"The Circle" - Nowy Album

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

:)
BoVi pisze:No chyba oszalałeś ;D od 0 do 6
Mi się podoba i już.
Porównywałam je między sobą, a nie między innymi piosenkami z innych płyt.
Nie no, ogólnie też jestem bardziej na tak niż na nie, ale i skalę mam inną, i punkt odniesienia bardziej w przeszłości usadowiony ;)
BoVi pisze:LToL- Coś mi ona przypomina, ale nie wiem co. 5:)
Undiscovered Soul? :P W sensie nie płytę, a tytułowy i zamykający utwór ;)

Tu jeszcze pochwalę się, że wczoraj, po długim oczekiwaniu, Empik zechciał mi w końcu dostarczyć wersję z DVD. Okładka bardzo efektowna, a książeczka idealna na autografy :)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Moonshine

Post autor: Moonshine »

THe Circle , tak bardzo mi się spodobało ,że zmieniłem nawet zdanie , na temat utworu WWBTF.Ocena płyty 10/10 , ze wskazaniem na utwór Work For The Working Man.Moim zdaniem , utwór ten , jeśli wyjdzie na singlu, będzie dużym przebojem.
Awatar użytkownika
BoVi
It's My Life
It's My Life

Post autor: BoVi »

No wiesz każdy ma swoją skalę i miał swoje oczekiwania :)

Undiscovered Soul... rzeczywiście podobieństwo jest, ale to chyba nie to ;P Jak już pisałam, sama nie wiem.

--------------
(Unavoidable ty BoboFrucie ;D)
..?ycie to nie liczba oddechów, lecz liczba chwil, które zapierają dech w piersiach..
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Ja zkupiłem Circle delux cd+dvd oraz książkę WWWB w amazon.com. Po tygodniu wydzwaniania do empików, MM i Saturnach się zdenerwowałem i stwierdziłem że nie będę się prosił żeby mi sprowadzili płytę....
Naprawde się opłacało, bo z przesyłkom zapłaciłe ok 130 zeta a paczkę po 10 dniach małem w rękach.... super sprawa....
W amazone.uk ( anglia) wyszło by mnie ponad 200 zeta - koszt przesyłki astronomiczny.
Zauważyłem że w wersji delux jest inna książeczka ( trochę bardziej obszerniejsza) niż w wersji bez dvd ( ogólnej), a i papier jest leprzy. Ciekaw jestem czy jest tak tylko w wydaniu USA, czy taka różnica też jest na naszym rynku.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Hmm nie do końca się z tobą zgodzę, ja zamówiłem na Amazonie UK
- The Circle Deluxe
- Książkę
- Blu-ray z MSG

i razem z wysyłką zapłaciłem ok 250zł...
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

mieszkam w Belfaście więc kupiłem deluxe w hmv przez neta i 12.99 !!!!!!

to jakieś jaja ze w Polsce drozej dziwic sie, ze u nas piractwo.

[ Dodano: 2009-11-20, 01:50 ]
w ogóle się nie zgadzam, z niektórymi, że druga częśc albumu słabsza - zdecydowanie nieprawda !!!
happy now - bardzo dobry utwór. Pod względem melodyjnym przypomina In these Arms.

[ Dodano: 2009-11-20, 01:53 ]
nikomu sie nie podoba Fast cars a mnie np tak
...and just only rock...
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Wiesz już nawet nie chodzi o to, że drożej ale:

- książka póki co niedostępna...
- płyta w wersji rozszerzonej to w ogóle jakiś cyrk co się działo...
- MSG Blu-ray akurat fakt na Amazonie ok 65zł podczas, gdy u nas ok 130...

W tej sytuacji postanowiłem olać polskie sklepy i kupić zagranicą - ich strata...
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Ja dziś wieczorem jadę do Legnicy po The Circle deluxe i MSG (mam nadzieję, że to drugie będzie zgodnie z planem).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Antistar
It's My Life
It's My Life

Post autor: Antistar »

przestałem kupowac płyty w naszym zlodziejskim kraju

za 11 plyt ( w wiekszosci wydawnictwa dlx) sciagajac z amazona amerykanskiego zaplacilem o 250 pln taniej niz na allegro

o zlodziejach typu empik nie wpomne .
arturos
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: arturos »

Album cd+dvd mam już od tygodnia ( kupiłem w media markcie ) i musze powiedzieć, że mi się podoba ;d Dobrze by było, aby singlem był również WFTWM ;)
geminirs
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: geminirs »

Kurcze nie weim czy w dobrym miejscu piszę, ale... Gdyby to był post sprzeczny z jjakimis zasadami proszę go usunąć Administratorze, ale piszę z dobrej woli... Mam w domu 2 płyty "The Circle" w wydaniu deluxe - pełna książeczka, wydanie zachodnie, dodatkowa płyta DVD z materiałem When we were beautiful.... Dlaczego mam 2? Bo kupiłem sobie sam jedną w zeszłym tygodniu, a dziś żona (nie wiedząc o moim zakupie) kupiła mi drugą :) Głupio wyszło... No i mam 1 sztukę do oddania - sprzedaży.... Gdyby ktoś reflektował to proszę o PW(mogę wystawić na alledno lub jakoś inaczej) Dzięki i mam nadzieję, ze nikogo nie uraziłem tym postem w tym miejscu.
Shot through the heart and you're to blame...
unavoidable
It's My Life
It's My Life

Post autor: unavoidable »

a ja nie mam płyty i też jest dobrze. może Mikołaj zobaczy, jaka byłam grzeczna przez cały rok i coś podrzuci pod choinkę :).

BoboFrucie - chyba lepiej byłoby o nieupublicznianie pewnych spraw :p
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

sobol_77 pisze:Ja dziś wieczorem jadę do Legnicy po The Circle deluxe i MSG (mam nadzieję, że to drugie będzie zgodnie z planem).
W MM Chorzów i Czeladź jeszcze dzisiaj nie było MSG.... dzwoniłem ok 15:00.... :/
Wieć radzę najpierw zadzwonić....
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

A ja se "The Circle" zamówiłam w sklepie muzycznym (a że jestem w tym sklepie stałym klientem to i będę miała na płytę zniżkę 15- 20%). Nie mogę się doczekać kiedy ona przyjdzie i kiedy sobie ją posłucham.
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

Dobra, nadszedł czas na mnie :P
Mam płytę od półtora tygodnia i jestem z nią na tyle osłuchany że mogę wreszcie ocenić całość.
skala 1 - 10 - płytę oceniam jak każdą inną ;)

1. We Weren’t Born To Follow - oblatane, może się podobać ale nie porywa... jak usłyszałem pierwszy raz byłem bardzo zawiedziony, po solówce i teletysku ocena się poprawiła 6/10

2. When We Were Beautiful - coś nowego i ciekawego i jestem jednym z nielicznych któremu się "sialala" podoba :D mimo to ma parę momentów które mogły by być poprawione 7/10

3. Work For The Working Man - hmm tu można mieć pewne zastrzeżenia tylko do basu w zwrotce (wiadomo dlaczego) ale im dalej w piosenkę tym mniej czuć LOAP ;) świetny refren, piosenka naprawdę ok :) 8,5/10

4. Superman Tonight - refren chytliwy i ciekawy ale co do zwrotek to mogły by być lepsze... ale w sumie ok:) 7/10

5. Bullet - coś mocniejszego, ale w "nowym" stylu, tekst przypomina trochę Hey God, grzechotka KTF ;P ale jako całość prezentuje się fajnie, no i uwielbiam moment wyciszen ia i wspólny wokal Jona i Rihiego 7,5/10

6. Thorn In My Side - super zwrotka (szczególnie druga)i i niezły refren,,, jeden z moich faworytów na płycie,i wreszcie porządne solo i dobry wokal 8,5/10

7. Live Before You Die - jak na Bounce... nie przekonuje mnie mimo paru fajnych momentów... 4/10

8. Brokenpromiseland - TAK!!!! to jest to na taką piosenkę czekałem!! :D zdecydowanie najlepszy kawałek na płycie i po roku 1995, po prostu świetna 10/10

9. Love’s the Only Rule - niby fajny klimat, gitara, perkusja, wokal tylko po co te kalwsze jak nie powiem skąd ;/ 6,5/10

10. Fast Cars - taki wypełniacz wpadający w ucho, nic szczegulnego... 5/10

11. Happy Now - bardzo fajny wokal, ino czemu praktycznie bez sola :( jeden z fajniejszych utworów 8/10

12. Learn To Love - fajne zamknięcie płyty, piosenka która nie jest jakoś wyszukana ale jako lekka ballada przyjemna 7,5/10

ogólnie - 7,5/10 - płyta zdecydowanie najlepsza od TD, świerza, energiczna z niezłym wokalem. Minusem jest na pewno to, że słabo słychać Ryśka no ale nie ma co się już rozwodzić.

Płyta mnie zaskoczyła pozytywnie - myślałem że będzie to coś w stylu HAND'a (do którego uczuciem nie pałam :P) a tu niespodzianka :)
For those about to rock - we salute you ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”