Nowa płyta

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
gnjovi
I Believe
I Believe
Ulubiona płyta: New Jersey

Nowa płyta

Post autor: gnjovi »

Taki sobie temat.Nie wiem czy już był ale jest tak dużo tematów.Mam pytanie jak powinien brzmieć najnowszy album Bon Jovi(prawdopodobnie w 2009).Chodzi mi o całokształt do jakiej płyty lub płyt powinien lub nie być podobny, co z głosem Jona?
Według mnie chciałbym aby było to połączenie megarocka i energii New Jersey ze szczyptą Keep the Faith i delikatnie These days.To dla mnie byłaby jakaś bliżej nieokreślona megapłyta.I to zarówno w sferze brzmieniowej(New Jersey, Keep the faith) jak i brzmieniowo- tekstowej(Keep the faith, These Days).Chodzi mi o brzmienie gitary richiego, bardziej rockowy głos Jona oczywiście w niektórych utworach, rewelacyjne chórki.Zdaje sobie sprawę że nie wszystko można powtórzyć ale patrząc na niektóre starsze zespoły trzeba wierzyć.Wiadomo iż nie żyje już Bruce Fairburne ale zawsze pozostaje jeszcze Bob Rock odpowiedzialny za Keep The faith.
If I got that call in the dead of the night
I"ll be right by your side
Blood on blood
SOMEDAY I'LL BE SATURDAY NIGHT
Moonshine

Post autor: Moonshine »

Moim zdaniem nowa płyta Bon jovi powinna być zdecydowanie rockowa.2,3 ballady a reszta ostre rockersy.Im ostrzej tym lepiej.
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Rockersy - ok. Ale błagam: z solówkami z prawdziwego zdarzenia, nie takie... "hermetyczne", poukładane każda według tego samego schematu: zwrotka, refren, zwrotka, refren, krótka solówka, refren (wszystko po 30 sek.). Przecież oni nie startują do Eurowizji, żeby nie móc nagrać czegoś poza takimi barierami.
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

Moim zdaniem za wcześnie na ten temat :wink: , ale...
...na pewno chciałbym gitarowe granie, nie takie jak na HAND'zie, tylko te z lat '90, po za tym odważna płyta odchodząca od komercji :].
Chcieć można, ale płyta pewnie będzie z paroma balladami typu 'Bells of Freedom' czy 'Seat next to you', paroma piosenkami typu 'Have a nice Day' czy 'Lost Highway' i może jedna czy dwie takie jak "any other day"...
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

Ja czekam na płytę dobrą i przemyślaną ;) .

Solówki jak na Lost Highway, wokale mogą być trochę z Crusha, trochę z HANDa (o 80' czy 90' raczej nie ma mowy). A kompozycje - chciałbym usłyszeć mieszankę najlepszych cech HANDa i LH.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Grzesiek pisze: A kompozycje - chciałbym usłyszeć mieszankę najlepszych cech HANDa i LH.
A są takie w ogole ? Zreszta i tak najlepsze cechy LH są gorsze od najgorszych These days czy KTF.

Ja chcialbym plyte smutną,depresyjną,skłaniającą do myślenia.Posiadającą teksty w podobnym tonie jak TD a brzmienie z HAND (jako ,ze juz od tej bon jovskiej nowoczesnosci nie uciekniemy).
Obrazek
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Polaczanie These Days i KTF..... Chociaz szczerze przyznam ze gdyby chlopcy rzucili plytke w stylu Bounce tez bym nie narzekal :)
BJbart
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: BJbart »

New Jersey. Nie musi, a nawet nie powinna brzmieć tak samo, bo jakby nie było to mamy rok 2009 (sugerowane wydanie płyty kilka postów wyżej), ale niech będzie tyle samo na niej hitów.
"i pokój będzie ostatnim słowem historii"
Awatar użytkownika
magda01614
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: magda01614 »

Płyta oczywiście powinna być rockowa, bez dwóch zdań :D z genialnymi solówami Richiego i wokalem (dobrym) Jona. Połączenie HAND (jak dobrze ktoś napisał, że od "nowoczesneego BJ nie uciekniemy) i KTF.
"...On any other day, I'd be blue eyes cryin,
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ja osobiście chciałbym aby to była kontynuacja ich najlepszej płyty w historii czyli takie HAND część 2ga z kilkoma uwagami:
- Piosenki bardziej w klimacie Dirty Little Secret, Nothing, These Open Arms czy Unbrekable
- Dłuższe i bardziej charakterystyczne solówki niż na pierwowzorze
- Tak samo genialne teksty jak na HAND part 1 :)
- Refreny tak samo podniosłe jak na "Welcome TO WYAre", klimatyczne jak na "Story OML", "TOArms" i zadziorne jak na "HAND" czy "Unbrekable".

Wiem, że wielu osobom taki album nie za bardzo przypadły do gustu, ale dla mnie to mógłbybyć drugi album w życiu który sprawiłby, że przez 3 dni nie robiłbym nic innego tylko słuchał tego albumu od 6rano do 5 nad ranem i tak w kółko :)

Jeśłi jednak miałby to być kompletny zwrot zespołu to najbardziej chciałbym aby producentem został Bob Rock albo bo uważam, że zrobił on świetną prace i KTF posiada świetne brzmienie (gitary rewelacyjne i głos z róznymi ciekawymi rozwiązaniami).

Oprócz Rocka mógły być też Ebbin który na Crushu pokazał mistrzostwo świata w efektach i aranżacjach piosenek (Mystery Train, SAMystery, SIISo, IML, TYFLMe). Na Bounce pokzazł, że potrafi z zespołu wydobyć pazur (Undivided, Everyday, Bounce) no i gitary na tym albumie w tych najmocniejszych piosenkach są rewelacyjne no i głos to samo. Tylko zapewne tutaj byłaby kontynuacja rockowego grania po roku 2000go.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Ja osobiście chciałbym aby to była kontynuacja ich najlepszej płyty w historii czyli takie HAND część 2ga z kilkoma uwagami:
Adrian litosci ! To zdanie az razi w oczy . Dzieki bogu to tylko twoje zdanie ;-)
- Piosenki bardziej w klimacie Dirty Little Secret, Nothing, These Open Arms czy Unbrekable
Fajnie ze kazda z tych piosenek nie weszla do HAnda tylko robila za dodatek . A mowisz ze HAND takie super , a jednak najlepsze sa bonusy?
Dłuższe i bardziej charakterystyczne solówki niż na pierwowzorze
Ja nawet na to nie licze , ostatnia dluga solowka to Next 100 years , no i moze Any other day , a to wszystko z 4 plyt . Wiec troche slabo.
- Refreny tak samo podniosłe jak na "Welcome TO WYAre", klimatyczne jak na "Story OML", "TOArms" i zadziorne jak na "HAND" czy "Unbrekable".
Ja tam wole refreny podniosle jak w Bed of roses lub This aint love song , klimatyczne jak w These days lub Keep the faith ;-)
Wiem, że wielu osobom taki album nie za bardzo przypadły do gustu, ale dla mnie to mógłbybyć drugi album w życiu który sprawiłby, że przez 3 dni nie robiłbym nic innego tylko słuchał tego albumu od 6rano do 5 nad ranem i tak w kółko
I nie zygales pozniej? Jak mozna sluchac czegos 3 dni caly czas? Rodzina mowi ze mam bzika na punkcie BJ ale ja tak jeszcze nie zrobilem ;-)
Jeśłi jednak miałby to być kompletny zwrot zespołu to najbardziej chciałbym aby producentem został Bob Rock albo bo uważam, że zrobił on świetną prace i KTF posiada świetne brzmienie (gitary rewelacyjne i głos z róznymi ciekawymi rozwiązaniami).
Jestem ZA ! 8-)
Oprócz Rocka mógły być też Ebbin który na Crushu pokazał mistrzostwo świata w efektach i aranżacjach piosenek (Mystery Train, SAMystery, SIISo, IML, TYFLMe).
Wtedy bedize album pop/rock czyli Crush nr 3 . A tego mimo wszystko nie chce.
Na Bounce pokzazł, że potrafi z zespołu wydobyć pazur (Undivided, Everyday, Bounce)
Fajnie ze te 3 piosenki to jedyne rockowe piosenki na Bounce , Wszystkich jest 12 :D .. no Hook me up jeszcze jest :D
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

w każdej dotychczasowej płycie znajdywałem coś dla siebie, każdą płytę można było pochwalić jak i skrytykować, czego nie nagrają będzie git, ważne żeby włożyli w to tylko serce, jak dotychczas.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Litosci Adrian...
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

hmmm... nie wiem, producentem zeby był Desmond Child, ale on sam, bez Jona i Ryska. Z cięzką i głosną gitarą basem który bedzie mozna usłyszeć, melodnie w stylu KTF. I zeby płyta nie była jednolita, zeby do kazdej piosenki uzyli innej gitary itp. moze bedzie to troche brzmiało jak jakaś płyta The Best Of.. ale własnie oto mi chodzi, zeby było ciekawie, inaczej z każdą piosenką, a nie jedno brzmienie przez cały album jak np. na HAND. Jak sam Jon mowił ze wiele piosenek odpadło nie dlatego ze były złe ale ne nie pasowały do projektu. zal.
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

bartekbb23 pisze:w każdej dotychczasowej płycie znajdywałem coś dla siebie, każdą płytę można było pochwalić jak i skrytykować
Nie można skrytykować TH, czy KTF. To po prostu niegodne 8-) . Drugiej takiej płyty jak TH nie będzie, więc jak dla mnie mogą pójść torem Crush i będzie git :-) .
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”