Kto pyta, nie błądzi.

Możesz tutaj zadać dowolne pytanie odnośnie zespołu.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

KondZik pisze:Kto mi powie coś więcej o If I Can't Have Your Love. Skomponował Jon z Childem tak?
Jon nie napisal tej piosenki... Ale co do Child'a to sie zgadza ( plus Diane Warren i Richie Sambora)- niestety... moja wiedza na temat tego kawalka, wlasnie sie urywa w tym momencie ;)

[ Dodano: 2012-03-14, 19:40 ]
Sorry... moja pomylka jednak :P

https://www.facebook.com/pages/Diane-Wa ... 606?v=info

"If I Can't Have Your Love", co-written with Desmond Child and Jon Bon Jovi, recorded by Richie Sambora

Przynajmniej z Diane Warren mialem racje ;)
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Wikipedia podaje:
"If I Can't Have Your Love" (featuring Richie Sambora on vocals – Unreleased solo track) Richie Sambora, Desmond Child, Diane Warren
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Znalazłam taki artykuł, ale w języku hiszpańskim lub portugalskim. Może ktoś wie dokładnie o czym mówi ten artykuł. Przetłumaczyłam na googlach, ale nie bardzo rozumiem. Zastanawia mnie zdanie, w którym wymienione jest nazwisko Alec John Such. Czy z okazji "lecia" zespołu Alec zagra z chłopakami ???

[ Dodano: 2012-03-25, 22:34 ]
No przecież zapomniałam dodać artykuł - ale ze mnie gapa!

Proszę:

Bon Jovi ingresa en el N.J. Rock & Pop Hall.

Desde hace tiempo todos, incluso el grupo, pensamos lo ridículo que parece la no inclusión del Bon Jovi en el Rock and Roll Hall of Fame de Cleveland. Hartos de esto, el estado de New Jersey ha decidido crear el N.J. Rock & Pop Hall donde han entrado, segun orden de antiguedad en sus carreras, los artistas: Frank Sinatra, The Shirelles, The Four Seasons, Dionne Warwick, George Clinton and Parliament-Funkadelic, Kool and the Gang, Bruce Springsteen and the E Street Band, Southside Johnny and the Asbury Jukes, The Smithereens, Bon Jovi, Whitney Houston y The Fugees. Un estado donde vió crecer a Thomas Edison, inventor del fonógrafo no se merece esto. Si indagamos en el Rock and Roll Hall of Fame, la tristemente fallecida Whitney Houston ni tan siquiera fué nominada y sin embargo Madonna entro a la primera de cambio. Si hablamos de Bruce Springsteen entró sin la E Street Band, algo que parece un insulto destacable por su unión y trayectoria. Si hablamos de otro gigante de la música, Frank Sinatra también se quedó fuera de este dudoso reconocimiento, pero sin embargo si que entró en el año 2000 Nat King Cole. A lo unico que los fans de Bon Jovi sacariamos partido de un futuro reconocimiento sería el poder ver a Alec John Such de nuevo junto a la banda en la entrega de este premio.
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Nie wiem czy nie chodzi tu o to ,że BJ mogli by dostac sie do Hall of Fame gdyby po prostu Alec do nich znowu dołączył. W sensie ,że teraz im ciężej bo jakiś jednak rozpad grupy był.

Translator to jednak średnio tlumaczy.
W każdym razie są to i tak tylko czyjeś gdybania.
Obrazek
Awatar użytkownika
Talia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: Talia »

Nie gwarantuję, że to co zrozumiałam zgadza się w 100%.
Bon Jovi zostało wprowadzone do New Jersey Rock & Pop Hall http://www.nj.com/rockpop/
Pierwsze zdania mówią o tym jak niedorzeczna jest nieobecność grupy w Hall of Fame w Clevland, i dlatego New Jersey postanowiło utworzyć własne "Hall of Fame", żeby uhonorować artystów z New Jersey. Znalazłam odpowiednik po angielsku:

"Writing an article about how ridiculous it is that Bon Jovi has not been selected for inclusion in the national Rock and Roll Hall of Fame in Cleveland.
But there are many other examples of how the hall has not done right by New Jersey.
Whitney Houston, eligible since 2010, has never made the finalists’ list, even though another pop diva who is not exactly a rock ’n’ roller, Madonna, was inducted in her first year of eligibility.
Bruce Springsteen was inducted without the E Street Band, and the hall hasn’t even seen fit to honor the group in its sideman category. This is absurd: You couldn’t name a more quintessential rock ’n’ roll supporting group than the E Street Band.
Frank Sinatra would seem to be an obvious candidate in the early influence category, but has never been given that honor. Nat King Cole was inducted as an early influence in 2000. Wasn’t Sinatra more influential?"
Źródło

Ostatnie zdanie dotyczące Aleca odnosi się do tego, że jedynym marzeniem fanów jest jego ponowne dołączenie do grupy, podczas wprowadzenia do N.J. Rock&Pop (chyba taki jest ogólny sens)
I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
Awatar użytkownika
patcoo
It's My Life
It's My Life

Post autor: patcoo »

A więc ja mam pytanie. Jak to jest w ogóle z tym konfliktem Jona i Axla Rose?
Spotkałam się już z tyloma wersjami, że nie wiadomo komu wierzyć.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Co to znaczy "... bez praw do swoich utworów z pierwszych dwóch płyt ..." ? Dlaczego nie mają praw ???
Cytuję:
"Tak jak i wiele innych zespołów Firehouse obudzili się w 2011 roku bez praw do swoich utworów z pierwszych dwóch płyt. W związku z tym sięgnęli po opatentowany już przez inne kapele (Dokken i ich Greatest Hits 2) sposób, czyli wydania swoich kawałków nagranych ponownie.
Awatar użytkownika
patcoo
It's My Life
It's My Life

Post autor: patcoo »

jak to jest z autem Volkswagen Bon Jovi? od czego pochodzi ta nazwa? spotkałam się z odpowiedzią, że nazwa pochodzi od tego, że samochód został zaprezentowany na jednym z koncertów BJ. Czy jest to wiarygodna informacja?
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

patcoo pisze:jak to jest z autem Volkswagen Bon Jovi? od czego pochodzi ta nazwa? spotkałam się z odpowiedzią, że nazwa pochodzi od tego, że samochód został zaprezentowany na jednym z koncertów BJ. Czy jest to wiarygodna informacja?
Chodzi o to, że Volkswagen sponsorował trasę koncertową Bon Jovi (chyba These Days Tour) i wypuścił z tej okazji Golfa w edycji Bon Jovi. Można też spotkać auta ze znaczkami zespołów takich jak: The Rolling Stones, Pink Floyd czy Europe taka sama sytuacja dotyczy ich - również VW sponsorował ich trasy koncertowe i wypuścił Golfy "sygnowane" ich nazwami.
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Dodatkowo Golfy sygnowane nazwami zespołów jak np. Bon Jovi czy Europe mają zróżnicowane, bogatsze i bardziej ekskluzywne (jak na lata 90te ;)) wyposażenie wnętrza. Fajnie było kupić sobie "trójkę" z serii Bon Jovi i mieć skórzane fotele.
Ale to już tylko taki margines tematu.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czy to jest była żona Tony'go ? Nazywa się teraz Anouk Zisa i jest producentem muzycznym w Kalifornii?. Ile byli małżeństwem? Wiem, że nie mieli dzieci.

Obrazek
Bart
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Bart »

Witam, mam takie pytanie (mam nadzieję, że nie będzie to powtórka, jeśli tak - przepraszam ;-) ) :

Jak to właściwie było, że "Dave Sabo został zastąpiony przez Richiego". W necie krąży wiele sprzecznych teorii. Albo, że Sabo przegrał rywalizacje, albo że Sabo nie wiązał po prostu przyszłości z zespołem itd.

I na anglojęzycznej wikipedii napisane jest, że Sabo to pierwotny gitarzysta BJ, z czym ja się osobiście nie zgadzam, bo przecież to Richie był od początku wszelkich nagrań zespołu.

Co myślicie ?
Pozdrawiam ;-)
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Co to jest za płyta? http://maintenance.ioffer.com/i/richie- ... -191530428
Wcześniej były 3 części z piosenkami demo, live, … A na tej są covery różnych piosenek, które wykonywał Richie. Niektóre są na YT. Są też covery, które Richie i Jon wykonywali razem jak np. „That's allright mama” czy “Shooting star”. Nie widziałam tego wcześniej ?! ;/
Awatar użytkownika
Martixx
Patron www.bonjovi.pl
Patron www.bonjovi.pl
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martixx »

Mam pytanie/prośbę. Ma ktoś może nagranie Start Me Up, I'm Your Man albo Under Pressure w wykonaniu Bon Jovi w formacie mp3 w dobrej jakości? Byłabym wdzięczna :)
Malkolit
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Malkolit »

W piosence Learn To Love są takie słowa: Halle, Halle. Ja wiem, że jest miasto o takiej nazwie w Niemczech, ale co to ma wspólnego z piosenką i o co w tym chodzi? (na początku myślałem, że może źle słyszę, a tam jest "honey, honey"...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zadaj pytanie (Q&A)”