Kto pyta, nie błądzi.
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Prawda jest taka, że BJ nie mieli nic do powiedzenia, bo prawa do zakazu przeróbki bez zgody autora już wygasły. A to czy rzeczywiście Jon słuchał jej czy jest to ściema to nigdy się pewnie nie dowiemy.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
do zakazu przeróbki może i tak, ale do czerpania dochodów z przeróbki raczej nie, więc zgoda bj być chyba musiała.Adrian pisze:Prawda jest taka, że BJ nie mieli nic do powiedzenia, bo prawa do zakazu przeróbki bez zgody autora już wygasły. A to czy rzeczywiście Jon słuchał jej czy jest to ściema to nigdy się pewnie nie dowiemy.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie. Nikt nie ma nadal prawa umieszczać wersji Bon Jovi na swoich składankacvh itp bez zgody Jona/Wytwórni Universal. Natomiast może ktokolwiek nagrać piosenkę z takim samym intro jak w Runaway (nagrane oczywiście na nowo), z takim samym intrem jak w livinie czy użyczyć sobie tekst Wanted do zupełnie innego podkładu (zresztą było to już zrobione kilka razy).do zakazu przeróbki może i tak, ale do czerpania dochodów z przeróbki raczej nie, więc zgoda bj być chyba musiała.
Dlatego Jon nie musiał wiedzieć że tak piosenka powstałą i tak też Wiśniewski się bronił przed zarzutami mówiąc, ze oni mogli nawet zespół nie informować, ale że chcieli być uczciwi to zapytali się Jona o zgodę. List w tej sprawie był na głównej stronie Mandaryny.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- JasonJovi13
- It's My Life
czyli, że ja moge wejść teraz z marszu do studia, nagrać wdoa, umieścić na swojej płycie i żadna krzywda mi sie nie stanie?Adrian pisze:Nie. Nikt nie ma nadal prawa umieszczać wersji Bon Jovi na swoich składankacvh itp bez zgody Jona/Wytwórni Universal. Natomiast może ktokolwiek nagrać piosenkę z takim samym intro jak w Runaway (nagrane oczywiście na nowo), z takim samym intrem jak w livinie czy użyczyć sobie tekst Wanted do zupełnie innego podkładu (zresztą było to już zrobione kilka razy).do zakazu przeróbki może i tak, ale do czerpania dochodów z przeróbki raczej nie, więc zgoda bj być chyba musiała.
Dlatego Jon nie musiał wiedzieć że tak piosenka powstałą i tak też Wiśniewski się bronił przed zarzutami mówiąc, ze oni mogli nawet zespół nie informować, ale że chcieli być uczciwi to zapytali się Jona o zgodę. List w tej sprawie był na głównej stronie Mandaryny.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
- JasonJovi13
- It's My Life
no to powiedz mi adrian, dlaczego I love this town nie zostało singlem jak planowano? dlatego że jakiś porypany artysta oskarżył jona o plagiat swojego utworu i chciał kasy od każdej sprzedanej płyty zawierającą wg niego plagiat jego utworu I love this town, Zgoda musi być przy tego typu akcjach jak mandaryny niestety adrianie
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Miał się pytać w sprawie YGLABName. Wtedy jeszcze zajmował się współpracą ze swoją żoną.A Wiśniewski to co miał się pytać Jona?
W sprawie Mandaryny czy swojej?
Bo zauważyłem właśnie podobieństwo między Pokaż swoją twarz a It's my life
Jeśli zrobisz to sam od podstaw to tak. Każda cześć piosenki ma oczywiście swój czas chroniony (tekst, melodia, riff itp).czyli, że ja moge wejść teraz z marszu do studia, nagrać wdoa, umieścić na swojej płycie i żadna krzywda mi sie nie stanie?
Zresztą nie wiem czy wiecie, ale Ich Troje osiągnęło swój sukces przez coś takiego. Ich hity to głównie nagrane na nowo Niemieckie hity z polskim tekstem np.
http://www.youtube.com/watch?v=Li2t_XbXaRY
http://www.youtube.com/watch?v=XN1zg4FceDk
A tutaj kolejny cover BJ wydany oficjalnie na składance do filmu Pan i Pani Smith o którym pewnie Bon Jovi nie wiedzą.
http://www.youtube.com/watch?v=Szjv8DjD1rE
Nie planowano nic takiego. ILTTown promuje lige bejhsbola w USA i ma oficjalne klipy do tego.no to powiedz mi adrian, dlaczego I love this town nie zostało singlem jak planowano?
Planowano wydac "We Got It Going On" i "Summertime"
Bartek napisałem Ci, że prawa autorskie obejmują ileś tam lat (obecnie chyba 15) i jeśli ktoś przed tym czasem nie zapyta o zgode to może być oskarżony o plagiat., Tyczy się to dzieł wydanych oficjalnie.no to powiedz mi adrian, dlaczego I love this town nie zostało singlem jak planowano? dlatego że jakiś porypany artysta oskarżył jona o plagiat swojego utworu i chciał kasy od każdej sprzedanej płyty zawierającą wg niego plagiat jego utworu I love this town, Zgoda musi być przy tego typu akcjach jak mandaryny niestety adrianie
Inna sprawa jak ktoś ściągnie sobie np tekst piosenki od kogoś kto tego tekstu nie wydał mimo iż napisał go np 40 lat temu. W tym momencie nie ma określonej długości ochrony.
Dla utworów oficjalnie wydanych jest to coś między 15-25 lat ochrony.
A Samuel Bartley pozwał Bon Jovi za wykorzystanie tekstu jego piosenki w "I Love This Town". Samuel wydął piosenke ""(Man I Really) Love This Team"" w 2004 roku a Bon Jovi piosenkę ILTTown w 2007 więc prawa autorskie OBOWI?ZYWA?Y W TAMTYM ROKU i jeszcze obowiązują przynajmniej 10 lat.
Z tym, że cały pozew to bzdura tylko po to aby zrobić sobie rozgłos.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
- JasonJovi13
- It's My Life
- JasonJovi13
- It's My Life
Ja mam pytanie, a oto historia tego pytania:
Wczoraj siedziałam z kumpelą w i słuchałyśmy piosenek Bon Jovi & Nickelback. Kiedy nadeszła pora na Welcome to... Aga zapytała mi sie w jakim filmie była używana ta piosenka bo skądś ją kojarzy.
A więc: Czy piosenka WTWYA była używana w jakimś filmie lub do innego celu?
Wczoraj siedziałam z kumpelą w i słuchałyśmy piosenek Bon Jovi & Nickelback. Kiedy nadeszła pora na Welcome to... Aga zapytała mi sie w jakim filmie była używana ta piosenka bo skądś ją kojarzy.
A więc: Czy piosenka WTWYA była używana w jakimś filmie lub do innego celu?
- JasonJovi13
- It's My Life
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn