Greatest Hits Package 2010

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Greatest Hits Package 2010

Post autor: TheRock »

Proponuję, abyśmy spróbowali wspólnie stworzyć taki zestaw Greatest Hits 1995-2010.

17 utworów? - ciężko wybrać przy mniejszej ilości

[ Dodano: 2010-01-05, 03:01 ]
moje Greatest Hits z tym, że odrzuciłem kilka innych ulubionych piosenek, patrząc na realność ich umieszczenia na best of przez zespół... Chociaż, pewnie zespół umieści These Days, która według mnie jest bardzo dobra, ale nie ma tego czegoś co np. Belive In
Kolejność utworów byłaby inna...

1. Hey God
2. My Guitar Lies Bleeding in My Arms
3. Something To Believe In
4. It's My Life
5. Next 100 Years
6. Undivided
7. Everyday
8. Hook Me Up
9. I Wanna Be Loved/Complicated
10. Have A Nice Day
11. I Am
12. We Got It Going On
13. Any Other Day
14. (You Want To Make) Make To Memory
15. We Weren't Born To Follow
16. Bullet
17. Happy Now
...and just only rock...
milo2310
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: milo2310 »

Realność 17 piosenek na Greatest Hits Package:

1. It´s my life
2. Have a nice day
3. Lost highway
4. Who says you can´t go home
5. Hey God
6. One wild night
7. This ain´t a love song
8. (You want to) make a memory
9. These days
10. Superman tonight
11. All about loving you
12. We weren´t born to follow
13. nowość
14. nowość
15. Something for the pain
16. Everyday
17. Thank you for loving me

Moje Greatest Hits 1995 - 2010 (moje ulubione piosenky):

1. Hey God
2. My guitar lies bleeding in my arms
3. Hearts breaking even
4. (It´s hard) letting you go
5. Diamond ring
6. Something to believe in
7. This ain´t a love song
8. These days
9. Lie to me
10. Bitter wine
11. She´s a mystery
12. Mystery train
13. Save the world
14. Thank you for loving me
15. All about loving you
16. Any other day
17. When we were beautiful
BON JOVI 4EVER
Scrooge

Post autor: Scrooge »

Realnie podchodząc do sprawy i opierając się na kluczu wg. którego układana była lista do CR (już o samej nazwie wydawnictwa nie wspominając) jako taki obraz nadchodzącej płyty wydaje się dość prosty do odgadnięcia... będą to zapewne w 90% utwory, które były singlami + zapowiedziane niespodzianki, a więc:

- These Days
- Hey God
- Something For The Pain
- This Ain't A Love Song
- It's My Life
- Thank You For Loving Me
- Say It Isn' So
- OWN
- Everyday
- All About Loving You
- Misunderstood
- HAND
- dalej nie chce mi się wymieniać bo każdy chyba zna pozostałe single z HAND i LH...

Zauważcie, że na CR nie ma nawet 1 piosenki, która by nie była singlem... zapewne tutaj ku rozczarowaniu wielu będzie podobnie bo poza paroma wyjątkami potwierdzającymi regułę. Po roku 2000 na single wybierane były raczej te słabsze kawałki, a bynajmniej nie perełki, które nadal pozostaną znane tylko nam, fanom... szkoda.
Zauważcie jeszcze, że do płyt z których budowano CR wydawane było po 5 singli, tutaj pole wyboru będzie jeszcze bardziej okrojone bo do płyt po 2000 roku wydawane były z reguły 3 single...

Obawiam się, że będzie to bardzo słaba składanka i tak jak CR zbierało recenzje jednej z najlepszych kompilacji lat 90 (nawet w PL) tak nadchodząca kontynuacja będzie zmieszanym z błotem gniotem, który przejdzie bez echa... chyba, że stanie się cud i Jon zafunduje nam bombę na miarę Always, w co osobiście nie wierzę, gdyż moim zdaniem Jon wyczerpał już swój limit many i więcej czarów nie będzie ;)
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Kompletnym błędem byłoby dorzucanie do najlepszych piosenek po 2000 r. jeszcze kawałków z These Days. Wolałbym, żeby TD pozostało takim odrębnym rozdziałem jakby łączącym oba okresy. No, ale znając pana Jona zrobi dokładnie odwrotnie. ;)
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

mnie nie obchodzą jakie piosenki z wcześniej wydanych albumów się znajdą na składance, tylko nowe utwory. Bardzo bym chciał aby znalazło się tam kilka dem z wcześniejszych lat, np. Lonely is the Night, czy Hose Of Fire, w porządnej jakości. :roll:
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Moonshine

Post autor: Moonshine »

Myślę że formuła tego wydawnictwa , będzie podobna do CrossRoad.Dwie nowe piosenki a reszta to singlowe hity.I dobrze , bo być może jacyś kolejni ludzie zainteresują się twórczością zespołu :)) .
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Od pewnego czasu krąży po sieci zestaw utworów jaki ma się podobno znaleźć na Greatest Hits Volume 2. Prawdobodobnie jest to jednak fake (obiecano nam 5 nowych piosenek i w zestawieniu raczej na pewno nie znajda się solowe dokonania JBJ) jednak ta informacja może posłużyć do kontynuowania dyskusji na temat zawartości GH2. Zakładając, że to nie fake, czy taki zestaw by Was satysfakcjonował?

Półoficjalne, (niepotwierdzone) info: dodane ma być DVD z teledyskami
Osobiście dodałbym do tego zestaw dem w bardzo dobrej jakości, które nie weszły na albumy. To byłoby coś naprawdę super.

Bon Jovi: Return to the Crossroads: Greatest Hits Volume 2 1995-2010

CD 1.

1.It's My Life
2.Who Says You Can't Go Home
3.Everyday
4.These Days
5.This Ain't Love
6.Lost Highway
7.Misunderstood
8.Something For The Pain
9.This Is Our House
10. Superman Tonight.

CD 2.

1.Have A Nice Day
2.The More things Change
3.We Got It Goin' On
4.This Ain't a Love Song
5.We Weren't Born To Follow
6.Just Older
7.No Apologies
8.Make A Memory
9.Janie Don't You Take Your Love To Town (JBJ)
10. Say It Isn't So
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

No cóż, klucz jest raczej jasny - jeśli mają być głównie single, jak na CR, to taki zestaw + te nowe utwory jest całkiem realny, niekoniecznie w tej kolejności. Brakuje jednak Thank You For Loving Me - nie wierzę, że tego nie będzie... nie zdziwiłbym się też, jakby spoza singli (skoro może być Just Older) pojawiły się Undivided i I Get A Rush. Brakuje mi czegoś Ryśkowego, ale pewnie też nie będzie ;)

Tak czy inaczej - czekam przede wszystkim na te nowe utwory ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dla mnie dyskusja o tym wydawnictwie w kontekście tego jakie piosenki zostaną wybrane nie ma większego sensu. Każdy na tym forum ma każdą z tych piosenek co najmniej na 1 płytce i zna ją doskonale, więc jaka różnica czy walną tam IML, Everyday czy inne WWBTF... mało tego zapewne Ci którzy to kupią zrobią to tak jak ja wyłącznie w celach kolekcjonerskich, a jedyne utwory jakie zostaną odtworzone to te nowości, o których praktycznie nic nie wiemy więc też nie ma co gadać ;) Poza tym to będzie moim zdaniem MEGA S?ABA kompilacja, po przesłuchaniu której osoby słabo znające zespół tylko utwierdzą się w przekonaniu o jego plastikowości oraz tym, że nie ma nic poza IML, bo w to, że znajdzie się tam perełka na miarę Always nie wierzę. Hasło "Return to the Crossroads" to profanacja tej jednej z najlepszych kompilacji w historii rocka :/ Mam nadzieję, że chociaż dadzą to DVD z teledyskami na pocieszenie dla wiernych i BARDZO WYROZUMIA?YCH fanów takich jak ja :D
EVENo

Post autor: EVENo »

Dla mnie dyskusja o tym wydawnictwie w kontekście tego jakie piosenki zostaną wybrane nie ma większego sensu. Każdy na tym forum ma każdą z tych piosenek co najmniej na 1 płytce i zna ją doskonale, więc jaka różnica czy walną tam IML, Everyday czy inne WWBTF... mało tego zapewne Ci którzy to kupią zrobią to tak jak ja wyłącznie w celach kolekcjonerskich, a jedyne utwory jakie zostaną odtworzone to te nowości, o których praktycznie nic nie wiemy więc też nie ma co gadać ;) Poza tym to będzie moim zdaniem MEGA S?ABA kompilacja, po przesłuchaniu której osoby słabo znające zespół tylko utwierdzą się w przekonaniu o jego plastikowości oraz tym, że nie ma nic poza IML, bo w to, że znajdzie się tam perełka na miarę Always nie wierzę. Hasło "Return to the Crossroads" to profanacja tej jednej z najlepszych kompilacji w historii rocka :/ Mam nadzieję, że chociaż dadzą to DVD z teledyskami na pocieszenie dla wiernych i BARDZO WYROZUMIA?YCH fanów takich jak ja :D
Powiem tylko tyle: nic dodać, nic ująć.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

To ja dodam swoją opinie na ten temat. Skopiuje tutaj to co posłałem na DC.
Ta lista co Frankie podał podobno była w szatni u Jona położona stąd tytuł i piosenki. Podejrzewam, że jednak trochę to się będzie różniło, bo JBJ i RS wspominali, że będzie tam 5 nowych piosenek a nie 4.

Poniżej podaje orientacyjną listę 16 największych hitów BJ po 1995 roku posortowanych ze względu na osiągnięcia (pozycje na listach, nagrody, nominacje itp).

Prawdopodobnie 10 z nich się znajdzie na albumie i podejrzewam, ze będą to piosenki z numerami: 1/2/3/4/5/6/7/8 lub 9/11/13 lub 15.
1.IT’S MY LIFE – we all know why

2. WHO SAYS YOU CAN'T GO HOME
1# USA HOT Country /Canada - Top Country (3??)
5# UK / USA - HOT ADULT
7# USA BUHot 100
8# USA H AC
23# USA
+ First song on USA Top Country with 1# performed by Rock band
+ Grammy Award
+ ASCAP Award
+ CMT Award
+ People Choice Music Award
+ ACMA nomination

3. EVERYDAY
1# Spain / Hong-Kong / Canada
2# Japan
3# Finland
5# Australia / UK
6# Swiss / Holland / Sweden
7# Italy
9# Austria
+ Grammy nomintion

4.(YOU WANT TO) MAKE A MEMORY (SONG)
1# USA HOT CT / Taiwan
3# Austria / Croatia
4# Canada
5# Swiss
6# Italy
9# Nederland/Finland
27# USA
28# USA Pop
35# USA Hot Country
+ Biggest BJ single debut in US
+ CMT Award
+ Grammy nomination

5.THIS AIN'T A LOVE SONG
1# Europe (??)
3# Holland
4# Swiss / Australia
6# UK
8# Norway / France
14# USA

6.HAVE A NICE DAY
2# Spain / Holland / Sweden
5# Holland
7# Austria
7# Italy / Canada / Germany
8# Finland / Norwegien / Australia /
10# Swiss / Japan
38# USA MRock.

7.ONE WILD NIGHT [2001]
1# Tajland
3# Hong-Kong
4# Spain
6# Portugal
10# Finland / Italy
10# UK

8.SAY IT ISN'T SO
1# Argentina??
5# Russia
8# Europe
9# Australia
10# UK

9.THANK YOU FOR LOVING ME
1# Argentina
7# Brazil
8# Russia
9# Portugal
57# USA

10.MIDNIGHT IN CHELSEA
2# Finland
4# UK
5# Swiss
8# Austria
9# Gemrany

11.WE WEREN'T BORN TO FOLLOW
3# Japan / Hungary
4# Austria
5# Italy
6# Germany
10# USA HOT AT /
+ Grammy nomintaion

12.MISUNDERSTOOD
4# Argentina
5# Croatia
8# Africa
9# Spain
+ Grammy nomination

13.SOMETHING FOR THE PAIN
4# Finland
8# Europe / UK
10# Swiss

14.ALL ABOUT LOVIN' YOU
2# Croatia
3# Singapur
9# UK

15.THESE DAYS
7# UK / Norway

16.TILL WE AIN'T STRANGERS ANYMORE
22# Austria
23# USA BUHot 100
47# USA HCountry

+ CMT Music Award
+ ACMA nomination
Jeżeli będzie to 1 płytowe CD to jest szansa zmieszczenia tych 10 piosenek + 5 nowych utworów na 1 albumie.
Jeżeli będzie to 2płytowe wydawnictwo to podejrzewam, że przynajmniej 12 z tych piosenek się tam znajdzie + coś czego nie wydali nigdy np. Just Older

Patrząc na tą moją setliste będzie to dobry GHits. Gorszy od Crossroad, ale i tak wiele wielkich zespołów w całej karierze nie potrafiliby złożyć takiego GH jak to.

Ja osobiście wolałbym kolejny studyjny album. ale te 5 piosenek powinno mi w zupełności wystarczyć.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Patrząc na tą moją setliste będzie to dobry GHits. Gorszy od Crossroad, ale i tak wiele wielkich zespołów w całej karierze nie potrafiliby złożyć takiego GH jak to.

Adi dobrze wiesz, że te statystyki bardzo słabo odzwierciedlają realne "osiągnięcia" 90% z tych piosenek... żadna z nich poza IML (no może WHO SAYS YOU CAN'T GO HOME ale tylko w USA) nie zasługuje na miano hitu. Prosty, lokalny przykład sprzed kilku miesięcy - WWBTF była dość wysoko na najważniejszych listach, na Esce nawet nr 1, ale co z tego... chyba nie powiesz, że piosenka była u nas hitem, mało tego pewnie mało kto ją po tych paru miesiącach pamięta. To będzie zwykły zestaw singli, takie coś może wydać większość zespołów, teoretycznie dużo "mniejszych" niż BJ. To, że piosenki zaszły dość wysoko było chwilowe (nie było "okupacji" tylko wejście i spadek) i sztuczne - sztuczne bo znalazły się wysoko nie dlatego, że to świetne piosenki, ale dlatego, że nagrali je BJ - liczba fanów robi swoje - sam głosowałem nie raz z sentymentu na piosenki BJ chociaż wcale mi się tak bardzo nie podobały.

Też jestem za tym, żeby nie mieszać w to biednego TD... a co do reszty powiem tak :D jakie hity taka składanka, z pustego i Salomon nie naleje, wróżę BARDZO mizerną sprzedaż - jak będzie poziom połowy nakładu Circle to uznam to za sukces ;) (CR ma na oko 2-3 razy większy nakład niż płytki z tego okresu czyli TD i KTF) kupi to garstka fanów tzw. "zbieraczy" + jakiś marginalny procent przypadkowych ludzi.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adi dobrze wiesz, że te statystyki bardzo słabo odzwierciedlają realne "osiągnięcia" 90% z tych piosenek... żadna z nich poza IML (no może WHO SAYS YOU CAN'T GO HOME ale tylko w USA) nie zasługuje na miano hitu.
I tutaj jest duże pole do sprzeczania się.
Przede wszystkim trzeba ustalić pojęcie słowa hit.

Dla przykładu wezmę coś co dla wielu będzie zapewne kontrowersyjne.
Bad Mecicine - potencjalnie jeden z większych hitów Bon Jovi. Ale czy na pewno piosenka, która poza USA nie odniosła żadnego sukcesu. bo trudno uznać 22# miejsce w UK czy 30# w Australii jako wielki sukces. Czy to jest wielki hit?? Piosenka bardzo rzadko grana w radio gdyż BJ maja wiele większych hitów, które są częściej grane. Czy można powiedzieć, ze piosenka która odniosła sukces tylko w USA (na pewno prestiżowy) jest hitem chociaż w Europie, Afryce, Japonii itp nie odniosła żadnego sukcesu czy można powiedzieć, że odniosła większy sukces od np. Have A Nice Day?? Piosenka HAND nie doszła nigdzie (z tego co mi wiadomo) do 1 miejsca, ale miała w tym w czasie sporą konkurencje np. Don't Cha - PDolls i wielu innych. Piosenka która na listach całego świata utrzymywała się wysoko przez długi czas nie tylko w jednym kraju czy nie jest większym hitem?? Piosenka która jest grana w wielu krajach jako hit BJ nie jest większym hitem od piosenki, która szczyci się tylko nr1 w USA i 0wym odtwarzaniem w rozgłośniach radiowych.

Powiesz, ze byłą promowana bo to jest BJ. Tak tak samo jak promowane były wcześniejsze piosenki BJ, które jednak poza USA nie radziły sobie na listach w ogóle.

Spytaj się przeciętnej osoby czy zna Bad Medicine, In These Arms, Lay Your Hands On Me, Born To Be My Baby, Runaway, In & Out OLove, Someday czy I'll Be There For You odpowiedź będzie nie.

Z moich obserwacji czytając opinie z DC ludzi z różnych krajów mógłbym ich single podzielić mniej więcej tak:
Międzynarodowe Hity: LOP, YGLABName, KTFaith, Always, IMLife - te piosenki są w różnych krajach puszczane jako mega przeboje.
Lokalne Hity: Runaway, Wanted, IBTFYou, BORoses, Everyday, HAND, TYFLMe, WSYCGHome. SIISo, - to są hity w wielu krajach ale w wielu innych nie są puszczane i ludzie ich nie znają.

Dla przykładu. Runaway jest wielkim hitem w Niemczech puszczanym niemal na każdej większej sportowej imprezie i ogólnie piosenka tam bardziej popularna niż Always, IMLife, Bad Name itp. Kiedyś była lista 100 największych hitów w Niemczech i LOP było najwyżej, potem Runaway a na końcu IMLife.
W Brazyli wielkim Hitem jest HAND traktowany przez stacje radiowe na równi z LOP czy IML.
SIISo całkiem niedawno w jakimś kraju w ich stacji muzycznej zostało wybrane za największy hit BJ.
W Australi Everyday jest bardzo popularne. itp.

Takich przykładów można wymieniać więcej. Co kraj to inne piosenki uznawane za hity.

I tak na koniec opowieść wokalisty zespołu Brainstorm. W Polsce jak spytasz się o największy hist Brainstorm, to osoby kojarzące zespół bez wahania powiedzą "Maybe" i raczej nie znalazłbyś nikogo co uważałby inaczej.
Wokalista powiedział w wywiadzie, że to dziwne, ale u nas to był mega hit... i tylko u nas. W innych krajach piosenka przeszła bez echa i ludzie nawet nie wiedza, że tak piosenka istnieje. Natomiast z tej samej płyty inny singiel był międzynarodowym hitem a u nas przeszedł bez echa.

Przekładając to na sytuacje BJ. Gdyby Brainstorm mieli kiedyś robić składankę hitów to "Maybe" prawdopodobnie by się tam nie znalazło. Bon Jovi mają pełno takich piosenek jak "Maybe". bo jest to np. Runaway, Bed Of Roses, Misunderstood, HAND itp.

Dlatego ja jestem ostrożny w skreślaniu tego best of, bo z takim podejściem Best Of takich artystów jak MSPreachers czy Blur itp. nie miały by prawa bytu.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: Dlatego ja jestem ostrożny w skreślaniu tego best of, bo z takim podejściem Best Of takich artystów jak MSPreachers czy Blur itp. nie miały by prawa bytu.
I bardzo dobrze, że jesteś ostrożny tylko źle mnie zrozumiałeś... w 100% popieram, żeby nazwali tą płytę The Best Of 2000-2010 i wtedy niech sobie wrzucą tam co chcą i co uważają za najlepsze. Natomiast nazwanie tej płyty Greatest Hits może i teoretycznie jest słuszne, ale jak dla mnie troszkę śmieszne, szczególnie jeżeli w nazwie będzie nawiązanie do Crossroad - sprytny chwyt marketingowy, zapewne liczą, że wiele osób podłapie nazwę i kupi płytkę.

Dla mnie hit to piosenka, które przez dłuższy czas utrzymuje się na wysokich pozycjach list przebojów (nie koniecznie 1), jest znana nie tylko fanom danej grupy (nie oszukujmy się fani każdego większego zespołu są w stanie sztucznie jednorazowo wywindować piosenkę, żeby natomiast utrzymała się ona dość dłużej potrzebne są "głosy" zwykłych ludzi) i co najważniejsze piosenka będąca hitem zostaje ludziom w pamięci i jest grana latami. Nie mówię, że wszystkie piosenki na CR były 100% hitami, ale było ich tam na moje 6-7 100% hitów, co do reszty można się spierać. Od 2000 roku BJ w skali globalnej mieli dosłownie 1 hicior + ew. mogę się zgodzić co do WSYCGO. Reszta to zwykłe single, które szybko wbiły się na szczyty list przebojów i równie szybko z nich zeszły odchodząc w zapomnienie. Pomijam teraz czy te piosenki są lepsze czy gorsze, mówię tylko o faktach.

Dla mnie ta płyta nie ma sensu lepiej gdyby wydali jakiś box set z kolejną porcją dem, teledyskami itp., i tak nikt poza fanami tego nie kupi, a jeśli wydają to jako prezent dla fanów to mogli by się bardziej postarać...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nie mówię, że wszystkie piosenki na CR były 100% hitami, ale było ich tam na moje 6-7 100% hitów
1.Greatest hits wydaja zespoły których nie znasz zapewne ani jednej piosenki. Przypominam, ze Sambora miał wydać GHits po 2ch solowych albumach.

Po 2.
"Livin' on a Prayer"
"Keep the Faith"
"Always"
"You Give Love a Bad Name"
"Blaze of Glory"

5 międzynarodowych hitów. Reszta to ten sam poziom co piosenki, które wejdą na nowy best of (Poza IML). Tak jak wspominałem są kraje w których BORoses nie jest w ogóle znane a SIISo wybierane jest na ich największy hit itp.
A wiadomo, że tytuł ma zachęcać do kupna. Czy ten Best Of sprzeda się dobrze?? Jeżeli jakaś piosenka stanie się hitem to jest na to szansa.
Zauważyłbym też ostatnią zmianę jaką Jon dokonał. Zwolnił kolesia od promocji swoich albumów. Na koncertach O2 Jon podkreślał przez SToonight i WWWB, że nie może on liczyć na video, na radio i pozostaje mu liczyć na fanów. Moim zdaniem i nie tylko STonight miał potencjał być wielkim hitem, ale trzeba było temu pomóc.

Mam nadzieje, że nowa firma którą Jon zatrudni do współpracy da z siebie wszystko w ramch promocji 1 singla z Best Of i okaże się on sukcesem. Jon powiedział, że This Ain't Love jest za dobrą piosenką na Circle (i wtórował mu Japoński dziennikarz) i mam nadzieje, że coś w tym jest.
Nie mówię, że wszystkie piosenki na CR były 100% hitami, ale było ich tam na moje 6-7 100% hitów
"Livin' on a Prayer"
"Keep the Faith"
"Always"
"You Give Love a Bad Name"
"Blaze of Glory"

5 międzynarodowych hitów. Reszta to ten sam poziom co piosenki, które wejdą na nowy best of (Poza IML). Tak jak wspominałem są kraje w których BORoses nie jest w ogóle znane a SIISo wybierane jest na ich największy hit itp.
A wiadomo, że tytuł ma zachęcać do kupna. Czy ten Best Of sprzeda się dobrze?? Jeżeli jakaś piosenka stanie się hitem to jest na to szansa.
Zauważyłbym też ostatnią zmianę jaką Jon dokonał. Zwolnił kolesia od promocji swoich albumów. Na koncertach O2 Jon podkreślał przez SToonight i WWWB, że nie może on liczyć na video, na radio i pozostaje mu liczyć na fanów. Moim zdaniem i nie tylko STonight miał potencjał być wielkim hitem, ale trzeba było temu pomóc.

Mam nadzieje, że nowa firma którą Jon zatrudni do współpracy da z siebie wszystko w ramch promocji 1 singla z Best Of i okaże się on sukcesem. Jon powiedział, że This Ain't Love jest za dobrą piosenką na Circle (i wtórował mu Japoński dziennikarz) i mam nadzieje, że coś w tym jest. Dobra piosenka + dobra promocja = hit
Genialna piosenka + dobra promocja = mega hit

Kiedyś się zastanawiałem czy uda się BJ stworzyć kolejny mega hit. Zaczyna się nowe dziesięciolecie i czas na kolejny wielki hit na miarę Blaze, Livina, Always i IML ;P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”