Greatest Hits Package 2010

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Ja bym do tej listy dodał Wanted i Bed Of Roses jest już 7, ale nawet gdyby uznać, że 5 to i tak przy jednym jedynym IML na nowej składance... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ;)

Adrian, argument, że w jakimś kraju Bed Of Roses nie jest znane jest niepoważny, bo zapewne jest nie jeden kraj w którym w ogóle nie słyszano o Bon Jovi ;)

Dla mnie w miarę rozsądnym i racjonalnym wyznacznikiem są międzynarodowe stacje muzyczne takie jak VH1, amerykańskie MTV czy nawet niemiecka VIVA. Na stacjach tych bardzo często puszczają KTF, Bed Of Roses, Wanted (nawet na VIVIe - jakiś miesiąc-dwa temu puścili In These Arms) generalnie już nie raz o tym pisałem, ale moim zdaniem piosenki z CR zasługują na miano hitów bo do dziś po 20 latach nadal je puszczają i nie poszły w zapomnienie, z nowego stuffu już dawno niczego nie widziałem... częściej na VH1 można trafić na Bed Of Roses niż na IML paradoksalnie co już w ogóle pozostawiam bez komentarza :PPP Co tu dużo mówić CR to zbiórka piosenek które przeszły do klasyki, a to nowe coś to będzie zwykły zbiór zapomnianych singli (poza IML) dla maniaków kolekcjonerów na których od lat żerują Bon Jovi (niestety się do nich zaliczam ;/ )

1.Greatest hits wydaja zespoły których nie znasz zapewne ani jednej piosenki. Przypominam, ze Sambora miał wydać GHits po 2ch solowych albumach.
Toć wyraźnie napisałem, że teoretycznie to mogą wydawać co roku, ale to nie poważne, każdy może sobie wydać, ale jakie hity taka płyta -> sprzedaż.

A co do kolejnego hitu to moim zdaniem Bon Jovi nie są już w stanie wydać czegoś na miarę Always, Livin, IML itp. Jon może sobie nawet zatrudnić do pomocy Putina, Obame, czy Kaczyńskiego :D jedyne do czego są zdolni to kolejne Supermany i inne piosenki dla gospodyń wiejskich. Z każdą kolejną płytą od czasu Crush Jon zapowiada wielki hit oraz inne bajki, na mnie to już nie robi żadnego wrażenia, być może nie robi tego w złej wierze, a jest to po prostu wynik jego manii wielkości, która nakazuje mu uznać każdy nagrany song za wybitne dzieło, które stanie się hitem wszech czasów :D Inna sprawa, że moim zdaniem Jon czy jego doradcy popełnili szereg błędów przez co są skreśleni obecnie wśród młodych, ale to już inne dyskusja.
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

1.It's My Life
2.Undivided
3.One Wild Night
4.Have a Nice Day
5.All about loving you
6.We Weren't Born To Follow
7.Complicated
8.Bounce
9.(You want to) make a memory
10.These days
11.I Am
12.TILL WE AIN'T STRANGERS ANYMORE
13.Say It Isn't So
14.Everyday
15.This Ain't A Love Song
16.SOMETHING FOR THE PAIN
17.MISUNDERSTOOD
dario_esik
It's My Life
It's My Life

Post autor: dario_esik »

Co do CR, zbiór naprawdę jednych z największych Hitów na miarę BJ kilku nawet na miarę światową. Co do Greatest Hits czuje, że to będzie coś podobnego ale to już nie to samo. Czuję że na składance będzie dużo Crush : Say It Isn't So , One Wild Night , .It's My Life,,Just Older. z Hand : have a nice day , Last man standing, Complicated/I am
Z bounce : Everyday. undivided, all about loving you, Misunderstood.
Z LH : Make a memory, Everybody's broken,
Z the Circle: WWBTF , Superman tonight, Brokenpromiseland, Learn To love
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Moja wizja nadchodzącego "Greatest Hits Package 2010" Bon Jovi.

01. (nowa piosenka)
02. This ain't a Love Song
03. Something for the Pain
04. Lie to Me
05. These Days
06. Real Life
07. It's My Life
08. Say it isn't So
09. One Wild Night
10. Everyday
11. All About Lovin' You
12. Have A Nice Day
13. Welcome to Whereever You Are
14. Who Says You Can't Go Home
15. (You Want to) Make a Memory
16. Lost Highway
17. We weren't Born to Follow
18. Superman Tonight
19. When We were Beautiful
20. (nowa piosenka)
EVENo

Post autor: EVENo »

A moim zdaniem powinni zobaczyć wyniki naszych Survivorów i na ich podstawie zrobić składankę xD
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

Mnie szczerze nie cieszy wydanie GH :whoeva:
Wolę poczekać z 2 lata na nową płytę a niżeli dostać stare piosenki z bonusami 2-3 nowych utworów.
No ale jak tak chcą zbić kasę to proszę bardzo :whoeva:
Awatar użytkownika
AgaBonJovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: AgaBonJovi »

Scrooge pisze: szczególnie jeżeli w nazwie będzie nawiązanie do Crossroad - sprytny chwyt marketingowy, zapewne liczą, że wiele osób podłapie nazwę i kupi płytkę.
a dla mnie śmiesznym jest wierzyć, że przypadkowi kupcy płyt po 16 latach skojarzą nazwę wydawnictwa :P

to oburzanie się o nazwiązanie do poprzedniego wydawnictwa jest co najmniej głupie :P

dziwne, zawsze wydawało mi się, że wydawnictwa typu GH hits są właśnie dla starych fanów, tzw. zbieraczy :P a nie dla przypadkowych słuchaczy

ostatnie piętnaście lat BJ było bardzo różnorodne w swojej formie, ja życzyłabym sobie tylko, aby utrzymali ten klimat na płycie.

monotonia jest nudna, niech drażnią zmiennością różne nerwy :P wtedy poczuję, że żyję :P
Have a Nice Fuckin' Day
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

Jak dla mnie to dobry "chłyt materkindowy"
Chcieli zrobić długą trasę skoro są na topie i później usiąda przy piwku gdzieś na dalekiej plaży i będą mieli w d... muzykę.

W ostatnich latach było już przecież:
One Wild Night 1985 - 2001
Greatest Hits with Twist
Boxset

Tak wiec potrzebują dobrego kopa, ktory głównie skierowany jest w Europę - tak by w 2011 zakończyć światową trasę i po prostu odpocząć.
Cokolwiek by się nie znalazło na składance ... siła przebicia będzie mizerna. Trzy nowe piosenki na pierwszej płycie to taki dodatek skoro już od dawna istnieją i tylko Jon uważa że to świetne hity więc czekają na półce na wydanie.
Może we wrześniu wpadnie do Jona Rychu i powie . Man I've got something ... i powstanie coś nowego świeżego.
Najwyższy czas wrócić chlopakom do piwnicy Mamy Ryśka i zacząć od nowa
C'mon
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

monotonia jest nudna, niech drażnią zmiennością różne nerwy :P wtedy poczuję, że żyję :P
Nic dodać, nic ująć

Wychodzi na to, ze prawdopodobnie to już koniec singli z Circle + ew jeden jakiś na odchodne. Dla mnie jednak ich promocja w formie klipów była dosyć słaba, ilość i forma singli też nie powala a i promocja w radiu i tv też dosyć mizerna.

Mam nadzieje, ze z GH BJ powrócą do wysokobudżetowych klipów tworzonych min przez Ishama, bo mnie osobiście te najbardziej się podobały. Wiadomo, że na podstawowej GH będą 3 nowe piosenki, czyli prawdopodobnie 3 nowe single.

Fajnie, ze przyspieszyli wydanie tego zestawu więc nie pozostaje nic tylko czekać. Potem trasa i prawdopodobnie koniec (przynajmniej na jakiś czas).
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ktoś tu ma ewidentny problem z czytaniem ze zrozumieniem... ;]

AgaBonJovi pisze: a dla mnie śmiesznym jest wierzyć, że przypadkowi kupcy płyt po 16 latach skojarzą nazwę wydawnictwa :P
1. Co krok podkreślam, że nikt poza starymi fanami tej płyty nie kupi - gdzie zatem wyczytałeś, że wierzę w tzw. przypadkowych kupców?

2. A nawet jeślibym wierzył w to, to nie byłoby to bezpodstawne... proponuję Ci nie wypowiadać się na temat o którym nie masz zielonego pojęcia - CR to nie jakieś pierwsze lepsze Best Of, tylko jedno z najlepiej sprzedających się tego typu wydawnictw w historii muzyki - ponad 20mln sprzedanych egzemplarzy i z tego co wiem do dziś całkiem nieźle się to sprzedaje - dlatego też pewnie Jon postanowił sobie dorobić wypuszczając vol. 2. Poza tym patrzysz na temat wyłącznie z polskiej perspektywy co w przypadku jakiejkolwiek płyty jest bardzo dużym błędem. Na zachodzie panuje, czy też patrząc z perspektywy mp3 panowała "NIECO" inna kultura kupowania płyt CD, a wydawnictwa typu best of miały swój bardzo sprecyzowany target.
AgaBonJovi pisze: to oburzanie się o nazwiązanie do poprzedniego wydawnictwa jest co najmniej głupie :P
Dla kogoś kto nie jest fanem BJ może być głupie - 100% racji...
AgaBonJovi pisze: dziwne, zawsze wydawało mi się, że wydawnictwa typu GH hits są właśnie dla starych fanów, tzw. zbieraczy :P a nie dla przypadkowych słuchaczy
No to źle myślałaś, prawdziwe GH z prawdziwymi hitami są z założenia skierowane do osób, które po prostu lubią dany zespół, względnie mają kilka ulubionych piosenek i nie chcą zbierać całej dyskografii tylko mieć tych kilka szlagierów na jednej CD. Dla zbieraczy są box sety, limitowane edycje, dema. To coś co zostanie zaraz wydane to pseudo GH niby skierowane do wszystkich, ale:
- przypadkowa osoba spojrzy na set listę zobaczy IML i... nic więcej ciekawego, także w tym momencie typowa funkcja GH nie zostanie spełniona ;)
- fani kupią ze wspomnianych już powodów.
AgaBonJovi pisze: ostatnie piętnaście lat BJ było bardzo różnorodne w swojej formie, ja życzyłabym sobie tylko, aby utrzymali ten klimat na płycie.
P.S. Ostatnie 10 lat to muza na 1 kopyto, gdzie tu tu widzisz zmienność? Chyba, że w country z LH, ale ja w takim wypadku dziękuję za TAK? zmienność :D
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Greatest Hits with Twist
Boxset
?adne z tych wydanictw nie ma nic wspólnego z typowym GH takim jak Crossroad.
OWN zawiera sporo "nie hitów" a ogólnie to album live. TLFR - to w sumie można by uznać za studyjny album. Na Boxsecie hitów nie ma. Te 3 wymienione to raczej wydawnictwa dla fanów a GH jest kierowane dla osób co chcą mieć single tego zespołu na 1 płytce, a nie chcą kupować każdego albumu z osobna.
Może we wrześniu wpadnie do Jona Rychu i powie . Man I've got something ... i powstanie coś nowego świeżego.
I to nie jest nieprawdopodobne. Po wywiadach słychać, ze mają teraz świetny okres i się doskonale bawią. Te kolejne piosenki na Best Of też powstały spontanicznie, bo kilka odrzutów mieli z Circle i nie musieli niczego dogrywać.
1. Co krok podkreślam, że nikt poza starymi fanami tej płyty nie kupi - gdzie zatem wyczytałeś, że wierzę w tzw. przypadkowych kupców?
Jak dla mnie jest to irracjonalne myślenie nie poparte faktami. Czy Crossroad i inne best ofy innych zespołów kupują tylko fani?? Nie posiadasz żadnego best of jakieś kapeli?? Best of właśnie kierowane jest dla osób co nie chcą kupować wszystkich albumów danego zespołu a chcą mieć ich ulubione piosenki. Dlatego taki Kowalski będzie kupował Crossroad i Return to Crossroad właśnie po to by posłuchać Supermenów, Who Saysów i innych Everydayów.
Dla fanów wydawany jest ten 2płytowy (lub 3) Box-set.

Best Of, tylko jedno z najlepiej sprzedających się tego typu wydawnictw w historii muzyki - ponad 20mln sprzedanych egzemplarzy i z tego co wiem do dziś całkiem nieźle się to sprzedaje
To Crossroad startowało z podobnej pozycji jak Return to Crossroad. Nie kumam czemu zakłądasz, ze RTC skazane jest na porażkę. Owszem tam były wielkie hity, ale tu też są hity. Sprzedaż tak duża, bo ją hit roku wywindował na szczyt. W ciemno stawiasz, że nic RTCrossroad nie wywinduje. Gwarantuje Ci, ze BJ jak i wytwórnia myślą zupełnie inaczej niż ty i dlatego wydadzą to Best of w 2ch wersjach.
- przypadkowa osoba spojrzy na set listę zobaczy IML i... nic więcej ciekawego, także w tym momencie typowa funkcja GH nie zostanie spełniona ;)
Scrooge to Twoje zawężanie GH do IML staje się trollowate. Ten GH to także who Says, Everyday, HAND i masa innych. Ok kumam, ze ich nie słuchasz spox, ale brniesz w generalizacje. Mam kumpla dla którego Everyday jest ich najlepszą piosenką i dla niej byłby w stanie kupić to wydawnictwo. Takich osób jest więcej.
P.S. Ostatnie 10 lat to muza na 1 kopyto, gdzie tu tu widzisz zmienność? Chyba, że w country z LH, ale ja w takim wypadku dziękuję za TAK? zmienność :D
Przy takich tekstach mam Ci Scrooge ochotę napisać, ze głuchy niepotrzebnie chwyta się za muzykę (lepiej niech poogląda obrazki). Wchodzisz w buty ignorantów dla których BJ graja ogólnie muzę na 1 kopyto. Zawsze ignorowałem takie osoby, bo one robiły to z niewiedzy, ale Ty nam tu trollujesz specjalnie ;) Nie wierze byś nie słyszał różnicy pomiedzy IML, Misunderstood, AALYou, TYFLMe, czy MAM. To już moja mama która w 2000 roku powiedział, ze BJ graja muzę na 1 kopyto (słuchała Crossroad + IMLife) po usłyszeniu usłyszeniu AALYou rzekła "O w końcu coś fajnego".
Daj na luz i poczekajmy co się wydarzy.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: I to nie jest nieprawdopodobne. Po wywiadach słychać, ze mają teraz świetny okres i się doskonale bawią.
:lol:
Adrian pisze: Jak dla mnie jest to irracjonalne myślenie nie poparte faktami. Czy Crossroad i inne best ofy innych zespołów kupują tylko fani?? Nie posiadasz żadnego best of jakieś kapeli?? Best of właśnie kierowane jest dla osób co nie chcą kupować wszystkich albumów danego zespołu a chcą mieć ich ulubione piosenki. Dlatego taki Kowalski będzie kupował Crossroad i Return to Crossroad właśnie po to by posłuchać Supermenów, Who Saysów i innych Everydayów.
na początek co napisałem w poprzednim pości
"No to źle myślałaś, prawdziwe GH z prawdziwymi hitami są z założenia skierowane do osób, które po prostu lubią dany zespół, względnie mają kilka ulubionych piosenek i nie chcą zbierać całej dyskografii tylko mieć tych kilka szlagierów na jednej CD. Dla zbieraczy są box sety, limitowane edycje, dema."

OK czyli chociaż zgadzamy się co do tego dla kogo i po co są wydawane GH. Mam w domu dokładnie 11 oryginalnych GH różnych zespołów (specjalnie policzyłem) i na każdej z tych płyt jest po kilka dużych hitów. Problem w tym, że Kowalski jak już wspomniałem poza IML nie będzie znał żadnej z tych piosenek, być może skojarzyłby HAND czy Everyday jakbyś mu puścił, ale tytuł nic mu nie powie bo poza IML to na tej płycie będą praktycznie same piosenki, których kariera medialna trwała 3-4 tygodnie i do kosza.

Ja sobie też w domu brzdąkam na gitarce i też mogę wydać GH - The Best Of Scrooge :D ale widzisz w tym jakiś sens :P niestety nie mam JESZCZE żadnego hitu :(
To Crossroad startowało z podobnej pozycji jak Return to Crossroad. Nie kumam czemu zakłądasz, ze RTC skazane jest na porażkę. Owszem tam były wielkie hity, ale tu też są hity. Sprzedaż tak duża, bo ją hit roku wywindował na szczyt. W ciemno stawiasz, że nic RTCrossroad nie wywinduje. Gwarantuje Ci, ze BJ jak i wytwórnia myślą zupełnie inaczej niż ty i dlatego wydadzą to Best of w 2ch wersjach.
To, że będą 2 wersje to oczywiste było od początku wszakże na wersjach 2CD można zarobić parę groszy więcej ;) Tak w ciemno mogę postawić, że GH nawet nie zbliży się nakładem do Circla, będzie to klapa, a żadna z nowych piosenek nie osiągnie sukcesu. I po raz kolejny powtarzam, że ja tam poza IML hitów nie widzę :D Możemy się o coś założyć jak chcesz ;)

Scrooge to Twoje zawężanie GH do IML staje się trollowate. Ten GH to także who Says, Everyday, HAND i masa innych. Ok kumam, ze ich nie słuchasz spox, ale brniesz w generalizacje. Mam kumpla dla którego Everyday jest ich najlepszą piosenką i dla niej byłby w stanie kupić to wydawnictwo. Takich osób jest więcej.
Adrian to Twoje nazywanie Everyday i HAND o których już nikt poza fanami BJ nie pamięta powoli staje się trollowate :D A ja mam kumpla który przez takie piosenki jak Everyday czy IML na samo hasło BJ śmieje się jak opętany - tylko co z tego?
Przy takich tekstach mam Ci Scrooge ochotę napisać, ze głuchy niepotrzebnie chwyta się za muzykę (lepiej niech poogląda obrazki). Wchodzisz w buty ignorantów dla których BJ graja ogólnie muzę na 1 kopyto. Zawsze ignorowałem takie osoby, bo one robiły to z niewiedzy, ale Ty nam tu trollujesz specjalnie ;) Nie wierze byś nie słyszał różnicy pomiedzy IML, Misunderstood, AALYou, TYFLMe, czy MAM. To już moja mama która w 2000 roku powiedział, ze BJ graja muzę na 1 kopyto (słuchała Crossroad + IMLife) po usłyszeniu usłyszeniu AALYou rzekła "O w końcu coś fajnego".
Daj na luz i poczekajmy co się wydarzy.
Ty... może faktycznie jestem głuchy? :D Ale zauważ, że nawet w recenzjach najczęściej zarzuca się BJ, że ciągle w kółko grają to samo, jak wyszło Bounce to pisali, że Everyday to plagiat IML, to samo z HAND więc chyba coś musi być na rzeczy nie? :D Dla mnie te nowe płyty pod względem stylu to ciągłe wałkowanie tego samego, jak włączę NJ a potem KTF to jakbym słuchał 2 innych zespołów, potem włączam TD i może już różnica mniejsza ale nadal jest, potem włączam Crush i znowu inne oblicze... i tu się kończy bo potem bez różnicy czy dam HAND, Bounce czy Circle to jakbym słuchał 1 płyty składającej się z 50 kawałków ;)
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

Adrian pisze:
Greatest Hits with Twist
Boxset
?adne z tych wydanictw nie ma nic wspólnego z typowym GH takim jak Crossroad.
OWN zawiera sporo "nie hitów" a ogólnie to album live. TLFR - to w sumie można by uznać za studyjny album. Na Boxsecie hitów nie ma. Te 3 wymienione to raczej wydawnictwa dla fanów a GH jest kierowane dla osób co chcą mieć single tego zespołu na 1 płytce, a nie chcą kupować każdego albumu z osobna.
Te kolejne piosenki na Best Of też powstały spontanicznie, bo kilka odrzutów mieli z Circle i nie musieli niczego dogrywać.
No nie zgodzę się z Tobą Adrian bo w obu przypadkach jest Greatest Hits - wiec mimo iż jako niewypały to w pewnym sensie OWN i TLFR były Greatest Hits.

No wg mnie i This is Our House i This Ain't Love to odrzuty tak wiec dograli tylko jedną piosenkę.

A po ostatnich wybrykach Bon Jovi na koncertach miło by bylo usłyszeć płytkę z coverami. Zamiast drugiej płyty z Live powinna się znaleźć płytka z coverami takimi jak właśnie Turn The Page, Squeeze Box i np bardzo by mnie ciekawiło gdyby Sambora zaśpiewał jakąś piosenkę z Destination a Jon z Undiscovered - takie coś co przyciągnie ludzi. Grają od lat covery na koncertach więc może w takiej formie by zaskoczyli wszystkich. Chociaż troche strach bo Jonny Boy pewnie by wybrał artystów z pokolenia lat 60
C'mon
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

być może skojarzyłby HAND czy Everyday jakbyś mu puścił, ale tytuł nic mu nie powie bo poza IML to na tej płycie będą praktycznie same piosenki, których kariera medialna trwała 3-4 tygodnie i do kosza.
Scrooge. Nie wiem skąd bierzesz takie informacje, ale... Jeżeli SIISo jest wybierane na największy hit BJ to... oznacza to nic innego jak to, ze po 9 latach nadal jest to piosenka grana w danym kraju i popularna. Dlatego przeciętny Kowalski a raczej Los Kowalskos, bo to chyba było w jakimś krajów latynosklich może kupić ten best of dla SIISo a IML może nawet nie lubić.
Po drugie nie wiem czy się orientujesz co leci w radiu, ale np. w "Antyradiu" często da się usłyszeć "Have A Nice Day". Ogólnie ta płyta w tym radiu była promowana nie tylko piosenkami singlowymi. Dlatego dziwi mnie, że zawężasz odbiorców tylko do słuchaczy RMF i Zetki gdzie wiadomo prym wiedzie IML, Livin czy Always.

Staram Ci się zasugerować, że w różnych krajach rożne piosenki były hitami i np. Everyday który jako singiel zdobył złotą płytę w Australii nadal jest tam piosenką często puszczaną. Informacje pochodzą od ludzi z tych krajów. To że w naszym kraju Everyday przeszedł bez echa nie oznacza, że na jakiś Wyspach dziewiczych nie jest ich największym hitem. Tak jak Ci mówiłem o "Maybe" Brainstormu.
Ogólnie zgadzam się jest 1 megahit który nucą fani disco-polo, gotyku i death metalu -> ale jest więcej niż 1 piosenek popularnych w danym kraju czy odpowiednich stacjach radiowych.
Mam w domu dokładnie 11 oryginalnych GH różnych zespołów (specjalnie policzyłem) i na każdej z tych płyt jest po kilka dużych hitów
A nie miałeś tak, ze kupowałeś jakiegoś best of dla 1 piosenki i to nie dla NAJWIEKSZEGO hitu?? Ja tak miałem z MSPreachers i ich "Suicade Is Painless". Nie jest to hit na ich top 5 a ogólnie te ich top hity to sukces na listach tylko w UK więc co to za hity. Przeciętny Kowalski nie mógłby się takimi popłuczynami zadowolić. Liczy się przecież tylko megahit. Ja bym się zadowolił, a że okazało się, że znam więcej piosenek, które faktycznie czasami w radiu lecą, ale to już inna kwestia.
Tak w ciemno mogę postawić, że GH nawet nie zbliży się nakładem do Circla, będzie to klapa, a żadna z nowych piosenek nie osiągnie sukcesu.
Problemem nie jest dla mnie to czy stanie się ten album hitem czy nie. ?yczyłbym sobie i BJ, zeby odnieśli kolejny raz sukces. Pytanie tylko czy Ty nie cieszyłbyś się jakby nie stało się tak jak piszesz. Wiesz krytykować każdy potrafi i ostatnio stajemy się narodem specjalistów, ale wziąć się do roboty i zaryzykować to już nie każdy potrafi.
Adrian to Twoje nazywanie Everyday i HAND o których już nikt poza fanami BJ nie pamięta powoli staje się trollowate :D
Ogólnie to napisz np. do Antyradia żeby zaprzestali grać HANDa w tym radiu to po mału może sprawisz, że to co piszesz będzie prawdą.
Ale zauważ, że nawet w recenzjach najczęściej zarzuca się BJ, że ciągle w kółko grają to samo, jak wyszło Bounce to pisali, że Everyday to plagiat IML, to samo z HAND więc chyba coś musi być na rzeczy nie? :D
Ty. Jak wyszło Bad Medicine to pisali, że jest to Livin nr 2. Więc tak jest coś na rzeczy, to samo co moja mama mówiła... BJ grają to samo od 26 lat. Livin to kopia Runaway, BMedicine to kopia livina, IML kopia BMedicine, HAND kopia IML itp. Ale ja nie winie mojej mamy, która wielbi się w muzyce Boba Marleya, że nie widzi różnicy w rockowych numerach. Nie dziwie się recenzentom, którzy mają cały Pudel Metal za zbiór prostolinijnych takich samych piosenek. Dziwie się natomiast fanom co słuchają tej samej muzyki co ja i widzą wielką wręcz kolosalną różnice między Livinem a np. BornTBMB a tym samym Everyday wyzywają od kopi IML. To jest tak dziwne, ze trzeba dać to specjalistom do zbadania co tu jest nie tak.
i tu się kończy bo potem bez różnicy czy dam HAND, Bounce czy Circle to jakbym słuchał 1 płyty składającej się z 50 kawałków
Każda z nich ma tyle do siebie podobnego co BJ i Fahrenhait / SWW i NJ / KTF i TD.
No nie zgodzę się z Tobą Adrian bo w obu przypadkach jest Greatest Hits - wiec mimo iż jako niewypały to w pewnym sensie OWN i TLFR były Greatest Hits.
Ok jest to zbiór piosenek znanych, ale zauważ, że w wersjach zupełnie innych niż te puszczane w radiu. Ja osobiście nie kupiłbym GH MSP w wersji live dla SIPAinless tylko poczekałbym na GH z oryginalną wersją.
No wg mnie i This is Our House i This Ain't Love to odrzuty tak wiec dograli tylko jedną piosenkę.
Wersja 1 CD: 3 nowe piosenki
Wersja 2 CD: 5 nowych piosenek
TIOH i TALove to piosenki z sesji Circle
NO Apologize i jakaś o długiej nazwie (nie chce mi się szukać jaka to nazwa) to piosenki dograne teraz podczas Circle Tour.
Ciekawi mnie tytuł piosenki której nie znamy, bo może to być piosenka o tytule takim samym jak marka ubrań Richiego. Z tym, że piosenka o tym tytule została nagrana przez Richiego i jakąś babkę w wersji elektronicznej więc możliwe, ze będzie to jednak inna piosenka.
A po ostatnich wybrykach Bon Jovi na koncertach miło by było usłyszeć płytkę z coverami. Zamiast drugiej płyty z Live powinna się znaleźć płytka z coverami takimi jak właśnie Turn The Page,
Dawno się z Tobą nie zgadzałem, ale też o tym myślałem. I ogólnie mnie wsadzanie piosenek live do takich projektów raczej od nich odstrasza Covery by mnie przyciągnęły.
i np bardzo by mnie ciekawiło gdyby Sambora zaśpiewał jakąś piosenkę z Destination a Jon z Undiscovered - takie coś co przyciągnie ludzi
Druga rzecz z którą się zgadzam. Czekając na kolejne setlisty z O2 zastanawiałem się co by powiedzieli BJ na to, aby np Jon wyszedł na Circle z Richiem i zaśpiewali w duecie (po zwrotce) np akustyczne Fahter TIme czy One Light Burning. Byłoby na pewno ciekawie.

Z niepotwierdzonych źródeł (prawdopodobnie fake) na tej dodatkowej płycie ma znaleść się Livin 2010 produkcji Shanksa i TDays w wykonaniu Richiego. Co do Livina to PRayer 94 i Livin z TLFR to raczej średnio udane produkty no a TDays w wykonaniu Jona to dla mnie arcydzieło więc nie wiem czy to dobry pomysł. Posłuchałbym, ale wolałbym, aby popracowali nad jakimiś dobrymi demami a nie odgrzewali sprawdzone hity.

Inna bardziej realna plotka głosi, że na CD nr 2 będą piosenki z lat 1984-1994 w wykonaniu live z The Circle Tour co byłoby dla mnie (jeżeli byłaby jakaś chronologia) już bardziej sensowne niż zbiór przypadkowych piosenek live.

No i kolejna sprawa to mamy powrót do skrzyżowania więc jak stawiacie kto tym razem odpada:
a) Jon - jest tak idealny i zrobił tak dobry zespół, że może sam się zwolnić.
b) Richie - bo Jon uważa, ze jego ciuchy są lepsze niż jego gra na gitarze.
c) David - w końcu robi coś w czym jest dobry. Zdobył 4 prestiżowe Tony Awards więc Jon nie może pozwolić mu zaniechać dalszej pracy nad Musicalami.
d) Tico - bo jest za stary, a jeżeli trzeba kogoś wymienić to chyba najłatwiej jego.
e) Bandiera - fani za bardzo podniecają się jego solówkami i robi konkurencje dla Jona.
f) Hugh ... hmm jego pominiemy w końcu to nawet nie członek zespołu.
Oczywiście quiz z lekkim przymrużeniem oka ;)
Awatar użytkownika
AgaBonJovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: AgaBonJovi »

Scrooge pisze:Ktoś tu ma ewidentny problem z czytaniem ze zrozumieniem... ;]
wręcz przeciwnie doskonale czytam ze zrozumieniem, może Ty po prostu nie wiesz co piszesz :P
jestem dziewczyną, mój nick dokładnie na to wskazuje
Dla kogoś kto nie jest fanem BJ może być głupie - 100% racji...
to, że nie nabijam tu stu postów dziennie nie oznacza, że nie jestem 100% fanką
aktywny forumowicz, nie jest jednoznaczne z prawdziwym fanem

nie wypowiadaj się na temat, o którym nie masz pojęcia...
prawdziwe GH z prawdziwymi hitami są z założenia skierowane do osób, które po prostu lubią dany zespół, względnie mają kilka ulubionych piosenek i nie chcą zbierać całej dyskografii tylko mieć tych kilka szlagierów na jednej CD.
takie płyty ściąga się z torrentów, nie kupuje :P
chcesz kupuj, daj zarobić artystom :P
a niech mają żądni zielonych :P
Crush, TLFR, LH, Circle - to jedno kopyto?
masz też problemy ze słuchem?
lata 80te były o wiele bardziej jednorodne :P
Have a Nice Fuckin' Day
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”