Because We Can - Styl piosenki

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jaki styl będzie miała piosenka "Because We Can"?

Klon It's My Life
13
24%
Piosenka z naleciałościami Country
6
11%
Wesoły numer
8
15%
Wolna ballada
2
4%
Power ballada
5
9%
Mocny rock
15
28%
Inna opcja
5
9%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Rzygać mi się chce czytając kolejne strony tych narzekań. Cieszyć japy, że nie nagrali disco polo. Już tego nie czytam.
Po to jest forum. Nie podoba sie to nie czytaj.
Poza tym tekst w stylu "cieszyc japy, ze nie nagrali disco polo" pokazuje paradoksalnie jak żenujący poziom ma ta piosenka ;)

A najgorsze jest to, ze slucham od dwoch godzin non stop i......refren moglby nawet wpasc w ucho. Na szczescie "moglby" :P
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Cały dzień czekałam niecierpliwie, kiedy wreszcie będę w domu i usłyszę ten HYMN w stylu BON JOVI!
W końcu pełna nadziei wpadłam do domu i przesłuchałam . I co?
Radość – bo bałam się, że będzie gorzej, że będą flaki z olejem lub sia lala czy hej,hej. Na szczęście nic takiego nie ma. Piosenka miła do słuchania, żywiołowa, pozytywna. :))
Łzy – bo brak w niej „duszy” bonjovianego grania. Brak tego porywu serca, gdy usłyszy się nową piosenkę ukochanego zespołu. Brak tego szału przy Ryśkowej solówce, brak czystego rockowego klimatu w tej piosence. :beksa:
No cóż szkoda! Myślałam, że właśnie teraz ukaże się to prawdziwe ROCKOWE oblicze BJ, które od kilku lat gdzieś się schowało i czeka na ten moment, by w blasku reflektorów wyjść z ukrycia i zawojować cały świat! Niestety tak się nie stało. Nie myślę tutaj o wydaniu drugiego NJ czy TD, ale oczekuję po prostu więcej rockowego pazura, mocnej i wyrazistej gitary, długiej solówki, utworów bez tych różnych dziwnych, niepotrzebnych wstawek i elektroniki.
Tak ogólnie, to piosenka nie jest najgorsza, ale też nie powala mnie na kolana.
Zastanawiam się teraz jaka będzie cała nowa płyta. Mam nadzieję, że znajdzie się na niej kilka perełek!?
Ps. Emocje niesamowite. Trzeba po prostu spokojnie posłuchać. Nieraz pierwsza reakcja jest albo bardzo negatywna albo na odwrót. Później okazuję się, że jednak jest inaczej. :cfaniak:
BJ - It's my life - Always !
Edyta
It's My Life
It's My Life

Post autor: Edyta »

eee namieszałam :D tak to jest jak się rzadko komentuje :D
Ale mam nadzieję, że zostałam zrozumiana ;)
Awatar użytkownika
Yossarian
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yossarian »

bartekbb23,
kontekst wypowiedzi leży w mojej wczorajszej dyskusji na forum: "iTunes - Because We Can - Kto kupuje?". Jakie ambitne utwory się przebiły?
Why so serious?
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

vianne pisze:wiadomo, że teraz będą robić muzykę zadowalającą szersze masy ludzi
Sprostowanie: Oni zawsze robili taką muzykę. Tak jak napisał Adrian, zawsze szli z biegiem czasu i zawsze osiągali sukces. Jak nie światowy, to w Stanach. Chyba jedynie These Days było bardziej osobiste(czyt. mniej pod mase), ale wtedy swoje nadrobiła trasa. Można mówić, że się nam nie podoba to, bo wolimy stare, ale kurcze no nie można powiedzieć, że się sprzedali/poszli w stronę komercji ;) tak robią od 84 roku i my jesteśmy fanami sprzedajnego jak szlag zespołu.

Piosenka jest fajna, chwytliwa, przebojowa, brakuje mi tam tylko nieco szybszego tempa, no i ciut lepszego solo (po tej tłumionej zwrotce spodziewałem się wybuchu gitary - niestety.). Po raz kolejny z niecierpliwością czekam na płytę.
Awatar użytkownika
ts
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: Crush

Post autor: ts »

Mnie się tam podoba. :))
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Przyspieszyłem sobie tempo o 5% na Audacity :P Teraz to już w ogóle brzmi jak wczesne Take That :P
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
KondZik

Post autor: KondZik »

Bardzo jechałem na to i... nadal mi się nie podoba.
Ale lepsza solówka i da się to jakoś przełknąć na koncercie. Niech chociaż w radiu coś zawojuje, bo przecież po to jest ten kawałek.
arturos
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: arturos »

Sluchajcie Jon juz nie ma glosu zeby nagrywac ostre rockowe kawalki...nie dalby rady na koncertach, dlatego od dluzszego czasu nagrywaja lżejsze utwory - moim zdaniem ta kwestia ma bardzo duzy wplyw na obecna tworczosc BJ. Co do Because We Can...tragedii nie ma, myslalem ze bedzie gorzej :p
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

oddać muszę tej piosence to, że wchodzi w głowe mocno jak przyśpiewka obozowa :D i chyba taki miał być jej cel jako singla promującego ;) żeby przy wydaniu płyty było: "no... to ci od tej piosenki w radio... słyszałeś no.. tego.. I dont wanna be another wave in the ocean... bla bla ..we can" :D

heh sorki :D
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

Zgadzam się z opisem piosenki made by EVENo: początek był oczekiwaniem na jakąś mocną gitarę, perkusję, krzyk, wiatr, emocje, burzę - cokolwiek. A tu taki tam refrenik, za Magnolią - jakby Jonowi nie chciało się tego śpiewać. Na marginesie - co do komercji - to nigdy nie rozumiałam tego, że wszyscy "prawdziwi fani muzyki" chcą być za twórczością niekomercyjną, podczas gdy każdy zespół ma nadzieję na komercyjny sukces - inaczej nie starałby się o koncerty i publiczność, o kontrakty płytowe itp. tylko brzdękał sobie w domu. Uważam, że nie jest to przywara żadnego zespołu czy muzyka, ale często gadanie o tym, jaki ktoś jest "niekomercyjny" ma mu właśnie pomóc zarobić kasę na fanach "niekomercyjności".
Natomiast co do samej piosenki - obawiam się, że Weekendu to nie przebije - a trochę to smutne. Zobaczymy co będzie dalej...
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
Jaro
It's My Life
It's My Life

Post autor: Jaro »

A ja napiszę tak, dla mnie piosenka całkiem ok. Przyjemna w słuchaniu, na koncercie refren może być całkiem chwytliwy a i pewnie Richie da więcej mocy z gitary. Nie jest źle a liczę że na płycie będzie jeszcze lepiej ;]
Awatar użytkownika
Martixx
Patron www.bonjovi.pl
Patron www.bonjovi.pl
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martixx »

Hahahah nie wiem czemu ale jakoś mi się z tym kojarzy :D

http://www.youtube.com/watch?v=ykwqXuMPsoc
KondZik

Post autor: KondZik »

Magnolia pisze:oddać muszę tej piosence to, że wchodzi w głowe mocno jak przyśpiewka obozowa :D i chyba taki miał być jej cel jako singla promującego ;) żeby przy wydaniu płyty było: "no... to ci od tej piosenki w radio... słyszałeś no.. tego.. I dont wanna be another wave in the ocean... bla bla ..we can" :D

heh sorki :D

O to to !!
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”