Powstaje nowy album Bon Jovi...

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Dziś o 1 w nocy na oficjalnej aplikacji Bon Jovi będzie można zobaczyć okładkę nadchodzącej płyty!

Ciekawe czy tym razem to zadziała... na Androidzie teledysk wciąż nie działa, więc mam nadzieję, że chociaż okładkę uda mi się zobaczyć przedpremierowo.
Ostatnio zmieniony 3 lutego 2013, o 20:09 przez Agata BJ, łącznie zmieniany 1 raz.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Agata BJ pisze:na Androidzie teledysk wciąż nie działa, więc mam nadzieję, że chociaż okładkę uda mi się zobaczyć przedpremierowo.
Taki mały update - nie działa tylko na starszych modelach. Na moim Samsungu Ace nie poszło ale sprawdziłem na nowszym Sony miro i działa. Swoją drogą bardzo to fajne ;p

Jeśli o północy pokażą okładkę to może w takiej formie by można było z niej te pozostałe teledyski obejrzeć ?

[ Dodano: 2013-02-03, 21:00 ]
aha to oczywiście nie północ tylko pierwsza tak jak ostatnio. Ja czekał nie bede ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Dand pisze:
Agata BJ pisze:na Androidzie teledysk wciąż nie działa, więc mam nadzieję, że chociaż okładkę uda mi się zobaczyć przedpremierowo.
Taki mały update - nie działa tylko na starszych modelach. Na moim Samsungu Ace nie poszło ale sprawdziłem na nowszym Sony miro i działa. Swoją drogą bardzo to fajne ;p
Na moim HTC Wildfire S niestety ani rusz...cała aplikacja działa i mam ją na telefonie od dawna. Jednak ten nowy dział z teledyskiem po kliknięciu zaczyna się ładować i po chwili wyskakuje error i z oglądania nici. No, ale mam nadzieję, że dziś pójdzie lepiej :)
Dand pisze:[ Dodano: 2013-02-03, 21:00 ]
aha to oczywiście nie północ tylko pierwsza tak jak ostatnio. Ja czekał nie bede ;p
Aaaa przepraszam za pomyłkę, zasugerowałam się godziną, którą podali :) Tak więc okładkę zobaczymy o 1 w nocy.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Ja poczekam, bo i tak się będę uczyć :) gdyby nie to nie miałabym determinacji do siedzenia do późna w nocy okłądka to nie jakis szał ;) Co prawda mam aplikację, ale nie mam dostępu do internetu na telefonie i liczę na szybką życzliwość innych i pokazania jej gdziekolwiek w internecie :)
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Okładka albumu:

Obrazek

David najlepiej wyszedł z tą czarną twarzą. :D Tico to mało co widać. Richie jak nie Richie trochę wygląda. Jon ma twarz, trochę coś w stylu z filmu Avatar. ;) Jak dla mnie fajna okładka, podoba mi się. ;)
KondZik

Post autor: KondZik »

Jak dla mnie samo tło ok ale to z tym pomysłem tego CHińczyka niezbyt mnie to kręci.
Awatar użytkownika
agajoov
It's My Life
It's My Life

Post autor: agajoov »

mi też się podoba, sporo się na niej dzieje. W pierwszej chwili nie dostrzegłam chłopaków haha xD nieźle się zakamuflowali

a na fb ktoś zarzucił, że kojarzy mu się z Gotye...
because we can !
19.06.2013 - Gdańsk
KondZik

Stoją z zamkniętymi oczami? Ręce wzdłuż tułowia jak posągi troche.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

agajoov pisze:a na fb ktoś zarzucił, że kojarzy mu się z Gotye...
A ja nie do końca właśnie rozumiem to porównanie bo płyty Gotye mają okładki, moim zdaniem, zupełnie inne od tej. Dosyć dziwne skojarzenie ;)

Mi się okładka bardzo podoba. Za każdym razem jak się na nią spojrzy można zobaczyć coś nowego. Nie da się wszystkiego ogarnąć za pierwszym rzutem oka. Jest nieco zagadkowa bo nie wiemy póki co, co mogą oznaczać poszczególne jej elementy. Ciekawie będzie to odkrywać :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

KondZik

Ale jak to interpretować tą "przezroczystość" ?

[ Dodano: 2013-02-04, 01:47 ]
Żołnierz z Richiego ESP wygląda śmiesznie:P ale tak pozytywnie śmiesznie.

[ Dodano: 2013-02-04, 01:52 ]
"Skąd wziął się pomysł na nietypowe aranżacje zdjęć Liu Bolina? Chińskie władze w 2004 roku zamknęły studio fotograficzne należące do artysty. Od tamtej pory Liu Bolin daje wyraz artystycznemu niezadowoleniu, ukrywając się w miejscach publicznych. Coś w tym rzeczywiście jest, dla potężnych machin administracyjnych, które nami rządzą, pojedynczy człowiek wydaje się nie mieć zbyt dużego znaczenia. Takie były początki działalności Liu. Po pewnym czasie jego fotografiami zainteresowały się znane firmy i organizacje pozarządowe."

http://gadzetomania.pl/2012/03/21/liu-b ... y-chinczyk

BECAUSE WE CAN !!
Podoba mi się, zrozumiałem teraz i jest git jak nic :brawo: :bije:
Awatar użytkownika
agajoov
It's My Life
It's My Life

Post autor: agajoov »

może towarzyszy jej jakaś głęboka, filozoficzna myśl? na przykład... że są jednością, pod wspólną nazwą BJ, żeby patrzeć na nich jako na zespół stanowiący całość alboo że człowiek czasem niknie pod .. yy.. chyba się rozpędziłam
ale kto wie, może chłopaki chcą pofilozofować? :>

KondZik dzięki za link ;)
Ostatnio zmieniony 4 lutego 2013, o 01:00 przez agajoov, łącznie zmieniany 1 raz.
because we can !
19.06.2013 - Gdańsk
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Grafika jak najbardziej mi się podoba, na sylwetki na początku w ogóle nie zwróciłam uwagi :cfaniak: A interpretacja.. no właśnie, może najpierw mamy patrzeć na obraz jako całość a potem zwracać uwagę na głębię (w każdym znaczeniu) i to, co ukryte na pierwszy rzut oka.

Ot, takie luźne skojarzenie.
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

Fajna okładka! bardzo bardzo ;] to moja druga ulubiona, zaraz po HAND ;]
Awatar użytkownika
Talia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Talia »

Okładka jest chaotyczna, potrzeba czasu, żeby wszystko tam dojrzeć, ale jest ok, najfajniejsze są zakamuflowane postacie ;)
A nie będzie to czasem działało tak jak Jon mówił? Że przez aplikację staną się bardziej wyraźne i "wyjdą" po za okładkę?
Sprawdzał już ktoś jak to działa przez app?
I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Czyli jednak podstawą okładki został ten mural z teledysku. Koncepcja bardzo mi się podoba. Tak jak pisaliście wyżej fajne jest to, że za każdym razem patrząc na ten obraz można odnaleźć w nim coś innego, nowego. Na pewno nie jest "jednostajny". Chłopaków nie zauważyłem od razu. Trzeba się nieźle przyglądać. Choć może w połączeniu ze smartfonem wyposażonym w Bon Jovi App będą jakoś bardziej widoczni. W końcu to miała być interaktywna okładka.
Ciekaw jestem jaki mają koncept całego opakowania albumu. Zapowiada się naprawdę bardzo ciekawie.

KondZik dzięki za linka. Liu Bolin to szalenie interesująca postać.

Ten motyw z przenikaniem postaci Bolin stosował już w swoich pracach.

Obrazek
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”