Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Geminiman019 pisze:Wszystko dlatego, że większość ludzi to umysły ścisłe, nie mające jakiejkolwiek wiedzy na temat humanistycznego tworu, jakim jest kultura. Ścisłowców interesuje tylko co włożyć do garnka, natomiast humanistów różne aspekty kultury (muzyka jest jednym z nich). PS: Czy ktoś z was ma umysł humanistyczny, czy są tu tylko sami ścisłowcy.
Mysle, ze po tylu wartosciowych wypowiedziach roznych osob w tym temacie pytanie nie na miejscu. Wnioskuje, ze Twoj styl pisania, stawiajacy Cie ponad innymi wynika z rozgoryczenia stanem muzyki dnia dzisiejszego, ale nie zawsze przyjemnie sie to czyta ;)

Poza tym umysly scisle nie sa odarte z doznan kulturalnych i nie sa emocjonalnymi zombie..
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Yossarian
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yossarian »

Geminiman019 pisze: Wszystko dlatego, że większość ludzi to umysły ścisłe, nie mające jakiejkolwiek wiedzy na temat humanistycznego tworu, jakim jest kultura. Ścisłowców interesuje tylko co włożyć do garnka, natomiast humanistów różne aspekty kultury (muzyka jest jednym z nich). PS: Czy ktoś z was ma umysł humanistyczny, czy są tu tylko sami ścisłowcy.
Jak dobrze, że jesteś lepszy od tych pseudointeligenckich, prostackich prymitywów, mających za mózgi i serca procesory i dyski twarde, że lepiej wiesz od nich, co ich interesuje, nie zważając na to, że gdyby nie oni, to nie byłoby komu utrzymywać humanistów. Jakim prawem nazywasz się humanistą? Ile masz lat i kim jesteś z zawodu? Jakie dzieła kultury stworzyłeś jako humanista (czy tylko się zachwycasz tym co zrobili inni)? Jesteś współczesnym Michałem Aniołem, czy humanistą-samozwańcem?
Why so serious?
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Pozwólcie ze to doprecyzuję. Nie jestem humanistą, tylko umysłem humanistycznym. Mam 27 lat i niestety nigdzie nie pracuję. Chyba wiecie o tym, że rynek pracy w naszym kraju faworyzuje ścisłowców, a osoby z umysłem humanistycznym zawsze mają pod górę. Ścisłowiec zawsze łatwiej znajdzie sobie pracę w odróżnieniu od humanisty.
KondZik

Post autor: KondZik »

ZB pisze:
Geminiman019 pisze:Wszystko dlatego, że większość ludzi to umysły ścisłe, nie mające jakiejkolwiek wiedzy na temat humanistycznego tworu, jakim jest kultura. Ścisłowców interesuje tylko co włożyć do garnka, natomiast humanistów różne aspekty kultury (muzyka jest jednym z nich). PS: Czy ktoś z was ma umysł humanistyczny, czy są tu tylko sami ścisłowcy.
Mysle, ze po tylu wartosciowych wypowiedziach roznych osob w tym temacie pytanie nie na miejscu. Wnioskuje, ze Twoj styl pisania, stawiajacy Cie ponad innymi wynika z rozgoryczenia stanem muzyki dnia dzisiejszego, ale nie zawsze przyjemnie sie to czyta ;)

Poza tym umysly scisle nie sa odarte z doznan kulturalnych i nie sa emocjonalnymi zombie..

Moja matematyczka w LO zawsze mawiała, że umysł ścisły będzie dobry z humanistycznych też, a humanista z matematyki nie :P
Geminiman019

Racja Kondzik. Gdy chodziłem do Liceum, matematyka i fizyka były moimi znienawidzonymi przedmiotami. Lepiej radziłem sobie z polskiego czy historii niż z matmy. Jak do dobrze że zdawałem starą Maturę, gdzie matma nie była obowiązkowa.
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Geminiman019 pisze:Jak do dobrze że zdawałem starą Maturę, gdzie matma nie była obowiązkowa
Czlowieku, ja tez.. Tylko dlatego zdalem mature xD
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Wy się nie śmiejcie, od zawsze w klasach humanistycznych byłam a wyszło tak że matmę lepiej niż polski zdałam :x
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

ZB pisze:
Geminiman019 pisze:Jak do dobrze że zdawałem starą Maturę, gdzie matma nie była obowiązkowa
Czlowieku, ja tez.. Tylko dlatego zdalem mature xD
Ja nie zdawałam starej, ale byłam ostatnim rocznikiem, który uratował się jeszcze przed ostatnią "reformą" i matematyki nie pisał. Bóg istnieje.

Też mam umysł humanisty i muszę się zgodzić z opinią, że jeśli chodzi o perspektywy zawodowe, mamy porządnie przerąbane. Gdybym miała łeb do liczb, zajęłabym się jakąś ekonomią, bankowością, księgowością czy rachunkowością, robiła coś pożytecznego i nieźle na tym wyszła a tak.. no cóż, trzeba będzie sobie radzić inaczej.
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Gloria pisze:Ja nie zdawałam starej, ale byłam ostatnim rocznikiem, który uratował się jeszcze przed ostatnią "reformą" i matematyki nie pisał.
O! dokladnie! To chyba wlasnie u mnie tak bylo :D Kurde... Jak nie patrzec to robimy sie starzy, Gloria. :D
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Oj też się cieszę, że ominęła mnie matma... Byłam ten szczęśliwy ostatni rocznik. Biorąc pod uwagę moje zdolności matematyczne- miałabym poprawkę jak nic :whoeva: ale czy bym ją zdała jeszcze? :lol:
Cerise
I Believe
I Believe

Post autor: Cerise »

A ja matematykę zdawałam na maturze, mimo iż nie była obowiązkowa. :P
KondZik pisze: Moja matematyczka w LO zawsze mawiała, że umysł ścisły będzie dobry z humanistycznych też, a humanista z matematyki nie :P
Coś w tym jest. :)
ZB pisze: Poza tym umysly scisle nie sa odarte z doznan kulturalnych i nie sa emocjonalnymi zombie..
Zgadzam się. To takie trochę stereotypowe myślenie, że jak ktoś ma umysł ścisły to by tylko coś liczył albo programował. ;/
Geminiman019

Teraz coś z zupełnie innej beczki. Wiecie o tym że Brazylia w najbliższej przyszłości zorganizuje pod rząd dwa najważniejsze wydarzenia sportowe na świecie, które odbywają się raz na cztery lata. W 2014 będą Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej, a w 2016 Letnie Igrzyska Olimpijskie. Ciekawi mnie czy Brazylia się wypłaci z tego, bo to bardzo wielkie przedsięwzięcia. Wszak nie pamiętam takiej sytuacji żeby jeden kraj w odstępie dwóch lat pod rząd zorganizował dwie największe imprezy sportowe świata (Letnią Olimpiadę i Mundial). A propos, która z tych wielkich imprez sportowych jest dla was ważniejsza: Letnie Igrzyska Olimpijskie czy Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej?
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

ZB pisze:
O! dokladnie! To chyba wlasnie u mnie tak bylo :D Kurde... Jak nie patrzec to robimy sie starzy, Gloria. :D
Nic nie mów, to w ogóle nie jest śmieszne. Ostatnio zauważam, że coraz częście myśle w kategorii "za mojego dzieciństwa" albo "za mojej młodości" :o (zwłaszcza w odniesieniu do coraz młodszego wieku współczesnych "celebrytów" albo różnic w edukacji kiedyś i dzisiaj i haseł "twoje dziecko idzie do podstawówki? Kup mu tablet/laptop!" itp). Powoli zaczyna mnie to przerażać :D
Milla pisze: :whoeva: ale czy bym ją zdała jeszcze? :lol:
Ja z ciekawości postanowiłam rozwiązać sobie podstawowy arkusz z matmy tego rocznika młodszego od nas (biedactwa :cfaniak: ) i powiem Ci, że zdałabym. Jak policzyłam, że dostałabym te 31% to nawet przestałam robić resztę zadań otwartych :D
Geminiman019 pisze:A propos, która z tych wielkich imprez sportowych jest dla was ważniejsza: Letnie Igrzyska Olimpijskie czy Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej?
No niestety, akurat ja jestem słaba osobą do dyskusji akurat w tym temacie bo sportem nie interesuje się w ogóle i obie powyższe imprezy sa dla mnie tak istotne, jak zeszłoroczny śnieg :))
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Z okazji imienin dostałam dziś niesamowity prezent :D Myślę, że to gratka głównie dla kobiet, ale rzecz jest interesująca w ogóle ze względu na swoje niejakie połączenie z Bon Jovi i wieloma innymi muzycznymi zespołami. Zwróćcie uwagę na nazwy cieni i oczywiście na główną nazwę samej palety :D

Obrazek

Balm Jovi, hell yeah! "Living On A Stare"! :P

Widział to ktoś kiedyś? Ja nie miałam pojęcia o istnieniu takiego rodzaju kosmetyków do makijażu, także prezent był fajnym i miłym zaskoczeniem.. :)

Taka ciekawostka.

Dla ciekawskich, tutaj lepiej widać i można nawet sobie zakupić ;) : http://www.amazon.com/theBalm-Balm-Pale ... B0096OBH4Y
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Kamiila
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Save a Prayer
Save a Prayer
Kontakt:

Post autor: Kamiila »

Agata BJ, Świetny prezent! Widziałam te malowidła już kilka razy w formie zdjęć w internecie, ale myślałam, że to żart, a nie prawdziwa paleta :) Pomysłowy "prezentodawca" :P A i wszystkiego najlepszego z okazji imienin :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”