We Weren't Born To Follow
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Odnoszę się do wersji z bonjovi.com. JAk wpada refren czyli 0:54.
Posłuchaj gitary w tle. Jakbym nie słyszał wokalu a samą gitare/muzyke, to powiedziałbym, że to U2, albo coś w im stylu. BJ mieli może góra 2 piosenki co możnaby powiedzieć, ze są naleciałościami U2 (AODay czy nowe WWWBeautiful), ale na żadnej nie było gitar w takim stylu.
Ta gitara jest od początku piosenki (we wstępie), ale ginie przy innych gitarach. W refrenie słychać ją wyraźniej.
Posłuchaj gitary w tle. Jakbym nie słyszał wokalu a samą gitare/muzyke, to powiedziałbym, że to U2, albo coś w im stylu. BJ mieli może góra 2 piosenki co możnaby powiedzieć, ze są naleciałościami U2 (AODay czy nowe WWWBeautiful), ale na żadnej nie było gitar w takim stylu.
Ta gitara jest od początku piosenki (we wstępie), ale ginie przy innych gitarach. W refrenie słychać ją wyraźniej.
Takiego czegoś to ja dawno nie widziałem, zaskoczyli mnie całkowicie i niby, że to wszystko takie proste ale w tej swojej prostocie zajebiste
i znowu dzięki Helikopter zarwałem noc 
Ostatnio zmieniony 10 października 2009, o 06:48 przez jovi, łącznie zmieniany 1 raz.
C'mon
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
... Miły poranek:) . Teledyski mi przypomina troszkę Everyday , po przez te urywki róznych postaci/zdarzeń .Ale jest naprawdę bardzo dobrze.
Plusy:
-Jest o czymś ważnym , głebokim (kryzys , bieda , bezrobocie)
-Caly zespół wyglada ze jest w dobrej formie.
-po Guitar kamery pokazujace solo Richiego , az mi sie banan na twarzy pokazał
-Fajnie , profesjonalnie zrobiony.
-"Na czasie"
-Dodaje piosence energii i sadze ze poprzez teledysk piosenka zyska na wartosci.
-Richie i Tico , az miło było ogladac ich na teledysku.
Minusy:
-Jon machajacy rekami jakby był na meczu siatkowki Polskiej reprezentacji.
-Caly czas siedza na dachu. Mogli wprowadzic inne elementy.
Plusy:
-Jest o czymś ważnym , głebokim (kryzys , bieda , bezrobocie)
-Caly zespół wyglada ze jest w dobrej formie.
-po Guitar kamery pokazujace solo Richiego , az mi sie banan na twarzy pokazał
-Fajnie , profesjonalnie zrobiony.
-"Na czasie"
-Dodaje piosence energii i sadze ze poprzez teledysk piosenka zyska na wartosci.
-Richie i Tico , az miło było ogladac ich na teledysku.
Minusy:
-Jon machajacy rekami jakby był na meczu siatkowki Polskiej reprezentacji.
-Caly czas siedza na dachu. Mogli wprowadzic inne elementy.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Gdyby nie sam początek, kiedy to Jon głównie macha rękami we wszystkie strony, to byłby teledysk bez skazy. No, niemal bez skazy - bo za dużo tam lewackich polityków. 
A tak - po prostu bardzo mi się podoba
A tak - po prostu bardzo mi się podoba
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Wstaję z łóżka, a tu takie dobre wieści na mnie czekają
Teledysk przypadł mi do gustu. Niby prosty, ale ma pewien przekaz. Myślę, że to jest jego główny atut. Troszkę też skojarzył mi się z teledyskami M. Jacksona, gdzie też często widać Martina Luthera Kinga itd.
Ogólnie pozytywnie odbieram ten teledysk, ale ciarek nie było niestety.
Teledysk przypadł mi do gustu. Niby prosty, ale ma pewien przekaz. Myślę, że to jest jego główny atut. Troszkę też skojarzył mi się z teledyskami M. Jacksona, gdzie też często widać Martina Luthera Kinga itd.
Ogólnie pozytywnie odbieram ten teledysk, ale ciarek nie było niestety.
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ten teledysk normalnie skopał mi dupe ! : P
Cały zespół wygląda świetnie , przede wszystkim - są ukazani jako zespół a nie jako Jon i reszta. Ileż w tym teledysku Tico ! Szok. Richie świetnie wygląda, podoba mi sie mina Jona podczas solówki, gra T. też świetna.
Co do otoczki to też kapitalna , widac podpasowanie do słów piosenki jak choćby : "When life is a bitter pill to swallow You gotta hold on to what you believe" - i pokazują Armstronga ( btw super ,że jest w teledysku, taki mały ukłonik dla mnie
)
albo gdy pokazują Obame i "This ones about anyone who does it differently".
Super.
Na minus teledysku to chyba tylko wspomniane przez Ricky'ego sam początek i machanie rękami ( lecz dla mnie to pikuś) oraz mniejsza ilość Davida w stosunku do reszty.
W ogóle dziwnie sie czuje, bo w nowym BJ wszystko mi sie podoba, a to jest co najmniej dziwne.
Cały zespół wygląda świetnie , przede wszystkim - są ukazani jako zespół a nie jako Jon i reszta. Ileż w tym teledysku Tico ! Szok. Richie świetnie wygląda, podoba mi sie mina Jona podczas solówki, gra T. też świetna.
Co do otoczki to też kapitalna , widac podpasowanie do słów piosenki jak choćby : "When life is a bitter pill to swallow You gotta hold on to what you believe" - i pokazują Armstronga ( btw super ,że jest w teledysku, taki mały ukłonik dla mnie
albo gdy pokazują Obame i "This ones about anyone who does it differently".
Super.
Na minus teledysku to chyba tylko wspomniane przez Ricky'ego sam początek i machanie rękami ( lecz dla mnie to pikuś) oraz mniejsza ilość Davida w stosunku do reszty.
W ogóle dziwnie sie czuje, bo w nowym BJ wszystko mi sie podoba, a to jest co najmniej dziwne.

- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
Fakt, jest to odczuwalne - miałem te same spostrzeżenie po pierwszym obejrzeniu video.Dandi pisze: Na minus teledysku to
(...) mniejsza ilość Davida w stosunku do reszty.
[ Dodano: 2009-10-10, 12:00 ]
Hehe, czas na wizytę u psychiatryDandi pisze: W ogóle dziwnie sie czuje, bo w nowym BJ wszystko mi sie podoba, a to jest co najmniej dziwne.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
The ups and downs will make you scream sometimes...