Co grają
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Co grają
Spotkalam sie z wieloma okresleniami na temat tego co graja BJ ( zazwyczaj, generalnie). Bardzo niespodobalo mi sie okreslenie pop, ale wedlug mnie to wlasciwie hard rock 

13.08.11 Düsseldorf
19.06.13 Gdańsk
19.06.13 Gdańsk
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Re: Co grają
Heh, LH to hard rock ?Jonoda pisze:ale wedlug mnie to wlasciwie hard rock
Zależy, o ktory okres ci chodzi. Kiedys grali hair metal ( choć mozna to określac różnie - glam rock , hard rock ), potem (wg. mnie) lata od KTF do TD to okres bardzo fajnego,stylowego rockowego grania. Nastepnie od Crusha do dzisiejszych czasów grają cos na wzór soft rocka, pop rock. Zdarzaja sie tez mocniejsze momenty jak na Bounce czy też lżejsze, countrowe jak Lost Highway. Choc jakby ktos powiedział , ze Bon Jovi to zespół country to bym sie wkurzył
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Taka jest moja ocena tego co grają.

Jedynym gatunkiem muzycznym jakim mógłbym określić LH to bliżej nieokreślony żal. Tak, musiałem to napisać.
Pierwsze 4 płyty - tzw. Hair Metal, Baby Metal (to najlepsze określenie jakie słyszałem
), Pop Metal
KTF, TD - Rock, Hard Rock, Soft Rock
Crush, Bounce, HAND - Pop Rock generalnie, ale też elementy hard rocka oraz popu czystego jak najbardziej też.
O LH jest na początku.![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)

Pierwsze 4 płyty - tzw. Hair Metal, Baby Metal (to najlepsze określenie jakie słyszałem
KTF, TD - Rock, Hard Rock, Soft Rock
Crush, Bounce, HAND - Pop Rock generalnie, ale też elementy hard rocka oraz popu czystego jak najbardziej też.
O LH jest na początku.
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
-
- It's My Life
HAND to niestety nie pop rock a czysty rock wg mnie, crusha można nazwać pop rockiem chociaż i tak jest momentami mocno z pazurem, Bounce parę mocnych rockowych kawałków ale ma też denne usypiające momentami ballady, najmniej rockowa jest więc LH cieżko wieć określić ich w sumie, niech zostaną po prostu Bon Jovi
my i tak wiemy o co chodzi 
-
- Have A Nice Day
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
A ja bym cąła twóczość BJ nazwał jako Rock And Roll.
A zagłębiajac sie w szczegóły to czego oni nie grali...
- Metal - We Rule The Night
- Hard Rock - Bad Medicine
W obrębie tych 2ch gatunków mieszczą się inne tj: Glam Metal, Hair/Pudel/Spray Metal, no oraz inne wytwory.
- Rock - It's My Life
W tym obrębie wszystkie odmiany rocka czyli np Soft Rock,
- Pop - She Don't Know Me
- Country - Who Says You Can't Go Home (wersja Country)
Bardzo często Bon Jovi łączą rożne gatunki np bluesa z rockiem, albo country z rockiem. Kreatywność to podstawa. Teraz mieliśmy Country - Rock no więc czas odwrócić się o 180* i nagrać coś mocniejszego. Może nie tak dobrą płytę jak HAND
ale płytę o mocniejszym brzmieniu.
Lost Higway
Gatunek: ?al Rock, Dno Rock, Kibel Country, itp xD
7800 Fahreneheit - Hard Rock
SWW - Hard Rock i Rock
NJ - Hard Rock z domieszką Metalu i zwykłego rocka
KTF - Rock z sporą domieszka HRocka i odrobina Popu
TDays - Rock z domieszką HArd Rocka i Popu
Crush - Rock z domieszką Popu.
Bounce - wg Amerykańśkich dziennikarzy to Hard Rock. Dla mnie pół Rock i pół nowoczesny HRock.
HAND - Rock z domieszką Brit Popu (ech ta BritPopowa ściana dżwięku) i odrobiną Country.
LH - Soft Rock na duża domieszką Country.
BOGlory - Rock z sporą domieszką Country i elementów westernowych.
DAnywhere - Pop Rock
SITTown - Rock / Hard Rock
USoul - Pop Rock
Twórczość Bryana - instrumentalna

A zagłębiajac sie w szczegóły to czego oni nie grali...
- Metal - We Rule The Night
- Hard Rock - Bad Medicine
W obrębie tych 2ch gatunków mieszczą się inne tj: Glam Metal, Hair/Pudel/Spray Metal, no oraz inne wytwory.
- Rock - It's My Life
W tym obrębie wszystkie odmiany rocka czyli np Soft Rock,
- Pop - She Don't Know Me
- Country - Who Says You Can't Go Home (wersja Country)
Bardzo często Bon Jovi łączą rożne gatunki np bluesa z rockiem, albo country z rockiem. Kreatywność to podstawa. Teraz mieliśmy Country - Rock no więc czas odwrócić się o 180* i nagrać coś mocniejszego. Może nie tak dobrą płytę jak HAND
Rock/Rock And RollChodzi o ogolny zarys ich tworczosci maja wyskoki ale czegos sie mniej wiecej trzymaja
HahahahJedynym gatunkiem muzycznym jakim mógłbym określić LH to bliżej nieokreślony żal.
Lost Higway
Gatunek: ?al Rock, Dno Rock, Kibel Country, itp xD
Bon Jovi - Hard Rock i domieszka PopuCrush, Bounce, HAND - Pop Rock generalnie, ale też elementy hard rocka oraz popu czystego jak najbardziej też
7800 Fahreneheit - Hard Rock
SWW - Hard Rock i Rock
NJ - Hard Rock z domieszką Metalu i zwykłego rocka
KTF - Rock z sporą domieszka HRocka i odrobina Popu
TDays - Rock z domieszką HArd Rocka i Popu
Crush - Rock z domieszką Popu.
Bounce - wg Amerykańśkich dziennikarzy to Hard Rock. Dla mnie pół Rock i pół nowoczesny HRock.
HAND - Rock z domieszką Brit Popu (ech ta BritPopowa ściana dżwięku) i odrobiną Country.
LH - Soft Rock na duża domieszką Country.
BOGlory - Rock z sporą domieszką Country i elementów westernowych.
DAnywhere - Pop Rock
SITTown - Rock / Hard Rock
USoul - Pop Rock
Twórczość Bryana - instrumentalna
Rockowa wersja jest bardziej rockowa niż CountryWSYCGH to czysty rock? Mamy chyba inne definicje.
Przy Bon Jovi możesz z czystym sumieniem napisać Rock.Chcialabym a zebyscie pomogli mi bardziej w ustaleniu co graja bo musze zrobic projekt o gatunkach muzycznych na technike i chcialam cos napisac o