We Weren't Born To Follow

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

ZB pisze:Po co? Lepiej wrzucić album innej kapeli, który spełnia oczekiwania, czyż nie?
Po co ? Bo to Bon Jovi. Nawet jeśli nie są w najwyższej to to i tak BJ. Zreszta, to nie jest zła piosenka ! Nie jest po prostu genialna jak kiedyś i tyle.
A słuchanie nowego BJ nie koliduje z słuchaniem innych spełniających wszystkie oczekiwania albumów, jak pewnie wielu z nas robi. Sentyment jednak do kapeli pozostał.
Obrazek
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

jovizna pisze:
Gdyby nowy album nazywał się THE SHIT to też niektórzy z was odnaleźliby w tym głębszy sens.
Cóż, w tym stwierdzeniu jest trochę prawdy. Na wstępie chcę zaznaczyć, że w odróżnieniu od Was nie słuchałem jeszcze WWBTF. Powód jest prosty, już samo spojrzenie na "suchy" tekst nie może nastrajać optymistycznie. Może lepiej by chłopakom wyszło, gdyby zrezygnowali z przygody pt. "Lost Highway" i dłużej popracowali nad "The Circle". ''These Days'', czy "Crush" powstawały po kilkuletniej "przerwie", która wyraźnie słuźyła zespołowi.
Poczekam na cały album i odniosę się co do całości materiału, ale stwierdzenia, że głos Jona jest świetny troszkę dziwią biorąc pod uwagę fakt, że nie jest to wersja live tylko radiowa, obrobiona w studio.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
quakester
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: quakester »

piosenka na moje jest ok, no nie jest to livin on a prayer, no ale chlopy maja po 50 lat troche wyrozumialosci :P

[ Dodano: 2009-08-18, 17:14 ]
szczerze mowiac jak 1 raz slyszalem have a nice day to bylem podjarany, prawie spadlem z krzesla, to na mnie takiego wrazenia nie robi niestety
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Wydaje mi się jednak, ze problem jest w zawężonym/ograniczonym polu muzycznym większości fanów BJ wypowiadających się źle o piosenkach po 2000 roku. Jeśli coś nie jest Hard-Rockiem, albo nie wpisuje się w brzmienie starego stylu to jest złe.
Wyobraź sobie, że oprócz rock'a/hard rock'a słucham również brit popu (Oasis), odrobiny metalu, czasem rapu, czasem zwykłego popu (byłem np. na Madonnie) wiec ten argument jest kompletnie nie trafiony. Ja jestem otwarty na każdy rodzaj muzyki, byleby był na wysokim poziomie. Nie ważne jaki rodzaj muzyki teraz gra BJ to nie jest na wysokim poziomie. Potrafili grać rock/hard rock na światowej półce, teraz tego pop rock'a (nie wiem jak to nazwać) nie grają na takim poziomie. BJ nie sprawdzają sie w takim repertuarze. To jedyny mój jedyny zarzut.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

Adrian pisze:Widzę, ze piosenka budzi skrajne emocje, a to chyba dobrze.
Sorry Adrian za złośliwości, ale aż mi się nie chce tutaj zaglądać przez odpowiedzi Twoje na każdy post nie Twojego autorstwa wiec czekam aż już sam sobie zaczniesz odpowiadać i wtedy wiem ze temat już upadł :)
Ok ja ograniczę ilość postów, ale Ty ograniczysz średnią ilość zrzędzenia na post. Ok ?? :P
:)
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Uwaga, radziłbym zaprzestać osobistych wycieczek i wrócić do sedna tematu. Nie róbmy śmietnika z forum.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Wszystkie posty Adriana ominalem, i widze po ostatnich wypowiedziach innych, ze slusznie.

Co do nowej piosenki. Mi sie podoba. Jakiejs super rewelacji nie ma i hitu z tego w Polsce napewno nie bedzie ale w moim odczuciu przyjemna dla ucha piosenka, na glowe bijaca LostHighwayowe shity.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

:)
No to ciesze się, że się zgadzamy. Ja więc rezygnuje z pisania na forum, ale będę zaglądał i patrzył czy zrzędzisz ;P

A co do piosenki. dostałem wiadomość od kumpla, ze "mamy hit roku 2009" i wydaje mi się, ze są na to DU?E szanse. Tyle w temacie.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Edyta
It's My Life
It's My Life

Post autor: Edyta »

studentmibm pisze:Co do nowej piosenki. Mi sie podoba. Jakiejs super rewelacji nie ma i hitu z tego w Polsce napewno nie bedzie
Nigdy nie wiadomo co będzie hitem i to jest w tym wszystkim najfajniejsze :P
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Layne_Staley pisze:
jovizna pisze: Gdyby nowy album nazywał się THE SHIT to też niektórzy z was odnaleźliby w tym głębszy sens.
taa "The Shit" Adrianowi z miejsca skojarzyłby się z buntem młodzieży czy innym politycznym przesłaniem :P ;)

Moim zdaniem problem polega na tym, że nowe pokolenie fanów BJ to osoby bardzo młode, zapatrzone w legendarne "białe ząbki" Jona - idola, bezkrytycznie łykające wszystko co nam jest serwowane przez ostatnie lata. Chłopaki jadą na swojej marce, doskonale wiedzą, że jakiego gniota by nie wydali to rzesza tego typu fanów zapewni im odpowiednią sprzedaż płyt, a trasa koncertowa świetnie się sprzeda bo na koncert przyjdą także starzy fani, żeby posłuchać starych piosenek bo przy całym moim krytycznym podejściu przyznaję, że koncerty nadal grają świetne (chociaż też gorsze niż kiedyś). Jak ktoś jest bezkrytycznie zapatrzony to jak zauważyła Jovizna we wszystkim się doszuka, przesłania, powera, fajnej perkusji czy genialnego brzdąknięcia strun w wykonaniu Richiego w 23 sekundzie utworu... Może gdybyśmy byli bardziej krytyczni i wymagający jako ogół fanów to zmusilibyśmy ich do wysilenia swoich umysłów - chociaż i w to wątpię bo znając Jona dalej by robił swoje nawet gdybyśmy się wszyscy od niego odwrócili ;)
Z caly szacunkiem - jestes rok starszy ode mnie a ja zaliczam sie do Twojego grona bo piosenka sie zachwycam ;) Zawsze jest tak, ze nie kazdemu sie spodoba. Jest to absolutnie normalne. Ale trzeba sie nastawic rowniez na to, ze These Days, KTF czy SWW juz nie wroca - to nie ten okres, nie ten czas, nie to pokolenie a chlopacy chca sie jednak jakos wbic jeszcze w rynek. Dlatego serwuja nam pop-sraczke. Dla mnie ta piosenka jest najlepsza od czasu HAND. Chociaz sam do konca nie wiem czy czasami nie od czas IML :P Kazdy ma inny gust. Jesli MY odwrocimy sie od BJ, nie pozostawiajac na nich suchej nitki bo napisali piosenke ktora w nasze zacne gusta nie pasuje, to na (hipotetycznym, a moze nie? ) koncercie w Polsce mozemy sie spodziewac 10 osob. Ja szanuje BJ za to co dokonali, czesto slucham ich poprzednich plyt, na nich uksztaltowal sie moj gust muzyczny i wiele innych rzeczy. Pogodzilem sie z tym, ze starego BJ juz nie bedzie wiec wszystko inne co teraz dostajemy traktuje jako mily lub nie dodatek. Ten jest akurat mily bo mi sie spodobal :))
Layne_Staley

Post autor: Layne_Staley »

Ja również napisałem kilka postów wcześniej, że ta piosenka mi się podoba i jest najlepszych singlem od czasów IML... to co napisałem powyżej to tylko takie moje przemyślenia na temat ostatnich 9 lat kariery BJ bo o ile Crush uważam za całkiem udaną płytę, to HAND i LH uważam za totalną kompromitację, LH do dziś nie kupiłem pomimo, że mam całą dyskografię włącznie z wydanymi singlami. Co do Bounce to mam mieszane uczucia ponieważ jest na niej kilka fajnych utworów.
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Justysia »

ma ktoś mp3 ??????????????
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
One light burning ...
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Okładka singla:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Miło ,że Richie też jest a nie sam piękny Jaś ;] Okładka nawet na plus.
Obrazek
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: milagros^ »

Layne_Staley pisze:że nowe pokolenie fanów BJ to osoby bardzo młode, zapatrzone w legendarne "białe ząbki" Jona - idola, bezkrytycznie łykające wszystko co nam jest serwowane przez ostatnie lata.
Wiecie co, takie gadanie, uogolnianie jest zalosne z wasze strony... To, ze jestescie starsi i mieliscie szanse wczesniej poznac lepsze BJ, nie znaczy, ze tylko wy jestescie "fanami prawdziwego Bj".. to smutne.

[ Dodano: 2009-08-18, 21:13 ]
a od gadania o milosci do bialych zabkow chce mi sie juz rzygac poprostu
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”