"The Circle" - Nowy Album

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gnjovi
I Believe
I Believe
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: gnjovi »

Właśnie mam od dzisiaj The Circle. Na razie po 2 przesłuchaniach ogólne wrażenia są pozytywne. Ciekawa płyta szczerze mówiąc nie spodziewałem się mocnej, rockowej płyty więc nie jestem rozczarowany.Według mnie jest to najlepsza płyta Bon Jovi w XXI wieku mimo iż nie taka jaką większość z nas by chciała usłyszeć ale ogólnie jest dobrze, momentami(Love's the only rule, Happy now,Superman tonight)świetnie. Jest nowocześnie za czym niezbyt przepadam ale słychać tu powiewy lat 80 co u nich kocham.Na dokładną analizę utworów przyjdzie czas póżniej.Płyta naprawdę może się podobać lecz jest jedno małe ale-solówki Richiego są za krótkie niestety chciałoby się go trochę więcej usłyszeć no i mógłby odkurzyć fendera bo akurat brzmienie tej gitary u niego najbardziej lubię.

Can I be happy now?
Can I let my breath out?
SOMEDAY I'LL BE SATURDAY NIGHT
rafal_ka
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: rafal_ka »

te wersje live daja rade ;p naprawde! no i podoba mi sie troche surowe wykonania, to jest rock i tez uwazam ze najlepsza ich plyta XXI wieku, tak ja klata 80 mialy swoje NJ, lata 90' TD tak ta dekada na The circle jak dla mnie, pzdr
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

Przesłuchałam kilka razy , więc mogę się wreszcie wypowiedzieć ;)
Skala taka jak u większości osób ( 0-6)

1. WWBTF - coż od początku jakoś nie przypadła mi do gustu , wersja bez solówki była bardzo monotonna :/ . Z solówką brzmi lepiej ... Oswajałam się z Nią , oswajałam , ale nie jest to coś co by mnie oczarowało więc dostaje 4/6

2.WWWB - jak ktoś już powiedział bodaj szczur , piosenka do fajki wodnej , bardzo przyjemnie się jej słucha , dobra to relasku , ciekawa piosenka , tak to dobre określenie bardzo CIEKAWA piosenka kolejny plus to coś nowego dostaje 5/6

3.Work for the working man - ściągnięte z LOAP , ale podoba mi się mega ! Jest porywająca , jest rockowa , jest świetna... Wpada w ucho ... i po prostu jedna z najlepszych piosenek na tej płycie ! Dostaję wielkie 6/6!

4.Superman Tonight - ta piosenka to po prostu rewelacja ! Usłyszałam początek i pomyślałam o k@% znów będzie smęcenie jak na Bounce , a tutaj się rozkręca rozkręca i wychodzi coś zajfajnego , łezka w oku + power idealna piosenka !!!! dostaję także wielkie 6/6

5.Bullet -mocna , szybka , jeżeli uda im się ją wykonać dobrze na koncercie , będzie super , ale jakoś nie zdobyła mojego serca 5/6

6.Thorn in my side - taka typowa , przyjemna w słuchaniu , fajna gitara Richego , ale nic po za tym 5/6

7.Live before you die - bardzo mi się podoba ... zaczyna się spokojnie , a potem znowu ten power ( wzdycha) . ŚWIETNA PIOSENKA ! 6/6

8.Brokenpromiseland - ta piosenka to po prostu kosmos ! W dobrym tego słowa znaczeniu , zrobili ekperyment i im wyszło, super chórki , świetny wokal po prostu kolejna zajebista piosenka na płycie ! 6/6

9.Love's The Only Rule - BARDZO FAJNA piosenka , czkneły się lata 80 fajne klawisze z tyłu melodyjna , poprostu dobre Bon Jovi 6/6

10. Fast Cars - nic szczególnego , ale też nic złego , taka jakaś nijaka ;) 4,5/6

11. Happy Now - po prostu świetna , jak prawie wszystko na płycie ;) 6/6

12. Learn To Love - bardzo dobra na zakończenie płytki , ballada na którą czekałam , bardzo przyjemnie się jej słucha 6/6

Podsumowując : W moim odczuciu to NAJLEPSZA płyta od czasów TD . Jest bardzo , bardzo dobra . Myślałam , że nie nagrają nic lepszego niż Hand , ale się udało ;)) Jestem bardzo zadowolona i na pewno wybiorę się na koncert ;) . Dziwi mnie tylko fakt , że wybrali na singiel WWBTF bo przy tej płycie piosenka jest naprawdę słaba ;) Ale może umyślnie dali słaby singiel żeby nie patrzeć na pudełko " singiel " tylko na wnętrze płytę ;)) W każdym razie jestem po prostu w siódmym niebie !!! POLECAM płytkę wszystkimi którzy wahają się czy kupić ;)
...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
sambo88
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: sambo88 »

Po pierwszym przesłuchaniu mnie nie powaliła ta płyta jak te wcześniejsze chłopaków, według mnie czegoś brakuje w piosenkach po roku 2000.
Oczywiście płytkę kupuje jak każdą i to tą rozszerzoną wersje :D Ale powiem szczerze oczekiwałem czegoś mocniejszego :( Ale i tak sie ciesze że coś nagrali :)
angela
It's My Life
It's My Life

Post autor: angela »

Słucham tej płyty już jakiś czas. I jak dla mnie - REWELACJA!!!!!!
Ale dopiero po kilku przesłuchaniach, choć podobno tak poznaje sie dobrą muzykę.
Myślicie, ę zagrają w tym roku w Niemczech?
W Monachium było cudownie, ale w Gdańsku.... damy czadu!
Scrooge

Post autor: Scrooge »

a ja mam pytanie kiedy w końcu jest ta premiera bo empik podaje, że 6, interia 9, jeszcze inne źródła, że 10... wie ktoś może na 100%?
don_browarro
It's My Life
It's My Life

Post autor: don_browarro »

Na bonjovi.com można już posłuchać całe "Work for the working man", więc zapewne będzie to kolejny singiel.
angela
It's My Life
It's My Life

Empik może i podaje datę 6.11 ale świeci pustkami. Nikt nic nie wie, nawet podobno w zamówieniu jeszcze tego nie mają. No i mamy - Polska szara rzeczywistość....Dostawca nie dostarcza płyt na czas, a Wy chcecie koncert w Polsce.......
A już myślałam, że sobie dziś DVD obejrze.
Awatar użytkownika
pathfinder
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: pathfinder »

Sytuacja w sklepach krakowskich wygląda tak: empik - jeszcze nie ma, nie mają podanej daty premiery, może będzie za dwa tygodnie (cytat dosłowny), Music Corner - podobno od poniedziałku, Media Markt - może dziś, może jutro, może poniedziałek. Natomiast dzwoniłem do działu hanlowego Universalu i dostałem informację, że w pierwszej kolejności ma dostać Media Markt ponoć jeszcze dziś. Jak widać informacje są dość różne i sam nie mam pewności czy ktoś podaje mi prawdziwe informacje, czy po prostu mnie chce zbyć.
angela
It's My Life
It's My Life

Dzwoniłam do Media Marktu w Jankach:
odpowiedź była taka: dostaliśmy, ok. 17 będzie "na sklepie". Ale bez DVD............
Czyli zapraszam do MEDIA MARKT!!!!!
cintus
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: cintus »

może zamówcie na empik.com i dajcie na odbiór osobisty? do wybory wszystkie wersje płyty.
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

ja wziąłem z empik.com odbiór osobisty i jeszcze nie ma. a dzisiaj chcialem juz przesluchac. :/
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

W Empikach w mojej okolicy płyty jeszcze nie ma, jest tylko w Media Markt, ale wersja bez dvd...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
pathfinder
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: pathfinder »

Kraków ponownie - kupiłem w Saturnie, niestety na razie tylko polską edycję (29,99 zł). Pozostałych wersji jeszcze nie ma.
rafal_ka
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: rafal_ka »

w ?odzi nie ma zadnej wersji, we wtorek maja byc wszystkie :>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”