Uncasville 09.02.2013
Moderator: Mod's Team
- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Specjalnie na ten stream wyszłam dużo wcześniej z imprezy. Nie ma to jak działanie Siły Wyższej...
Osobiście uważam, że dobrze zrobili przekładając koncert. Osoby, które nie dotarły nic nie stracą a te, które dotarły i tak mają na co popatrzeć. Bardzo dobra decyzja.
Oby nie trzeba było czekać zbyt długo na obiecany stream
Osobiście uważam, że dobrze zrobili przekładając koncert. Osoby, które nie dotarły nic nie stracą a te, które dotarły i tak mają na co popatrzeć. Bardzo dobra decyzja.
Oby nie trzeba było czekać zbyt długo na obiecany stream
http://www.youtube.com/watch?v=p8uVJFPIdUA
http://www.youtube.com/watch?v=_ITNsMIrVzs
the fighter i amen idealne by zasnąć.
http://www.youtube.com/watch?v=GdaJ_ie1zlU
livin
http://www.youtube.com/watch?v=8e5O7uaiFBw
saturday.
http://www.youtube.com/watch?v=LI7JaDETXi0
who says... z jakąś kobitką.
http://www.youtube.com/watch?v=nXApyFiv ... e=youtu.be
what's left of me
http://www.youtube.com/watch?v=_ITNsMIrVzs
the fighter i amen idealne by zasnąć.
http://www.youtube.com/watch?v=GdaJ_ie1zlU
livin
http://www.youtube.com/watch?v=8e5O7uaiFBw
saturday.
http://www.youtube.com/watch?v=LI7JaDETXi0
who says... z jakąś kobitką.
http://www.youtube.com/watch?v=nXApyFiv ... e=youtu.be
what's left of me
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Pełna set-lista:
01. You Give Love a Bad Name
02. Lost Highway
03. Whole Lot of Leavin'
04. That's What the Water Made Me
05. Because We Can
06. Wild Is the Wind
07. It's My Life
08. What About Now
09. When We Were Beautiful
10. We Got It Goin' On
11. Who Says You Can't Go Home
12. Keep the Faith
13. Amen *
14. The Fighter *
15. Someday I'll Be Saturday Night (Acoustic) *
16. Army of One
17. We Weren't Born to Follow
18. What's Left of Me
19. Wanted Dead or Alive
20. Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
21. Livin' on a Prayer
* utwory zagrane na wybiegu
Z filmików załączonych powyżej obejrzałem początek Livin' on a Prayer i ku mojemu zniesmaczeniu widzę, że Richie niestety... pogubił się przy wirtuozerskim wstępie do utworu... reakcja Jona, jak zwykle nie do ukrycia...
02. Lost Highway
03. Whole Lot of Leavin'
05. Because We Can
06. Wild Is the Wind
07. It's My Life
08. What About Now
10. We Got It Goin' On
12. Keep the Faith
13. Amen *
14. The Fighter *
16. Army of One
18. What's Left of Me
19. Wanted Dead or Alive
20. Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
21. Livin' on a Prayer
* utwory zagrane na wybiegu
Z filmików załączonych powyżej obejrzałem początek Livin' on a Prayer i ku mojemu zniesmaczeniu widzę, że Richie niestety... pogubił się przy wirtuozerskim wstępie do utworu... reakcja Jona, jak zwykle nie do ukrycia...
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Standardowa jak na USA setlista
- 68% piosenek to utwory po 2000 roku
- Za dużo numerów z Lost Highway
- Za mało energii (chociaż wiem, że to początek trasy)
- Zbyt bezpieczna jak na zespół setlista
- Brak LIVE STREAMU!
+ Rozpoczęcie z Bad Name
+ WITWind jako rarytas
+ The Fighter w wersji zespołu pokazuje jak piosenka będzie brzmieć na albumie. Zapowiada się ładne zakończenie albumu.
+ Wokal i energia w trakcie trasy będzie szła w górę
+ Długa setlista jak na darmowy koncert
+ Dużo grają nowego materiału więc jest nadzieja, że się oswoją i kilka fajnych numerów zostanie na secie do koncertu w PL
+ W Europie zawsze grają więcej rarytasów ;D
+ Szacunek za to, że zagrali
btw
Jak oni tak łatwo dopuszczają fanów do śpiewania ich piosenek to szykujcie swoje uszy na mój śpiew w Gdańsku
Będzie bolało!
- 68% piosenek to utwory po 2000 roku
- Za dużo numerów z Lost Highway
- Za mało energii (chociaż wiem, że to początek trasy)
- Zbyt bezpieczna jak na zespół setlista
- Brak LIVE STREAMU!
+ Rozpoczęcie z Bad Name
+ WITWind jako rarytas
+ The Fighter w wersji zespołu pokazuje jak piosenka będzie brzmieć na albumie. Zapowiada się ładne zakończenie albumu.
+ Wokal i energia w trakcie trasy będzie szła w górę
+ Długa setlista jak na darmowy koncert
+ Dużo grają nowego materiału więc jest nadzieja, że się oswoją i kilka fajnych numerów zostanie na secie do koncertu w PL
+ W Europie zawsze grają więcej rarytasów ;D
+ Szacunek za to, że zagrali
btw
Jak oni tak łatwo dopuszczają fanów do śpiewania ich piosenek to szykujcie swoje uszy na mój śpiew w Gdańsku
- Talia
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
Hmmm.. No cóż, nietypowa sytuacja, koncert itd. Dlatego w sumie nie wiem co o tym sądzić.. Ciężko nazwać set tragedią, bo tragedii nie było, ale jestem chyba trochę w szoku. Gdzie Bad Medicine? Może rzeczywiście to wynik sytuacji.. Gdzie HAND? W sumie to samo mogłabym napisać. Zbyt 'zabawowe' utwory? Być może.. Gdzie IBTFY?! Że niby Fighter ma go zrekompensować? A śpiewający Ryszard, tak zapowiadany? Akustyczny set jak dla mnie usypiający, sorry.. Mam ogromną nadzieję, że właściwy koncert miał wyglądać inaczej. Ale dobrze, że zagrali i w sumie nie myślałam, że zagrają tak dużo utworów. Czekam na dzisiejszy koncert, sądy będę wydawać po zobaczeniu 4/5 setlist.
I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
Bad Medicine nie było. Ale wątpię, żeby było tak na stałe, bo przecież na wszystkich koncertach grają tą piosenkę, przecież nawet w Stuttgarcie ją zagrali. Born To be My Baby też praktycznie zawsze jest. I'll be There For You na ostatniej trasie tez w miarę często było, więc myślę, że będzie też. Więc Figter będzie pewnie w takiej wersji na albumie. Soemday lubię w normalnej wersji niż akustycznej. Ale tą piosenkę nie raz grają tak, nie raz tak, wystarczy popatrzeć na ostatnią trasę.
Z nowych piosenek było aż 6, na THe Cirlce Tour chyba ani raz tak nie było. Ale zobaczymy na normalnych koncercie ile piosenkę będą śpiewali. Co do Ryśka, na razie krytykuję, że nie śpiewał, zobaczymy dzisiaj już na normalnym koncercie, jak to będzie. Ale Jon NRA też nie śpiewał. Tak samo, że mało piosenek przed 2000, dzisiaj ich powinno być więcej na pewno.
Z nowych piosenek było aż 6, na THe Cirlce Tour chyba ani raz tak nie było. Ale zobaczymy na normalnych koncercie ile piosenkę będą śpiewali. Co do Ryśka, na razie krytykuję, że nie śpiewał, zobaczymy dzisiaj już na normalnym koncercie, jak to będzie. Ale Jon NRA też nie śpiewał. Tak samo, że mało piosenek przed 2000, dzisiaj ich powinno być więcej na pewno.
Nowe poprockowe BJ "aż do porzygu". Mam nadzieje, że przewaga BJ po 2000 roku to tylko kwestia tego występu. No ale nie wierze, że Jon nie zdaje sobie sprawy, że starsze kawałki mają więcej fanów niż te nowe.
Będzie dobrze.
A Fighter fakt na zakończenie fajnie, chociaż jak mamy już i The Fighter i Amen to zaczyna być usypiająco, mimo że bardzo lubie w odpowiednich chwilach takie utwory.
[ Dodano: 2013-02-10, 12:15 ]
Ja tam przy Livin nie słysze grubego błędu. Minimalnie przy podciągnieciu chyba nie trafił, jak na moje ucho. Ale zaczął sobie inaczej i dla mnie bardzo fajnie, że wreszcie coś się zmienia.
Ale to tylko moje zdanie.
[ Dodano: 2013-02-10, 12:19 ]
02. Lost Highway
03. Whole Lot of Leavin'
05. Because We Can
06. Wild Is the Wind
07. It's My Life
08. What About Now
10. We Got It Goin' On
12. Keep the Faith
13. Amen *
14. The Fighter *
16. Army of One
18. What's Left of Me
19. Wanted Dead or Alive
Prosze Jon daruj już nam te utwory.
Przysięgam, że już znam je na pamięć, możesz mnie przepytać, ale już tego nie grajcie.
[ Dodano: 2013-02-10, 12:21 ]
Someday wole oczywiście z elektrykiem no ale cóż. Jon tak od 3.20 naprawde zaczął się wczuwać w tym kawałku. Dobrze to brzmiało. Mimo, że nadal wole normalną wersje.
[ Dodano: 2013-02-10, 12:32 ]
"this is what we woke up to this morning. we were concerned for those who were unable to travel to the show and for those who had already traveled a long way to uncasville, ct. postponing the show while still performing tonight for those already here was the best way to address the unavoidable blizzard" -jbj
fb.com
A Fighter fakt na zakończenie fajnie, chociaż jak mamy już i The Fighter i Amen to zaczyna być usypiająco, mimo że bardzo lubie w odpowiednich chwilach takie utwory.
[ Dodano: 2013-02-10, 12:15 ]
Ja tam przy Livin nie słysze grubego błędu. Minimalnie przy podciągnieciu chyba nie trafił, jak na moje ucho. Ale zaczął sobie inaczej i dla mnie bardzo fajnie, że wreszcie coś się zmienia.
Ale to tylko moje zdanie.
[ Dodano: 2013-02-10, 12:19 ]
02. Lost Highway
03. Whole Lot of Leavin'
05. Because We Can
06. Wild Is the Wind
07. It's My Life
08. What About Now
10. We Got It Goin' On
12. Keep the Faith
13. Amen *
14. The Fighter *
16. Army of One
18. What's Left of Me
19. Wanted Dead or Alive
Prosze Jon daruj już nam te utwory.

[ Dodano: 2013-02-10, 12:21 ]
Someday wole oczywiście z elektrykiem no ale cóż. Jon tak od 3.20 naprawde zaczął się wczuwać w tym kawałku. Dobrze to brzmiało. Mimo, że nadal wole normalną wersje.
[ Dodano: 2013-02-10, 12:32 ]

"this is what we woke up to this morning. we were concerned for those who were unable to travel to the show and for those who had already traveled a long way to uncasville, ct. postponing the show while still performing tonight for those already here was the best way to address the unavoidable blizzard" -jbj
fb.com
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Wolałbym żeby z setlisty wyrzucił: Bad Name, Bad Meidicne, Sleep, LH, Someday, Who Says, Follow, Wanted niż Whole Lot OL. Uroki tworzenia setlist. Cieżko wszystkich zadowolić.KondZik pisze:N
03. Whole Lot of Leavin' [/b]
Co nie zmienia faktu, że pewnie teraz Jon traktuje nowe piosenki jako "perełki" i dlatego nie dał tutaj zbyt wiele innych rarytasów dla fanów.
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Co do kwestii stare/nowe utwory to ja mam wrażenie,że Jon wkurza sie tym ciągłym wypominaniem by grali stare rarytasy. Często w wywiadach jak sie pojawia motyw setlisty czy czegos w tym rodzaju to Jon sie krzywi badz smieje z politowaniem gdy wspomina,że fani chca np. więcej rzeczy ze Slippery. Wydaje mi sie,że o ile kiedyś bardziej na luzie to brał to teraz bardziej go to irytuje. Dla niego jako artysty najlepsze są te dokonania bieżące, w końcu to jest odzwierciedlenie tego co obecnie czuje, w jakim miejscu sie teraz znajduje. Ja to rozumiem, jednak jest to dla wielu fanów, w tym dla mnie, problem. Nie dziwie się,że WholeLOL jest mu obecnie życiowo bliższe niż powiedzmy Only Lonely. Co prawda wiem, że Jon starał sie zawsze znaleźć kompromis, o czym wspominał w dokumencie ale mam wrażenie,że coraz bardziej go to wkurza i stara sie pchać te nowe utworki. Może to tylko moje wrażenie, może sie myle, pewnie dalsze setlisty dadzą odpowiedź ale chyba coś jest na rzeczy.