We Weren't Born To Follow

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JasonJovi13
It's My Life
It's My Life

Post autor: JasonJovi13 »

sobol_77 pisze:
JasonJovi13 pisze: Mam wtyczkę do tego radia i 5000 reklam tylko, aż sie zdenerwować idzie
Ja go słucham nie w sieci tylko tradycyjnie - przez radyjko i reklam jest tak jak w każdym...
Tak, napewno, a ja to nie mam czego słuchać tylko reklam (a 5000 to metafora taka)

Justyna to jakby coś BJ było to napisz mi na GG
Osiem zapałek
Awatar użytkownika
Atena
It's My Life
It's My Life

Post autor: Atena »

Dziś słyszałam WWBTF w Esce Rock :)
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Dziś usłyszałem "We Weren't Born To Follow" po raz pierwszy. Nie chciałem tego po prostu przesłuchać z neta. Chciałem to usłyszeć przypadkiem w radio (bo radia nie słucham) lub przesłuchać dopiero po zakupie płyty. I dziś właśnie u kumpla w pracy usłyszałem, bo kolega słucha Eski Rock. Moja pierwsza myśl: "jeny, Gdzie w tym rock? Co za przeciętne ścierwo".. Kiedy słucham tego teraz.. Cóż. Może nie ma solówki (ale jak powiedział Obie, będzie na wersji albumowej) ani riffu czy generalnie ciekawej ścieżki gitary ale.. Jest super. Melodyjne... Po prostu Bon Jovi.. Nie wiem, czy już przywykłem do nowych standardów tej kapali, ale damn it! Podoba mi się! :D
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

We Weren�t Born To Follow Available Now

“We Weren’t Born To Follow” explodes as Bon Jovi’s fastest moving single at HOT AC radio in 25 year history and it is available now at all digital retailers.

iTunes

Amazon
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: milagros^ »

ZB pisze:Nie wiem, czy już przywykłem do nowych standardów tej kapali, ale damn it! Podoba mi się! :D
Ja nie miałam może kiedy przywyknąć, bo słucham BJ stosunkowo od niedawna, co prawda najbardziej ubóstwiam ich 2 pierwsze "rodzaje" twórczości( Bj- Nj i KTF- TD), tą po TD trochę mniej, ale po wielokrotnych przesłuchaniach WWBTF mogę stwierdzić, że ją naprawdę LUBIę ! :)) Jest taka.. orzeźwiająca :lol:
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
unavoidable
It's My Life
It's My Life

Post autor: unavoidable »

ZB pisze:Dziś usłyszałem "We Weren't Born To Follow" po raz pierwszy. Nie chciałem tego po prostu przesłuchać z neta. Chciałem to usłyszeć przypadkiem w radio (bo radia nie słucham) lub przesłuchać dopiero po zakupie płyty.
podziwiam Cię! ja bym nie wytrzymała bez przesłuchania z pierwszego lepszego źródła :)
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Justysia »

no ja też nie wytrzymałabym żeby przesłuchać dopiero z płytki, szcun :P
One light burning ...
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Spoko dziewczyny, po prostu jakoś wybitnie na ten album nie czekałem, więc i napięcie było niewielkie ;) "Working.." i WWWB też nie słyszałem i, powiem Wam, da się przeżyć :)
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

LOS ANGELES, Calif. --

“We Weren’t Born To Follow” is the first single off Bon Jovi’s 11th studio disc, “The Circle” (due out November 10). It has raced up the HOT AC chart faster than any of the band’s previous singles — a strong feat given their catalog. It is a catchy, radio friendly rock song, the likes of which we have grown to expect from the band.

Bon Jovi has successfully released music for over 25 years now. That’s right… 25 years! Who would have thought… from the band that so quickly became the most notable, “big hair ‘80s rock band” of that era?! I would guess that even the most ardent fans of the band, never mind the haters, have mumbled at one point, “Aren’t these guys and their music supposed to be long gone by now?” And Bon Jovi proved us all wrong.

Over those 25 years, frontman, songwriter, actor and model Jon Bon Jovi has been called by many — nothing more than an undying ‘80s mainstream pin-up, and by just as many — a modern day Frank Sinatra. Either way you swing, Jon, along with faithful guitarist Richie Sambora, keyboardist David Bryan, and drummer Tico Torres, have released memorable, sing-a-long rock songs with an incredible track record of consistency (starting back in 1983 with the release of the single “Runaway”).

“We Weren’t Born To Follow” is yet another.

The melodies and guitar sounds will be familiar to Bon Jovi fans. You get wisps of “It’s My Life” and “Born To Be My Baby,” to name an easy couple. And I will bet each listener finds a few comparisons of his or her own. But that’s not a bad thing. It’s what true fans want and expect. When Jon’s crackled tones start belting the chorus, “we weren’t borrrnnnn to faaallow,” you can’t help but sing along.

As for the lyrics, Jon has continued to look towards love… and then society… for inspiration… maybe turning more to the outer world as the years have gone on. And that is what you have here. In a simple, obvious summation, 1988’s love story “Born To Be My Baby” is now 2009’s “We Weren’t Born To Follow,” a song about the current state of the union, a call to the country. He has taken the personal story of “Tommy and Gina” (Living On A Prayer”) out of the battle, in order to make an anthemic cry out to us all.

All and all, “We Weren’t Born To Follow” is another solid single from one the most successful rock bands of all time. And as a taste of what’s to come on the full disc, “The Circle,” it’s great news for those longtime fans who are waiting for another full dose of Bon Jovi’s “Bad Medicine.”

?ródło
We weren't born to follow

[ Dodano: 2009-09-23, 07:41 ]
Na backstage jest już już solo do we weren't :D no troszkę inaczej ale też nie że kladzie na kolanka :D:D lepiej wszystko słychac :)
C'mon
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Na backstage jest już już solo do we weren't :D no troszkę inaczej ale też nie że kladzie na kolanka :D :D lepiej wszystko słychac :)
Mozna wysluchac to solo w necie? link?
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

właśnie jovi zapodałbyś coś a nie tak tylko napisałeś :P
One light burning ...
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

backstage to backstage :(( niestety nie przeskoczy tego na chwile obecną ale solo już jest inne lepsze i bardziej wyraziste :)) takie jakie być powinno
C'mon
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

A ile trwa solówka?
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

trwa tyle samo co trwała, tylko inaczej jest zagrana, co do teledysku, to stoją jakby w kole, wszyscy twarzami do siebie.

[ Dodano: 2009-09-23, 12:32 ]
wersja wewnątrz i na zewnątrz jest, nie wiem czy będzie sklejka z tych dwóch czy wybiorą jedno. Na zewnątrz nie są w kole, aha, na zewnątrz= dach niskiego bloku

[ Dodano: 2009-09-23, 12:35 ]
dla fanów fryzur Jona informacja taka, że fryz przypomina zdeczka erę crusha wg mnie ;]
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

a ja przepraszam na tych zdjęciach na dachu to co Richie ma na nogach to jakiś nowy trend ? :lol:

[ Dodano: 2009-09-23, 12:53 ]
o tutaj
Obrazek

:lol: :lol: :lol:

A poza tym to Richie ma fajną fryzurkę.
One light burning ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”