Uncasville 09.02.2013

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Poniżej pierwsze zdjęcia z próby, która odbyła się dzisiaj w Uncasville. Na fotografiach widzimy po raz pierwszy nową scenę, zdjęcia są jednak bardzo słabej jakości, dlatego apeluję o wstrzymanie się od pochopnej krytyki :)
W pełnej krasie scenę zobaczymy podczas live-streamu już za 2 dni, w nocy z sobotę na niedzielę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kuba80BJ
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Kuba80BJ »

Damned pisze:Przede wszystkim zobaczymy jak prezentuje się nowa scena i jak wygląda oprawa koncertu. To dla nas o tyle ważne, że do koncertu w Gdańsku już nic się nie zmieni. Na obecną chwilę, wiemy tyle, że scena będzie posiadała wybieg w kształcie koła, jak było to podczas trasy The Circle. Owe koło będzie zarazem granicą pomiędzy Diamond Circle i Golden Circle.
A mógłbyś podać źródło takiej informacji? To chyba nie do końca jest prawda (niestety). Scena, która będzie stosowana na najbliższej części trasy w USA i Kanadzie, będzie sceną do aren. Scena, która będzie używana podczas koncertów na stadionach (czyli cała część europejska) będzie raczej na bank inna, przynajmniej częściowo. Potwierdza to również układ scen na TC Tour, inna w arenach, inna na stadionach. Krótko mówiąc wydaje mi się, że pełny obraz sceny, którą zobaczymy w Gdańsku, ujrzymy dopiero w .... Sofii 14 maja :( Niestety. Nie wspominam o dwóch koncertach w RPA, które są kilka dni wcześniej na stadionach, bo tam prawdopodobnie nowa scena nie będzie używana, ze względów logistycznych.
To samo dotyczy wybiegu w kształcie koła, jak był na TC tour. Ta informacja niestety również nigdzie nie była potwierdzona póki co. Mapki na ticketmasterze i każdym innym portalu biletowym są tylko poglądowe. Jakby patrzeć na stronę BJ.com tu: http://live.bonjovi.com/vip#europe , to by wyszło na to, że w Europie wybiegu nie będzie, a to wg mnie dla jasności byłaby wielka strata. Wybieg był super sprawą dla osób w Golden Circle i mam ogromną nadzieję, że akurat ten element ze starej sceny zostanie zachowany. I to akurat powinno się wyjaśnić w sobotę, bo na zeszłej trasie był i w arenach i na stadionach :)
Czas pokaże, ale fakt, że ze wstępnych opisów nowa scena zapowiada się ciekawie. Wg mnie na początek zobaczymy tylko jej wersję arenową, jakąś wizję na stadiony da ale nie pełną.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Nie wyczytałem nigdzie tej informacji. To tylko moje przewidywania. Producentem scen wszystkich ostatnich tras Bon Jovi jest firma Stageco. Firma ta produkuje dla artystów sceny na cały sezon, które są dopasowywane do areny. Scena na stadiony będzie bardziej rozbudowana, ale nie powinna się diametralnie różnić od tej w Arenie. Oprawa koncertu pozostanie ta sama, a sama scena będzie skonstruowana z tych samych elementów, co scena na sobotni koncert. Jedną z różnic podczas większych, stadionowych koncertów będzie rozlokowanie bocznych telebimów, na które w Arenach nie ma miejsca. Wybieg w kształcie koła jest więcej niż pewny, gdyż bez niego pewne stałe już punkty koncertów Bon Jovi nie mogłyby się odbyć. A jak widzimy po fotografiach z pierwszej próby w Uncasville, wybieg jest, tak jak informowały o tym mapki aren w Stanach. Do koncertów stadionowych w momencie uruchomienia sprzedaży biletów było ponad pół roku, to wystarczająco długi czas, by brać pod uwagę różne zmiany planów co do rozmieszczenia sceny, stąd u nas widniały mapki poglądowe.

Rozumiem Twoje wątpliwości Kuba, bo za czasów tras Crush czy One Wild Night, sceny zmieniały się. W Ameryce były zupełnie inne niż w Europie, często ze szkodą dla nas. Dzisiaj sceny mogą różnić się nieznacznie rozmiarem, ale całe tło, produkcja, to co dzieje się za muzykami pozostaje to samo.

Wszystko wskazuje na to, że wybieg będzie w Gdańsku. Sama scena zaś, może różnić się raczej nieznacznie.
:))
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2013, o 01:08 przez Damned, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Behind the Scenes With Bon Jovi:

http://live.wsj.com/video/behind-the-sc ... CBB7A7ECC9

W 1:36 to nie przypadkiem kawałek setlisty?

Obrazek

PS. Na JT rozszyfrowali to chyba:

Z lewej strony:

1. YOU GIVE LOVE A BAD NAME
2. LOST HIGHWAY
3. WE WEREN’T BORN TO FOLLOW
4. THAT’S WHAT THE WATER MADE ME
5. BECAUSE WE CAN
6. WILD IS THE WIND
7. IT’S MY LIFE
8. WHAT ABOUT NOW
9. WHEN WE WERE BEAUTIFUL
10. IN THESE ARMS

Z prawej strony:

1. I LOVE THIS TOWN
2. BAD MEDICINE
3. HAVE A NICE DAY
4. WHEN WE WERE BEAUTIFUL
5. SUPERMAN TONIGHT

6. THAT’S WHAT THE WATER MADE ME
7. KEEP THE FAITH
8. SOMEDAY I’LL BE SATURDAY NIGHT
9. LIVIN’ ON A PRAYER
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Bez Who says ? Niemozliwe.
Powoli zaczynam miec obawy,że Jon stara sie forsować nowe, post 2000 utwory na rzecz starych. Mieliśmy tego przykład na BBC, Stuttgarcie i teraz znowu jak widać znaczna przewaga tego nowego BJ. Nie bardzo mi sie to podoba, mam nadzieje,że moje obawy bezpodstawne zwłaszcza,że zarówno piosenki z Circle jak i z LH publika, szczególnie w europie, niespecjalnie kupuje na koncertach.
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Wild Is The Wind jest, fanie. ;)W Europie były fajniejsze setlisty na ostatniej trasie niż np. w USA. Jutro zobaczymy jak to będzie. W ogóle od jakiegoś czasu myślałem nad Bad Name jako openerze, możliwe, ze tak będzie.
KondZik

Post autor: KondZik »

Mnie się wydaje, że to po prawej to setlista na próbe. Ale teraz jak widać 2 strony to już nie wiem. Zresztą myśle, że głównie nowe kawałki trzeba ćwiczyć, chyba że jakieś bardzo stare zapomniane jeszcze. Wild mnie cieszy.

[ Dodano: 2013-02-08, 11:47 ]
Uwielbiam gitare w intro... taka inna, wyjątkowa jak na BJ
https://www.youtube.com/watch?v=vBODiTLtpqQ
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

KondZik pisze:
[ Dodano: 2013-02-08, 11:47 ]
Uwielbiam gitare w intro... taka inna, wyjątkowa jak na BJ
https://www.youtube.com/watch?v=vBODiTLtpqQ
No super gitara w intro WITW. Widać tą piosenkę będą grali, co mnie bardzo cieszy.

Stick Your Guns bardzo chciałbym usłyszeć na trasie, ostatni raz zagrali ten song podczas LH Tour.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Jakoś jedno WiTWind mi nie rekompensuje całego chłamu z LH plus koncertowo słabego Circla ( no może poza LTORule, którego na tej liscie zreszta nie ma ). No ale dobra, zobaczmy jaka będzie cała setlista i wtedy oceniajmy :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

A mi się setlista - jeśli rzeczywiście to zagrają - całkiem podoba. Wild is the wind w ogóle bym się nie spodziewała na pierwszym koncercie. Obecność Keep the faith i In these arms też daje nedzieję. A większości nowych chyba niestety już się nie pozbędziemy na żadnej setliście. Z resztą nie tak dawno w jakimś wywiadzie było mówione, że ćwiczą ich kilkadziesiąt, więc modyfikacje będą na pewno.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Około 75 podobno.. Więc modyfikacje na pewno będą. Jestem ciekawy Richiego repertuaru. A z nowych songów najbardziej chciałbym usłyszeć I'm With You i Army Of One, a także Amen. Pewnie Jon już na tej trasie odpuści sobie Hallelujah, jak teraz ma Amen. ;)
Ostatnio zmieniony 8 lutego 2013, o 11:57 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

Z drugiej strony, w Polsce będą po raz pierwszy, więc repertuar dla nas może będzie bardziej "klasyczny" pt.: Największe Przeboje ;) Nie jesteśmy Niemcami, dla których grali dziesiąt razy ;)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Przecież w Europie zawsze są o niebo lepsze setlisty z perełkami. To w Europie zagrali min pierwszy raz Santa Fe.
Nie ma się co podniecać pierwszymi setlistami bo później ulegną zmianie i stabilizacji a w Europie znowu zacznął sie pojawiać ciekawostki. W Dreźnie było jedyne na trasie Undivided czy STBIn.
KondZik

Post autor: KondZik »

Adrian pisze:Przecież w Europie zawsze są o niebo lepsze setlisty z perełkami. To w Europie zagrali min pierwszy raz Santa Fe.
Nie ma się co podniecać pierwszymi setlistami bo później ulegną zmianie i stabilizacji a w Europie znowu zacznął sie pojawiać ciekawostki. W Dreźnie było jedyne na trasie Undivided czy STBIn.
Dokładnie tak.
Zresztą sam Jon gdzieś kiedyś mówił o TD że lepiej sprzedawała się w Europie, była tam popularna więc więcej tam grają TD. Tzn tu :P Bo już ponoć my nie Azja :P
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

W Dreźnie było jedyne na trasie Undivided czy STBIn.
BZDURA po raz kolejny. Zacznij pisać prawdę, a nie zachowujesz się jak TVN i Wyborcza.

Something To Believe In pojawiło się ponadto w Edynburgu i Barcelonie.

Undivided fakt, jedynie w Dreźnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Because We Can Tour 2013”