Desmond Child

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Desmond Child

Post autor: Smolek »

Muzyk, kompozytor piosenek, a także producent znany chyba wszystkich fanom Bon Jovi. Genialny człowiek, miał wielki wpływ na sukces Bon Jovi. Napisał wiele hitów, nie tylko dla BJ, a dla wielu innych, m.in: Aerosmith, Kiss, Alice Coopera, a także wielu innych. Dzisiaj przeczytałem, że to Paul Stanley z KISS polecił Jonowi i Richiemu współpracę z Desmondem Childem. Chwała mu za to! Desmond także nagrał swój solowy album, który bardzo dzisiaj mi się spodobał. (na którym udzielali się m.in: Richie Sambora, i Tico Torres. ;)) Widać jest wszechstronnie utalentowany. Niech tylko BJ wezmą jego do następnej płyty studyjnej. Bo Child = wysoka jakość. ;)
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Desmond Child maczał paluchy w Lost Highway i The Circle - jakoś rewelacji nie było, podobnie przy HAND. Może gdyby został głównym producentem, byłoby inaczej.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:Desmond Child maczał paluchy w Lost Highway i The Circle - jakoś rewelacji nie było, podobnie przy HAND. Może gdyby został głównym producentem, byłoby inaczej.
Na HAND-zie maczał palce tylko przy Bells Of Freedom (jednej z najlepszych piosenek na płycie) i Dirty Little Secret (która była tylko bonusem..). Na LH tylko przy (You want to) Make A Memory (jak dla mnie najlepszy song na tej płycie), a na The Circle przy Brokenpromiseland, Fast Cars, Happy Now, Learn To Love (najgorzej wyszła Fast Cars, a te 3 piosenki były dobre). Na LH i HAND praktycznie tylko po jednej piosence, więc jakby miał większy wpływ na następnej płycie, to może wyszłoby coś świetnego. ;)
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

Mi najbardziej podoba się to co zrobił z albumem Saints & Sinners |Kane Robertsa
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

teken020 pisze:Mi najbardziej podoba się to co zrobił z albumem Saints & Sinners |Kane Robertsa
Właśnie dzisiaj miałem zaszczyt pierwszy raz w życiu posłuchać tej płyty (zresztą zobaczyłem u ciebie, ze jest twoją ulubioną płytą, i zainteresowałem się tym gitarzystą którego wcześniej nie znałem..). I jestem ta płytą zachwycony. Wspomniałem dzisiaj o tym trochę w temacie "Piosenka dnia". ;) To jedna z nielicznych płyt, w której Desmond Child był producentem całej płyty. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”