Listy przebojów- We Weren't Born To Follow

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: milagros^ »

ja nie mam kasy na koncie, ale zwine telefon komus z rodziny, wiec Justysiu, ja moge :lol:
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Justysia »

masz wilkie piwko u mnie jak się kiedyś spotkamy :jupi: :D
Dziękuję
One light burning ...
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ok :D Wyslalam razem 3, wiecej nie zdazylam bo juz sie konczyla :P
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

No i mamy WWBTF poza NRD :( A na POPliście nadal tylko jako propozycja, od razu jakoś bardziej robię się pesymistyczny i nie wróże naszemu singlowi świetlanej przyszłości...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

No coś chyba lipa z tymi głosowaniami. Nie mogę sobie jakoś wyobrazić, żeby kiczowate piosenki z końca poplsty zdobywały tyle głosów aby się utrzymywać kosztem WWBTFollow na które podobno głosujemy.

Tak samo na NRD ;]
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Dziwne to strasznie, watpie by inni fani , innych zespolow mobilizowali sie jakos bardziej. Ja szalalem na NRD a tu klops , wypadlo z listy, dziwne.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

to musi być jakiś układ. ;]
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Przekręt nie przekręt, ale trzeba przyznać, że racje mieli sceptycy - piosenka nie przyjęła się w Polsce i raczej nie zawojuje list przebojów. Nie pisze tego złośliwie bo skończyłem ze złośliwościami, ale chciałbym przypomnieć słowa Adriana, który wykłócał się, że "mamy hit jesieni"... Za granicą pewnie będzie tradycyjnie troszkę lepiej, ale tak czy inaczej nie pozostaje nam raczej nic innego jak czekać na nowy singiel...

Co do sztucznego zawyżania pozycji WWBTF to uważam, że nie ma to większego sensu, uczciwie niech każdy odda po 1 głosie, będziemy mieli chociaż klarowną sytuację.
Awatar użytkownika
BoVi
It's My Life
It's My Life

Post autor: BoVi »

Dziwne, bo tyle co poszło głosów i tak spada w dół ;/
To jest spisek... xD
..?ycie to nie liczba oddechów, lecz liczba chwil, które zapierają dech w piersiach..
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ja nie mówiłem, ze mamy tylko cytowałem kolegę ;P Jak dla mnie piosenka jest przebojowa i miałem okazje słuchać ostatnie notowania poplisty non-stop i nie uważam, zeby chociaż 5 piosenek było na niej lepszych i bardziej przebojowych niż WWBTFollow.

Z tym, że jakiekolwiek nadzieje na dobry sukces piosenki na Popliscie straciłem po przesluchaniu czołówki przeboju lata w Rmf.

Oto czołowa 6tka:
01 Andrzej Piaseczny: Rysowane Tobie
02 Shaun Baker: Give
03 Oceana: Cry Cry
04 David Guetta: When Love Takes Over
05 A R Rahman: Jai Ho (You Are My Destiny)
06 Danny: Emely

Przynajmniej 5 piosenek z tej 6tki to dla mnie DNA totalne. Piosenki które śa słabe muzycznie i tekstowo tym bardziej (EMily, Piasek - porażka totalna). No ale widać, ze to się ludziom podoba. Jedynie Jai Ho się w miarę dobrze prezentuje, ale tylko dlatego, że muzyka skomponowana przez kolesia któy dostał za piosenkę oscara. Angielski tekst tej piosenki mnie trochę śmieszy niskim poziomem.

Ogólnie na popliscie było kilka piosenek, któe uważam za dobre muzycznie, tekstoiwo lub są po prostu ciekawe jak np Don't Leave Me - Pink, I Gotta Feeling - BEPease czy Metro Station - Shake It. Jednak to co jest na szczycie to dla mnie kompromitacja gustu polskiego słuchacza.

Chcecie to osbie posłuchajcie jak brzmią te piosenki:
http://www.rmf.fm/lato2009/?p=przeboj

A co do systemu głosowania, to podejrzewam, ze głosy nie są przydzielane tak po prostu tylko jest jakiś system obliczani punktów za ilość np głosów w przeciągu ostatnich 3 dni itp Dlatego nie zdziwiłbym się jak jutro WWBTFollow pojawi się na liście. Co nie zmienia faktu, że piosenka tam długo raczej nie zagości.

Co do innych list to piosenka nie jest notowan głównie dlatego, ze nie jest na singlu co blokuje jej pojawienie się na głównych listach. Z tego co do tej pory wiadomo, to jest na 4tym miejscu w sprzedaży w Kandzie i 4 miejsce na chorwacji. Więcej notowań po wyjściu singla.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

To, że WWBTF jest o klase lepsze od wszystkiego co sie na danej radiowej liście znajduje, to nie znaczy, ze zaraz bedzie nr.1. To tylko radio - tego słuchają zwykli ludzie. A obecnie zwykli ludzie chcą Cascady i innych. Pozostaje sie z tym pogodzić.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

no bo to jest przecież POPlista, chwytliwe kawałki (np Oceana mi się podobała jakiś czas :P ), przede wszystkim wpadające w ucho, a jakość tekstowa... ;]
Awatar użytkownika
JoFree
It's My Life
It's My Life

Post autor: JoFree »

Hej hej co ja widzę? Czyżbyście zaczynali się łamać po pierwszych niepowodzeniach? Ja tam zamierzam nadal głosować i mam nadzieję, że jednak znajdą się tacy, którzy pójdą za moim przykładem :)
When you wanna give up, and your hearts about to break
Remember that you're perfect, God makes no mistakes
quakester
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: quakester »

cascada jest ok :P
Awatar użytkownika
BoVi
It's My Life
It's My Life

Post autor: BoVi »

przynajmniej dzisiaj WWBTF jest na miejscu 1. w propozycjach na rmf fm, a nie jak wczoraj na ostatnim ;)
..?ycie to nie liczba oddechów, lecz liczba chwil, które zapierają dech w piersiach..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”