Def Leppard

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Smolek pisze:Nowa piosenka DL bardzo mi spodobała mi się, więc zdecydowałem się spróbować przesłuchać jeden album z okresu 1999-2008, i wyszło na to, że przesłucham album z 2002 roku - X i tego wyboru na pewno nie żałuję. Możecie mi mówić, ze to taki pop-rock, ale ta płyta mi się bardzo podoba, a niektóre piosenki są po prostu świetne. Ulubione piosenki na płycie to: Piękna ballada Long Long Way To Go, Torn To Shreds (kapitalna piosenka, druga z ulubionych na płycie, szkoda, że taka krótka) :( , Unbelievable, Let Me Be The One (kolejna świetna ballada w stylu DL), Four Letter Word, pierwszy singiel z tej płyty - Now. A także solówki mi się bardzo podobają na tej płycie. W ogóle cała płyta fajna. Polecam :))

PS. A teraz bardzo mi się spodobała piosenka Cry ;) Kapitalna solówka w piosence Scar :brawo:

... Kiss The Day (bonus) - piosenka po prostu nie z tej ziemi :o Nie mogę się po prostu otrząsnąć po usłyszeniu tej piosenki. A końcówka piosenki to mistrzostwo świata :brawo:
Zamiast pisać komentarz do tego co napisałeś, podeprę się gestem :brawo:
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Dzisiaj przesłuchałem kolejny album DL - Songs From The Sparkle Lounge, i znowu jak w przypadku każdej przesłuchanej płyty Leppardów podoba mi się. Ulubioną piosenką jest kolejna piękna ballada "Love". Go, Nine Live (Def Leppard Version), Tomorrow, Only The Good Die Young, Bad Actress, Come Undone, Gottas Let It Go, C'Mon C'Mon to są bardzo dobre kawałki. Wymieniłem prawie wszystkie piosenki z płyty, ale co poradzę jak mi praktycznie wszystkie się podobają :)) No solówki znowu.. świetne.

Jednak wolę trochę bardziej płytę X, może dlatego, ze na tej płycie, przy niektórych piosenkach po prostu mi szczeka opadła ze zdziwienia, że DL nagrywają jeszcze takie świetne kawałki.

No i zostały mi 3 płyty i będę miał przesłuchane wszystkie albumy studyjne. On Through the Night, Euphoria i Yeah! ;)

... I co raz bardziej nie mogę doczekać się dwóch nowych utworów z płyty Mirrorball. ;)

PS. A okładka płyty Songs From The Sparkle Lounge jest po prostu świetna. Bardzo mi się podoba. Po co być banalnym, lepiej wymyślić coś nietypowego. Myślę, że pomysł jak najbardziej trafiony :))
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Smolek pisze:Dzisiaj przesłuchałem kolejny album DL - Songs From The Sparkle Lounge, i znowu jak w przypadku każdej przesłuchanej płyty Leppardów podoba mi się. Ulubioną piosenką jest kolejna piękna ballada "Love". Go, Nine Live (Def Leppard Version), Tomorrow, Only The Good Die Young, Bad Actress, Come Undone, Gottas Let It Go, C'Mon C'Mon to są bardzo dobre kawałki. Wymieniłem prawie wszystkie piosenki z płyty, ale co poradzę jak mi praktycznie wszystkie się podobają :)) No solówki znowu.. świetne.

Jednak wolę trochę bardziej płytę X, może dlatego, ze na tej płycie, przy niektórych piosenkach po prostu mi szczeka opadła ze zdziwienia, że DL nagrywają jeszcze takie świetne kawałki.

No i zostały mi 3 płyty i będę miał przesłuchane wszystkie albumy studyjne. On Through the Night, Euphoria i Yeah! ;)

... I co raz bardziej nie mogę doczekać się dwóch nowych utworów z płyty Mirrorball. ;)

PS. A okładka płyty Songs From The Sparkle Lounge jest po prostu świetna. Bardzo mi się podoba. Po co być banalnym, lepiej wymyślić coś nietypowego. Myślę, że pomysł jak najbardziej trafiony :))
To naprawdę świetna sprawa czytać kogoś kto zwraca uwagę na takie rzeczy jak kompozycje, a nie tylko wymiatanie gitar ;) Gdzie tych gitar na "Sparkle..." jest mnóstwo.
W przypadku DL to zawsze był problem bo ludzie do dzisiaj oczekują, że będą grali... nie wiem np. heavy metal :D
Dzięki za tego posta.

A propos okładki "Songs... to żywcem wyjęta z okładki Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band i dlatego genialna :)
P.S
Undefeated nie zostanie wydany na singlu CD i brak teledysku. Porażka. Za to zagranie czerwona kartka.
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

michael pisze:Undefeated nie zostanie wydany na singlu CD i brak teledysku. Porażka. Za to zagranie czerwona kartka.
No to jestem niesamowicie wkurzony ;[ , bo liczyłem nas jakiś fajny teledysk. To trochę dziwne, bo nieraz teledysku się nie wydaje, ale, żeby nie wydać singla ;/ . A w ogóle BJ także nie wydali singla do No Apologies (ale pierwszy singiel, czyli What Do You Got został wydany) tylko teledysk, który był z koncertów. I piosenka Undefeated na pewno zostanie nie zauważona ;/

PS. Możesz podać link do tej wiadomości? ;)
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Smolek pisze:PS. Możesz podać link do tej wiadomości? ;)
http://www.deflepparduk.com/single44.html

Wiem, że płyta będzie wydana w digipaku i na winylu, ale żeby nie wydać singla na płycie chociaż w jakimś małym nakładzie to wstyd :zniesmaczony: Trudno się mówi.
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

michael pisze: żeby nie wydać singla na płycie chociaż w jakimś małym nakładzie to wstyd :zniesmaczony: Trudno się mówi.
Nie tyle wstyd, co błąd, koncertówka to taki swego rodzaju "best of", promocja nowym numerem by się przydała, zawsze to jakiś sygnał - istniejemy, nagrywamy nowe numery, a nie odgrzewamy wciąż stare :D.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Wiecie co Panowie? To nie wstyd, ani blad.. To znak czasu... Dane bylo mi mieszkac w Stanach pare miesiecy i bylem w szoku jak bardzo popularny jes tam ITunes Store... A IPody lub inne IPhony ma prawie co drugi ludzik... Sam (wciaz) jestem zwolennikiem "tradycyjnych" nosnikow ,ale widze, ze business is business... Troche dziwi brak video... Moze beda promowac cos z wersji "live"? Sam juz nie wiem... Kawalek ma potencjal, a tak... Przeleci gdzies w eterze wczesniej lub pozniej....
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ROCKSTAR pisze: Kawalek ma potencjal, a tak... Przeleci gdzies w eterze wczesniej lub pozniej....
W tym wszystkim właśnie tego mi najbardziej szkoda. Świetny numer i przejdzie bez echa :( Def Leppard to Asy. 34 lata na scenie i pierwszy live ;) Pokażcie drugi taki zespół :P
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jestem akurat po przesłuchaniu płyty Yeah! i powiem, że mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest to niezły album (gorszy jak dla mnie od X I SFTSL), rockowy album, a z drugiej trony to jest album z coverami, co jest największym minusem, tej płyty, całkiem inaczej traktuję ten album od reszty, bo po prostu to nie są to autorskie piosenki DL.. Myślę, żebym zdecydowanie go bardziej go cenił/lubił gdyby nie to co powyżej napisałem.

Dobra a co do piosenek najbardziej przypadły mi do gustu: Rock On, Hanging On The Telephone, Hell Raiser, 10538 Overture, Drive-In Saturday i Stay With Me (Phil Collen na główny wokalu !! Kapitalnie mi się podoba piosenka w jego wykonaniu, mógłby częściej się tak wykazywać ;) )
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Smolek pisze:Jestem akurat po przesłuchaniu płyty Yeah! i powiem, że mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest to niezły album (gorszy jak dla mnie od X I SFTSL), rockowy album, a z drugiej trony to jest album z coverami, co jest największym minusem, tej płyty, całkiem inaczej traktuję ten album od reszty, bo po prostu to nie są to autorskie piosenki DL.. Myślę, żebym zdecydowanie go bardziej go cenił/lubił gdyby nie to co powyżej napisałem.

Dobra a co do piosenek najbardziej przypadły mi do gustu: Rock On, Hanging On The Telephone, Hell Raiser, 10538 Overture, Drive-In Saturday i Stay With Me (Phil Collen na główny wokalu !! Kapitalnie mi się podoba piosenka w jego wykonaniu, mógłby częściej się tak wykazywać ;) )
Twoje odczucia są jak najbardziej na miejscu. Kiedy pierwszy raz słuchałem tej płyty sam nie wiedziałem jak do niej podejść. W tym momencie to album dla mnie znakomity. Niekomercyjny. Całkowicie oddający hołd swoim idolom. Kilka numerów to absolutne perełki: Waterloo Sunset, Rock On czy No Matter What + 10538 Overture oraz The Golden Age of Rock 'n' Roll :jupi: Płyta na imprezy jak nic :))
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

michael pisze:Twoje odczucia są jak najbardziej na miejscu. Kiedy pierwszy raz słuchałem tej płyty sam nie wiedziałem jak do niej podejść. W tym momencie to album dla mnie znakomity. Niekomercyjny. Całkowicie oddający hołd swoim idolom. Kilka numerów to absolutne perełki: Waterloo Sunset, Rock On czy No Matter What + 10538 Overture oraz The Golden Age of Rock 'n' Roll :jupi: Płyta na imprezy jak nic :))
Możliwe, że w przyszłości polubię ten album bardziej, ale jak na razie jest najmniej lubianą płytą DL ;)

Jakiś czas temu posłuchałem sobie urywki piosenek z albumu Euphoria i szczerze nie podobały mi się, i dlatego praktycznie do końca zwlekałem z przesłuchaniem tej płyty, a tu dzisiaj słucham sobie piosenkę nr.1 , potem 2, 3, 4 i mówię co jest !! słucham inny album czy co ;) (nauczka na przyszłość, że trzeba przesłuchać cały utwór, a potem go oceniać ;) ) Praktycznie wszystkie utwory mi się podobają na płycie, może oprócz All Night, bo mnie denerwuje ta piosenka. Jest to naprawdę dobry album, i jestem pozytywnie zaskoczony ;) Jest parę perełek jak: Promises, Goodbye, Back In Your Face, Paper Sun, It's Only Love czy Disintegrate (Piosenka bez wokalu, ale bardzo mi się podoba ;) )

I została mi odsłuchania tylko debiutancka płyta Def Leppard - On Through the Night :))
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Smolek pisze: Praktycznie wszystkie utwory mi się podobają na płycie, może oprócz All Night, bo mnie denerwuje ta piosenka. Jest to naprawdę dobry album, i jestem pozytywnie zaskoczony ;) Jest parę perełek jak: Promises, Goodbye, Back In Your Face, Paper Sun, It's Only Love czy Disintegrate (Piosenka bez wokalu, ale bardzo mi się podoba ;) )
Zgadzam się całkowicie. Z naciskiem na Paper Sun - cudeńko :brawo:
Smolek pisze:I została mi odsłuchania tylko debiutancka płyta Def Leppard - On Through the Night :))
Powodzenia. To świetna płyta, ale wychyl sobie parę głębszych przed przesłuchaniem ;) To trochę inna stylistyka niz na późniejszych płytach. Ciekawy jestem jakie numery wyłapiesz in plus. To po kielichu i do boju :jupi:
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

A jak juz przesluchasz wszystkie plyty DL, Smolek, proponuje Ci siegnac po zespol Man Raze, w ktorym to udziela sie na wokalu i gitarze Phil Collen!! :)

Chyba szykuja druga plyte, prawda?

Moj ulubiony kawalek z ich pierwszego, debiutanckiego krazka:

http://www.youtube.com/watch?v=gkYrMBpRZV8
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day

O koniecznie Man Raze - RULES! ;) A druga płyta we wrześniu albo w październiku.
http://www.youtube.com/watch?v=My9JF7hV27s

Gitary Phila są genialne - wizualnie i brzmieniowo :)

P.S
I jeszcze coś :))
http://www.youtube.com/watch?v=la7EFLDLoaU&NR=1
Jakieś pytania ;)

[ Dodano: 2011-05-08, 13:29 ]
Wczoraj była u mnie impreza. Dopiero wstałem i na kaca nowy kawałek (drugi z trzech) DL. Woooooooooooooooooooooooooooooooooooow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem po dwóch odsłuchaniach. Nie wiem co powiedzieć :D Niesamowity? Niezwykły? Co za numer? :wink: Chyba wszystko naraz. Czysty Queen. Od początku do końca.
Długi piękny hymn. Kocham Def Leppard. Sav największy maniak Queen na ziemi znowu oddał hołd swoim idolom (wcześniej w Love). Uwielbiam styl Queen i ten numer mnie zabił.
Mirrorball już tylko za 3 tygodnie.

http://www.youtube.com/watch?v=iox7gBKhMag
Będziecie kochać ten kawałek :brawo:
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Cholera... I wlasnie przez to ,ze przypomina mi ZA BARDZO Queen, wgryzam sie w poszczegolnie partie tego kawalku bardzo powoli i ostroznie... Na razie- przesluchalem moze z 7 razy... Jest dobrze, ale nie pieknie... Dobre solo rzecz jasna... Sam nie wiem... "Love" bylo swietne, natchnione, z aura Queen'ow... "Kings OF The World" brzmi jak ich wierna kopia- a ja nie jestem pewien, czy tego oczekuje od DL... Poslucham jeszcze z kilka razy, poczekam na plyte z oficjalnym werdyktem...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”