nowy hit bj

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Adrian:
Stereotypy. Chyba nie posądzasz Springsteena, Rolling Stonesów, Casha o brak ambicji. Lost Highway jest przykłądem iż Country może być ambitne.
Dokladnie Adrian, Ty dalej swoje... ILE RAZY MAM CI JESZCZE PISAC ZE SPRINGSTEEN NIE NAGRYWA COUNTRY!!!
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Adrian pisze: Stereotypy. Chyba nie posądzasz Springsteena, Rolling Stonesów, Casha o brak ambicji. Lost Highway jest przykłądem iż Country może być ambitne.
Piosenki country sa proste z natury,opowiadajace o zwyklych sprawach ,zwyklych ludzi, majace na celu bawic.Zreszta, gdzie sie narodzilo country ? W USA wsrod farmerow czy na polskie - rolnikow.Moze jestem zbyt ostry ale nie posadzam ich o zbyt wielkie wysublimowanie czy ponad przecietna inteligencje.Dla takich ludzi muzyka ma bawic,odciagac od zmartwien a nie wciagac w zlozony tekst, ktory nawoluje do rozmyslen (co mozemy powiedziec o szeroko rozumianej muzyce ambitnej).
Aha,jeszcze jedno.Posądzanie Springsteena czy Rolling Stonsow o granie country to wielkie nadużycie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

Z tego, co mi wiadomo dzisiejsze, tzw. nowe country nie ma zbyt wiele wspólnego z tym klasycznym, "wiejskim" country. W USA właśnie to nowe jest teraz na topie i wszyscy zgodnie twierdzą, że to jedyny gatunek w dzisiejszej muzyce opowiadający o prawdziwyn życiu i ludziach. Jest w tym sporo prawdy, patrząc na te wszystkie hip-hopy itp., ale gdzie się podział klasyczny rock, który był, moim zdaniem właśnie tą muzyką, którą grali prawdziwi muzycy z krwi i kości?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”