Co wam przeszkadza

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Adrian pisze:1) Momentami miał stroje za bardzo "gejowate". Różne zachowania w takim stylu moge znieść jeśli są robione dla żartów (potrząsanie tyłkiem/taniec), ale strojów niektórych jego nie mogę znieść.
Najbardziej mnie rozwalają jego stroje z okresu TDays -> Koszulka bez rękawów (najlepiej z jakimś serduszkiem) + Apaszka na szyje + Opaska na głowę... jezu nie wiem kto mu to doradzał, ale wygląda w tym koszmarnie.
Tzn laskom pewnie się podoba, ale bez przesady.
Przykład (rewelacja piosenka, strój przesada):
http://pl.youtube.com/watch?v=IOgEH1FgFXw
Dla mnie lata 90. są kultowe. W trakcie KTF czy Crossroad Tour cały zespół wyglądał świetnie. Co do opisanego przez Ciebie stroju, jakoś nigdy nie zwróciłam szczególnej uwagi. Zgadzam się jednak, że podczas trasy TD Jon czasami dziwnie wyglądał. Mnie najbardziej śmieszy ta przezroczysta bluzka w panterkę ;)
http://www.youtube.com/watch?v=1VXOROeUMv4

Teraz denerwują mnie różowe lub niebieskie koszule - prawdziwy rockman nie powinien chodzić w czymś takim :/
3) Dobór piosenek na płytę.Czasami powinien posłuchać innych a nie tylko siebie. Kto wyrzuca DLSecret, EOBHeart, czy ARTBelieve z albumów? Rozumiem, ze ma swoje ulubione piosenki, ale mimo wszystko Pizza Jury było dobrym rozwiązaniem.
Ja dodam jeszcze Any Other Day, które znalazło się na LH tylko dzięki naleganiom Ryśka i całego zespołu. Jon podobno bardzo nie lubi tej piosenki. Nawet powiedział, że gdyby to od niego zależało, AOD nie byłoby na płycie.
4) Za dużo koncertów zaraz po sobie. - Jon niepotrzebnie akceptuje takie rozłożenie koncertów ktre każe mu grać 3 dni pod rząd i w międzyczasie brać udział w bankietach. Tak było z Lipskiem. I pomimo, ze tryskał energią na początku to później już było na ostatnich 2ch piosenkach widać jego zmęczenie. Powinien zrobić więcej dni przerwy, albo grać mniej koncertów.
Niestety, pieniądze robią swoje. Gdyby chcieli robić przerwy, to w Europie musieliby siedzieć z pół roku, a nastawienie Jona do życia w trasie jest chyba powszechnie znane.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

emilka pisze:Adrian napisał/a:
1) Momentami miał stroje za bardzo "gejowate". Różne zachowania w takim stylu moge znieść jeśli są robione dla żartów (potrząsanie tyłkiem/taniec), ale strojów niektórych jego nie mogę znieść.
Najbardziej mnie rozwalają jego stroje z okresu TDays -> Koszulka bez rękawów (najlepiej z jakimś serduszkiem) + Apaszka na szyje + Opaska na głowę... jezu nie wiem kto mu to doradzał, ale wygląda w tym koszmarnie.
Tzn laskom pewnie się podoba, ale bez przesady.
Przykład (rewelacja piosenka, strój przesada):
http://pl.youtube.com/watch?v=IOgEH1FgFXw

nie wiem co pedalskiego w tym stroju? juz bardziej pedalsko ubierał sie w 84/85 jak taka dziw.a bym powiedział. A lata '90 raczej normalnie sie ubierał <swoją drogą, chciałbym miec te kurtki co miał na wembley :PP> a co do opasek to czesto je nakładał. Mozliwe zeby włosy mu tak bardzo nie opadały na twarz czy oczy.

a co mi przeszkadza w BJ? hmm nie grają tak głosno jak kiedys <chodzi o gitary> no i wokal Jona <barwa> juz nie kata jak kiedys..

Dla mnie lata 90. są kultowe. W trakcie KTF czy Crossroad Tour cały zespół wyglądał świetnie. Co do opisanego przez Ciebie stroju, jakoś nigdy nie zwróciłam szczególnej uwagi. Zgadzam się jednak, że podczas trasy TD Jon czasami dziwnie wyglądał. Mnie najbardziej śmieszy ta przezroczysta bluzka w panterkę ;)
http://www.youtube.com/watch?v=1VXOROeUMv4

Teraz denerwują mnie różowe lub niebieskie koszule - prawdziwy rockman nie powinien chodzić w czymś takim :/

[ Dodano: 2008-10-16, 20:41 ]
sorry ale jakos dziwnie ten post sie wkleił .
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Jonoda
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Jonoda »

emilka pisze:Teraz denerwują mnie różowe lub niebieskie koszule - prawdziwy rockman nie powinien chodzić w czymś takim :/
Tylko odwazny facet odwazy sie wyjsc w rozu :faja:
13.08.11 Düsseldorf
19.06.13 Gdańsk
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Dla mnie lata 90. są kultowe
Zauważyłem :)
Ale dla mnie lata 90te płytowo bardzo dobrze, ale jeśli chodzi o reszte tego okresu to przeważnie określiłbym to "bida z nędzą". Parę pozytywnych akcentów, ale to było po woli odchodzenie w otchłań. Po następnym albumie w tym stylu co KTF i TD Jon na znak protestu przeciwko złu tego świata ukrzyżowałby się na krzyżu w Jerozolimie :)
No to taka moja ironia, ale wole jednak okresy 80 / 00.
trakcie KTF czy Crossroad Tour cały zespół wyglądał świetnie.
No wląśnie nie zawsze. Ogólnie KTf to dobry czas jeśli chodzi o image no ale posiadał te swoje wybryki. Nie na darmo w Beavis naśmiewano się z teledysku "In These Arms".
Zgadzam się jednak, że podczas trasy TD Jon czasami dziwnie wyglądał. Mnie najbardziej śmieszy ta przezroczysta bluzka w panterkę ;)
NO tak. I czasami mi te jego stroje przeszkadzają . Pozostałość po TDays możemy zobaczyć na DVD Crush Tour w np Next 100 Years.
Glam się na tym opiera. Ale obecnie dla mnie ogólnie facet nie powinien nosić nic różowego (no chyba ze stylizuje sie na Glam).
Acha i te rożne odmiany różu to tez róż (lososiowy czy jakoś tak).
Ja dodam jeszcze Any Other Day, które znalazło się na LH tylko dzięki naleganiom Ryśka i całego zespołu. Jon podobno bardzo nie lubi tej piosenki. Nawet powiedział, że gdyby to od niego zależało, AOD nie byłoby na płycie.
Wiem, ale wymieniłem tylko te co nie weszły. Bo opróćz tego musiałbym wymienić np LOPrayer czy WITWind...
Jeśli chodzi o dobór piosenek to ma fatalny gust :) Potrafi robić genialne piosenki, ale sam ich potem nie lubi... to trzeba byc zdolnym :)

A co do AOD to weszła na płyte bo wytwórnia jak przeprowadzała testy na to która piosenka mogłaby być hitem to AOD była bardzo wysoko a i Ryśkowi sie podobała.
Niestety, pieniądze robią swoje. Gdyby chcieli robić przerwy, to w Europie musieliby siedzieć z pół roku, a nastawienie Jona do życia w trasie jest chyba powszechnie znane.
Ja sie i tak im dziwie, ze tyle podróżują po świecie. Tak dużo czasu bez rodziny. Nie dziwie sie, że po koleji wszyscy sie rozwodzą.
nie wiem co pedalskiego w tym stroju? juz bardziej pedalsko ubierał sie w 84/85 jak taka dziw.a bym powiedział. A lata '90 raczej normalnie sie ubierał <swoją drogą, chciałbym miec te kurtki co miał na wembley :P P> a co do opasek to czesto je nakładał. Mozliwe zeby włosy mu tak bardzo nie opadały na twarz czy oczy.
No właśnie to jest pedalskie :) A i lata 80te to też wiele pedalskich strojów, ale mnie to raczej śmieszy a np to z ery TD denerwuje.
Kurtke z Wembley możnabyło kupic chyba na ebayu.
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Adrian pisze:Nie na darmo w Beavis naśmiewano się z teledysku "In These Arms".
A co jest nie tak z tym teledyskiem :)? Jon biega tam w czarnych spodniach i bezrękawniku i to o to chodzi?
Ostatnio zmieniony 17 października 2008, o 23:20 przez emilka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Re: Co wam przeszkadza

Post autor: sobol_77 »

ewaika789 pisze: A co do innych członków zespołu to nie mam co napisać bo nie znam i nie interesuje się nimi zbyt......
Hm - cóż za postawa - jak na fana ZESPO?U przystało :P .
A co mi przeszkadza - chyba jedynie dyskusja w tym temacie - więc się od niej odcinam :).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

Adrian pisze:Kurtke z Wembley możnabyło kupic chyba na ebayu.
to juz chyba po fakcie.. :/ nerke bym oddał na nią xD

ps. a o ktorej mówisz? o tej hmm pomaranczowej z czarnym paskiem <min podczas piosenki Lay Your Hands.." czy ta taką zółtą <Wanted> ? :P
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

emilka pisze:Teraz denerwują mnie różowe lub niebieskie koszule - prawdziwy rockman nie powinien chodzić w czymś takim :/
czemu jeżeli komuś jest ładnie w tym kolorze to czemu nie...

sobol_77 pisze:Hm - cóż za postawa - jak na fana ZESPO?U przystało :P .
A co mi przeszkadza - chyba jedynie dyskusja w tym temacie - więc się od niej odcinam :) .
Ale do końca nie wiem o co ci z tym chodzi
Awatar użytkownika
Bon Joviatko
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: Bon Joviatko »

Adrian pisze:Tak złośc zostawił chociaż pewnie i tak gdzies miał to w podswiadomośći. Gdyby to mu aż tak przeszkadzało to nie dostalibyśmy takiej setlisty z kilkoma piosenkami, które na tamtej trasie były rzadko grane. I pierwszy raz na trasie Jon zaśpiewał TDays. Jego zmęczenie nie wynikało z naburmuszenia, tylko ze zmęczenia.
I tak go zawsze będziesz bronił :P
Ale za These Days jestem mu wdzięczna.
Adrian pisze:Ola chyba sie nie rozumiemy. Dzień wcześniej Jon grał 2,5 godzinny kocnert w Monachium i całą noc spędził na bankiecie u sponsorów i organizatorów. Dlatego na ostatnich 2ch piosenkach było widac zmęczenie. NA samym koncercie starał się a i np HAND (jedna z ostatnich piosenek) była zaśpiewana przez niego rewelacyjnie (ulubione moje wykonanie).
Jak to się nie rozumiemy? Czy tylko BJ mają męczące trasy koncertowe i grają z dnia na dzień? Nie. Więc właśnie o to mi chodzi. Oni też poprzedniego wieczoru grali koncert po czym później imprezowali więc sytuację mieli podobną ;) zwłaszcza, że wtedy przypadało ich 22-lecie więc imprezowali po każdym koncercie ;)
Adrian pisze:Pamietam jak mówiłas, że koncert był super więc dziwią mnie Twoje opinie. Widzialąś później koncert Poison i zmieniłaś zdanie
Ale czy ja teraz napisałam, że koncert był beznadziejny? Nie. Ciągle uważam, że był super. Ale widząc Poison w akcji poczułam lekki niedosyt i tyle.
Adrian pisze:Ja wole wersje koncertów taką jaka ma BJ niż Poison.
Jak nie widziałeś to nie możesz oceniać co jest lepsze albo co wolisz :P A tu od razu widać, że dla Ciebie BJ będą zawsze na pierwszym miejscu :)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

;) zwłaszcza, że wtedy przypadało ich 22-lecie więc imprezowali po każdym koncercie ;)
No widzisz widocznie Jon znosi gorzej imprezowanie niż lider Poison. Swoją drogą na MTV widziałem jaka on ma chatę i nie dziwie się, że "zamiata" na scenie, bo musi zarabiać żeby było go stać utrzymać takie luksusy ;)
Ale czy ja teraz napisałam, że koncert był beznadziejny? Nie. Ciągle uważam, że był super. Ale widząc Poison w akcji poczułam lekki niedosyt i tyle.
Ja lekki niedosyt też miałem. Bo jak bylem w Stuttgarcie Jon nie był zmęczony i szalał do końca a na koniec wyszedł i zagrał jeszcze jedna zupełnie nie planowaną piosenkę. Tutaj tego nie było. Niestety, ale mimo wszystko koncert był super. Środek koncertu to dla mnie bomba.
Jak nie widziałeś to nie możesz oceniać co jest lepsze albo co wolisz :P A tu od razu widać, że dla Ciebie BJ będą zawsze na pierwszym miejscu :)
/Nie no tutaj ocenilem na podstawie koncertów w internecie. Raczej mi chodzilo o rodzaj grania koncertów. Wole koncerty w stylu Oasis / MSPreachers / Coldpay niż koncerty w stylu AC/DC, Poison czy Iron Maiden. BJ teraz graja gdzieś po środku mieedzy tymi stylami i to mi chyba najbardziej odpowiada.
Jonoda
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Jonoda »

Adrian pisze: MTV widziałem jaka on ma chatę
Kiedy widzialeś !!
13.08.11 Düsseldorf
19.06.13 Gdańsk
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ale teraz moment kogo chatę wiedziałeś bo tu się już nie mogę połapać??
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Kiedy widzialeś !!
W piątek popołudniu na MTV leciało. W jakimś programie odwiedzaja domy znanych ludzi.
Ale teraz moment kogo chatę wiedziałeś bo tu się już nie mogę połapać??
Lidera grupy Poison.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Adrian pisze: W jakimś programie odwiedzaja domy znanych ludzi.
MTV Cribs. O dziwo chyba Jona jeszcze tam nie było. Chyba ,ze sie myle.
Obrazek
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

emilka pisze:Ja dodam jeszcze Any Other Day, które znalazło się na LH tylko dzięki naleganiom Ryśka i całego zespołu. Jon podobno bardzo nie lubi tej piosenki. Nawet powiedział, że gdyby to od niego zależało, AOD nie byłoby na płycie.
no i całe szczęście że im uległ :D :D

Dandi pisze:Adrian napisał/a:
W jakimś programie odwiedzaja domy znanych ludzi.

MTV Cribs. O dziwo chyba Jona jeszcze tam nie było. Chyba ,ze sie myle.
Nie nie było :)

Aha i mam takie pytanko do Bon Joviątka: Czy ty jesteś fanem tego zespołu czy jakimś krytykiem, bo tylko i wyłącznie krytykujesz Jona ( jego zmęczenie postawę na scenie) i wspaniałą płytę LH :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”