BBC Radio 2 - Koncert

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

BBC Radio 2 - Koncert

Post autor: Dorota »

Co prawda jest już o tym news na głównej stronie, ale tutaj trochę bardziej szczegółowo :))

Program najwidoczniej wygląda tak (czas polski) - czwartek, 24 stycznia:

12.05 – Soundcheck with Ken Bruce (na powitanie Bon Jovi grają 2 piosenki)
18.00 – Simon Mayo Drivetime (Jon i Richie ‘to preview the evening’s performance’, cokolwiek mają na myśli)
19.20 – Q&A z Jonem i Richiem, chłopcy odpowiadają na pytania fanów na żywo przez YouTube (jak ktoś chce wysłać pytanie, to podają adresy)
21.00 – Koncert

Wszystko do osłuchania na żywo na stronie radia:

http://www.bbc.co.uk/radio2/

A sam koncert będzie można też na żywo obejrzeć. Mam nadzieję, że także poza UK.

Jeszcze raz link do programu: http://www.bbc.co.uk/programmes/b00rr8b ... s/bon-jovi
KondZik

Post autor: KondZik »

Dzięki bardzo Dorotko. Miałem to opracować na newsa, ale przedsesyjny brak czasu mi to uniemożliwił ;/ Jeszcze raz dzięki :cfaniak:
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Dzięki za info Dorota. Pamiętam, że podczas promocji The Circle też mieli jakiś promocyjny koncert dla BBC Radio. Możliwe, że koncert będzie później dostępny przez jakiś czas do odsłuchania na stronie radia gdyby ktoś 24 stycznia nie mógł posłuchać live.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

KondZik pisze:Dzięki bardzo Dorotko. Miałem to opracować na newsa, ale przedsesyjny brak czasu mi to uniemożliwił Jeszcze raz dzięki
Spoko. Ucz się, ucz ;)
Frankie pisze:Dzięki za info Dorota. Pamiętam, że podczas promocji The Circle też mieli jakiś promocyjny koncert dla BBC Radio. Możliwe, że koncert będzie później dostępny przez jakiś czas do odsłuchania na stronie radia gdyby ktoś 24 stycznia nie mógł posłuchać live.
Piszą, że coś tam ma być. Ale jak nie tam, to obejrzy się gdzie indziej. Prędzej czy później ktoś gdzieś wrzuci całość :))
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Będzie ktoś słuchał o 12:05? Bo podobno BJ mają zagrać dwie piosenki. ;)

PS. Leci Because We Can live

PS2. A teraz It's Alright.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2013, o 11:14 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ja pitole tak znudzonego Jona to chyba jeszcze nigdy nie słyszałem. Może to przez wczesną porę ;p
Wyszło ok, o dziwo Richie idealnie ogarnął tą skomplikowaną solówkę, fajnie,że po solo refren śpiewali pozostali a Jon tylko jęczał.

[ Dodano: 2013-01-24, 12:14 ]
Who says...to sobie juz podaruje.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Jon albo chory albo na mocnym kacu ;)
Muzycznie brzmi to lepiej niż na płycie ;)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Tutaj macie te dwa wykonania:

http://www.bbc.co.uk/programmes/p0145tyq
EVENo

Post autor: EVENo »

Mieliście rację, że BWC jakoś się może ratować na żywo, pod warunkiem, że w Jonie będzie więcej życia :P Ale wciąż jest to taki poziom, że It's Alright zapewnia lepszą zabawę :PPP
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Niedobrze, przespałam to coś w południe :cfaniak: Jak to dobrze, że wszystko zapisują i udostępniają na stronach!

BWC na żywo nawet się broni ale zgadzam się z Wami, że J. śpiewa jakby chciał a nie mógł. Who says nie zaskakuje ale to pewnie kwestia tego, że słyszałam już sporo jej wykonań live :))
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Zdecydowanie bardziej wolę wersję LIVE niż z płyty...
KondZik

Wiecie co to jest soundcheck?
Bo chyba nie...

[ Dodano: 2013-01-24, 17:07 ]
I nie rozumiem jak można stwierdzić że utwór się broni po takim soundchecku.
No chyba że na podstawie tylko tego, że mamy "żywe" dźwięki to ok.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Wiecie co to jest soundcheck?
Bo chyba nie...

[ Dodano: 2013-01-24, 17:07 ]
I nie rozumiem jak można stwierdzić że utwór się broni po takim soundchecku.
No chyba że na podstawie tylko tego, że mamy "żywe" dźwięki to ok.
Kondzik Boy- nie bądź śmieszny, naprawdę sądzisz, że będzie lepiej? Mało w ostatnich latach firma Bon Jovi udowadniała, że jak raz już było jak było inaczej nie będzie? I nie wmawiaj mi, że Jon miał wywalone na 'soundcheck', który był nadawany live, bo jak coś jest live i idzie w świat to on się zawsze spina.
KondZik

Jestem śmieszny i tak uważam ;]
Soundcheck to soundcheck tym bardziej o tej godzinie a chyba mamy Londyn a nie NYC więc podróż i wczesna pora dzisiejszej PRÓBY miała też swoje znaczenie.
I nie wiem czy będzie dużo lepiej bo dla mnie nadal ten kawałek jest nijaki ale myśle że Jon miał nude w głosie a nie wmawiaj mi że Jon i reszta tak przynudzają na koncertach bo pomyśle że masz żółte papiery. Bartekbb23 Boy ;]

A co do konferencji to sucharsko na początku że reszta siedzi i nic, a na końcu było już tak normalniej, nawet cichy zwykle Tico powiedział co myślał.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

KondZik pisze:I nie wiem czy będzie dużo lepiej bo dla mnie nadal ten kawałek jest nijaki ale myśle że Jon miał nude w głosie a nie wmawiaj mi że Jon i reszta tak przynudzają na koncertach bo pomyśle że masz żółte papiery. Bartekbb23 Boy ;]
Koncerty koncertami Kondziu Boy, ale jakbyś miał nagraną wersję czystą czyli tak jak nagraną dzisiaj, to byś usłyszał, że i tak jest lipa, a na koncercie po prostu tego nie słyszysz bo jest głośno i to koncert, ale nagranie z konsoli byłoby takie jak tutaj. A żółte papiery mam wydało się.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”