Desmond Child
Moderator: Mod's Team
Desmond Child
Muzyk, kompozytor piosenek, a także producent znany chyba wszystkich fanom Bon Jovi. Genialny człowiek, miał wielki wpływ na sukces Bon Jovi. Napisał wiele hitów, nie tylko dla BJ, a dla wielu innych, m.in: Aerosmith, Kiss, Alice Coopera, a także wielu innych. Dzisiaj przeczytałem, że to Paul Stanley z KISS polecił Jonowi i Richiemu współpracę z Desmondem Childem. Chwała mu za to! Desmond także nagrał swój solowy album, który bardzo dzisiaj mi się spodobał. (na którym udzielali się m.in: Richie Sambora, i Tico Torres.
) Widać jest wszechstronnie utalentowany. Niech tylko BJ wezmą jego do następnej płyty studyjnej. Bo Child = wysoka jakość. 
Na HAND-zie maczał palce tylko przy Bells Of Freedom (jednej z najlepszych piosenek na płycie) i Dirty Little Secret (która była tylko bonusem..). Na LH tylko przy (You want to) Make A Memory (jak dla mnie najlepszy song na tej płycie), a na The Circle przy Brokenpromiseland, Fast Cars, Happy Now, Learn To Love (najgorzej wyszła Fast Cars, a te 3 piosenki były dobre). Na LH i HAND praktycznie tylko po jednej piosence, więc jakby miał większy wpływ na następnej płycie, to może wyszłoby coś świetnego.sobol_77 pisze:Desmond Child maczał paluchy w Lost Highway i The Circle - jakoś rewelacji nie było, podobnie przy HAND. Może gdyby został głównym producentem, byłoby inaczej.
Właśnie dzisiaj miałem zaszczyt pierwszy raz w życiu posłuchać tej płyty (zresztą zobaczyłem u ciebie, ze jest twoją ulubioną płytą, i zainteresowałem się tym gitarzystą którego wcześniej nie znałem..). I jestem ta płytą zachwycony. Wspomniałem dzisiaj o tym trochę w temacie "Piosenka dnia".teken020 pisze:Mi najbardziej podoba się to co zrobił z albumem Saints & Sinners |Kane Robertsa