Mistrzostwa Świata w RPA
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Alicia 478
- It's My Life
- DiamentowaDusza
- It's My Life
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Ale sensacja!! Hiszpania - przez wielu uważana za głównego faworyta do końcowego zwycięstwa - pokonana przez świetnie defensywnie zorganizowanych Szwajcarów Hitzfelda
Coś mi mówi, że znów ten balon oczekiwań został zbyt mocno nadmuchany i pewność siebie niektórych została boleśnie zweryfikowana. Dość powiedzieć, że Szwajcaria miała szansę na podwyższenie rezultatu!!
Brazylia wczoraj niebywale ospale z Koreą Płn, która zaprezentowała się najlepiej jak mogła i strzeliła gola Canarinhos!! Mecze pierwszej kolejki fazy grupowej właśnie się zakończyły i widać było, że najważniejszym celem drużyn było nie przegrać. Jedyny chyba bardziej ożywiony mecz to Honduras - Chile z dzisiaj. W moim przekonaniu najlepiej po pierwszej rundzie zaprezentowali się Niemcy. Natomiast aktualni Mistrzowie Świata zremisowali z Paragwajem i widać, że w fazie pucharowej mogą mieć problemy. Dwa główne tematy tych Mistrzostw to według mnie:
1. Piłka Jabulani wyczyniająca cuda
2. Różnica wysokości, na których rozgrywane są mecze
Kto się najlepiej przystosuje, ten wygra turniej.
Dziś wieczorem RPA swoim spotkaniem rozpocznie drugą kolejkę fazy grupowej. Tu już nie może być takiego kunktatorstwa tylko powinna zacząć się walka na całego o punkty w tabeli.

Brazylia wczoraj niebywale ospale z Koreą Płn, która zaprezentowała się najlepiej jak mogła i strzeliła gola Canarinhos!! Mecze pierwszej kolejki fazy grupowej właśnie się zakończyły i widać było, że najważniejszym celem drużyn było nie przegrać. Jedyny chyba bardziej ożywiony mecz to Honduras - Chile z dzisiaj. W moim przekonaniu najlepiej po pierwszej rundzie zaprezentowali się Niemcy. Natomiast aktualni Mistrzowie Świata zremisowali z Paragwajem i widać, że w fazie pucharowej mogą mieć problemy. Dwa główne tematy tych Mistrzostw to według mnie:
1. Piłka Jabulani wyczyniająca cuda
2. Różnica wysokości, na których rozgrywane są mecze
Kto się najlepiej przystosuje, ten wygra turniej.
Dziś wieczorem RPA swoim spotkaniem rozpocznie drugą kolejkę fazy grupowej. Tu już nie może być takiego kunktatorstwa tylko powinna zacząć się walka na całego o punkty w tabeli.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
- DiamentowaDusza
- It's My Life
To była masakra,to była jakaś kpina.
W ogóle co to była za drużyna bo chyba nie Hiszpania.Ale widzę że jak pokonali Polskę to myśleli że łatwo pokonają Szwajcarię i co i pitu pitu bo się za bardzo uważali za wygranych.
Villa i Torres dali ciała jak nic
Bałam się trochę tego meczu ze względu na głównego sędziego Howarda Webba bądz co bądz trochę dla Polski namieszał
Dziś Mój Meksyk gra z Francją więc mecz do oglądania murowany
W ogóle co to była za drużyna bo chyba nie Hiszpania.Ale widzę że jak pokonali Polskę to myśleli że łatwo pokonają Szwajcarię i co i pitu pitu bo się za bardzo uważali za wygranych.
Villa i Torres dali ciała jak nic
Bałam się trochę tego meczu ze względu na głównego sędziego Howarda Webba bądz co bądz trochę dla Polski namieszał

Dziś Mój Meksyk gra z Francją więc mecz do oglądania murowany

Drużyny na całym świecie prezentują dzisiaj bardzo wyrównany poziom. Europejska myśl szkoleniowa rozprzestrzeniła się na kraje afrykańskie i azjatyckie. Nie ma na tych mistrzostwach drużyny, która jest typowym "chłopcem do bicia". Każda reprezentacja potrafi zaprezentować ciekawy futbol, ale wiadomo, każdy mecz jest inny, liczy się predyspozycja dnia i jak dany mecz się ułoży.
Do największych niespodzianek na pewno póki co należy porażka Hiszpanów. Szwajcarzy bardzo dobrze zorganizowani w defensywie, nawet po stracie Senderosa, potrafili skutecznie bronić się przed atakami. Miliony podań wymienionych w środku pola przez Hiszpanów, mimo tego że 90% z nich było celnych, nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. Zobaczymy jak poradzą sobie w meczu "o wszystko" z Hondurasem.
Do niespodzianek trzeba też zaliczyć dzisiejszą porażkę Niemców w meczu z Serbami. Niemcy gładko pokonali Australię 4:0 i pokazali szybki, prosty i co najważniejsze skuteczny futbol. A dzisiaj, pomimo starań, mecz nie ułożył się po ich myśli, czerwona kartka w 37 min meczu dla Klose nie ułatwiła im sprawy, a mimo to okazji mieli sporo...Podolski zmarnował rzut karny, a Khedira trafił w poprzeczkę. Ale to w końcu Niemcy, więc niech mają!
Argentyna z kolei pokazuje, że z każdym meczem jest groźniejsza. Messi póki co nie zdobył bramki, ale jego wkład w każdy mecz jest nieoceniony.
Brazylia zlekceważyła Koreę Północną i myślała, że wygrają już za samo pokazanie się na boisku...chyba zapomnieli że dla Koreańczyków każdy mecz jest o wszystko...ale mimo to Brazylia będzie groźna i bez wątpienia jest kandydatem do mistrzostwa.
Jeśli miałbym obstawiać kto pojawi się w finale, powiedziałbym: Argentyna. Kto jako drugi? Nie mam pojęcia...idę na mecz!![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Do największych niespodzianek na pewno póki co należy porażka Hiszpanów. Szwajcarzy bardzo dobrze zorganizowani w defensywie, nawet po stracie Senderosa, potrafili skutecznie bronić się przed atakami. Miliony podań wymienionych w środku pola przez Hiszpanów, mimo tego że 90% z nich było celnych, nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. Zobaczymy jak poradzą sobie w meczu "o wszystko" z Hondurasem.
Do niespodzianek trzeba też zaliczyć dzisiejszą porażkę Niemców w meczu z Serbami. Niemcy gładko pokonali Australię 4:0 i pokazali szybki, prosty i co najważniejsze skuteczny futbol. A dzisiaj, pomimo starań, mecz nie ułożył się po ich myśli, czerwona kartka w 37 min meczu dla Klose nie ułatwiła im sprawy, a mimo to okazji mieli sporo...Podolski zmarnował rzut karny, a Khedira trafił w poprzeczkę. Ale to w końcu Niemcy, więc niech mają!
Argentyna z kolei pokazuje, że z każdym meczem jest groźniejsza. Messi póki co nie zdobył bramki, ale jego wkład w każdy mecz jest nieoceniony.
Brazylia zlekceważyła Koreę Północną i myślała, że wygrają już za samo pokazanie się na boisku...chyba zapomnieli że dla Koreańczyków każdy mecz jest o wszystko...ale mimo to Brazylia będzie groźna i bez wątpienia jest kandydatem do mistrzostwa.
Jeśli miałbym obstawiać kto pojawi się w finale, powiedziałbym: Argentyna. Kto jako drugi? Nie mam pojęcia...idę na mecz!
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
- DiamentowaDusza
- It's My Life
Anglia remisuje bezbramkowo z Algierią...kolejny niespodziewany wynik. Algierczycy pokazali, że mają zgraną defensywę, byli szybcy, zadziorni, walczyli na 110%. Anglicy z drugiej strony grali jakby mieli kulę u nogi...a szkoda bo zawsze kibicuję Anglikom. Po części trochę dlatego, że uwielbiam ligę angielską...
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Ależ sobie Anglicy skomplikowali sytuację. Algieria grała bardzo dobrze w defensywie i przeprowadzała nawet ciekawe kontry!! Ludzie oni grali jak równy z równym z Anglikami!! Rooney i inni ruszali się jak ospali, zupełnie zero szarpania, chęci do walki, zadziorności. Tutaj nie ma mowy o różnicy wysokości, na której rozgrywany jest mecz. Dodać do tego zupełnie bezproduktywnego już od pierwszego meczu (pomijając asystę przy bramce Gerrarda) Heskeya. Dziwi mnie, że jedyni piłkarze, którzy się choć trochę starali (Defoe i Wright-Philips) nie zagrali od początku. Naprawdę trudno mi to jest sobie racjonalnie wytłumaczyć. Zresztą z wicemistrzem świata też nie jest lepiej. Francja zapewne zakończy swój udział na fazie grupowej.
Na koniec pytanie: czy umiałby ktoś podać argumenty za nieuznaniem trzeciej bramki dla USA w meczu ze Słowenią? Bo ja takowych nie znalazłem i uważam, że sędzia wypaczył wynik meczu.
Na koniec pytanie: czy umiałby ktoś podać argumenty za nieuznaniem trzeciej bramki dla USA w meczu ze Słowenią? Bo ja takowych nie znalazłem i uważam, że sędzia wypaczył wynik meczu.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Tam chyba był odgwizdany faul w ataku...ale ja żadnego nie dostrzegłem, podobnie komentatorzy...ewidentny błąd sędziego.Frankie pisze:Na koniec pytanie: czy umiałby ktoś podać argumenty za nieuznaniem trzeciej bramki dla USA w meczu ze Słowenią? Bo ja takowych nie znalazłem i uważam, że sędzia wypaczył wynik meczu.
I to jaką. Nie lubię ich (choć podczas tego Mundialu nie są chamscy, tak jak 4 lata temu), ale oglądanie jak grają jest po prostu bezcenne. Z moich ulubieńców już tylko Holandia została, o Francji lepiej zapomne...Rattie pisze:Ze wszystkich faworytów tylko Argentyna pokazuje klasę
[ Dodano: 2010-06-22, 17:15 ]
Francja to największa porażka turnieju... Kto wogóle doprowadził do takiej sytuacji, że trener zostaje wywalony z reprezentacji po Mistrzostwach bez względu na wynik? Widać ewidentnie, że trener leci w ch**a, a w związku z tym i piłkarze to robią. Nawet Ribery, który w Bundeslidze potrafi ominąć czterech piłkarzy, teraz potyka się zanim podbiegnie do niego jeden obrońca RPA... Kompletna porażka, mam dosyć oglądania reprezentacji Francji przez najbliższe 8 lat...
[ Dodano: 2010-06-27, 16:49 ]
Pierwsza połowa meczu Niemcy - Anglia była wręcz niesamowita. Druga zapowiada się jeszcze lepiej.
[ Dodano: 2010-07-02, 23:20 ]
Ghana jedzie do domu ;( Ich mecz z Urugwajem był, może nie najlepszy, ale na pewno przyniósł najwięcej emocji. Niesamowita akcja w ostatniej minucie, ostatecznie niewykorzystany rzut karny. Wszystko wyglądało, jakby Ghana była spisana na porażke, tak jakby tak miało być i koniec.
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Moje typy:
Mecz o trzecie miejsce:
Liczę na niespodziankę i wygraną Urugwaju (nie ma dla mnie nic słodszego od oglądania porażki Niemców)
Finał:
Tutaj stawiam na Holandię mając nadzieję, że Sneijder zostanie zdobywcą "poczwórnej korony"
Mecz o trzecie miejsce:
Liczę na niespodziankę i wygraną Urugwaju (nie ma dla mnie nic słodszego od oglądania porażki Niemców)
Finał:
Tutaj stawiam na Holandię mając nadzieję, że Sneijder zostanie zdobywcą "poczwórnej korony"