2gi Singiel

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

I co z tego? Dajmy przykład chociażby Everyday niby też super piosenka w stylu bon jovi podobna bardziej moim zdaniem do It's my life niż We got it goin' on jak to niektórzy twierdzą, ale hitu nie było choć promocja była spora wtedy z tego co wiem.
Czy aby na pewno nie byłą hitem ? Nie biorę pod uwagę oczywiście tylko Polski rynek.

Co może być hitem ? Fani Bon Jovi wymieniają od razu 4ry piosenki: WGIGOn, AODay, TWNSAnymore i WLOALeaving.

Wystarczy jednak przeczytać kilka różnorodnych recenzji w których te 4ry piosenki są bardzo często pomijane w tych recenzjach a najwięcej pozytywnych ocen daje się drugiemu singlowi (Lost Highway). Dożo pozytywnych ocen dają też Summertime, Seat Next To You i I Love This Town czyli piosenki które my jako fani pomijamy przy wyborze na singla.

Dlatego też uważam, że Lost Highway może sobie poradzić jako drugi singiel chociaż nie jest moim faworytem.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

I co z tego? Dajmy przykład chociażby Everyday niby też super piosenka w stylu bon jovi podobna bardziej moim zdaniem do It's my life niż We got it goin' on jak to niektórzy twierdzą, ale hitu nie było choć promocja była spora wtedy z tego co wiem. Może ktoś mi wyjaśnić dlaczego tak sie stało i dlaczego ma być inaczej w przypadku teraźniejszym?
Ja sadze ze najwieksze szanse
Ja napiselm ze ma najwieksze szanse a nie ze zostanie .

Adrian nie nastawiaj sie na duzy sukces LH jako singla. A po 2 czy BJ ten sukces LH jako singla jest potrzebny? Jest dobrze jak jest teraz.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

AxeL pisze:Adrian nie nastawiaj sie na duzy sukces LH jako singla. A po 2 czy BJ ten sukces LH jako singla jest potrzebny? Jest dobrze jak jest teraz
Ja osobiscie mam nadzieje , że LH nie zrobi kariery . Bo nie trawie tej piosenki . Wole , żeby ludzie zapamietali tę płyte z MAM i ewentualnego trzeciego singla Summertime.
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian nie nastawiaj sie na duzy sukces LH jako singla.
Nie nastawiam się a wręcz przeciwnie myśle, ze piosenk prezeleci szybko i bez echa. Wtedy będą 2 wyjście:
- Best Of
- 3ci singiel

Ale jeśli chodzi o zarzekanie się, ze piosenka hitem nie będzie to poatrzcie na sukces WSYCGHome. Wielu mówiło, że nie dośc, ze piosenka przejdzie bez echa to jeszcze źle wpłynie na renome zespołu.

Okazało sie coś zupełnie innego. Piosenka zamieszała na listach w USA i dostałą kilka prestiżowych nagród w tym przyznawaną przez krytykę Grammy.
Dlatego ja nic nie prorokuje.
. A po 2 czy BJ ten sukces LH jako singla jest potrzebny?
Nom, przydałby sie do dalszej promocji albumu.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Ja wole aby o Bon Jovi bylo mniej slychac , ale zeby mozna bylo ich przyjemnie sluchac. Przyklad These days , czy teraz Lost Highway - plyt bez tak duzej ilosci hitow , ale za to przyjemniejszej do sluchania. Jak dla mnie Bon Jovi sa na takim etapie rozwoju ze nie musza sie mocno promowac przez teledyski ,poniewaz maja cale mnostwo fanow , hitow i juz zapisali sie w kanionach muzyki rockowej i nie tylko. Sadze ze na "starosc" pozostalo im tylko cieszyc sie tym co robia nie zwracajac wiekszej uwagi na zyski czy komercje . Powinni podazac za doswiadczeniem ktorego im nie brakuje, plyty bez hitow ale za to plyty z dusza , o czyms waznym . Piosenki nie podobne do starszych hitow czy nie hitow jak naprzyklad Make a memory - to dla mnie jest dobra droga . Co do calej plyty jest pare elementow ktore byl dodal czy ujal , ale plyta jako calosc chce sie sluchac.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

AxeL pisze:Ja wole aby o Bon Jovi bylo mniej slychac , ale zeby mozna bylo ich przyjemnie sluchac. Przyklad These days , czy teraz Lost Highway - plyt bez tak duzej ilosci hitow , ale za to przyjemniejszej do sluchania. Jak dla mnie Bon Jovi sa na takim etapie rozwoju ze nie musza sie mocno promowac przez teledyski ,poniewaz maja cale mnostwo fanow , hitow i juz zapisali sie w kanionach muzyki rockowej i nie tylko. Sadze ze na "starosc" pozostalo im tylko cieszyc sie tym co robia nie zwracajac wiekszej uwagi na zyski czy komercje . Powinni podazac za doswiadczeniem ktorego im nie brakuje, plyty bez hitow ale za to plyty z dusza , o czyms waznym . Piosenki nie podobne do starszych hitow czy nie hitow jak naprzyklad Make a memory - to dla mnie jest dobra droga . Co do calej plyty jest pare elementow ktore byl dodal czy ujal , ale plyta jako calosc chce sie sluchac.

To jest wątek do rozwinięcia ale nie w tym temacie. Powiem tylko, że warto popatrzeć chociażby na same teksty, w porównaniu do tego co było kiedyś to teraz są one nieporównalnie krótsze, są moim zdaniem toatlnie bez przesłania no i są nudne i tak jakby Jon chciał a nie mógł. Cześć muzyczna tez nie powala na kolana. A co do hitów to nie wiem, czy jeśli nie będą odnosić sukcesów to czy będzie im sie ciągle chciało ciągnąć ten wózek.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Powiem tylko, że warto popatrzeć chociażby na same teksty, w porównaniu do tego co było kiedyś to teraz są one nieporównalnie krótsze, są moim zdaniem toatlnie bez przesłania no i są nudne i tak jakby Jon chciał a nie mógł.
Have A Nice Day, I Want To Be Loved, Last Man Standing, Bells Of Freedome, I Am, Dirty Little Secret, Whole Lot Of Leaving, Any Other Day, Lost Highway, Make A Memory, The Last Night, Undivided, ANother Reasn To Believe, Say It Isn't So, Next 100 Years, Welcome To Wherever You Are ....

Czy dalej sądzisz, że teksty są nudne czy beznadziejne. Przeczytaj ze ZROZUMIENIEM każdy z powyższych tekstów i powiedz mi jeszcze raz że są bez przesłania.

Rozumiem, że można słuchać piosenki i powiedzieć, że tekst jest do bani bo Ci sie piosenka nie podoba, ale posądzanie ich o brak przesłania ?

Czy hołd i rozliczenie świata muzyki w Last Man Standing jest nudne ? Czy wyborcze przesłanie w Welcome To Wherever You Are jest bez przesłania ? Czy podsumowanie tragedii i problemów życiowych w Whole Lot Of Leaving bez przesłania ? Czy w Undivided nie widzisz przesłania (podanego zresztą bardzo dosadnie) ? Czy w Handzie nie widzisz przesłania pełnego goryczy i wściekłości po wyborach prezydenckich ? Czy może dla Ciebie Say It Isn't So to piosenka o Disneylandzie a nie o zakłamanym świecie w którym nie wiadomo co jest prawdą a co fikcją? W I Want To Be Loved widzisz pewnie widzisz kolejną piosenke o miłości a nie o dramacie człowieka któremu życie przemija obok ? Wreszcie może Next 100 Years to dla Ciebie zwykła miłosna piosenka a nie hymn o przyjaźni i przyjacielskiej miłości i wierności ??

Sorki, ale chyba nie rozumiesz kontekstu i tekstów jak piszesz, że są bez przesłania. Jeśli wyżej stawiasz np WIld In The Strets, Homebound Train, 99 In The Shade, Roulette, You Give Love A Bad Name itp i chcesz twierdzić że tamte piosenki miały przesłanie (miały ale zwykłe i normalne podane w dosadny sposób) to nie rozumiem ?

Popatrz na tytuły które Ci podałem a mogę wymieniać dalej np Seat Next To You . Dla Jona to miłosna piosenka a dla Richiego pożegnanie z ojcem.
Trzeba wsłuchać sę w słowa a nie zobaczysz "love" i mówisz blee znowu piosenka o tyłku Maryny. Nie twierdze, że tak robisz ale podejrzewam, ze jesteś kolejnym miłośnikiem ery do These Days i chcesz sobie ponarzekać na obecną twórczość.

Owszem zaraz pewnie podasz bardzo dobry przykład płyt Keep The Faith i These Days. Zgadzam sie tam teksty podane są w bardzo dobry "artystyczny" sposób. I uważam, że te 2 płyty + HAND mają najlepsze teksty w historii zespołu. Tylko, że tam tematyka (TD, KTF) i typ piosenek był inny niż teraz. Lepszy ? Nie, inny. No i jakby nie patrzeć to są tylko 2 płyty z tekstami które mógłbyś określić jako lepsze niż teraz. Chyba, że stawiasz pierwsze 4ry płyty pod względem testowym wyżej niż HAND czy Lost Highway a wtedy się kompletnie nie zgodzę z Tobą.
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

bartekbb23 pisze: teksty, w porównaniu do tego co było kiedyś to teraz są one nieporównalnie krótsze, są moim zdaniem toatlnie bez przesłania no i są nudne
A może po prostu 18-latek nie jest w stanie do końca zrozumiec, co ma do powiedzenia o życiu doswiadczony facet (faceci) po 40? To zupelnie inny etap życia niz ten, kiedy sie miało 20 lat i młodych moga one nudzic, zgodzę się. Ale bez przesłania? Co to to nie!
Przynajmniej nie można się przyczepic, że teksty są pisane, żeby się przypodobac nastolatkom :D
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

To bardzo ciekawy temat proponuje założyć oddzielną dyskusje .
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Dobra Adrian nie będę tu rozwijał się bo to nie jest miejsce na taką dyskusje, proponuje żeby ktoś założył oddzielny temat. ( samemu mi sie nie chce :P )
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dobra Adrian nie będę tu rozwijał się bo to nie jest miejsce na taką dyskusje, proponuje żeby ktoś założył oddzielny temat. ( samemu mi sie nie chce :P )
SPox. Nie trzeba teg ciągnąc. Myśle, ze powinieneś ię wsłuchać w to co BJ przekazują w tekstach i wtedy je docenisz.

Wracając do tematu to Summertime coraz częściej jest w Kanadzie zapowiadane jako drugi singiel z płyty. Teledysku nie ma i na 99% nie będzie. (no chyba, że piosenka osiągnie wielki sukces - czyli nie bedzie).

A co do 3go singla (singiel+video+promocja) to na 99% takowego nie będzie. Mogą rzucić jakiś niepotrzebny ochłap w stylu I Want To Be Loved (0 promocji, brak video, limitowana edycja).

Czemu nie będzie 3go singla ?
Wystarczy sobie przypomnieć kiedy MAMemory weszła do stacji radiowych, kiedy puszczono teledysk, kiedy wydano 2gi singiel (ooops JESZCZE nie wydano!) i drugi teledysk.
Teraz popatrzmy na kalendarz - który jest dzisiaj dzień i za ile dni wyjdzie singiel i wideo i zaraz potem popatrzmy na STYCZEń czyli miesiąc w którym ma ruszyć trasa promująca NOWY album BEST OF który zapewne będzie promowany singlem i teledyskiem no chyba, ze zrobią taka samą chałę promocyjną jak z TLFRight (podejrzewam, ze wytwórnia na to nie pozwoli).

Jeśli jednak zrobią to tak jak się powinno zrobić to singiel promujący powinien wyjść gdzieś w listopadzie a teledysk w grudniu (album w styczniu).

Całkiem prawdopodobne że na singla promującego BEST Of pójdzie jakaś piosenka z Lost Highway gdyż zespół musiałby znowu wejść do studia. Mogą mieć odłożone jakieś demo, ale nic o tym nie mówili.
Jeśłi miałaby to być jakaś piosenka z LHighway to stawiam (mogę się założyc), że byłoby to "We Got It Going On" które jasno określa status zespołu i to co zamierzają robić w przyszłości czyli jasny znak bczego mogą spodziewać się fani od zespołu.

[ Dodano: 2007-08-17, 13:01 ]
Oto tracklista singla podana przez bonjovi.de

1.) Lost Highway - Edit 03:55
2.) Hallelujah - Live from Live Earth 06:03
3.) Wanted Dead Or Alive - Live from Live Earth 05:05

ps
Czy kogoś jeszcze razi ten błąd ?
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

http://allegro.pl/item227743023_bon_jov ... romo_.html

Jakby ktoś miał wątpliwosci ;) choc to mi na oryginał nie wyglada ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

To nie musi być podróbka. Taka okładka już dawno była przedstawiana jako oficjalna.
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

tak wiec tym bardziej mamy potwierdzenie co jest drugim singlem.
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

Adrian pisze:Oto tracklista singla podana przez bonjovi.de

1.) Lost Highway - Edit 03:55
2.) Hallelujah - Live from Live Earth 06:03
3.) Wanted Dead Or Alive - Live from Live Earth 05:05

ps
Czy kogoś jeszcze razi ten błąd ?
Mnie razi. Najszybciej chodzi o wersję z Unplugged.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”