jedyny zagraniczny zespól który umiescił 4 albumy na szczycie)
1# (1) Swajcaria
1# Kanada
1# Tajlandia
2# (1) Hollanda
4# (2) UK
7# (5) Australia
8# (7) Norwegia
Wszystko wskazuje na to iż obejmą pozycje lidera na światowej liscie gdyż w poprzednim tygodniu prowadzili Traveling Wilburys z sumą 269 tys a Bon Jovi o 20 tys wiecej w tym tygodniu sprzedali w samym USA
Wiecej wiadomosci będzie 29 albo 30 gdyż wtedt są publikowane listy.
Czytając to wszystko co pooniżej to łezka może się zakrcić w oku
All the anticipation in the world paid off last week for Island Records group Bon Jovi, as their new album ‘Lost Highway’ (released June 19th) gave the band the first #1 U.S. debut of their career on the Billboard 200, on opening week sales of more than 291,000 copies – their biggest-ever one-week sales total.
The album also debuted #1 on Billboard’s Rock Albums chart, Billboard’s European Top 100 chart, in Canada, Germany, Switzerland, Holland, Austria, Thailand and Japan where Bon Jovi’s #1 chart debut gave them their 4th #1 career album – breaking the record which they shared with the Beatles, of three #1’s.
“’Lost Highway’ is a career-defining collection of new songs that is resonating with Bon Jovi fans in a way that established a new standard of success for the band,” said Antonio “L.A.” Reid, Chairman, Island Def Jam Music Group. “Bon Jovi has once again proved that their loyal following not only transcends any changes in the marketplace, but in fact has grown in numbers. 2007 is shaping up as a monumental year in Bon Jovi’s history.”
As Soundscan album sales officially began at midnight, 12:00 a.m. on Tuesday morning, Bon Jovi’s “Stripped” live performance was put up on 602 Clear Channel radio station websites from coast-to-coast. The program features six live song videos – the new single, “(You Want To) Make A Memory,” the album title track, “Lost Highway,” “Wanted Dead Or Alive,” “Hallelujah,” “Whole Lot Of Leavin’,” and “Who Says You Can’t Go Home” – plus an exclusive interview.
The 602 stations – representing an on-air audience of 40 million across the Mainstream Rock, Classic Rock, Hot AC, Country, and News/Talk/Sports formats – marked an all-time record number of participating stations for a Clear Channel Stripped promotion. More than 1.1 million homepage impressions were logged altogether in the first 48 hours.
That same Tuesday morning, NBC’s Today Show announced that Bon Jovi drew the biggest outdoor audience in the show’s history, for the band’s live 4-song performance outside on the Plaza. TV continued for Bon Jovi on Wednesday morning, on ABC’s The View, which will be followed by two more dates on Ellen next week (June 28-29).
First week sales received a further boost with the premiere television broadcasts of Bon Jovi’s “Unplugged” acoustic performances on MTV, VH1 and CMT – on June 22nd, 23rd and 24th (Friday through Sunday), respectively. Fans were treated to live acoustic versions of “(You Want To) Make A Memory,” “Lost Highway,” and a duet with guest LeAnn Rimes on another new album track, “Till We Ain’t Strangers Anymore.” The All American Rejects joined Bon Jovi for a reprise of their classic “It’s My Life.” New arrangements (many of them featuring full strings accompaniment) were charted for many of Bon Jovi’s classic hits as well as some rarely-heard album cuts.
Across the river, New Jersey homeboys Bon Jovi will be the inaugural performers at The Rock, the brand new arena at Newark’s Prudential Center (new home of the Devils hockey team), with 10 nights starting October 25th – the band’s only tour dates of 2007. Ticket sales were so brisk for the first five shows (Oct. 25, 26, 28, 30 and Nov. 1) that five additional nights have been added (for Nov. 3, 4, 7, 9, 10).
Earlier this month, Bon Jovi partnered with Ticketmaster for the first-ever advance concert ticket + digital album package presale. For a period of 10 days ending June 22nd, every concert ticket purchased through the exclusive online presale program was bundled with a digital download of ‘Lost Highway.’ Tickets are available for purchase at Ticketmaster.com.
In April, Jon Bon Jovi and David Bryan served as mentors to the six finalists on “American Idol,” as seen by 30 million viewers. The performance of “(You Want To) Make A Memory” on the second night launched the album pre-sale at the www.bonjovi.com website as well as the exclusive video premiere on AOL. The album follows the success of Bon Jovi’s record-breaking world tour and multi-platinum album ‘Have A Nice Day,’ released September 2005.
Bon Jovi has sold over 120 million albums around the world and performed more than 2,500 concerts in over 50 countries for more than 32 million people.
- Bonjova
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nieżle LH zajęło 2 miejsce na globalnej liście sprzedaży
http://muzyka.interia.pl/pop/news/swiat ... ,933278,50
http://muzyka.interia.pl/pop/news/swiat ... ,933278,50
25.05.2008 Leipzig
19.06.2013 Gdańsk
19.06.2013 Gdańsk
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Dobra ja już sie nie wypowiadam na tym forum co by sie nie powiedziało i tak cie zjada. Miło mi było
)
Naprawde ogromny sukces tej płyty, przedewszystkim #1 miejsce w USA cieszy najbardziej
, bo po blisko 20 latach nareszcie Bon Jovi mają swój 3 album który dotarł tak wysoko. Blisko 300 tys.
(292 tys.) w debiucie - naprawde imponujący wynik, jeżeli popularność "Lost Highway" bedzie sie utrzymywać, to może za tydzień powtórzy ten wyczyn! (dać mi palca to wezme całą rękę hehe, dobrze że za marzenia nie karają
). Swoją drogą ciekawe jaki status osiągnie w USA, ja licze na 2-3 platyny (a może więcej?)
.