Till We Ain't Strangers Anymore nowy klip

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Widze, że nie rozumiesz.Chodzi tu o całokształt poczynań Jona od teledyskó w na które zawsze miał zlefke, przez to co nagrywają ( czytaj country itp.) czyli to na co Jon ma akurat ochote, aż po setlisty na koncertach , gdzie ewentualnie jakis niewielki głos ma rysiek ;]
1.Teledyski - Jon jak i Rysiek oraz reszta ma g.... do gadania w sprawie teledysków. Wszystkim (scenariuszem itp) zajmują sie firmy któe zapewne Universal sobie dobiera. Jon oczywiście może się nie zgodzić na dany teledysk, ale zważając na to iż nie lubi nagrywać teledysków to nic w nim nie zmienia i nie każe zmienić.
Ich udział ogranicza sie jedynie do wystąpienia (tak jak w filmie).

2.Na to co nagrywają wielki wpływ ma zarówno Jon jakk i Rysiek i producent. Oczywiscie to Jon podiął decyzje, że na fali sukcesu WSYCGH (piosenki stworzonej RAZEM z Ryskiem) ida dalej tym tropem.
Płyta jednak nie jest Country a ma zdawkowe elementy które mnie osobiście się podobają (piosenki na płycie bo demówki są zbyt countrowe).

.3.Jeśli chodzi o setliste to przejrzyj sobie setlisty największych zespołów/artystów, Ich setlisty często niczym się nie róznią przez kilka koncertów a na koncertach często nie grają swoich największych hitów,
Jon stara się mieszać piosenki w każdym koncercie i ponad 70 piosenek to bardzo duży repertuar jak na zespół z tej półki.

dla porównania na ostatnich koncertach Springsteena zmiany są niewielkie (zmienia się góra 2 piosenki co koncert. Na ostatnich setlistach nie ma żadnej mojej ulubionej jego piosenki no i żadnego jego hitu).
Ale w końcu teledyski nigdy nie były ich mocną stroną :D
Co ? Jedna z nielicznych moich ulubionych kapel któa ma teledyski na poziomie (tzn takie które da się oglądnać). W tym takie rewelacyjne klipy jak IML, Everyday, KTF, DCounty, WTWYAre, MAMemory, LOP, LIS, I Believe czy TYFLMe
Awatar użytkownika
Jovita
It's My Life
It's My Life

Post autor: Jovita »

Adrian pisze:Co ? Jedna z nielicznych moich ulubionych kapel któa ma teledyski na poziomie (tzn takie które da się oglądnać). W tym takie rewelacyjne klipy jak IML, Everyday, KTF, DCounty, WTWYAre, MAMemory, LOP, LIS, I Believe czy TYFLMe
Zgadzam się zw 100%, sporo teledysków ma naprawdę sympatyczny klimat i często można spotkać w nich dawkę humoru (np. patrz teledysk do piosenki "Misunderstood" :)))
Awatar użytkownika
magda01614
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: magda01614 »

Kilka teledysków mają dobrych, jednak to już nie znaczy, że każdy teledysk jest rewelacyjny :D A po za tym teraz praktycznie rozmawiamy o TWAin'tSA, a o tym raczej nie można powiedzieć, że jest super.
Jovita pisze:sporo teledysków ma naprawdę sympatyczny klimat i często można spotkać w nich dawkę humoru
Mnie najbardziej rozśmieszył AALYou, co ten chłopak leci 4 minuty z wiezowca :P
"...On any other day, I'd be blue eyes cryin,
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

taaaa......Adrain jak zawsze masz rację, proponuje aby w każdym temacie pozwolić tobie napisać to co uważasz, bo potem i tak wychodzi zawsze na twoje ;] i po prostu zablokować możliwość dodawania nowych opinii....
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Czasami mam wrażenie, ze Jon to najlepszy przyjaciel Adriana i zwierza mu sie z wszystkiego co robi i mowi mu o wszytskich jego przemysleniach problemach itd. :| tylko to raczej mało prawdobodobne a w myslach chyba też nikt nie potrafi czytać wiec nikt nie wie co Jon kombinuje i o co tak naprawde mu chodzi ;]
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
magda01614
Have A Nice Day
Have A Nice Day

monjovi pisze:tylko to raczej mało prawdobodobne a w myslach chyba też nikt nie potrafi czytać wiec nikt nie wie co Jon kombinuje i o co tak naprawde mu chodzi ;]
No właśnie, nikt nie jest menadżerem Jona, nikt nie jest producentem, więc możemy się tylko i wyłącznie domyślać, a przekonanie swojej racji na 100% jest mało prawdopodobne...
The clouds are breakin',
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Jak komuś się wydaje, że wie najlepiej, to jego sprawa ;) A tak na prawdę to nikt z nas nie wie na prawdę jak te wszystkie sprawy wyglądają. Sam Jon i chłopaki wiedzą, o co w tym biznesie na prawdę chodzi, więc nie przekonujmy się nawzajem kto wie lepiej i więcej bo to się z celem mija ;)

Co do reszty chłopaków w teledysku...w sumie to nie zwróciłam na to uwagi wcześniej, a przecież faktycznie nie widać ich chyba ani razu. Moim zdaniem to trochę nie w porządku, bo to muzyka całego ZESPO?U nie tylko wokalisty. Ale cóż, na to akurat nie mamy żadnego wpływu i nie zmienimy nic w tej kwestii. Pozostaje nam tylko oglądać co raz to nowe clipy i popadać w domysły dlaczego ich pokazują albo nie pokazują... Tu ich nie pokazali, i trudno. Choć moim zdaniem, to niemały błąd.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
magda01614
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Agata BJ pisze:Moim zdaniem to trochę nie w porządku, bo to muzyka całego ZESPO?U nie tylko wokalisty.
Święte słowa :D
The clouds are breakin',
BJbart
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: BJbart »

A takie tam pierdu... Klip całkiem, nie do końca, prawie w ogóle... Gdzie kapela? Ujęcia marne... nuda :]

Adrian... skąd Ty wiesz jak wygląda proces powstawania klipów? Ja kręciłem jeden i nieco inaczej było, ale może na wyższych szczeblach szołbiznesowego wtajemniczenia jest inaczej ;-)

A wszystkie Panie sikające na widok Jona zapraszam do mnie! Chętne zapraszam na priv. Zapewniam, że na widok fryzury z zachwytu padniecie od razu, mój nos uwydatnia się w każdej temperaturze, spodni mam masę, super buty, policzki, oczy, klatę itepe... wszystko bez makijażu i photoshopa.

"To nie sprawiedliwe..." - i tupnęła nóżką...
"i pokój będzie ostatnim słowem historii"
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Piosenka fajna, ale to już wiadomo było od dawna ;)

Natomiast bardziej idiotycznego video BJ to ja sobie nie przypominam :whoeva: Już nawet przesłodzone teledyski z Bounce z wybielonymi ząbkami Jona i różowawą metro-koszulką były bardziej sensowne. Zarówno Jon, jak i LeAnn kręcąc to video po prostu dali d*py, zresztą podobnie jak reżyser tego teledysku, ktokolwiek nim był. Nasi śpiewacy nie wyrażają żadnych emocji, żadnego zaangażowania, mają wręcz momentami kamienne twarze ;[ Chwilami zresztą nijak ruch ich ust skleja się z tekstem piosenki :/ Poza tym, aż się prosi aby chociaż przez kilka sekund pokazać resztę chłopaków - np. w trakcie solówki zamiast kompletnie debilnego muskania się nosami jak nic pasowałby Richie wymiatający na gitarze np. gdzieś na szczycie wieżowca (nie wspominając już o górach jak w BOR...).

Ogólnie - choć piosenka sama w sobie ma wielki potencjał, obawiam się, że nudny i źle zrobiony teledysk go po prostu zniszczy. 1/10, a ten jeden punkt w sumie sam nie wiem za co...

PS. A to jest przykład, jak powinno się zagrać "twarzą", wyrazić swe emocje w teledysku do piosenki tego typu.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2007, o 17:14 przez Ricky Skywalker, łącznie zmieniany 1 raz.
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
BJbart
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: BJbart »

Ricky Skywalker pisze: 1/10, a ten jeden punkt w sumie sam nie wiem za co...
Byłbyś stary facetem do końca i przyznał się bez bicia ze ten JEDEN to dla LeAnn!

ja daję 2/10... bo ładna... aczkolwiek znam ładniejsze!
"i pokój będzie ostatnim słowem historii"
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Mimo wielkiej sympatii do tej piosenki (a nawet do teledysku!) muszę niestety przyznać wiele racji Rickiemu, bo w teledysku mało ukazano emocji, mało zaangażowania...i mało BJ.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

BJbart pisze:Byłbyś stary facetem do końca i przyznał się bez bicia ze ten JEDEN to dla LeAnn!
A właśnie nie, bo średnio mi się LeAnn podoba :P A nawet gdyby była najpiękniejsza na świecie, to po tak dennie zrobionym teledysku by mi się nie podobała :P
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”