Autostrada?

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Czy jestes za budowa obwodnicy Augustowa przez chronione tereny?

Czas głosowania minął 3 marca 2007, o 12:41

Tak
1
8%
Nie
11
92%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Autostrada?

Post autor: Bodzio »

Za czy przeciw?
pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
Awatar użytkownika
Bonjova
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Bonjova »

Tok myślenia polskich polityków jest bardzo prosty.
Jedyny taki teren na skalę europejską. Rozpieprzmy go i zbudujmy autostradę :zly:
A tak na serio to mi się to nie podoba. Są inne alternatywne plany ale naszym politykom sie to nie podoba bo trwałoby to kilka lat dłużej i nie za własne pieniądze ( tu raczej powinni się cieszyc ,że UE chce dołożyc pieniądze). Jak zbuduja przez dolinę to UE dopieprzy nam takie kary, że dopiero się zacznie Szkoda gadać
25.05.2008 Leipzig
19.06.2013 Gdańsk
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

NIE

Rozumiem ludzi któzy chcą aby powstała on ajak najszybciej, ale tak postępując za kilkadziesiąt lat będziemy mieć jedna wielką betonową planete.

Myśle, że ten pomysł wpisuje się w poprzednie akcje takie jak wybudowanie mostu gdzie nie można doprowadzić żadnych dróg (tereny nie do wykupienia) itd
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

Mam znajomego w Augustowie, ktory mowi, ze mieszkanie tam to koszmar, wszystko sie trzesie jak cos przejezdza, juz o wypadkach to nie wspominajac, dlatego rozumiem tych ludzi, ktorzy tam mieszkaja, tego ze chca obwodnicy. Nie podoba mi sie tylko ta trasa. Nie przez unikalna Doline Rospudy. Rospuda jest częścią europejskiej sieci Natura 2000. Unia nalozy na nas gigantyczne kary, ale przeciez nikogo to u nas nie obchodzi. Mysle, ze zamiast tracic czas na klotnie, to oni mogliby wyznaczyc juz nowy szlak, omijajacy cenne tereny. Wlasciwie to taka trase ustalili juz ekologowie.
Moim zdaniem w koncu Rospuda ocaleje, a szanowni panstwo Kaczynscy wyrosna na wielkich bohaterow, dzieki ktorym ocalala przyroda. Minister Szyszko jest zapewne tylko pionkiem w tej grze. Sad but true, jak zreszta coraz wiecej rzeczy w naszym kraju.
I came here like so many did
To find the better life
To find my piece of easy street
To finally be alive
And I know nothing good comes easy
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Z jednej strony rozumiem tych ludzi, że mają dość tirów i chcą tej obwodnicy, ale z drugiej strony jeśli ona miałaby przechodzić przez tak piękną i unikalną Dolinę to naprawde jest mi tego szkoda. No ale jak istnieje inne rozwiązanie to rząd powinien z niego skorzystać aniżeli ryzykować dużymi karami ze strony UE.
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Dziwi mnie fakt, że nasz rząd chce budować autostrade:

-po pierwsze: za własne pieniądze ( podczas gdy jest możliwość budowy za pieniadze Europejskie, jednak w innym (czyt. lepszym z wielu względów) miejscu.

-po drugie: autostrady o wiele kosztowniejszej (bo na palach i słupach) i dłużeszej o 17 km !!

-po trzecie: przechodzącej przez unikalny mikroklimat/środowisko .

To paranoja i kupa wstydu dla nas, że UE chce blokować nam budowę własnej autostrady, za własne pieniądze, ponieważ (słusznie z resztą) dostrzega fakt, iż taka inwestycja zniszczy jedyne w uni takie miejsce, jakim jest Dolina Rospudy. Takie działanie UE (ochorna naszego własnego środowiska !! ) napewno nie jest jej też na rękę pod względem finansowym, ponieważ inna lokalizacja drogi jaką UE popiera zobowiązałaby ją do jej sfinansowana.

Mieszkańcy rządajacy tej drogi maja też swoje racje. Zapewne niechcałbym, żeby podłogi trzęsły mi się pod stopami od przejezdzających tirów, niechicałbym stac w korkach, a juz nie mówie o bliskim spotkaniu z cięzarowką. Ludzie CI powinni jednak myśleć bardziej rozsądnie i przyszłościowo. Nie tak jak te dewoty z krzyzami dzisiaj. Kupa śmiechu... krucjate urządzili i widowisko. Wyglądało to conajmniej "komicznie".
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
lunar_piano
I Believe
I Believe

Post autor: lunar_piano »

kary z UE będą większe niz koszty budowania obwodnicy naokoło Rospudy. Jestem z Wami, EKOLODZY!!! Oczywiscie nie popieram budowania autostrady przez Rospude!!!
...no i przyszło mi chałturzyć....
Awatar użytkownika
Sharmi
I Believe
I Believe

Post autor: Sharmi »

Dokładnie ja także jestem z wami Ekolodzy !!
Co za głupi pomysł budować autostrade przez tak piękny obszar :whoeva:
Nie mają gdzie indziej budować ;/
Awatar użytkownika
maDZia_14323
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: maDZia_14323 »

Nie, jestem przeciw budowaniu obwodnicy przez Dolinę Rospudy, rozumiem że ludzie mieszkający w Augustowie chcą mieć ją jak najszybciej wybudowaną i chcą spokojnie i bez obaw przejśc na druga strone ulicy, ale jeżeli bedziemy tak postępować to niedługo tak jak w Holandii żeby wejsc do lasu bedziemy płacić 3 euro !! !! !! !!
- Bon Jovi? Myślałam że to Ci już przeszło.
- To nigdy nie przechodzi
Awatar użytkownika
lunar_piano
I Believe
I Believe

Post autor: lunar_piano »

no cóż... ci z Augustowa nic nie zrobili zeby przechodzić bezpiecznie przez ulice (mogli np. wybudować przez te lata kładki nad drogami). a jak bedziemy postepować tak dalrj (czyli niszczyc przyrode) to w końcu będziemy skazani na zagładę.
...no i przyszło mi chałturzyć....
Awatar użytkownika
adanuta
It's My Life
It's My Life

Post autor: adanuta »

maDZia_14323 pisze:niedługo tak jak w Holandii żeby wejsc do lasu bedziemy płacić 3 euro
Już tak jest:) Niedaleko mojoj okolicy jest małe jeziorko otoczone lasem. Jest tam też polanka ze stolikami i miejscem na ognisko. Zawsze mozna tam było wejśc bez problemu. Od niedawna jest barierka i nakaz opłaty. A że zazwyczaj nikogo tam nie ma od pobierania kasy, t karzą wysyłać SMSy.

Jestem za budową drogi ale nie przez DOlinę
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Mam znajomego w Augustowie, ktory mowi, ze mieszkanie tam to koszmar, wszystko sie trzesie jak cos przejezdza
A ja sąsiaduję z drogą, którą na sygnale przejeżdżają karetki ze szpitala oddalonego ode mnie o 100 metrów (jest tam również lądowisko helikopterów, a w sezonie TOPRowcy zwożą wieeelu ludzi więc czasami robią i po 6 kursów dziennie, a wierzcie mi - helikopter przelatujący 3 metry nad chałpą nie należy do najcichszych doznań), 200 metrów w drugą stronę jest wojewódzka komenda straży pożarnej (tak to się chyba nazywa) więc też słyszę każdy wyjazd na akcję oraz testowanie wszelakiej maści syren alarmowych o 6 rano (jest to czas wymienienia się ekipy na zmianę dzienną i wymagane jest wtedy sprawdzenie sprawności wszystkich systemów) DODATKOWO sąsiad po lewej ma jednego głupiego małego wrednego kundla, który drze ryj na wszystko co się rusza i nie rusza, sąsiad po prawej ma takich samych PIęć. A wiecie co w tym jest najlepsze? Mi to nie przeszkadza, czasami wnerwię się jeno na te psy, a tak to mi te helikoptery, karetki i inne statki kosmiczne nie przeszkadzają. Jaki z tego morał? Skoro tak niecierpliwa osoba jak ja się przyzwyczaiła to chyba każdy może.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Nie wierze ze to pisze - zgadzam sie z Toba Ratt :D Zdecydowanie jestem za wariantem alternatywnym ekologow !!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”