Brawo Adam!!!!
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Brawo Adam!!!!
Brawo Adam jesteś wielki! Dla mnie osobiście Małysz zdobył na tej olimpiadzie 2 złota, bo Wiewiór miał ' legalne' wiązania, ale lepsze od innych. BRAWO BRAWO BRAWO !
AHHH Ta fotka... zakochałem się w tym geście Hannu xD Dzięki Bartek skopiuje sobie jeśli sie nie obrazisz xD
Brawo Adaś praktycznie wszystko napisałem w shoutboxie:
"BARWO ADAS! Najważniejsze ze sie cieszy. I ten gest Hannu MMM... No udusiłbym Ammanna, ale po prostu nie moge go nie lubieć. Nawet jeśli dzięki wiązaniom to i tak wygrał. Można nad tym gdybać jak nad podwójnym dyfuzorem w F1. Fantastyczny konkurs: srebro Adasia, piękne słowa... no tego straszego pana co był w studiu (zapomniałem jak sie nazywa), ten gest Lepistoe... tylko to przetrzymanie Adama w pierwszej serii tylko bardziej bulwersujeale o tym już kiedyś na Onecie napisałem i mógłbym dodać dzisiejsze zdarzenie: http://sport.onet.pl/forum/forum.html?f ... VtMDAxLmpz "
I w sumie więcej słow mi na język przechodzi, ale nie potrafię ich odpowiednio użyć
Brawo Adaś praktycznie wszystko napisałem w shoutboxie:
"BARWO ADAS! Najważniejsze ze sie cieszy. I ten gest Hannu MMM... No udusiłbym Ammanna, ale po prostu nie moge go nie lubieć. Nawet jeśli dzięki wiązaniom to i tak wygrał. Można nad tym gdybać jak nad podwójnym dyfuzorem w F1. Fantastyczny konkurs: srebro Adasia, piękne słowa... no tego straszego pana co był w studiu (zapomniałem jak sie nazywa), ten gest Lepistoe... tylko to przetrzymanie Adama w pierwszej serii tylko bardziej bulwersujeale o tym już kiedyś na Onecie napisałem i mógłbym dodać dzisiejsze zdarzenie: http://sport.onet.pl/forum/forum.html?f ... VtMDAxLmpz "
I w sumie więcej słow mi na język przechodzi, ale nie potrafię ich odpowiednio użyć
Generalnie ogromny szacunek dla Adama, jest naprawdę wielkim sportowcem. Jeszcze 2 miesiące temu nikt się nie spodziewał, że będzie forma. Wszystko zasługa Lepistoe, widać, że doskonale się rozumieją.
Takich nerwów przed telewizorem nie miałem od złotego medalu siatkarzy na ME2009
Z tym przytrzymaniem Małysza w I serii myślę, że dobrze wyszło, bo akurat zmieniały się warunki na skoczni.
Gest Hannu, chyba przejdzie do historii, genialny

Takich nerwów przed telewizorem nie miałem od złotego medalu siatkarzy na ME2009
Z tym przytrzymaniem Małysza w I serii myślę, że dobrze wyszło, bo akurat zmieniały się warunki na skoczni.
Gest Hannu, chyba przejdzie do historii, genialny
pan Bohdan TomaszewskiEVENo pisze:piękne słowa... no tego straszego pana co był w studiu (zapomniałem jak sie nazywa)
Brawo Adam!!!!
o jakich "wiązaniach" piszecie 
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
http://www.skijumping.pl/wiadomosci/115 ... ic-nie-da/teken020 pisze:o jakich "wiązaniach" piszecie
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Ja tam uważam, że Amman jak najbardziej wygrał sprawiedliwie
Należało mu się i tyle. Jest w tym sezonie w świetnej formie i absolutnie zasłużenie wygrał.
Myślę, że srebro Adama to jest powód do wielkiej dumy i trzeba się z niego cieszyć. Złoto i tak jest nieosiągalne póki Amman jest w tak dobrej formie
Sam Adaś jest bardzo zadowolony, więc to najważniejsze.
Myślę, że srebro Adama to jest powód do wielkiej dumy i trzeba się z niego cieszyć. Złoto i tak jest nieosiągalne póki Amman jest w tak dobrej formie
Dokładnie to samo chciałem napisać, ale sobie odpuściłem... z tego co wiem to inne ekipy również testowały te wiązania, które są ogólnie dostępne, ale nie zdecydowali się na ich użycie ponieważ uznali, że są zbyt niebezpieczne. Kto nie ryzykuje ten nie wygrywa, srebro Adama to jego wielki sukces, tym bardziej, że od dawna jest zawodnikiem czołówki, ale już nie tej ścisłej...
Ammann jest najlepszy, dokłada innym po 5-10 metrów na skok. To jest pogrom, i jemu należą się ogromnie rewelacyjne brawa. Dla naszego dobra narodowego - ogromne brawa, za dwa wspaniale wywalczone srebrne medale. Małysz pokazał, że potrafi wrócić na najważniejszą imprezę sezonu i dokopać młodzianom. Świetną robotę wykonał też Lepistoe, który był w stanie "zbudować" nam Adama na nowo.
A cała akcja z wiązaniami Simona to jest śmiechu warta :>
A cała akcja z wiązaniami Simona to jest śmiechu warta :>
-
- Gdańsk Supporter
-
It's My Life
Simi wygrał i bardzo dobrze. Te nowe wiązania pomagają jedynie w tym, że można lepiej kontrolować narty w locie, ale żeby to wykorzystać trzeba być w super formie, bo słabemu zawodnikowi i tak nic nie pomogą, a nawet mogą być dla niego niebezpieczne. Sam Amman podkreślał, że ciężko się w nich ląduje, bo są jednak dużo sztywniejsze niż zwykłe paski. Co dałyby zawodnikowi, który ma np. problemy z odbiciem albo nie potrafi złapać odpowiedniego toru lotu? Nic. Zgadzam się z Bartkiem, że akurat jemu mogły troszkę pomóc, ale tylko dlatego, że wszystko inne było po prostu idealne. I też uważam, że wygrałby bez nich, tak jak to było przed Klingenthal (gdzie użył ich po raz pierwszy). To trochę tak, jak na żużlu- zawodnik może mieć świetnie przygotowany motocykl i jeśli będzie w formie, to będzie potrafił to wykorzystać. A jeśli nie- sam sprzęt nie pojedzie. Poza tym wg FIS te wiązania są ok, a Simi to mój ulubiony skoczek mniej więcej od Salt Lake City, więc dla mnie podium było wymarzone
Co do Adama- gdyby rzeczywiście błyszczał od początku sezonu, a tylko tutaj mu nie poszło, to byłoby przykro, że zajął drugie miejsce. Ale w takiej sytuacji srebrny medal jest jak najbardziej adekwatny do tego, co prezentował. Wiem, że w jego wieku i po tych słabszych występach cholernie ciężko mu było dojść do takiej formy, więc cieszmy się, że mu się udało. Teraz zostaje tylko drużynówka, a potem parę konkursów w PŚ, więc może będą jeszcze powody do radości
I jeszcze słówko o Schlierenzauerze- ja tam się bardzo cieszyłam, że i w pierwszym, i w drugim konkursie udało mu się wskoczyć na podium, bo to jest chłopak niesamowicie utalentowany. Nie wiadomo, czy za 4 lata będzie miał jeszcze szansę zdobyć jakikolwiek medal IO, więc myślę, że za to co pokazywał przez ostatnie sezony po prostu mu się w tym momencie należało.
A, i żeby zakończyć na Bon Jovi
Kiedy skończył się wczorajszy konkurs i trzeba było poczekać na dekorację, przełączyłam sobie na radio i akurat leciało Always. Potem wróciłam na jedynkę i w tym momencie Adaś wskakiwał na podium, więc takie miłe połączenie

Co do Adama- gdyby rzeczywiście błyszczał od początku sezonu, a tylko tutaj mu nie poszło, to byłoby przykro, że zajął drugie miejsce. Ale w takiej sytuacji srebrny medal jest jak najbardziej adekwatny do tego, co prezentował. Wiem, że w jego wieku i po tych słabszych występach cholernie ciężko mu było dojść do takiej formy, więc cieszmy się, że mu się udało. Teraz zostaje tylko drużynówka, a potem parę konkursów w PŚ, więc może będą jeszcze powody do radości
I jeszcze słówko o Schlierenzauerze- ja tam się bardzo cieszyłam, że i w pierwszym, i w drugim konkursie udało mu się wskoczyć na podium, bo to jest chłopak niesamowicie utalentowany. Nie wiadomo, czy za 4 lata będzie miał jeszcze szansę zdobyć jakikolwiek medal IO, więc myślę, że za to co pokazywał przez ostatnie sezony po prostu mu się w tym momencie należało.
A, i żeby zakończyć na Bon Jovi
PopieramEVENo pisze:I tego sie trzymajmy.
- Rattie
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Według FIS takie wiązania są dopuszczalne więc o co chodzi? Każdy skoczek jak chce to se ich może i 30 zamontować. Amman powinien zostać zdyskwalifikowany bo jako pierwszy ten pomysł wykorzystał? W takim razie co powiesz od Kowalczyk? Też ją powinni wywalić bo 2 metry za wcześnie zmieniła styl biegu?bartekbb23 pisze:Nie prawda akuratHako pisze:A cała akcja z wiązaniami Simona to jest śmiechu warta :>spoko, był amman najlepszy nie ulega watpliwości, ale nie na tyle żeby dokładać innym aż tyle metrów, w to nie uwierzę nigdy, wiązania swoje zrobiły, choć jak podkreślam i bez nich by wygrał.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!