bartekbb23 pisze:mimo wszystko jak bym był na koncercie to bym chciał usłyszeć always w orginalnym brzmieniu, nawet z jęczącym Jonem
Oryginalne Always to marzenie, które należy porzucic
Ale ich wcześniejsze przeróbki własnych utworów są czasami bardzo ciekawe. Kiedyś w Australii zagrali KTF w stylu reggae - dla mnie rewelacja. Taki skok w bok, ale z charakterem Eh... jak by im sie chciało teraz na koncertach takie cudeńka zagrac, a nie smętne Always czy Bed of Roses...
Ostatnio zmieniony 3 listopada 2007, o 12:27 przez Anka29, łącznie zmieniany 1 raz.
Anka29 pisze:Eh... jak by im sie chciało teraz na koncertach takie cudeńka zagrac, a nie smętne Always czy Bed of Roses...
KTF jeszcze da rady zaśpiewać, a Always i BOR już nie... A ma ktoś jakieś nagranie z dosyć świeżego występu piosenki Thank You For Loving me?Bo coś mi się zdaje, że przy tym też wysiada.
"...On any other day, I'd be blue eyes cryin,
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
Tu już nawet nie chodzi o to ,że Bed of roses nie spiewa tak jak kiedys,można mu to wybaczyc , po tylu lat grania.Jednak dlaczego robi z tego cos tak nudnego jak flaki z olejem,zupelnie bez wiekszych emocji ? Przeciez głos nie ogranicza go by zaśpiewał z energia.Mógłby to zaśpiewać żywo,energicznie nawet nie wyciagając dlugich i ciężkich dla niego dzwiekow.Dlaczego tego nie robi ? nie chce mu sie ? tak jest łatwiej ? prosciej ? Szkoda,ze tak sie dzieje bo to jedna z moich ulubionych piosenek.
Prudential Center #6 - Newark, NJ - 11/03/07
INTRO
LOST HIGHWAY
BAD NAME
RAISE YOUR HANDS
RUNAWAY
OLDER
SUMMERTIME
WHOLE LOT OF LEAVIN'
MEMORY
BLOOD ON BLOOD
BORN TO BE MY BABY
WE GOT IT GOIN' ON
IT'S MY LIFE
BAD MEDICINE
CAPT. CRASH
THESE DAYS - RICHIE VOX
LAST MAN STANDING
LAY YOUR HANDS ON ME
HAVE A NICE DAY
PRAYER
WHO SAYS YOU CAN'T GO HOME
ENCORE:
SLEEP
FAITH
WANTED
Setlista coś nie za bardzo zróżnicowana... Już ponad połowa koncertów za nami, a gdzie te perełki, przygotowane ponoc do Newark? Gdzie Wild Is The Wind??
Ogólnie jakoś mało grają piosenek z TD I KTF. Gdyby Richie nie śpiewał These Days, to pewnie nic z tego albumu by nie grali, jeszcze KTF zagrają i czasami Bed of Roses (w strasznej wersji ) i to wszystko. A przecież jest z czego wybierac. Za to Who says you can't go home katują na każdym koncercie...
Anka29 pisze:A przecież jest z czego wybierac. Za to Who says you can't go home katują na każdym koncercie...
A jak by nie mogli zagrać Who says you can't go home? Tak samo LH. To są piosenki które Jonowi teraz wychodzą dobrze, bo nie musi się przy nich zbytnio wysilać.
Dandi pisze:Dlaczego tego nie robi ? nie chce mu sie ? tak jest łatwiej ? prosciej ?
Nie chce mu sie raczej. Dlatego z BOR robi takie dziadostwo (chyba jak to śpiewa to 3/4 widowni smacznie sobie śpi ).
A Rychu dalej w kółko to TD... Może on by zaśpiewał BOR, jakaś nutka energi?
The clouds are breakin',
magda01614 pisze:Nie chce mu sie raczej. Dlatego z BOR robi takie dziadostwo (chyba jak to śpiewa to 3/4 widowni smacznie sobie śpi
No wlasnie i on tego nie widzi? Chyba powinno mu zalazec na tym zeby te widownie jakos rozruszac, ale kto tam za nim dojdzie
magda01614 pisze:A Rychu dalej w kółko to TD... Może on by zaśpiewał BOR, jakaś nutka energi?
Boze bron Juz chyba lepiej zeby sie nie bral za spiewanie piosenek BJ. Cenie go jako gitarzyste i wlasnie to robi swietnie, wokal niech zostawi Jonowi.
I came here like so many did
To find the better life
To find my piece of easy street
To finally be alive
And I know nothing good comes easy
Ale jeżeli Jon wysiada, to kto inny musi spróbować
The clouds are breakin',
Tatiana pisze:
Boze bron Juz chyba lepiej zeby sie nie bral za spiewanie piosenek BJ. Cenie go jako gitarzyste i wlasnie to robi swietnie, wokal niech zostawi Jonowi.
Mi sie jego wykonanie TD bardzo podoba i z chęcią usłysze jego wersje innych piosenek.Myśle,że te występy są fajnym urozmaiceniem koncertu BJ.Mam nadzieje,ze po tej trasie koncertowej Rychu nagra trzecia solowa płyte.
Dandi pisze:Mam nadzieje,ze po tej trasie koncertowej Rychu nagra trzecia solowa płyte.
Jon by go chyba zjadł, gdyby Rychu to zrobił
The clouds are breakin',
magda01614 pisze:Jon by go chyba zjadł, gdyby Rychu to zrobił
z tego co mi sie zdaje to Rysiek wydawał solówki dopiero po solówkach Jona więc zanim Jon nie wyda solowej to nie ma co liczyć na to, no chyba że uzna się Lost highway za płytę solową Jona to może....
bartekbb23 pisze:z tego co mi sie zdaje to Rysiek wydawał solówki dopiero po solówkach Jona więc zanim Jon nie wyda solowej to nie ma co liczyć na to, no chyba że uzna się Lost highway za płytę solową Jona to może....
1990 - Blaze Of Glory Jona
1991 - Stranger In This Town Richiego
1997 - Destination ANywhere Jona
1998 - Undiscovered Soul Richiego
Prudential Center #7 - Newark, NJ - 11/04/07
INTRO
LOST HIGHWAY
BAD NAME
RAISE YOUR HANDS
RUNAWAY
STORY OF MY LIFE
I LOVE THIS TOWN
WHOLE LOT OF LEAVIN'
MEMORY
BORN TO BE MY BABY
RADIO SAVED MY LIFE
WE GOT IT GOIN' ON
IT'S MY LIFE
COMPLICATED
BAD MEDICINE W/ SHOUT STRANGER - RICHIE VOX
RIGHT SIDE OF WRONG
LAST MAN STANDING
LAY YOUR HANDS ON ME
HAVE A NICE DAY
WHO SAYS YOU CAN'T GO HOME
PRAYER
ENCORE:
BELLS OF FREEDOM
WANTED
SLEEP
No to Rychu różnicuje repertuar
Taka ciekawostka - Ten koncert supportował zespół Daughtry - jego wokalista Chris brał udział w przedostatnim sezonie Idola, gdzie śpiewał m.in WDOA: http://pl.youtube.com/watch?v=yj5rnCcleJ8
Później założył zespół, który nazwał ....swoim nazwiskiem. Coś mi to przypomina...
, po za tym chętnie bym posłucham Radio Saved'a, Last Man Standing i... to wszystko więc jakby ktoś trafił przez przypadek na któreś z tych to proszę o wrzucenie tutaj, bo mi coś te szukanie na YT nie idzie .
Filmików z 4.11 nie ma jeszcze na Youtube, przeszukałam wszystko.
Anka29 pisze:Później założył zespół, który nazwał ....swoim nazwiskiem. Coś mi to przypomina...
Mi też, biedni gitarzyści, nie będą mogli solowych płyt nagrać
A jak zespół nazywał by się Richie Band to Jon by go musiał pewnie prosić o pozwolenie na własną płytkę.
The clouds are breakin',
bartekbb23 pisze:z tego co mi sie zdaje to Rysiek wydawał solówki dopiero po solówkach Jona więc zanim Jon nie wyda solowej to nie ma co liczyć na to, no chyba że uzna się Lost highway za płytę solową Jona to może....
Ale Jasiek jest o jedną (choć nieoficjalną) publikację - PowerStation Years - do przodu przed Ryśkiem, więc czas to zrównoważyć
A ja oddam pół mojego cesarstwa temu, kto umieści wykonanie Strangera z tego koncertu na tym forum w jakości 320 kb/s
*** "these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..." - Richie Sambora, 29-10-2007