"The Circle" - Nowy Album
Moderator: Mod's Team
KASUJEMY TE CYTATY PE?NE NIEPOTRZEBNEJ AGRESJI ;p - Adrian
to raczej o Tobie świadczy...
PROSZę O INNE FORMU?OWANIE SWOICH OPINII
- Adrian
to raczej o Tobie świadczy...
PROSZę O INNE FORMU?OWANIE SWOICH OPINII
Ostatnio zmieniony 30 października 2009, o 16:46 przez TheRock, łącznie zmieniany 1 raz.
...and just only rock...
Scrooge -
mowa była o ostatnich 10 latach - 97 nie podchodzi (to już tak z przymrużeniem oka bez wdawania się w szczegóły)
Scrooge napisał/a:
Co do Kissów to dodam jeszcze od siebie tyle, że są tak nie komercyjni, że w przeciągu 10 lat wydali o ile dobrze pamiętam 7 czy 8 The Best Off...
Toć jak byk pisałem, że w przeciągu 10 lat a nie w ostatnich 10 latach... i jednak 7 a nie 6 :]
eee... dlaczegoRattie pisze: Chyba już warto skończyć 'dyskusję' bo to już nawet śmieszne przestało być.
ja tom swojego zdania nie zmieniłem
BJ są i byli komercyjni tak samo jak Meta, RS, U2 itd bo przecież do cholery nie grają sami dla siebie tylko dla ludzi którzy kupują ich płyty... czasem im wyjdzie shit czasem coś lepszego, tyle
mi się tam płyta podoba, jest świeża i rockowa
ja w każdym razie będę się cieszył dobrą muzyką z dobrego rockowego krążka i będę szczęśliwy
a no i 14latki też mogą tego słuchać, jak się im tylko podoba
ps: moja 15 letnia kuzynka ostatnio Pink Floyd polubiła, qrcze tyle lat ich słucham a dopiero teraz dowiedziałem się że tak masakrycznie słodką i cukierkową muzykę grali... :/
For those about to rock - we salute you 
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Wszystkie teksty przekraczające pewną normę usunąłem, a jak jakiś pominąłem to Proszę o informacje. Następne tego typu odzywki będę karał banem, a tego chciałbym uniknąć.
Ja jednak spróbuje powrócić do merytorycznej dyskusji.
do czego zmierzam. Obie wersje maja swoje pozytywne i negatywne aspekty, ale wszystkie jeśli tylko zechcemy możemy sprowadzić do Kasy.
Bon Jovi zmieniają style żeby zgarnąc jak najwiecej osób z różnych gatunków i zarobić jak najwięcej kasy.
AC /DC natomiast mają spore grono fanów z których ściągają ciągle tyle samo kasy, ba nawet więcej bo rosną młodzi którzy jak spodoba im się ich 1den album to mogą kupić całą dyskografie, bo dostana to co im się już spodobało na tej 1dnej płytce.
I tym sposobem Bon Jovi mają wielkie grono różnorodnych fanów dla których oni byli wielcy bo nagralii SWW, NJ, KTF, TD, Crush, HANDa, LH itp ale też mają wielu zawiedzonych fanów bo po nagraniu tak genialnej płyty jak BJ / Fahrenhait/ SWW / NJ / KTF / TD / Crush / HAND itp nagrywali takie gnioty jak Fahrenhait/ SWW / NJ / KTF / TD / Crush / HAND (jniepotrzebne skreślić. BJ mają więcej fanów takich co mogą powiedzieć ze przynajmniej 1dna płytka jest geniuszem a inne niekoniecznie bo są w innym stylu.
AC/DC natomiast mają tak wielu wiernych fanów, bo oni nigdy nie zostali zawiedzeni. Zawsze grali muzykę w obrębie jakiegoś nurtu co mniej/więcej musiało się ich fanom podobać. Ich fani którzy są z nimi od początku do dzisiaj nie maja takich rozterek jak np Sobol który pokochał ich za to co było na NJersey czy SWW a następne płyty to były tylko namiastką (większą/mniejszą) tego NJ. Mogę sie jednak założyć, ze jeśli miałby do wyboru położyć cała dyskografie Bon Jovi po 1990 roku a w zamian tego dostać płytę, która da mu tyle co dała Ner Jersey to nie wahałby się nawet przez chwile i brałby drugą opcje w ciemno.
Każdy ma swój pogląd na tą sytuacje. Ja np akceptuje drogę którą wytyczyli sobie Bon Jovi chociaż dzisiaj mogę tylko z "łzą" w oku spoglądnąć na to co czułem przy słuchaniu Handa w stosunku do tego jakie były moje odczucia przy słuchaniu Circle. Na szczęście nie jest to materiał który zupełnie odbiega od moich upodobań dlatego mam tam na min sporo dla siebie.
Peace.
Ja jednak spróbuje powrócić do merytorycznej dyskusji.
Rattie zauważ, ze zarzucasz BJ że grają pod publike i dlatego zmieniają styl. Owszem, ale czy AC/DC nie grają pod publiczkę grając ciągle to samo??Rattie pisze:Też masz racje - przy okazji jakiegoś wywiadu Angus powiedział 'nie rozumiem tego szumu wokół AC/DC. Znamy 4 akordy, gramy je w kółko od 30 lat i ludzie się cieszą'
Granie tego samego jak i zmiany stylu mają plusy i minusy, jednak w BJ to nie jest eksperymentowanie tylko bezczelne granie pod publikę.
A naleciałosci a cała płyta to jednak drobna różnica
do czego zmierzam. Obie wersje maja swoje pozytywne i negatywne aspekty, ale wszystkie jeśli tylko zechcemy możemy sprowadzić do Kasy.
Bon Jovi zmieniają style żeby zgarnąc jak najwiecej osób z różnych gatunków i zarobić jak najwięcej kasy.
AC /DC natomiast mają spore grono fanów z których ściągają ciągle tyle samo kasy, ba nawet więcej bo rosną młodzi którzy jak spodoba im się ich 1den album to mogą kupić całą dyskografie, bo dostana to co im się już spodobało na tej 1dnej płytce.
I tym sposobem Bon Jovi mają wielkie grono różnorodnych fanów dla których oni byli wielcy bo nagralii SWW, NJ, KTF, TD, Crush, HANDa, LH itp ale też mają wielu zawiedzonych fanów bo po nagraniu tak genialnej płyty jak BJ / Fahrenhait/ SWW / NJ / KTF / TD / Crush / HAND itp nagrywali takie gnioty jak Fahrenhait/ SWW / NJ / KTF / TD / Crush / HAND (jniepotrzebne skreślić. BJ mają więcej fanów takich co mogą powiedzieć ze przynajmniej 1dna płytka jest geniuszem a inne niekoniecznie bo są w innym stylu.
AC/DC natomiast mają tak wielu wiernych fanów, bo oni nigdy nie zostali zawiedzeni. Zawsze grali muzykę w obrębie jakiegoś nurtu co mniej/więcej musiało się ich fanom podobać. Ich fani którzy są z nimi od początku do dzisiaj nie maja takich rozterek jak np Sobol który pokochał ich za to co było na NJersey czy SWW a następne płyty to były tylko namiastką (większą/mniejszą) tego NJ. Mogę sie jednak założyć, ze jeśli miałby do wyboru położyć cała dyskografie Bon Jovi po 1990 roku a w zamian tego dostać płytę, która da mu tyle co dała Ner Jersey to nie wahałby się nawet przez chwile i brałby drugą opcje w ciemno.
Każdy ma swój pogląd na tą sytuacje. Ja np akceptuje drogę którą wytyczyli sobie Bon Jovi chociaż dzisiaj mogę tylko z "łzą" w oku spoglądnąć na to co czułem przy słuchaniu Handa w stosunku do tego jakie były moje odczucia przy słuchaniu Circle. Na szczęście nie jest to materiał który zupełnie odbiega od moich upodobań dlatego mam tam na min sporo dla siebie.
Peace.
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Apeluję o zaprzestanie wzajemnych wycieczek. Panowie, zawsze takie sprawy można wyjaśnić sobie na priv, czy gg.
Każdy ma prawo do własnego zdania. Szanujmy się wzajemnie i wyrażajmy swoje poglądy w sposób kulturalny.
Poniżej link do oferty empik.pl, który ma już w ofercie wszystkie trzy wersje The Circle. Może ktoś z Was się skusi.
http://www.empik.com/szukaj?searchCateg ... rset=UTF-8
Każdy ma prawo do własnego zdania. Szanujmy się wzajemnie i wyrażajmy swoje poglądy w sposób kulturalny.
Poniżej link do oferty empik.pl, który ma już w ofercie wszystkie trzy wersje The Circle. Może ktoś z Was się skusi.
http://www.empik.com/szukaj?searchCateg ... rset=UTF-8
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
:)
a czym sie roznią cd za 30 i za 60 pewnie ksiazeczki nie ma
?wartej 30 zloty???
Polska to piekny kraj ludzie zarabiaja 4 razy mniej niz w UK i Irlandii a deluxe w HMV kosztuje 13 funciakow!!!! fajniutko
http://hmv.com/hmvweb/displayProductDet ... sku=285457
[ Dodano: 2009-10-30, 18:35 ]
ma ktos moze wiadomosci jak ogolnie przyjmuja The Circle na swiecie moze jakies recenzje cokolwiek hihih
Polska to piekny kraj ludzie zarabiaja 4 razy mniej niz w UK i Irlandii a deluxe w HMV kosztuje 13 funciakow!!!! fajniutko
http://hmv.com/hmvweb/displayProductDet ... sku=285457
[ Dodano: 2009-10-30, 18:35 ]
ma ktos moze wiadomosci jak ogolnie przyjmuja The Circle na swiecie moze jakies recenzje cokolwiek hihih
...and just only rock...
- gnjovi
- I Believe
- Ulubiona płyta: New Jersey
Właśnie najważniejsza jest dyskusja,szanowanie poglądów a nie wzajemne pretensje.Co do The Circle=czekam na przesyłkę z Anglii z HMV.Zamówiłem tam bo liczę na jakiś bonusowy kawałek jak to było do tej pory z wersjami UK. No i przy okazji zobaczę dokument When We Were Beautiful bo postarałem się o wersję z bonusem dvd.Nie słuchałem dotąd na you tubie wszystkich utworów w całości żeby nie psuć sobie radochy albo i nie.Więc z ocenami wstrzymam się pewnie do przyszłego tygodnia.Więc czekam na zaproszenie od Bon Jovi do kręgu.
SOMEDAY I'LL BE SATURDAY NIGHT
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja jestem całkowicie zadowolony z tej płyty. Pierwsza od dłuższego czasu ktora moge polecić znajomym i nie tylko. Wiec moge swobodnie napisac do tych którzy po raz 104256 raz narzekają na ten sam temat . Przestańcie słuchać ! Po co słuchacie Bon Jovi jak was tak drażni ta plyta!? Wywalcie wszystkie plyty Bon Jovi i zacznijcie słuchać co lubicie. Jony i reszta raczej płakac nie beda bo będą zajęci zgarnianiem frykasów za The Circle.
Ja stawiam Bon Jovi na równi z U2 , Pearl Jam , Aerosmith np i ciesze sie ze nie startuja do nagrod z Timberlakiem np ponieważ nie tego od nich oczekuje ... oczekuje muzki jak na the circle , rockowej . Boje sie czy Bon Jovi jeszcze kiedyś zaskoczał jak za pierwszym przesłuchaniem THe Circle.
Ja stawiam Bon Jovi na równi z U2 , Pearl Jam , Aerosmith np i ciesze sie ze nie startuja do nagrod z Timberlakiem np ponieważ nie tego od nich oczekuje ... oczekuje muzki jak na the circle , rockowej . Boje sie czy Bon Jovi jeszcze kiedyś zaskoczał jak za pierwszym przesłuchaniem THe Circle.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Całkowicie zgadzam się z przedmówcą
Ludzie , ogarnijcie się chociaż trochę !
Do jasnej cholery , nikt nikomu nie karze tutaj wychwalać Bon Jovi ponad niebiosa , ale jakbyście nie zauważyli , to ta strona internetowa JEST FANKLUBEM zespołu. To forum , ludzi , którzy lubią ten zespól , a czasem wchodząc mam wrażenie , ze jestem na stronie anty fanów.
Nie podoba wam się THE CIRCLE ? Okay macie prawo napiszcie ocene od 1-6 i spokój , a nie dyskusje , jakież to to i owo beznadziejne , dziwicie mnie. Rozumiem , żeby to była pierwsza płyta niepodobająca się , ale która to ? 3,4 ? Hand zły , Lh złe .... The Circle złe ? Więc może czas się wylogować , spuścić koszulki w kiblu i dać sobie spokój , a nie marudzić innym fanom i wyzywać ich od ludzi nieznających się na muzyce? Słuchajcie sobie Aerosmith , gunsów ... Ani Jantar czego chcecie tylko zejdzcie wreszcie z tego zespolu ! Albo nabierzcie dystansu !
Ludzie , ogarnijcie się chociaż trochę !
Do jasnej cholery , nikt nikomu nie karze tutaj wychwalać Bon Jovi ponad niebiosa , ale jakbyście nie zauważyli , to ta strona internetowa JEST FANKLUBEM zespołu. To forum , ludzi , którzy lubią ten zespól , a czasem wchodząc mam wrażenie , ze jestem na stronie anty fanów.
Nie podoba wam się THE CIRCLE ? Okay macie prawo napiszcie ocene od 1-6 i spokój , a nie dyskusje , jakież to to i owo beznadziejne , dziwicie mnie. Rozumiem , żeby to była pierwsza płyta niepodobająca się , ale która to ? 3,4 ? Hand zły , Lh złe .... The Circle złe ? Więc może czas się wylogować , spuścić koszulki w kiblu i dać sobie spokój , a nie marudzić innym fanom i wyzywać ich od ludzi nieznających się na muzyce? Słuchajcie sobie Aerosmith , gunsów ... Ani Jantar czego chcecie tylko zejdzcie wreszcie z tego zespolu ! Albo nabierzcie dystansu !
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...