nowy porządek
Moderator: Mod's Team
W sumie pomysł Scrooge'a jest całkiem dobry. Na pewno relacje byłyby lepsze, a i każdy kto miałby ochotę mógłby spróbować swoich sił jako mod i być może stwierdzić, że wcale nie jest to łatwa i przyjemna robota. Liczba 4 moderatorów pozostałaby bez zmian. Ale to już zależy od władzy wyższej
jak potoczą się losy tego pomysłu. Ja w każdym razie jestem za.
One light burning ...
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Jak widzę kolejna osoba popierająca jeden z moich postulatów.ć, ale zgadzam się też z Pippo, że faktycznie lepiej będzie jeżeli ktoś do zwrotu bez sensu doda uzasadnienie tak aby strona "atakowana" mogła się do tej krytyki odnieść, wszakże ciężko odnieść się do opinii w stylu "bez sensu, bo tak".
Jeśli ktoś zostawi "bez sensu" same w sobie to jestem za osunięciem i ostrzeżeniem, ale jak to będzie uargumentowane to ok.
Już nie przesadzaj. To co tutaj napisałeś jest jak najbardziej mijające się z prawdą.I jeszcze muszę coś dodać o Adrianie, bo z tego co widzę, to przez niego nie są usuwane posty, które są nie na temat czy też nie mają sensu, ale te, które jemu samemu sie nie podobają. Bo spora ilość postów nie na temat pozostaje nieruszona, chyba, że dotyczą jakiejś wypowiedzi Adriana.
1.Nic nie usuwałem z ostatnich sprzeczek w których wciskano mi poglądy i wyśmiewano się niby z poglądów których nie wypowiedziałem nigdy. Wątki o IMlife leża tam gdzie leżały.
2.Ogólnie przyjęty jest freestyle na forum i każdy pisze nie na temat i obrażanie jest na porządku dziennym więc do pewnego momentu nie interweniowałem.
3.Zainterweniowałem 2 razy
- Pierwsza interwencja między osobami które zaczęły się wyzywać (i swoich rodziców)
- Druga interwencja to interwencja w wątku tyczącym mnie osobiście. Tylko zauważ, ze napisałem jasno, że to nie temat na pisanie jaki to jestem zły i jak ktoś chce toczyć DALEJ ten wątek MA założyć nowy temat. Nie zabraniałem toczyć dyskusje, tylko w odpowiednim temacie bo był to już któryś z kolei z ocenami moich poglądów. Do momentu tego ostrzeżenia nie usunąłem nic SPRZED tego mojego ostrzeżenia. Czyli ten post studenta, Rattiego itp zostawiłem. Za interwencja 2ch użytkowników usunąłem po czasie swój post i ten wspomniany Rattiego, któe nie były na temat. Studenta post o który poszło JEST NADAL na forum w tym samym miejscu.
4.Przed tymi 2ma interwenicjami posty usuwałem hmm w tamtym roku przynajmniej kilka miesięcy temu.
Więc albo będziemy dalej brnęli w jakieś bezpodstawne oszczerstwa, albo dążymy do rozwiązania sporu. Jak widzę pojawiają się osoby z sensownymi pomysłami i to i się podoba i pomyśl może nad jakimiś ciekawymi rozwiązaniami a nie oskarżeniami mijającyi się z prawdą.
Widze, ze musi być wprowadzone podpisywanie kto usuwa posty, bo ja dostaje po łbie widze od każdego. Człowiek usunął kilka postów w 2ch kłótniach od paru miesiecy a okazuje sie, ze jest notorycznym usuwatorem niewygodnych treści. Moge przywołać kilka ostatnich tematów i teksty od różnych osób, które nie są dla mnie wygodne a S? na forum.Co do usuwania postów nie na temat jest dokładnie tak jak pisze EVENo. Więc albo nie usuwać ich wcale, albo jeśli już jest to konieczne usunąć wszystkie nie na temat- nie tylko te niewygodne.
Tak to się bawić nie będziemy.
Już kiedyś rzucałem taki pomysł, ale ktoś powiedział, zę jest on zły. Dla mnie Pippo powinien być naczelnym i kontrolować prace modów którzy zostaną wybrani przez głosowanie.4 modów to na pewnie nie za mało, czy za dużo nie wiem. Ale uważam, że fajnie by było gdyby panowało coś na zasadzie:
Junior Admin + 1/2 moderatorów na stałe + zależnie od liczby stałych mod. 1/2 moderatorów wybieranych na półroczne kadencje przez użytkowników tego forum w drodze głosowania.
Z tym, ze to jest dla mnie tylko decyzja Pippo, bo to on potem będzie odpowiadał za te osoby i jak będzie musiał kogoś wywalić to będzie wszystko na niego.
JA RÓWNIE? OŚWIADCZAM WSZEM I WOBEC, ZE KANDYDOWAć TO ROLI MODA NIE ZAMIERZAM.
Ostatnio zmieniony 8 lutego 2010, o 17:29 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
a tak z innej bajki trochę. Raczył ktos zauwazyć, że to forum zdycha? Wracam po prawie roku nieobecności i widze moze z 15 nowych tematów.
Lwia część nowych użytkowników, która pojawiła się na przestrzeni ostatniego miesiąca czy dwóch, wiekszość postów (jak nie wszystkie) napisała w temacie 'witam', mało kto z nich sie wypowiada w tematach o kapeli, a rzekomo są fanami.
A teraz na temat.
Widzę, że większość tutaj chce wzajemnego lizania dupska (bo i tak spora część popierających tutaj offtopy nie bierze w nich udzialu), zgadzania się z każdym o wszystko. Forum jednak nie na tym polega, powinny być kłótnie i grzeczne i ostre. Fakt, że ktoś (np. ja) nie będzie się bawił w mickiewiczowską polszczyznę jadąc czyjąś opinię, wcale nie oznacza, że post jest do usunięcia.
Przenoszenie 'chamskich/wulgarnych' tematów do Hyde Parku - jestem ZA! Jeśli ktoś wejdzie se na forum pogadac o nadchodzącym koncercie nie będzie czytał tematu 'Tatar jedzie po matce pana X', a nawet jesli to co? Zaskarży was? Obrazi się? Potnie mydłem w płynie?
Wulgaryzmy - popieram Tatara. Juz chyba ze 3 lata temu napisałem, że jedna dobrze wpasowana curva potrafi wyrazić więcej niż tysiąc słów. Nie popieram 'języka gimnazjalnego', ale nie popadajmy w paranoję na widok słowa 'zajebiście'.
I ostatnia propozycja - wywalic Adriana bo mod z niego żaden (a jak jeszcze kilka dni temu zobaczyłem, że należy do Adm's Team to myslałem, że się nogą przeżegnam). To forum jest tak samo aktywne jak i pozostali modzi więc jeden mniej w szeregach nie zachwieje równowagi.
Lwia część nowych użytkowników, która pojawiła się na przestrzeni ostatniego miesiąca czy dwóch, wiekszość postów (jak nie wszystkie) napisała w temacie 'witam', mało kto z nich sie wypowiada w tematach o kapeli, a rzekomo są fanami.
A teraz na temat.
Widzę, że większość tutaj chce wzajemnego lizania dupska (bo i tak spora część popierających tutaj offtopy nie bierze w nich udzialu), zgadzania się z każdym o wszystko. Forum jednak nie na tym polega, powinny być kłótnie i grzeczne i ostre. Fakt, że ktoś (np. ja) nie będzie się bawił w mickiewiczowską polszczyznę jadąc czyjąś opinię, wcale nie oznacza, że post jest do usunięcia.
Przenoszenie 'chamskich/wulgarnych' tematów do Hyde Parku - jestem ZA! Jeśli ktoś wejdzie se na forum pogadac o nadchodzącym koncercie nie będzie czytał tematu 'Tatar jedzie po matce pana X', a nawet jesli to co? Zaskarży was? Obrazi się? Potnie mydłem w płynie?
Wulgaryzmy - popieram Tatara. Juz chyba ze 3 lata temu napisałem, że jedna dobrze wpasowana curva potrafi wyrazić więcej niż tysiąc słów. Nie popieram 'języka gimnazjalnego', ale nie popadajmy w paranoję na widok słowa 'zajebiście'.
I ostatnia propozycja - wywalic Adriana bo mod z niego żaden (a jak jeszcze kilka dni temu zobaczyłem, że należy do Adm's Team to myslałem, że się nogą przeżegnam). To forum jest tak samo aktywne jak i pozostali modzi więc jeden mniej w szeregach nie zachwieje równowagi.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Jak dasz sensowny argument w którym podasz w czym jestem gorszy od innych modów, albo dasz przykład rażącego nadużycia to sam zrezygnuje.I ostatnia propozycja - wywalic Adriana bo mod z niego żaden (a jak jeszcze kilka dni temu zobaczyłem, że należy do Adm's Team to myslałem, że się nogą przeżegnam). To forum jest tak samo aktywne jak i pozostali modzi więc jeden mniej w szeregach nie zachwieje równowagi.
Tylko powodem takim na pewno nie będzie właśnie to że nie "liże Ci" tyłka tak jak grono Twoich adoratorów. (Rozumiem dyskusja ma wolna forme wiec piszemy jasno co leży każdemu na sumieniu)
W całym moim moderatorstwie dopuściłem się 2 błędów. Usunąłem 2 posty które podobno były na temat. Trudno mi teraz faktycznie je sprawdzić, ale przyjmuje, ze tak było za co publicznie przeprosiłem. Następnym razem będę je zapisywał. Pozwalałem na ten wulgarny freestyle, ale tylko dlatego, że ogólnie było to tolerowane, ale są pewne granice. Po to mamy temat aby dojść do porozumienia, albo zostawiamy ten burdel taki jakim jest, albo coś zmieniamy.
Ja się z Tobą w wielu kwestiach nie zgadzam i nigdy zgadzał nie będę, ale to nie jest powód na usuwanie mnie z funkcji moda. Bo jako MOD mam czyste sumienie i nigdy nie nadużyłem ani razu swoich uprawnień. Zawsze byy ostrzeżenia, wytłumaczenia na privie lub gg.
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Zdaje się, że wiele sensownych argumentów zostało już przedstawionych przez moich przedmówców.
Od siebie dodam jeszcze Twoje stwierdzenie, że nie prosiłes się o moda oraz - 'JA RÓWNIE? OŚWIADCZAM WSZEM I WOBEC, ZE KANDYDOWAć TO ROLI MODA NIE ZAMIERZAM.' co to ma oznaczać? ?askę robisz komuś, że 'modujesz'?
Od siebie dodam jeszcze Twoje stwierdzenie, że nie prosiłes się o moda oraz - 'JA RÓWNIE? OŚWIADCZAM WSZEM I WOBEC, ZE KANDYDOWAć TO ROLI MODA NIE ZAMIERZAM.' co to ma oznaczać? ?askę robisz komuś, że 'modujesz'?
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
-
- It's My Life
Kłótnie powinny być, czy się zgadzacie czy nie to pokazuje na ile się angażujecie w "temat"
Wulgaryzmy "miło widziane" ale nie przesadzać jedno Curva może dwa jak przedmówca Rattie dobrze ujął w poście wystarczy.
Rattie co do wywalania Adriana - każdemu trzeba dać szanse, każdemu się zdarzy namieszać
nie można negować wszystkiego go robi co pisze bo trochę racji ma , (moim skromnym zdaniem)
podoba mi się to - " Junior Admin + 1/2 moderatorów na stałe + zależnie od liczby stałych mod. 1/2 moderatorów wybieranych na półroczne kadencje przez użytkowników tego forum w drodze głosowania." dobry pomysł. A usuwanie postów w skrajnych sytuacjach
[ Dodano: 2010-02-08, 18:59 ]
Co do moda - na pewno to nie jest ani najmilsza, ani najłatwiejsza praca. Adrian miał prawo pousuwać (niektóre) posty, dlaczego nie? takie jest jego zadanie ma robić porządek na tematach, przy okazji zachował się dobrze likwidując również swoje posty (co wpływa chyba lepiej na jego wizerunek)
Wulgaryzmy "miło widziane" ale nie przesadzać jedno Curva może dwa jak przedmówca Rattie dobrze ujął w poście wystarczy.
Rattie co do wywalania Adriana - każdemu trzeba dać szanse, każdemu się zdarzy namieszać
podoba mi się to - " Junior Admin + 1/2 moderatorów na stałe + zależnie od liczby stałych mod. 1/2 moderatorów wybieranych na półroczne kadencje przez użytkowników tego forum w drodze głosowania." dobry pomysł. A usuwanie postów w skrajnych sytuacjach
[ Dodano: 2010-02-08, 18:59 ]
Co do moda - na pewno to nie jest ani najmilsza, ani najłatwiejsza praca. Adrian miał prawo pousuwać (niektóre) posty, dlaczego nie? takie jest jego zadanie ma robić porządek na tematach, przy okazji zachował się dobrze likwidując również swoje posty (co wpływa chyba lepiej na jego wizerunek)
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie widzę ani jednego, podaj jakiś. Tekst w stylu, ze usuwam co mi się nie podoba jest bezpodstawnym oszczerstwem które mogę udowodnić że jest tylko słowem rzucanym na wiatr. Zresztą wyjaśnilem chyba dosyć jasno cio i jak w poprzednich postach.Zdaje się, że wiele sensownych argumentów zostało już przedstawionych przez moich przedmówców.
Nie chciałem być modem. Poprosiłem tylko o chwilowe uprawnienia na wstawienie odpowiednich tematów, które powodowały kłótnie. Był to strzał w 10tke bo dzisiaj już nikt o to kłótni nie toczy (Gry i zabawy). Uprawnienia pomimo iż prosiłem o zniesienie zostały mi pozostawione. Potem na skutek ataków tych samych osób co dzisiaj mnie bezpodstawnie oskarżają poprosiłem o zniwelowanie mnie do rangi zwykłego użytkownika, ale pozostawiono mi funkcje moda. Dzisiaj pomimo iż przez ten czas zawsze starałem się robić wszystko zgodnie z regulaminem i popełniłem tylko rzekome 2 wpadki postulaty ponownie się pojawiają.co to ma oznaczać? ?askę robisz komuś, że 'modujesz'?
Tym razem nie będę prosił o usunięcie mnie z moda na podstawie bezpodstawnych oskarżeń. Będą konkrety to wtedy poproszę o to. Tak to wszystko wygląda w skrócie.
-
- It's My Life
Dario nie prowokuj 
Gdyby opcja z wyborami przeszła to bym też proponował, żeby odkreślić co było grubą kreską, ustalić resztę zasad, obecny skład moderatorów zostawić chociaż na miesiąc czy dwa, aby każdy miał szansę pokazać się w "nowym porządku" i dopiero po tym czasie przeprowadzić te ewentualne wybory... i tak jak mówię połowa modów na stałe / połowa kadencyjnie - czyli Pippo + 1 osoba na stałe + 2 kadencyjnych, tak by chyba było optymalnie zakładając, że zostałoby 4 modów, ale to tylko moja propozycja...
Gdyby opcja z wyborami przeszła to bym też proponował, żeby odkreślić co było grubą kreską, ustalić resztę zasad, obecny skład moderatorów zostawić chociaż na miesiąc czy dwa, aby każdy miał szansę pokazać się w "nowym porządku" i dopiero po tym czasie przeprowadzić te ewentualne wybory... i tak jak mówię połowa modów na stałe / połowa kadencyjnie - czyli Pippo + 1 osoba na stałe + 2 kadencyjnych, tak by chyba było optymalnie zakładając, że zostałoby 4 modów, ale to tylko moja propozycja...
-
- It's My Life
Adrianie drogiAdrian pisze:Cytat:
Widze, ze musi być wprowadzone podpisywanie kto usuwa posty, bo ja dostaje po łbie widze od każdego.
Do Ratta- a Ty troszkę przesadzasz. Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz,że żadny z Adriana mod. To, że nie zgadzacie się w wielu kwestiach, nie znaczy, że jest złym modem. Moim zdaniem pełni swoją rolę dobrze, ma czasem jak każdy złe dni, popełnia błędy, ale kto tego nie robi?
A poza tym nie rozumiem co ma na celu pisanie o nowych użytkownikach, którzy dołączyli miesiąc temu. To ich sprawa, że piszą tylko w takich a nie innych tematach. To że forum jak to nazwał Rattie "zdycha" jest moim zdaniem spowodowane tym, że coraz więcej osób traci ochotę na napisanie posta, za którego zostanie zrównany z ziemią.
Uważam że brakuje na forum tematów" lekkich i przyjemnych". Mimo, że nic nie wnoszą do forum poświęconego MUZYCE BJ. Ale taka rozluźniająca rozmowa buduje atmosferę. Niedawno na forum mowa była o tym, że jeśli ktoś chce pisać tematy o ząbkach Jona itd. powinien znaleźć sobie inne miejsce.
Ale przeglądałam kiedyś całe to forum i za czasów jego świetności było mnóstwo takich tematów (niekoniecznie o ząbkach Jona ). Ale tematy były luźne (czasem nawet o niczym ) i atmosfera była inna, wszyscy mieli więcej dystansu, nikt na nikogo nie najeżdżał. Naprawdę miło czyta się takie tematy. A teraz jest tak, że najlepiej wypowiadać się tylko w tematach dotyczących muzyki Bj. Więc jak atmosfera ma być przyjazna i miła.
Wydaje mi się że ma to duży wpływ na to, że forum "umiera".
Adrian i nikt nie każe Ci rezygnować z roli moda. Nie o to chodzi. Jeżeli każdy wypowie się chociaż w jednym zdaniu, pisząc co jego zdaniem jest żle i co można z tym zrobić dojdziemy w końcu do porozumienia.
One light burning ...
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Sorry, ale dałaś tam o usuwaniu postów dla kogoś nie wygodnych i w nawiązaniu do posta EVENo myślałem, ze to chodzi o mnieAdrianie drogimoje słowa nie dotyczyły Ciebie i nie miałam na celu Cię urazić. Chodziło mi o to, że skoro już trzeba usunąć jakiś post nier na temat to może od razu usunąć wszystkie nie dotyczące tematu. Nie będzie wtedy wypominania, że jeden post usunięty a inny nie.
Uważam to za dobry pomysł. Można by dodać kategorie "tematy lekkie" w których byłaby wolna dyskusja na różne tematy. Coś jak zabieg z kategorią o grach i zabawach.Uważam że brakuje na forum tematów" lekkich i przyjemnych". Mimo, że nic nie wnoszą do forum poświęconego MUZYCE BJ. Ale taka rozluźniająca rozmowa buduje atmosferę. Niedawno na forum mowa była o tym, że jeśli ktoś chce pisać tematy o ząbkach Jona itd. powinien znaleźć sobie inne miejsce.