Witam wszystkich!

Tutaj możesz się przedstawić oraz zapoznać z innymi fanami.

Moderator: Mod's Team

karola2210
Save a Prayer
Save a Prayer

Witam wszystkich!

Post autor: karola2210 »

Jestem Karolina, mam 17 lat.
Do tej pory (a raczej do grudnia zeszłego roku) mój kontakt z muzyką Bon Jovi polegał na tym, że gdy w radiu leciała Ich piosenka- po prostu nie przełączałam stacji :)
Dopiero od niedawna wkręciłam się na dobre...
Płyta "The circle" jest dla mnie mistrzostwem! Poprzednie albumy dopiero odkrywam, więc na razie się nie wypowiadam.

Jeśli chodzi o polską scenę muzyczną- jestem fanką zespołu Feel. Nie należę jednak do grupy dziewczyn piszczących i mdlejących na widok wokalisty :)
Koncertuję od 2007 roku i zdążyłam poznać zarówno zespół jak i wielu fanów. Są to naprawdę wspaniali ludzie, z którymi mam tonę wspomnień!
Zdaję sobie sprawę, że Feel jest dość kontrowersyjnym zespołem i pewnie dla wielu z Was to czysta komercja. Cóż.. Trochę przykre, jednak myślę, że muzyka jakiej słuchamy to kwestia gustu i będziecie tolerancyjni :)

Tymczasem kończę swoje wywody i pozostaje mi mieć nadzieję, że zostanę tutaj na dłużej.

Pozdrawiam !

PS. Jeśli macie jakieś swoje ulubione piosenki BJ (w co nie wątpię) to polećcie je proszę.. Tak jak mówiłam- moja przygoda z tym zespołem dopiero się zaczyna.. :)
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Nikomu nie mów, ale też lubię Feel :x :D

Helloł! :D

[ Dodano: 2010-02-18, 21:12 ]
aha, piosenka nr 1 to poznania ALWAYS :D
Awatar użytkownika
SaDzi0
I Believe
I Believe

Post autor: SaDzi0 »

Polecam na poczatek lzejsze, skoro słuchasz feel ;)
Bed of roses,
In these arms,
I'll be there for you,
I want you, These days,
hearts breakin' even,
save the world
these open arms

...a później po prostu słuchaj wszystkiego ;)
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Witamy na forum! :)
Popieram poprzedników, powinnaś zacząć od tych piosenek. Lekkie i przyjemne :) ?yczę miłego pobytu i postowania!
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: milagros^ »

Mam deja vu, ale witam Karolinę :D
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

cześć :)

ja Ci polecam take utwory jak:

Runaway
Rulette
Breakout
Hardest part Is the night
Let it rock
Lay your hands on me
If i was your mother
Hey God
ew. Hook Me Up, Undivided

ekhm no... to tyle :P :D
For those about to rock - we salute you ;)
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Post autor: Alicia 478 »

Cześć :) na początek polecam bliższe zapoznanie się z New Jersey i Slippery when wet czyli jak wspomniano z tym co jest lekkie i przyjemne:)
Awatar użytkownika
SaDzi0
I Believe
I Believe

Wątpię, by 2 powyższe były lekkie i przyjemne dla kogoś kto lubuję się w zespołach typu feel ;)
Aczkolwiek sam bym je chętnie polecił, ba, sam zaraz posłucham :D
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Wątpię, by 2 powyższe były lekkie i przyjemne dla kogoś kto lubuję się w zespołach typu feel ;)
Aczkolwiek sam bym je chętnie polecił, ba, sam zaraz posłucham :D
mocnymi bym ich nie nazwał :P
Awatar użytkownika
SaDzi0
I Believe
I Believe

Zależy co uznamy za punkt odniesienia :D
Obiektywnie, to nie wiadomo jak ciężkie to nie są, ale również nie są lekkie.
Reasumując - są gdzieś po środku ;)

Karolinko, jeśli pokochasz głos Jona to nie będzie dla Ciebie różnica, czy słuchasz Bed of roses czy Hook me up :P BJ na przestrzeni lat dorobili się szerokiego repertuaru i myślę, że na każdy gust coś się znajdzie (chyba, że ktoś wielbi umcyk umcyk tudzież wstałem mocz oddałem joł joł) ;)
karola2210
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: karola2210 »

Część utworów, które podaliście już znam.
Na razie ściągnęłam sobie obie płyty polecone przez Alicie. Pojutrze ruszam do Zakopanego, więc będę miała czego słuchać po drodze :)
Kupię jak przypadną mi do gustu
..czyli kupię na pewno :):P
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Jeżeli ktoś gustuje w zespołach typu Feel to nie wydaję mi się by od razu zafascynowało go These Days .
W sumie jeżeli ktoś lubi pop czy co oni tam teraz grają ( z góry przepraszam wszystkich fanów Feel ale po prostu się nie orientuję) to może Crush albo britney spears bo w sumie to to samo. Jednakże gdyby na pierwszy rzut zaserwowano mi Crush myślę, że przerzuciłabym się na muzykę ludową dlatego tą płytę szczerze Ci odradzam ale o gustach się nie dyskutuje :)
Awatar użytkownika
SaDzi0
I Believe
I Believe

Bo "jedni lubią jak im marsza grają, drudzy jak im nogi śmierdzą" ;)
I właśnie - gdzie tu Britney do Crush - profanacja! (chociaż mam dość eklektyczny gust i do britney nic nie mam :D , ale dla potrzeb wywodu...)
Znam kilka przypadków w kręgu moich znajomych, którzy po poznaniu płyty Crush zaczęli sięgać po starsze nagrania i zakochali się w Bon Jovi.
Koleżanka Karolina uważa The Circle za mistrzostwo - w takim razie na co powinna się przerzucić? Na muzykę jaskiniowców czy arabską? :D Nie popadajmy w skrajności :P
Awatar użytkownika
Alicia 478
It's My Life
It's My Life

Po poznaniu płyty Crush wiele osób zaczęło sięgać po starszą twórczość BJ, tak wiem to doskonale i wcale tego nie kwestionuję. Nie mówię, że to beznadziejna płyta , po prostu dla mnie jest ona warta tyle ile nagrania Britney i innych ''gwiazd'' tego typu co wcale nie oznacza, że inni muszą myśleć tak samo :)
Co do koleżanki Karoliny, to jej sprawa co uważa za mistrzostwo a co nie , '' dla każdego coś innego'' :D Ok, koniec offtopu z mojej strony :P
dario_esik
It's My Life
It's My Life

Post autor: dario_esik »

pozdrawiam i życzę owocnej przygody z Fan klubem :D mogę ci polecić takie płyty jak keep the faith, bez namysłu These days , New Jersey, Crush,
pomocne będą ci też niektóre skróty więc powinnaś wiedzieć że jest coś takiego jak HAND - co oznacza Have a nice day, IML - It's my life,WWBTF - we weren't born to follow itp. to tak na marginesie :D najczęściej są używane w dyskusjach by nie pisać całości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poznajmy się!”