Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Jeżeli chodzi o mnie to NIGDY PRZENIGDY nie byłem przynależny do żadnej subkultury, takiej jak metalowa, punkowa czy depeszowców. Muzyki słucham takiej jaką lubię, a nie stwarzam pozerskie pozory, by się komuś przypodobać (np. metalem i punkiem pierwszej połowy lat 80). Wszelkiego rodzaju koncerty czy festiwale nie mają dla mnie żadnej znaczącej atrakcyjności czy wartości. Jestem od zawsze neutralny, a przynależność subkulturowa to jakiś relikt przeszłości, który zdegradowały obecne konformistyczne czasy.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

A ja należałam do jednej z subkultur. I to znaczy, że "stwarzałam pozerskie pozory, by się komuś przypodobać"? Hmmm...nie wydaje mi się, bo wiesz - każdy jest kim czuje, że chce być. Twoje słowa są obraźliwe. A na tym forum jest całe multum osób, które wcześniej czy później identyfikowały się z subkulturą "metali", a może nawet znajdą się na tyle młodzi, którzy robią to obecnie. Nie widzę w tym nic pozerskiego. To jest właściwie część etapu dojrzewania, który zalicza wielu młodych ludzi.

Fajnie, że piszesz o sobie, ale trzeba umieć postawić kropkę w odpowiednim momencie.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Geminiman019

Oj sorry, przepraszam za co wypisuję, ale ja nie mam w sobie ani odrobiny empatii i nie potrafię domyślić się tego co druga osoba może sobie pomyśleć, czytając moje wypociny. Ja chciałem tylko powiedzieć, że zawsze byłem neutralny i z nikim oraz niczym się nie identyfikowałem. Byłem po prostu sobą, który potrafi się oprzeć wpływowi manipulacji, ze strony popkultury.

Wczoraj zainstalowałem sobie 64 bitową wersję systemu Windows 7 Professional (od września 2009 miałem non stop bez żadnego formatu 32 bitową wersję "Siódemki") a spowodowane było to pewnym programem do Animacji 3D, który jest mi niezbędny do zrobienia pracy zaliczeniowej z tego przedmiotu na studiach. Jak wiecie Microsoft na przemian wydaje coś bardzo dobrego i niewypał. Vista była bublem, natomiast 7 to coś co naprawdę udało się Mikromiękkim.
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Czy to temat pt. "Geminiman i jego przemyślenia o sobie samym"? Bo coraz częściej mam takie wrażenie....
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

misiek_93 pisze:Czy to temat pt. "Geminiman i jego przemyślenia o sobie samym"? Bo coraz częściej mam takie wrażenie....

A mi się wydawało, że w temacie, uwaga: OFFTOP, każdy, nawet Gemin, może pisać co tylko mu się żywnie podoba, widać byłem w błędzie...
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Proszę bardzo, ale co za dużo to niezdrowo...
mała-mi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mała-mi »

Chciałam tylko zauważyć, że teraz, gdy powstał specjalny topic do "przemyśleń o sobie samym", ten topic umrze śmiercią naturalną, a ta sama "rozmowa" (monolog+wszelkiego rodzaju narzekania :D) przeniesie się na tamtą płaszczyznę :lol:
"Nawet jeśli coś jest twoim przeznaczeniem, to wcale nie znaczy, że wyniknie z tego coś dobrego."
EVENo

Post autor: EVENo »

Offtop z topicu "Piosenka dnia":
imp pisze:2. trasa na Morskie nie jest nudna, nigdy!
8 kilometrów asfaltowej nawierzchni i z 500 metrów drewnianych schodów to dla mnie nuda. Trasa na Sokolicę od strony Sromowców Niżnych to jest coś. Polecam wszystkim fanom górskich "spacerów". Na początku niepozornie, ale później można spotkać kilka urozmaiceń między skałkami.
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

EVENo pisze:Na początku niepozornie, ale później można spotkać kilka urozmaiceń między skałkami.
to na początku jest najlepsze
dla wielu

a tras do spacerów ... mnóstwo

tylko: to nie to forum, tak myślę ;]
EVENo

tylko: to nie to forum, tak myślę ;]
Oh przepraszam, że w HydeParku na Offtopie gadam o czymś innym niż Bon Jovi :whoeva:
to na początku jest najlepsze
dla wielu
Jak będę chciał sobie po schodach pochodzić to pójdę na drugą stronę ulicy do bloku :P
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

jeśli kierunek w górę - zawsze uważnie posłucham;)
EVENo

Jaro pisze:Co do kasków to dla mnie totalna głupota. Za niedługo trzeba będzie również jeździć samochodem w kasku, bo niby czemu nie? Na pewno przecież będzie bezpieczniej...
Odpowiednikiem kasku w samochodach jest pas bezpieczeństwa. A stok narciarski i autostrada mają dużo ze sobą wspólnego - nie każdy wypadek jest z Twojej winy. Więc w aucie zapinam pas, na nartach jadę w kasku i jestem happy.

Jutro ruszam w Tatry. A Wy się kiście dalej przed kompami :P Aż się boje tych zaległości, które mnie czekają w przyszłą niedzielę. Goodbye.

[ Dodano: 2011-01-16, 11:13 ]
Aha - nie wiem czy zauważyliście, ale Vh1 przestało istnieć :P Tzn. istnieje: od 1:00 do 8:00. Słyszałem, że w zamian za to ma być dostępny w naszym kraju ogólnoeuropejski Vh1, ale ile w tym prawdy: nie wiem. Tak czy siak - normalna muzyka w mojej kablówce zakończyła żywot.
Geminiman019

Jesteś dzieckiem lat 90, jeżeli:

- pamiętasz moment kiedy zmarli River Phoenix, Kurt Cobain i Tupac Shakur.
- uważałeś Smerfetkę za jedynego Smerfa płci żeńskiej.
- oglądałeś w telewizji oryginalne "Troskliwe Misie", "Małego Kucyka Pony" i "Wojownicze ?ółwie Ninja".
- znasz Kapitana Planetę.
- myślałeś że Mózg wreszcie podbije świat.
- płakałeś gdy zginął Mufasa w filmie "Król Lew" i ciągle do tego wracałeś.
- wiedziałeś gdzie jest Carmen San Diego (zarówno w serialu jak i w grze).
- pamiętasz kiedy Kimberly różowy wojownik i Tommy czerwony wojownik zawsze chcieli być razem.
- chwileczkę, Tommy był zielonym wojownikiem...
- a później stał się białym...
- pamiętasz okres kiedy Pegasus stał bardzo popularny w naszym kraju.
- pamiętasz kiedy był szał na punkcie New Kids on the Block.
- wiesz dokładnie czym była "Macarena".
- tańczyłeś na szkolnej dyskotece, kiedy grali przeboje Spice Girls.
- miałeś kiedykolwiek Tamagotchi.
EVENo

Polacy na podium w drużynowych zawodach PŚ w Willingen :jupi: Osiem dobrych, równych skoków. Cieszę się, że coraz częściej widzimy ?ukasza Kruczka podnoszącego ręce w geście triumfu nie tylko po skokach Kamila Stocha. Oby tak dalej :))
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

EVENo pisze:Polacy na podium w drużynowych zawodach PŚ w Willingen :jupi: Osiem dobrych, równych skoków. Cieszę się, że coraz częściej widzimy ?ukasza Kruczka podnoszącego ręce w geście triumfu nie tylko po skokach Kamila Stocha. Oby tak dalej :))
Było blisko drugie miejsca, w ogóle praktycznie przez cały konkurs byliśmy 2. Szkoda skoku Małysza, ale cieszmy się z 3 miejsca, bo nie wiadomo kiedy znowu nam się to uda, aby na MŚ.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”