Michael Jackson nie żyje...

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Do mnie też nie...to okropny dzień.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Coś strasznego. Odeszła legenda muzyki, prawdziwy artysta. Gdy wczoraj około 1-ej widziałem na tvn24 info , że trafił do szpitala to myślałem , ze to nic poważnego aż tu nagle na cnn "Michael Jackson dies"....szok to mało powiedziane. Smutne , choć bardziej od Jego śmierci smucą mnie teraz głosy typy "jednego pedofila mniej"...Jacko był biedny, nie miał dziecinstwa, nikt pewnie nie może zrozumiec co było w jego głowie. Dla mnie zawsze pozostanie wielkim artystą z olbrzymim wpływem na muzyke.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

Nigdy nie byłam wielką fanką Michaela, ale znałam sporo kawałków, m.in. z radia. Odszedł od nas już na zawsze jako człowiek, ale jego piosenki i słowa będą wiecznie żywe. Odszedł artysta- człowiek, który zrobił dla rozwoju muzyki bardzo wiele. Jego niezapomniane hity zawsze będą nam o nim przypominać. Jeżeli my będziemy o nim pamiętać to on będzie żył w naszych sercach i pamięci. Umrze dopiero wtedy kiedy wszyscy o nim zapomną, co raczej nie będziemy w stanie tego zrobić.

Michael, R.I.P. [*]
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany to we wtorek o godzinie 19 polskiego czasu (10 w Los Angeles) odbędzie się Tribute dla Michaela z okazji jego pogrzebu. Nie wiem, czy któraś z polskich telewizji będzie relacjonować całe to wydarzenie, ale takie stacje jak CNN na pewno. Będzie można też śledzić ją na żywo w internecie na CNN live pod linkiem: http://edition.cnn.com/video/flashLive/ ... am=stream1
Więcej info na http://www.forum.mjpolishteam.pl/
Ostatnie pożegnanie Króla... [*]
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Jonoda
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Jonoda »

Z polskich telewizji na transmisję zdecydowały się TVP Info (przewiduje dwugodzinną relację) i TVN 24 (przygotowuje na tę okoliczność specjalne wydanie programu "Polska i Świat"). Do studia zostaną zaproszeni goście, aby komentować wydarzenia z USA.
To kawałek z całego tekstu http://www.emetro.pl/emetro/1,88815,679 ... Krola.html
13.08.11 Düsseldorf
19.06.13 Gdańsk
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

U2 śpiewali dwie piosenki MJ na koncercie min. fragmencik Don't stop till you get enough. Pewnie inni artyści będą robić to samo w ramach hołdu dla Jacksona.
Ciekawe czy Jovsi zrobią podobnie ? Jak myślicie, jaką jego piosenke mogli by zaprezentować ? Wydaje mi sie , że Dirty Diana była by najodpowiedniejsza.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

trudno mi sobie Jona wyobrazić w repertuarze Jacko, ale chyba najlepszym wyborem byłoby They don't care about Us.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Nie słyszałam by Bon Jovi w ogóle jakkolwiek skomentowali śmierć Michaela...
Trochę mam im to za złe. Nie przewiduję, że jakoś oddadzą mu hołd...
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Dawno nie było mnie tutaj na forum... Ale byłem ciekaw jak czują się w tym momencie inni, dla których muzyka to nie tylko dodatek do życia. Za komentarz do jego wspaniałej twórczości wystarczy chyba to, co przede mną napisała większość:

nigdy nie byłem wielkim fanem/fanką Jacksona, ale znam większość jego kawałków

I tak chyba może powiedzieć większość ludzkiej populacji....

R.I.P.
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Chciałbym się z Wami podzielić moimi odczuciami dotyczącymi wczorajszego pożegnania Michaela Jacksona w Staples Center. Ceremonię oglądałem dzięki przekazowi live na CNN.com. Miałem jednak pewne porównanie z polską TVN 24, gdyż moja rodzina wybrała ten właśnie kanał. Nie wiem, czy są na tym forum osoby, które też zaobserwowały to co ja. Otóż, chodzi mi o nadmierne przegadywanie tematu przez dziennikarzy TVN 24. Chwilami miałem wrażenie, że ich gadanie jest ważniejsze niż cała uroczystość. Osobiście dobiła mnie selekcja gości, z których jedynym sensownym, jak dla mnie, wydawał się Zbigniew Hołdys /zaproszenie do studia Wiśniewskiego przemilczę/.
Wczoraj widać było jak wiele brakuje polskim stacjom do poziomu chociażby CNN, które nie przerywało programu reklamami, nadając cały czas relację na żywo.
Jeśli zaś chodzi o sam przebieg ceremonii to uważam, że sposób jej przygotowania był odpowiednio wyważony. Nie zgadzam się z głosami niektórych piszących na polskich forach, jakoby z tego wydarzenia zrobiono show, a jego uczestnicy grali przed kamerami, ukrywając prawdziwe emocje.
Przyznam się Wam, że Michael Jackson nie był moim idolem. Jego plakaty nie zdobiły nigdy ścian mojego pokoju. Nie mam też żadnej płyty MJ. Pomimo tego znam chyba wszystkie większe przeboje Jacksona.
Wczoraj łzy same cisnęły się do oczu, gdy przemawiała Brooke Shields, przejmująco śpiewał Usher. Płakałem, gdy córka Jacksona łamiącym się głosem, żegnała swojego tatę. Płakałem po człowieku, z którym w żaden sposób nie byłem blisko muzycznie związany. Płakałem nad muzycznym geniuszem naszych czasów. Płakałem nad człowiekiem, który dzień w dzień musiał zmagać się z pomyjami wylewanymi na niego przez brukowce. Niech spoczywa w pokoju. Przynajmniej tam, gdzie teraz przebywa jest naprawdę wolny. W każdym znaczeniu tego słowa.....
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ja oglądalem w TVP-3. Nie było tam gadani podczas ceremonii tylko w przerwach. Ogólnie był gadki też przed i po ceremonii, ale one jakoś mnie nie bardzo obchodziły. Sama ceremonia była bardzo dobra. Wspaniale zagrała Carey a inni przyzwoicie. Niektóre teksty o Michelu były naprawdę dobre i widać, ze z głębi serca. Fajnie przemawiał futbolista jak mówił o jedzeniu kurczaków z Michaelem. Najbardziej podobała mi się jednak przemowa Takiego starszego faceta, który zebrał zdecydowanie największe brawa (wraz z córką MJ) po tym jak powiedział trafne słowa "To nie Michael był dziwny. Dziwne było wszystko to z czym musiał się Michael zmagać" co było odniesieniem do tych wszystkich zarzutów wobec Michaela.

Myślałem, ze zrobią z tej ceremonii cyrk, ale to co zrobili naprawdę uważam, ze było dobre, wyważone i było to godne uczczenie jego pamięci.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

dokładnie. Ta relacja pokazała ile lat świetlnych brakuje polskiej telewizji do zagranicznych. I jeszcze po ceromonii znowu wałkowanie tematu - 'pedofil, dziwak, itp.'. Ludzie, ten facet zmarł dwa tygodnie temu. Odrobina pokory mu sie należy.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Uważam się za fankę. Stawiałam Michaela (i nadal stawiam) na równi z BJ, mimo że nie mam (jeszcze) wszystkich płyt i zapewne nie znam wszystkich jego piosenek...zawsze był bliski mojemu sercu. Po jego śmierci płakałam jak szalona. Wiele osób uzna to za głupie, ale wcale mnie to nie obchodzi.
Odszedł wielki Człowiek, Artysta i wspaniały Ojciec. Serce kroiło mi się na drobne kawałki, gdy widziałam Paris - jego córkę, płaczącą za tatą. Uroczystość była wspaniała, godna króla...godna Człowieka, który tak wiele nam dał. Niech spoczywa w spokoju [*]
:(
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
JasonJovi13
It's My Life
It's My Life

Post autor: JasonJovi13 »

A to prawda, że był tam Michał Wiśniewski?
Osiem zapałek
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Michał Wiśniewski siedział w studio TVN24 i komentował ceremonię.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”